www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Söndag.

10-02-28,

Sovit ut idag.. så skönt att sova tills man vaknar av sig själv och jag vaknde faktiskt klockan nio av mig själv och darlingen ville sova mer så jag tog en bok och läste lite :) perfekt på morronen! sen blev de frulle vid tv:n.. vi hade kvar en snutt av en film att se eftersom vi slog av den igår då jag höll på somna och missa massor, haha.. jag brukar aldrig somna framför film men nu senaste två gångerna vi sett film har jag fasen de.. haha.. undra om de är för att vi slår på filmerna på tok för sent? typ igår slog vi på det kring elva halv tolv... men jaa! det är skönt att jag kan sova bra nu också... tror de gör mycket med att man tränar och tar ut sig så man får slappna av ordentligt och sova bra, så man är slut... och inte pigg!

idag blir det pepparbiff och pommes till middag.. ska bli gött..

vi har satt upp en klocka idag som vi köpte i luleå igår! :) en stoooooor en! ska lägga in en bild..




Sedan målade jag lite igår i köket....Det ska målas ett varv till men det blir en himla skillnad iaf..



Blir nog bra de, till de nya köket sen som vi ska köpa.. men de dröjer ett tag dit :)

Ni får kika på en bild på kaklandet nere i källaren också, om ni vill :) tycker de börjar kännas mer o mer som ett duschrum och inte arbetsplats!


Kommer bli nice! :)

vi köpte även ett nyckelskåp igår i luleå med en spegel på.. ska ta en bild sen när vi fått upp den i hallen! brorsan ska komma förbi lite senare och hjälpa oss med nå grejer så då får vi säkert upp det :)

snart dags för mat, först ner till tvätten o kika den! haha, de bullrar alltid från tvätten när vi tvättar, tvättmaskinen hoppar och låtar, vi måste kika på de där haha..

hej hej.

Älskar lediga helgerna.

10-02-27,

Bara kunna ta de lugnt, mysa tillsammans, hitta på saker! :) i like it a looooot!

nu är älskligen på träning och det är ju bra! jag hann med att träna 3 gånger denna vecka så jag e nöjd med det, har som varit perfekt :) men på måndag ska jag köra igen! var så säker haha :)
skönt när man börjar känna att man har lite benmuskler igen osv, haha och inte ba e slapp och lös! :P

det snöar idag massor, men det är -10,9 grader vilket jag e glad över :) skönt att slippa minus 28.

när darlingen e tillbaka ska vi till storheden en sväng och shoppa lite! ska bli roligt :) försöka hitta lite till huset, bland annat krokar till badrummet, taklampa till både badrum och kök (eftersom våran kökslampa råka gå sönder när vi skulle fixa upp den)... kanske gardiner?! ja sånt fix... tycker de är superkul att shoppa till huset!

sen blire taco middag senare! :) ska bli gött..

näe nu ska jag MÅLA! wiiii... ska måla andra delen i köket medan darlingen e borta! asså jag älskar att måla! det är så sjukt kul... :) jag längtar så tills jag får måla trappen, de kommer bli så nice!!

hoppas alla har en mysig och härlig lördag!! puss på er.

ciao.

FREDAG!

10-02-26,

Wohoo fredag idag :) självstudier men sitter ändå och pluggar för att göra bort vfu uppgiften! känns bra att göra sånt på dan ändå, så när älsklingen kommer hem kan vi ha FREDAGSMYS! :) så skönt att man har ledig helg tillsammans.

just nu sitter jag och analyserar vad min handledare gjorde för lärandesituationer för barnen när vi varit där och jag valde situationen vid samlingen, och de fanns en hel del där att skriva om. ååh dem var så söta när dem stod upp och dansa till HONKYTONK haha... och hoppade och klappade i händerna! i love it...

nu ska jag fortsätta... wiho!

hejs.

Full med info.

10-02-25,

Japp, idag när vi kom till förskolan så kände jag redan att vi hade fått så mycket information igår och observerat så mycket redan att vi var ganska nöjda med det... men det är ju ändå lite kul att vara i barngruppen en stund trots att man har mycket att tänka på och reflektera över.. dem är så söta barnen, ååååh! dem var bara 4 stycken idag de små liven hihi...

men vi satt o surra en hel del med våran handledare och de tyckte jag gav oss jättemycket och hon fick även läsa de observationer vi skrivit om henne igår, så hon tyckte de var spännande att se vad hon gjort och sagt till barnen som vi skrivit ner som galningar :) haha... hon lärde sig massor och vi med!! :) hon är jättebra vår handledare!

det blev att jag for direkt efter vi varit där efter tolv, till gymmet.. körde crosstrainer 30 min och det blev ca 300 kalorier :) så de var jag nöjd med, sen körde jag i gymmet också lite ben, rygg, mage... hade verkligen massa energi idag till träning så de var kul!!

nu ska jag skriva lite arbete! det blir även att göra det imorron med :) vi har självstudier då! skönt, då kan man ta FREDAGSMYS när man vill och känner för det :) wiiii... och så har jag ju LEDIG HELG så jag e LYCKLIG!!!!

lite ont i magen idag.. usch usch... inge kul! jag hoppas det går över snart...

kram. ciao.

