www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Skarpa lägen.

10-02-05,

Ja igår hade vi lektion och redovisning av utvecklingssamtal som vi hade gjort. det gick bra, men det blev en hel del diskussioner i klassen då en annan grupp redovisat.. men som sagt, om man ska diskutera och ta upp något man undrar över, så var liiiiite pedagogisk!! :) vissa var då inte det...

efter det var jag sjukt trött, sov middag med darlingen och läste boken Skarpa lägen som vi har i denna kurs.
asså den boken, usch.... låg och pratade med Adam om det igårkväll i sängen innan vi somnade.... hur mycket det är vi ska kunna egentligen, som sagt många tycker säkert, vadå så lång utbildning för att leka med barn? men nej det är ju inte riktigt så! det är så sjukt mycket mer omfattande än vad ni kan tro... Denna bok handlar om barn som blivit misshandlade, föräldrar som misshandlar varandra och barnen, barn som kommer från krig, barn som blivit sexuellt utnyttjade(inte kommit till det kapitlet änniu men usch jag bävar), barn som förlorar sin förälder i cancer m.m.   Jag menar sånna saker ska ju vi kunna hantera och veta vad vi ska göra för föräldrar och barn i dessa situationer också....

Jag har fått mycket mer insikt i detta yrke allt eftersom jag läser, det har väckt sjukt mycket tankar och man inser mer och mer hur viktigt detta yrke är! vi ska lägga en bra grund för barnen, så att barnen är trygga, har bra självkänsla, mår bra, utvecklas, har bra värderingar och hur man bemöter människor... visst har föräldrarna störst roll för barnen men samtidigt är barnen nästan mer hos "oss" på förskolan under deras tid som små barn, och då gäller det att skapa det bästa för barnen.

Jag kan känna att jag skulle vilja läsa hur länge som helst för att lära sig ALLT man kan lära sig om barn och alla möjliga situationer men samtidigt kommer man garanterat lära sig nya saker under tiden man kommer jobba också och som en klasskompis sa "den dagen jag slutar utvecklas och inte känner att jag behöver utvecklas nå mera, då ska jag nog byta jobb". och jag håller med, man kommer alltid utvecklas i detta jobb och lära sig sjukt mycket och kunna hantera alla möjliga situationer...

PUH! ska man klara detta? oh yes det ska man! man lär sig verkligen jättemycket på praktikerna vi har så jag längtar redan till nästa praktik i MARS. för det är lätt att läsa litteratur och veta HUR man ska göra men i praktiken kanske det inte är lika lätt, det behövs tränas på! :)

jag brinner för detta, så glad att jag valt denna utbildning! vill bara att denna kurs ska vara längre, den är SÅ INTRESSANT och VIKTIG framförallt!!

nåja lite tankar om de små liven vi ska vara förebilder o vägledare för :)

**********************************************************************************************

idag är det fredag! och jag är ledig :) jag ska läsa klart boken, men de kommer säkert bli jobbigt.

sen ska jag städa och fixa här hemma lite! hihi så kul att fåglarna hittat vår mat nu, vi har hängt ut den där fågel holken vi fick av Amanada och Andreas. den hänger precis vid bron och nu har dem hittat dit :) så söta dem är, så nu är det viktigt att vi kommer ihåg att fylla på mat där hehe...

kring middagstid kommer bror och ska hjälpa oss lite med fix! :) sen blire antingen middag ute med darlingen eller så lagar vi något riktigt gott här hemma, vi får se!

Hoppas alla har en mysig fredag, det ska jag ha :)

Ciao.
Kommentarer
Postat av: Tessi

jag tänkte precis innan jag läste "jag brinner verkligen för det här" att du har hittat nånting som passar dej helt prefekt. Du kommer bli världens bästa "fröken"=)

2010-02-05 @ 19:41:26
URL: http://tjassie.blogg.se/
Postat av: Marielle

Hej gumman! Taaaaack for diiiina fina ord pa min blogg :) Det varmde.. jag vet att du alltid forsoker vara diplomatisk och se badas sida av det hela :) Vilket jag tycker ar jatte bra och underbart.. det ska man alltid forsoka gora! :) Och det alskar jag hos dig! Jag tror vi loste det hela till var basta formaga igakvall med hjalp av Susi och Ryan... jag berattar mer ikvall nar jag kommer hem fran jobbet pa bloggen! Puss gumman o tack igen!

2010-02-08 @ 14:38:38
URL: http://marli.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!