www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Torsdag, innebär ny vecka för oss.

10-12-09,

Ja torsdagar betyder ju ny vecka för oss med bebisen! Yes vecka 38 är här med start idag! :)

Tiden flyger fram, shit det är snart julafton också, har lite smått panik med julklappar o sånt nu... aaah! måste fixas snarast möjligt eftersom man vet aldrig när man ligger på BB :)

Så nu ser det ut såhär:

Beräknat förlossningsdatum: 2010-12-29

Barnet blev till omkring: 2010-04-07

Du är i vecka: 38

Du är i månad: 9

Antal graviditetsveckor och dagar: 37 veckor 1 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 20

20 dagar kvar till beräknad förlossning!!! :) Helt ofattbart fast samtidigt väldigt skönt eftersom det känns som man varit gravid i år och dar fast samtidigt inte.... det är både och känslor.. Jag har haft väldigt bra graviditet som jag är mycket tacksam över och som jag kunnat njuta av! Det kan jag aldrig sluta tjata om :) För man vill ju inte ha nån negativ känsla av att vara gravid heller, det har ju varit underbart fantastiskt att få bära vårat barn såklart..

Bebisen:
Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.  Vikt 3 200 gram.

Mamman:
Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten.

Mina egna tankar:
Vill att vår bebis ska komma NU! :) eller egentligen i början av januari men samtidigt vore det väldigt skönt om lillen kom nu eftersom man e nog otymplig och sover knasigt m.m. Men jag tror jag kommer sakna magen massor. Man e så van nu att känna efter hur han har det där inne och killa han vid fötterna o sånt mys.
Men som sagt, han kommer ju när han e redo själv så :) Vi har då allt klart till dig lilleplutt..

Jag ska skriva ett förlossningsbrev nu nån dag också, kan va skönt o ha med! Sen ska väskan packas med lite mer saker men det är inte mycket kvar.. Skulle iofs behöva handla nå amningstoppar man kan ha senare.

Jag tänker rätt mycket nu på när vattnet kommer gå, hur de kommer vara och VART man kommer vara haha! Om nu vattnet går, de vet man ju inte heller... men sånna tankar snurrar i mitt huvud hela tiden, vad kommer ske härnäst som ett tecken på att det hela börjar?? :) spännande är det då.. :)

En magbild kommer senare idag! Nu blir det lite plugg.

Kommentarer
Postat av: Mia

Jag fyllde i det här förlossnings brevet och mejlade in till dom.. så när vi kom in så kunde dom se det i min journal! svin bra ju =)



http://www.nll.se/webb/Opererande-specialiteter/Kvinnosjukvard-Sunderbyn-/BB-webben-Sunderbyn/Bra-att-veta-i-forvag/Fodelseplan/

2010-12-09 @ 15:49:26
URL: http://miaindia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!