Mycket reflekterande.

10-02-24,

Just kommit hem från förskolan där jag ska vara 2 dagar nu... oj det är mycket att skriva ner och reflektera kring, men nu har jag fått ner 4 lärande situationer som jag ska solla mellan och se vilken jag ska ta... sen imorron ska jag skriva ner ännu fler haha... det gäller att reflektera mycket och analysera mycket sen när man skriver rapporten! det är det, det går ut på och jag har lärt mig så himla mycket sen man har börjar utbildningen...

ojoj det är så himla mycket jag har lärt mig, hur man är själv som person, hur andra kan vara, m.m. det är en hel del tankar som slagit en sen man börjat utbildningen och jag har lärt mig jättemycket om mig själv! Det är genom allt detta reflekterande och analyserandet man har fått upp tankarna mera än man haft tidigare!! jag e jätteglad att jag började utbildningen, den har gjort mig mycket hittils!!! :)

måste få ner lite tankar nu i word som jag kan ha till min rapport... min hjärna är full känns de som haha!! man tänker så himla mycket så man får nästan tilt i hjärnan hahaha..

usch läste Magdas blogg och det väckte mycket tankar hos mig... tycker det är jättehemskt att man kan säga till en person att man ska gå vidare när ens mamma har dött för 3 månader sen... näe det tycker ja e hemskt... men jag tror denna person som sa det inte är riktigt sig själv nu heller efter det som hänt honom! eller hur? det verkar ju inte så iaf på mycket av de som hänt senaste tiden.. och självklart kommer man inte gå vidare bara sådär, utan det där kommer ju följa med en ens hela liv, men hur man sen kan bearbeta det på bästa sätt för en själv, det är DET man ska försöka hitta... om de är att man behöver prata eller om det är att man bara behöver nån nära sig... vad det än kan vara så är det viktigt att man gör det som känns bäst för en själv! så att man senare kan leva med det på ett annat sätt... för sorgen kommer nog alltid finnas kvar men det är hur man lever med den sen som är viktigt...

men de väckte även mycket tankar till vad man själv gått igenom och hur personer har reagerat då, vilka som mest bara vänt ryggen åt och trott allt varit okej, medans det inte varit det... men det är väl så, vissa personer orkar inte med att fråga hur det är för att dem vet att det kan bli jobbigt för den personen som är utsatt men tänk om denna personen vill prata om det då? och få ur sig lite tankar och känslor som man kanske bara bär inom sig?? för det är ju inte direkt så att man vill slänga ur sig det direkt man träffar nån utan man kankse hellre vill att någon ska bry sig och fråga hur det är?
jag tror inte många tänker på det faktiskt... utan bara försöker hoppas allt att e bra så man slipper ta det jobbiga.. kallas även konflikträdda :) känner att konflikthanteringskursen vi läste var så bra, så att jag skulle vilja läsa den mer fördjupad, för det är så nyttigt!! i alla sammanhang med människor... :) 

nåja nu har jag fått ur mig lite av tankarna som dök upp!

Tjock eller smal.

10-02-23,

Haha Helens uttryck när vi är i skolan och man står i kön till att betala kaffet så har dem ju en radda med godis och bakelser och allt möjligt mumsigt... så står hon där "tjock eller smal" och håller en godis i ena handen och ingenting i den andra... ahha.. så roligt :)

så känner jag vissa gånger... innan man ska träna, tjock eller smal... eller kanske inte smal men mer fit iaf!

idag efter pluggeriet hos Helen så for jag och Lisa och tränade, gud så skönt! var jättegla att jag orka med på crosstrainern och så körde vi armar, rygg, mage... så himla skönt de känns efteråt!  det är som den känslan man är ute efter när man funderar på om man ska åka o träna eller inte... wiii..

men jag är inte lika extrem som förut att då jag tränar ska jag inte äta nått onyttigt eller nå så.. visst är man ganska noga i det stora hela men om jag vill ta en godis hemma så gör man ju de :) det ska inte bli pressande o jobbigt att man ska träna, utan man tränar på och så lever man gott ändå! det är min nya filosofi....

dem har börjat kakla nu där nere wooho. längtar så innibomben tills de är klart...  men som Adam sa, måste man göra om ritningarna nu till huset för att vi gjort ett badrum där nere istället för tvättstugan som de var innan? de vet ja inte.. men ska bli kul att värdera om huset sen, när vi gjort lite mera!

jag längtar som till imorron... vi satt idag o surra hos Helen om barnen man ska få träffa igen, dem är så himla söta... hehe jag blev helt tårögd att man ska få se dem igen :) dem e så charmiga dem små liven. vi ska bara vara 2 dagar dock men ändå! alltid nått.... vi har en del uppgifter att göra då vi e där, så det blir inte att va lika mycket i barngrupp som när man är på vanlig VFU men ändå! man e ju där iaf :)

nu ska ja väcka darlingen som vilar middag.... undra vad man ska äta idag??

ciao.

Fixtrix.

10-02-22,

Idag klev jag upp och gjorde mig en macka. sen blev det gymmet och Lisa mötte upp mig där! alltid trevlig o surra med nån när man gymmar. men fasen vad folk de var, fatta ingenting... brukar inte va sådär.. så alla cross trainers och alla gå band var upptagna, var typ bara cyklarna kvar och kanske 2 sånna, men hade tur att få ett gå band strax efter ja kom, så jag gick där.. men de är inte samma sak som crosstrainern, den är så mycket bättre, när jag stod där tänkte jag, fan man skulle ha köpt en cross trainer! fatta grymt.... men de flummiga är, att mamma o pappa har haft en sån där liknande i Heden men sålt den, FAN. men jag kommer ihåg att jag körde litegranna hemma med den framför tvn :) men dåå vart det inte så ofta så man vill nu!
nåja sen blev de att köra ben o rygg.. helt slut i dem! och i kroppen, himla trött nu och ont i huvet... inge kul! man blir ju som inte på så bra humör...

nåja, jag har gjort en del nytta sen iaf, köpt mer lister till golvet och hantverkarna ville att vi skulle köpa en kakel platta som de kan sätta vid duschmunstycket för den där pelaren med svart kan de inte göra hål i för blandaren för då kanske de kaklet spricker, de där stav mosaiken... så fick fara på colorama o kika om de hade nått och han hitta en bit svart kakel som jag fick till o med :) såå schysst!

donat på med lamp byten i huset också.. och dammsugit, haha det behövdes... tog bort ena skyddspappret i hallen, gu så skönt.. har bara en kvar nu, för vi har bärt ner det vita kaklet som låg i vardagsrummet så slipper hantverkarna springa där. skönt och kunna se sitt golv igen!!! :)

nog om hus prat... men de e kul med fix och trix :)

skolan börjar närma sig och dra ihop sig, har en hel del att göra och jag måste nog börja läsa mer litteratur! har snart läst ut HISSAD OCH DISSAD iaf.. för vi kommer ju ha ett litteratur seminarium senare cokså, och då måste man kunna böckerna!! :)

nu e darling och handlar lite mat, idag blir det fläskfilé med klyftpotatis och sås :) MUMS! och sallad..

nu ska jag tvätta!!!! wooooho..

ciao.

Söndag redan.

10-02-21,

Yepp igår blev de jobb hela dagen 12-21, men de gick ändå bra... gick fortare än jag trodde det skulle göra :)
efter det blev de soffan, se slutet av melodifestivalen och sen kikade jag på filmen, "och så kom Polly".. haha den e så bra, himla kul!! sen var de att se svenskarna köra i OS och där blev de ju GULD och ett BRONS. grymt bra gjort, var ritkigt spännande att se :)

nu är det dags att fara till jobbet! när jag kommer hem sen så ska brorsan, mamma o pappa kika förbi :) vi ska greja lite me husääää :)

sen kommer darlingen hem på kvällen  :) wiiiii... saknat honom!!

men helgen har ändå gått fort, eller hur??

KRAM.

Fredagen var riktigt trevlig.

10-02-20,

Igår hade vi skola mellan 8-12 och det var typ mattelektion vi hade. haha.. för i ett moment ska vi göra gruppvis en enkät studie, där vi ställer frågor och får svar via en enkät som vi sedan ska sammanställa m.m. och då ska man räkna ut medelvärde, median, typvärde m.m. så man fick sig en liten genomgång av matte där :)
som tur är kan jag dem grejerna rätt bra. men men vi får väl se hur det går..

sen blev de att jag for hem, sa hej då till Adam som skulle iväg till Jenkis o pussa lite på han.. hehe :) och jag hade skrivit ett meddelande till honom som han hade svarat på och han sa att jag skulle leta efter svaret hehe.. men jag hade ju så bråttom iväg på stan så jag hann inte leta så han fick säga vart han hade satt den och de var på kylen :) så sött han hade skrivít.. vart jätteglad... sånna småsaker gör så himla mycket!!

nåja iaf så for vi till stan jag Ida och Helen och satte oss på Opalen för att äta lunch, himla gott vare och satt där och skratta och tog det lugnt, himla trevligt... :) efter det blev det att hämta barnen, handla och sen till Helen.. mattias och barnen for iväg på kalas och vi började laga mat :) lax, klyftpotatis o baconlindad sparris! mumms var de..

efter det satt vi och surra hela kvällen lång och drack vin! supermysigt :) så tack för de tjejer!! puss på er.

mattias var jättegullig som skjutsade hem mig sen! :)

LÖRDAG.

idag då? ja du, lär ju inte riktigt bli så trevlig dag som igår haha... har vaknat nu och klockan e halv tio, på typ 2,5 timme ska jag vara på jobbet... buuuuuhu! hela dagen lång , men men de kommer nog gå bra :) Får surra med Magda och jossan o de :)

nu ska jag göra frulle! är jättehungrig!!

Ha en mysig lördag ni som e lediga :) puss.


Finns alltid nått att göra.

10-02-18,

Även om man e ledig och så från skolan så finns det alltid nått att göra i huset :) där kan man alltid pyssla på hur mycke som helt, och det är ju roooligt också!!

har nyss varit och tränat, körde crosstrainern och sen styrke... körde ben! jag gillar att köra ben :) där man e som starkast typ, hehe... men det är kul när man kan öka vikterna också så man känner att det ger nått! i like it a lot.. hade dock träningsvärk sen igår i ryggen, men det gick bra iaf, körde rygg nu med så... då har det gett nått iaf, och de är bra..

nu ska jag hoppa in i duschen sen ska det fixas lite i huset... hantverkaren har farit ser det ut som, han skulle lägga ett till lager med svart så ska dem nog börja kakla imorron! åh vad jag längtar tills dem e klara :) det kommer bli så fint! och sen när dem e klara ska vi riva ut den fula heltäckningsmattan som är i källaren och som går ända upp i trappan.. så trappan kommer nog målas vit och så har vi köpt sånna där mattor som man har i trappstegen.. ska se om ja hittar nån bild... joooo typ så.... kommer de kanske se ut :)


och det tror jag blir riktigt snyggt! istället för som det ser ut nu... haha den röda heltäckningsmattan e täckt med byggpapper... check it out.. snyggt va..


inte så värst elegant må ja säga.... :P

hihi, har hämtat ut ett paket idag också från kvantum, haha de senaste 3 dagarna har jag haft saker där att hämta, 2 gånger skolböcker och nu från Stellas... lite scrapbooking grejer, jag ska börja lite smått igen! det är så kul och så tänkte jag att jag skulle göra nått riktigt snyggt med detta papper, att man kan typ rama in den och sätta nått kort i mitten, hade vart nice...


tyckte den var riktigt snygg!! :) svart och silver e nice..

fick även med detta, lite små krafs och en del papper..






Så jag har ju det jag gör, är det inte fix på huset så kan jag alltid scrappa, fota, plugga, träna m.m. :)

Här kommer lite bilder på huset..



De tavlorna ska upp nånstans, ska bara fixa nån snygg ram till dem :)




Denna schablon ska upp nånstans också, har inte bestämt vart ännu :)


Här har jag målat i köket, så när dem nya luckorna senare kommer upp så är det vita luckorna mot den vita tapeten istället för de rosa blommiga som är nu haha :)

Denna vas med kvistarna i, gillar ja mycket :) det är även pärlor i den och den lyser sådär mysigt då man sätter i kontakten, har bara inte bestämt om den ska stå där eller nån annan stans :) haha, vi har så mycket plats nu så man vet ju inte vart nått ska stå :)


Det bäcksvarta golvet i källaren där duschen ska vara. ingången man ser där är till bastun :)



Grejer och maskiner ÖVERALLT :)



Så man vill som helst inte gå ner dit nått nu, när det står grejer överallt och e smutsigt! men jäklar vad vi ska städa sen när dem är klara :) det ska bli kliniskt rent kan ja säga!!

Det var lite bilder det :) fick nått ryck och tänkte att det är ju alltid roligare med bilder på bloggen. så nu fick ni se några iaf :)

Hoppas alla har en bra torsdag!! :)

Kram, Ciao.

Ledig woho.

10-02-17,

Äntligen ledig från skolan i 2 hela dagar... det har varit en del nu, men det är ju för att vi jobbat på våran rapport också en hel del! men nu så är allt klart till den förra kursen, så nu är det nya tag med denna! :) på fredag har vi föreläsning med Kjell, han verkar bra så :) ska sätta mig och läsa lite litteratur snart, har hämtat mina skol böcker från kvantum nu...

och tränat på morron har jag gjort. grymt skönt var det. oh yes! men slut var ja.. haha! man e inte bra tränad..
men nu har semlan försvunnit iaf, får vi hoppas haha..

idag ska jag laga den där goooa rätten som söt Ida gjorde åt oss igår! :) så får vi hoppas Adam gillar den, men det tror ja, vem kan inte gilla den? :) hehe... det är bacon som man skär i bitar och steker, sen creme fraiche chili, och röd paprika som man skär i bitar och vitlöksklyftor, sen kokar de ihop till en supergoo röra... just det, en klick ketchup också gjorde susen hehe (lisa kom på det igår :) och sen gör du bandspegetti till :) så himla gott..

nu ska jag göra mig en frukost/lunch macka! :)

fan , jag borde färga håret också... har ju hår färgen hemma men tar mig aldrig tid... nåja de blir när de blir :)

ciao.

ville bara tillägga en sak.. att det var super trevligt då Mia o Magnus kikade förbi här hos oss nyss i huset! så kul att dem bara spontant far ut o hälsar på folk! :) och det är lite vuxen poäng när man står och diskuterar målarfärg haha :) näe men de är alltid kul med tips på saker man kan göra i huset osv... det behöver vi :) men att sprutmåla lät simpelt och bra, så vi ska fundera på det innan vi bestämmer oss... tror taket skulle bli riktigt snyggt vitt! men de fick kika på det vi gjort hittills iaf, alltid nått smått vi gjort :) men som jag, att man har som lärt sig leva i oordningen nu istället som från början, då man ville i panik fixa allting, men nu måste vi leva lite också och det får vi ta bland alla grejer :) hihi.. men när de blir klart där nere så ska det fixas en hel del! wiii...

nu chilla i soffan till lite OS.. och datorn :)

ciao.

Tjejkväll.

10-02-16.

idag har jag varit i skolan från 8-10 och sen har vi pluggat till våran rapport, så skönt att äntligen ha gjort bort den, kom hem kring fyra och sen slänga i sig nå mat och sen en SEMLA haha..ångest framkallande men jaja, semla ska det vara när det är FET TISDAG. :) adam hade sett till att beställa i förväg haha..

sen blev de tjejkväll hos Mia o Magnus i trångfors, mysigt var det.... vi såg Saw 6 och den var väl mindre mysig men haha.... stämningen var mysig iaf :) åt lite paprika med dipp, de var gott! istället för kladdkakan, faktiskt.. hehe, jag kunde hålla mig :) men de var väl för att jag tryckt semlan tidigare haha..

och nu sett lite OS innan sängen, och FERRY tog ett OS GULD! grymt bra och kul :) så nu har vi 2 GULD hittills!

nu kallar sängen på mig.... astrött..

hejs.

Alla hjärtans dag.

10-02-14,

Mysigt att den dagen var på en söndag så man kunde vara med sin älskling hela dagen! :)

Vi har tagit en promenad i solen, skit skönt ute! bara minus 3 typ :) snälla låt det fortsätta så. sen har vi åkt iväg till luleå och gått och kikat där en sväng, sen har darling bjudit mig på middag på Cosica, och efter det avslutade vi det hela med bio i luleå, "Farsan"... hehe rolig film! :) och speciellt en scen, så jäkla bra, hahaaahaa...

nu e jag astrött och har ätit för mycket godis, usch... när man inte e van så blir man så äcklad och får socker chock.. usch och fy, nu blir det inge mer sånt! har massa frukt hemma som ja ska ta istället..

Magda: hehe det har ju inte hänt så mycket me huset ännu men visst skulle vi kunna ha en kväll hos mig också, så ni får se det lilla som hänt iaf :) och kanske komma med nå tips på kommande grejer! alltid roligt.. det ska jag styra upp nån dag!! :) plus att ja ska bli bättre på att lägga upp bilder! :P

nu ska jag slå en pling till Marre gumman och se vad hon pysslar med på andra sidan jordklotet... usch vad jag saknar henne så mycket ibland, som nu..

Hoppas alla haft en mysig dag.

ciao.

Lördagen.

10-02-13,

Idag har varit en lugn och skön dag, precis som jag ville ha den! :) hann även med att måla lite i köket, blev bra faktiskt! det är så himla roligt att små fixa här hemma, nu när man FÅR röra i allt och dona på! i love it...

Adam for på en 30års fest i luleå, och jag köpte med mig massa frukt och for till Heden, åt fruktsallad och goa laxmackor och kramades med vovvsingen Elvis :) han e så gooo...  hehe fick med mig en del påsar hemifrån också som mamma o pappa vill bli av med, och som vi kan ha nytta av i huset, e alltid bra..

usch jag börjar bli trött nu... inge bra, jag ska ju fara och hämta darling och Palo från luleå när dem nu ringer :) haha! får hålla mig vaken! ska nog hämta en cola från källaren så jag vaknar till...


tjejer, jag såg att ni skulle se Saw 6 på tisdag, och jag har den filmen men har inte sett den ännu, så är gärna på om det går :) vart ska ni vara?

nä nu ska jag dricka cola och vänta på att köra mot luleå...

ciao.

Så söta.

10-02-12,

Fredag... och vi hade nån lektion idag men egentligen var den inte för oss men vi kunde lyssna på den iaf, den var för grundskollärare och andra, men ja vi satt till halv tio, sen gav vi upp.... så gick vi till ida för att plugga istället! vi köpte med oss korv så vi gjorde lite lunch hos henne medans vi plugga... så skönt det är att plugga hemma hos nån! då kan man fixa kaffe och sitta skönt o plugga... men man kan ju dock också glida iväg på annat surr rätt lätt.. men vi var jätte effektiva där ett tag iaf :) vilket var bra! sen surra vi om annat och jag är jätteglad att vi pratade om de där idag... så grymt skönt det kändes! ni är verkligen helt underbara tjejer! helt otroligt fina.... ni anar inte hur tacksam jag blev... att man kan vara så förstående och verkligen visa att man bryr sig! det är så oerhört uppskattande!
Tack! Älskar er!


När jag kom hem från skolan så möts jag av en så stark lim lukt så jag håller på storkna... va fasen äre som luktar? jag går runt lite och kollar, så ser jag cement spår av ett par skor som går in till köket... hmmm... jaha! HANTVERKARNA har varit här, haha... de syntes direkt.... så gick jag ner i källaren för att kolla vad som skett nu... och då står de typ 3 miljoner grejer där nere, dem kan då verkligen sprida ut sig, och all belysning PÅ som vanligt haha...
sen så har dem grejat där inne men inte använt svart golv färg som vi ville, men dem hade bara gjort hörnen och lite till, så Adam ringde sen och hörde om de var rätt, och de hade dem gjort! så tur det... dem skulle sätta svart sen :)
så de är ju alltid bra att dem börjar komma igång igen!! JUBEL.

ätit lax med cuisine och pommes till :) till den såg vi Mio min Mio som jag inte kom ihåg om jag sett som liten, hör och häpna, haha... men kände igen litegrann i den men inte mycket, haha kan inte varit gammal då jag sett den eller så mins jag helt enkelt inte... :) men spännande var de haha!!

nu blire mera film o soffmys!

så underbar min darling är.... men det visste ni ju redan att jag tycker :P

Ciao. trevlig fredag alla..

Gladare.

10-02-11,

Igår när vi var på skolan kände jag bara, åååh jag vill heeem... usch hade så jäkla ont i magen, höll fasen på spy nästan inne i föreläsningssalen men slängde i mig en värktablett de första jag gjorde där inne... sen blev de lite bättre men inte mycket...

men sen när ja kommit hem och fick slappna av och få lite koll på saker så blev jag gladare :)

sen var det ju hur mysigt som helst med tjejerna igår, så då blev jag glad :) hihi! satt och surra, åt middag och skratta. precis så det ska vara, så himla skönt....dock saknar jag att ha sköna mjukbrallor på mig vid sånna tillfällen, alla jag har är det typ hål i... så jag MÅSTE köpa sånna snart, blir galen! :) haha...

idag snöar det som tusan, IGEN... min darling e inte så glad på det! det förstår jag, för det sinkar ju ner honom lite när han kör... usch tycker han e så duktig som orkar och kör på... jag hade nog inte pallat att vara ute varje dag i detta kalla väder o jobbat... hua! så ja tycker han e superduktig! :)

snart ska jag fara och träna! jag hoppas det kommer gå bra :) måste bara hitta mitt träningslinne...

vore bra om man hade nått i magen också innan man for!

sen är jag ledig resten av dagen och då blire hus fix! wiiiii :)

ciao.

Skola snart, kan man bli tröttare.

10-02-10,

Jag e så sjukt trött... är ja iofs oftast då man går upp halv sju.. men usch! vill typ inte fara! nåja så är det, vi ska ha seminarium och sitta i tvär grupper och snacka om våran läslogg citaten... så jag har skrivit ut dem nyss på skrivarn.

ont i magen har man också, men snart ska jag göra mina mackor som jag alltid käkar i Helens bil påvägen till skolan! haha :) sen får ja väl ta min mag medicin efter det, usch för det sviiiider...

nu måste jag torka håret och sminka över min feta finne på hakan, usch den är så öm, är som under huden en fet klump som man inte kan gö nå åt... hel skumt, jag hoppas den försvinner snart...

längtar till skolan e slut, då ska jag höra med Magda när dem ska köpa sushi och när ja ska komma till henne :) wiiiii!
ska bli supermysigt :) hörs darlings!!

Marre: jaaaa, då hörs vi i helgen!! miss you!! :) pöss.

ciao.

Hemma från skolan, och den gjorde en ju inte LITE förvirrad.. när de sak gå igenom nya kursen så hänger man inte med och allt bara gormas, så jag måste kika på de där snart så man har lite koll... man blir ju förvirrad..

väl hemma tog jag ett varmt bad, behövligt som tusan och grymt skönt! älskar värme :)

så snart ska jag iväg på tjejkväll, och vi ska äta sushi!! haha :) så himla gott de ska bli!

ciao.

Självstudier innefattar blandat.

10-02-09,

Idag har vi självstudier! och jag har en uppgift som ska vara klar imorron! vi ska prata om den muntligt i klassen imorron, det är att vi ska ta ut citat ut en del böcker och skriva kring! det är ju inte de svåraste direkt men man vill ju som hitta nå citat som väcker bra tankar och funderingar och inte bara vilket som helst...

så det blir att göra DET, sen ska jag greja lite i huset, spackla igen lite kring köks ingången så vi kan tapetsera klart där, är bara typ en våd på varje sida om köksingången kvar... sen kan alla lister dit.. finns en hel del små fix att göra..

ushc jag har fått en finne på hakan, skit stor och skit ont, fy fan... försvinn!!! haha en parentes..

hehe dumma tider i Usa, vill ju kunna ringa nu och surra med min gumma! :) men de är så svårt på vardagarna då man har fullt upp och det skiljer 6 timmar.. men slår nog en pling i helgen, vill ju surra ut om massa saker! :)

nu ska jag ta mig i kragen! pluggeri...

ciao.

Glädjerus hihi.

10-02-08,

Så himla nöjd med min examinationsuppgift.. det har varit en stor skriftlig uppgift på 4,5 högskolepoäng som vi lämnade in i januari nångång och de har tagit en tag att rätta för dem och man har varit så himla nervös... för det är en lärare som är himla hård och petig och bra tycker jag men jag trodde verkligen jag skulle få komplettering för denna, men så kikade jag idag och hade fått VG till och med! woooohoo, de bästa man kan få av denna lärare! så himla nöjd, helt sjukt... :) Och hennes kommentar... 

Marie. Du förankrar väl i litteraturen när du motiverar dina ställningstaganden och frågorna är väl besvarade.
Du uppfyller kriteriena för godkänd och är dessutom kritisk och analyserande till ditt förhållningssätt. Glädjande att få läsa din text. VG.

och att hon är nöjd att läsa min text, haha woho! ja märks de att man e nöjd?! eh jo!! :)
tack ska du haaaa! :) så de måste firas,  hihi får göra nå go mat sen eller nått! gratäng kanske vore nått :) och kanske en köttbit! :)

hihihihihi....

redovisningen gick bra idag också! vi hade inte lagt upp den så att vem som skulle säga vad men jag tyckte det flöt på iaf som det skulle, vi sa lite var och de var himla avslappat! :) så jag e nöjd! men det kändes att vi saknade Lisa, men skönt om du bara behöver skriva en komplettering o inte missa hela kursen, de lät ju hemskt.

nu ska vi vila en stund, himla trött i ögonen!

sen blir det stor handling på ica inför veckan och vi ska skriva vad vi ska äta i veckan, det är smidigast så och då vet man vad man ska äta och inte behöver stressa med middag som man inte har nån aning om :) planering!

ciao.

Skarpa lägen.

10-02-05,

Ja igår hade vi lektion och redovisning av utvecklingssamtal som vi hade gjort. det gick bra, men det blev en hel del diskussioner i klassen då en annan grupp redovisat.. men som sagt, om man ska diskutera och ta upp något man undrar över, så var liiiiite pedagogisk!! :) vissa var då inte det...

efter det var jag sjukt trött, sov middag med darlingen och läste boken Skarpa lägen som vi har i denna kurs.
asså den boken, usch.... låg och pratade med Adam om det igårkväll i sängen innan vi somnade.... hur mycket det är vi ska kunna egentligen, som sagt många tycker säkert, vadå så lång utbildning för att leka med barn? men nej det är ju inte riktigt så! det är så sjukt mycket mer omfattande än vad ni kan tro... Denna bok handlar om barn som blivit misshandlade, föräldrar som misshandlar varandra och barnen, barn som kommer från krig, barn som blivit sexuellt utnyttjade(inte kommit till det kapitlet änniu men usch jag bävar), barn som förlorar sin förälder i cancer m.m.   Jag menar sånna saker ska ju vi kunna hantera och veta vad vi ska göra för föräldrar och barn i dessa situationer också....

Jag har fått mycket mer insikt i detta yrke allt eftersom jag läser, det har väckt sjukt mycket tankar och man inser mer och mer hur viktigt detta yrke är! vi ska lägga en bra grund för barnen, så att barnen är trygga, har bra självkänsla, mår bra, utvecklas, har bra värderingar och hur man bemöter människor... visst har föräldrarna störst roll för barnen men samtidigt är barnen nästan mer hos "oss" på förskolan under deras tid som små barn, och då gäller det att skapa det bästa för barnen.

Jag kan känna att jag skulle vilja läsa hur länge som helst för att lära sig ALLT man kan lära sig om barn och alla möjliga situationer men samtidigt kommer man garanterat lära sig nya saker under tiden man kommer jobba också och som en klasskompis sa "den dagen jag slutar utvecklas och inte känner att jag behöver utvecklas nå mera, då ska jag nog byta jobb". och jag håller med, man kommer alltid utvecklas i detta jobb och lära sig sjukt mycket och kunna hantera alla möjliga situationer...

PUH! ska man klara detta? oh yes det ska man! man lär sig verkligen jättemycket på praktikerna vi har så jag längtar redan till nästa praktik i MARS. för det är lätt att läsa litteratur och veta HUR man ska göra men i praktiken kanske det inte är lika lätt, det behövs tränas på! :)

jag brinner för detta, så glad att jag valt denna utbildning! vill bara att denna kurs ska vara längre, den är SÅ INTRESSANT och VIKTIG framförallt!!

nåja lite tankar om de små liven vi ska vara förebilder o vägledare för :)

**********************************************************************************************

idag är det fredag! och jag är ledig :) jag ska läsa klart boken, men de kommer säkert bli jobbigt.

sen ska jag städa och fixa här hemma lite! hihi så kul att fåglarna hittat vår mat nu, vi har hängt ut den där fågel holken vi fick av Amanada och Andreas. den hänger precis vid bron och nu har dem hittat dit :) så söta dem är, så nu är det viktigt att vi kommer ihåg att fylla på mat där hehe...

kring middagstid kommer bror och ska hjälpa oss lite med fix! :) sen blire antingen middag ute med darlingen eller så lagar vi något riktigt gott här hemma, vi får se!

Hoppas alla har en mysig fredag, det ska jag ha :)

Ciao.

Plugg, surr och sushi.

10-02-03,


Yepp idag blire att få mycket gjort på plugg fronten med gruppen vår :) och emellan det så ska det surras och käkas sushi, mums!! can't wait :) så jäkla sugen, förstår inte hur sugen man kan bli på detta som man från början inte ens gillade :P det är så sjukt gott!! i love it... och har en favorit på stället uppe i stan där röda korset var förut, kommer inte ihåg vad stället heter, Sushi stället eller nåått... den heter Alaska!! Brieost, lax, purjolök.. oj så gooo den e :) fan nu längtar jag ännu mer....

 
(bild från google)

nä nu ska jag äta frukost först, sen får jag min älskade sushi, hihih... besatt? eh ja mycket möjligt.. haha.

ciao.

Mycket att läsa nu.

10-02-02,

Skola idag, muntlig presentation i tvärgrupper hade vi. Om våra personliga svar på frågor kring detta yrke, goda egenskaper, dåliga egenskaper eller sådant man behöver träna mera på, förhållningssätt, var man befinner sig just nu osv osv.... det var en bra uppgift tycker jag! nog för att vi haft en liknande förut, men man kan nog aldrig få för mycket av att reflektera över sig själv som person... Är jättebra att man får diskutera det och kunna stå för det man känner sig dålig på osv, så det gick bra idag trots att det var ganska personlig uppgift. sen skulle gruppen redovisa de man kom fram till i klassen.

efter det har jag och Adam flängt runt på stan för att prata med våra hantverkare som gormar med oss, om ett golv vi ska ha, så valde vi svart färg, och tydligen så skulle den vara lite svårare o få fram plus lite dyrare så dem ville inte att vi skulle ta den... hmm nähä? men om det är den ENDA vi tycker är okej av det där materialet Akridyr så är det så! det står till o med i våran offert att vi får välja valfri färg så :) jag tror vi fick som vi ville iaf, de lät så på honom, behövdes inte ens visa offerten att de stod där, haha.. var helt inställd på det, krig!! haha :)
sen kollat lite material till duschen, såsom duschvägg och blandare.. åh de kommer bli så fint!!! :) längtar som fan tills det är klart..... då ska det duschas snyggt och bastas ofta!!! :P

lagade lax i ugnen och klyftpotatis idag, men satan i gatan så god den var! helt sjukt.... asså jag verkligen ÄLSKAR lax, hur kan vissa inte gilla det?? :) då har dem missat nått!

pluggat har jag också gjort, men inte så helhjärtat utan litegrann! gör hellre annat, men det är ju dumt jag vet.. men sen tog jag mig i kragen och skrev och läste konfliktboken! den är ju skitbra... har dock en hel del mer att läsa också inför alla uppgifter nästa vecka!

äter vindruvor nu... sträckte mig efter godispåsen men tog vindruvor istället, STORT! :) haha

LÄNGTAR EFTER SUSHIN IMORRON SOM VI SKA ÄTA MELLAN PLUGGERIET HOS HELEN! :)

ciao.

Pluggdag idag.

10-02-01,

FEBRUARI redan... tiden flyger iväg!! vi satt och pratade om det igår med familjen att till hösten börjar jag 3:e året på min utbildning! shit tiden har verkligen gått fort!! :) tyckte nyss de var jag började nästan!

och inga hantverkare här ännu, Adam har ringt och frågat dem så får vi se vad dem säger, nu måste dem jobba tycker jag! inge kul när det står still...

snart ska jag iväg på gymmet med Lisa, får hoppas det går bra men jag är peppad så! :) förra veckan var jag lite dålig, tränade bara en gång haha... hade fullt upp... men denna vecka ska jag träna 3 gånger som ja brukar!!

så min dag består av pluggeri, ska försöka göra klart 2 uppgifter, en till imorron och en till på torsdag..

nä nu få i sig nånting o sen bege sig.. wiho!

ciao.
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0