www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Fredag!

12-06-29,

Fredag idag och det har varit soligt ute! Mycket skönt. Jag fick mig en sovmorron idag, mycket skönt. Loke vaknade inte förrän halv nio, det är riktig sovmorron de. Alltid annars vaknar han kring halv sju, ibland tidigare.

Vi har varit ute idag och lekt på gården och donat. Senare har vi varit och lagt om hans sår. Längtar tills de har läkt färdigt och vi slipper dit. Vår lilla hjälte som får stå ut med allt jox. Han är då bäst.

Adam har nu en vecka semester wiihooo, sen måste han avbryta semestern och jobba 1 vecka...men efter den har han sen 4 veckor ledigt med oss!! Kommer bli underbart härligt :) Då är det mycket roligare att vara hemma tillsammans, hitta på grejer, fara med bilen, strosa runt lite överallt och busa med lillemannen. Åh vad jag längtar. Men nu har vi ju en vecka framför oss först :) Får se vad vi ska hitta på.

Tagit oss en kvällsprommis och hyrt en film i kvällsolen! Riktigt skönt. Vi ska se en film som heter Genvägen, nån thriller, hoppas den e bra.

Längtar faktiskt till jag ska ut och springa nästa gång, vill bli av med några kilon nu, less på att stå still hela tiden. Vill bli av med 5 kg åtminstone! De borde inte vara alltför svårt, men man måste ju bara bestämma sig och verkligen träna också, jag vill helst inte ändra så mycket i kosten, utan träna såklart. Men undvika fikabröd och godis och socker kan man ju försöka iallafall.

Nu ska vi mysa på med film! Trevlig fredag allihop! :)

Älskart!

12-06-28,

JORDGUBBAR! Finns det nå godare? Åh det är så gott. och jag vet en till i familjen våran som älskar jordgubbar, inte är det då Adam för han äter det inte...(knas) utan min lilla Loketokis älskar jordgubbar :) Så det är han och jag som brukar smaska på dem! Idag åt han jordgubbar och banan till mellis. sötproppen.
 


Är stentrött efter joggingrundan, pampas runt! i värmen, shit vad varmt de var, men skönt att jag orka hela iaf. Mitt mål, minst! Så när jag kom hem såg jag ut som en tomat i nyllet. Då vare bara att klippa gräset, gud så trött ja var sen. och nu... håller man ju på somna och klockan e halv nio.

Näe, jordgubbar framför tvn blir bra, sen soooooova!

Snart är det helg och då blir det familjemys och tjejmys, längtar!

Hejs.

Lite av varje.

12-06-28,

Ja här försöker vi hinna med lite av varje hela tiden.. Det är fullt upp och dagarna flyger iväg. Vi är på omläggning för Loke varannan dag på Björknäs, lite segt faktiskt att behöva dit hela tiden, men de måste ju bli bra detta nångång så. Tur det går snabbt att lägga om och att han är så duktig och intresserar o surrar när dem gör det.

Annars leker vi på, idag har vi varit på Smörblomman i stan med Linda och hennes Olivia, jättekul för honom. Tänkte hur de skulle bli med sanden och de, men hade på honom ett par överdragsbyxor eftersom de var lite kyligare på morgon också, så det gick fint! Och igår fick vi en lite tunnare mössa av mamma då vi var på stan o kikade, så den fick han ha på sig :) perfekt.

Nu har jag just ätit makrill macka och jordgubbar. Snart blire ner i sängen och vila en sväng med Loke, sen när vi e vakna allihopa så ska jag dra iväg och springa en runda. ska bli så skönt. Längtar verkligen, måste komma igång nu! Det här går inte. Ne, nu ska jag ut och springa varannan dag tills jag stupar :)

Här hemma har vi mycket att dona på med, lite i taget går det framåt men listan e lång. Samtidigt som jag måste göra klart min skola nu, det är ju bara så. Så jag kämpar på, alla krafter jag har. Inte undra på man e trött hela tiden?!

Hejs.

Mycket trevligt.

12-06-23,

Vår midsommarafton blev mycket trevlig iallafall! Vi myste på vid Norrigården där dem hissade en midsommarstång och de lite äldre barnen dansade runt stången, inte Loke, han tittade en snabbis sen sprang han mest i gräset och var hel nöjd :) Sötungen! Han älskar verkligen o vara ute och han sprang från famn till famn :) Vi fikade tillsammans med mina föräldrar och gammelfarmor Britt! Jättemysigt och härligt väder var det.
 
 


                Sen iväg till vårdcentralen en snabbis för att lägga om Lokes arm, gick jättebra, hade dock varat litegrann men de såg fint ut tyckte dem, jag tycker själv de ser läskigt ut.. hujja! Min lilla stackare... Längtar tills allting blir bra. Aj aj i mammahjärtat kan ja lova.

Sen hem till Adams päron för lite grillning! Oj så gott det blev och mätt blev man :) Även där sprang Loke omkring på gräset barfota och myste! Älskar sånna här dagar. Bara vara och njuta av tillvaron! Sen efter middagen blev de såklart jordgubbar :) går inte o va utan, särskilt inte på midsommar!
 


Sen hem till oss för att lägga Loke så vi kunde spela lite kort :) Himla skoj! Så de har varit en lugn men skön midsommar. Mycket nöjd.

Idag har jag jobbat på Ica, 10,5 timmar men de har gått fint ändå. Loke o Adam har varit och hälsat på nån sväng med vagnen.. ååh då vill man ju bara ta sötungen och låta han sitta med mig i kassan ;) haha.. skulle inte gå så bra dock.

Nu ska vi mysa på med film i soffan! Gud så skönt.

Hoppas ni haft en bra midsommar alla. Kram
 

Midsommar redan.

12-06-21,

Att det redan är Midsommar, helt sjukt juh... enligt mig iaf! Jag har inte alls hängt med på att det är midsommar nu... Iofs har vi haft en hel del annat att tänka på från den 1 juni till nu :/ och framöver såklart men tiden har ändå gått fort men tid och rum har ju stått still i allting med Loke sen detta hände.. Så man har inte riktigt hängt med. Men tydligen midsommar..

Ja idag jobbade jag ett kortare pass, var faktiskt skönt att komma iväg lite och andas ut. Är väldigt mycket nu och det är en tung period känner ja. Sover dåligt och är konstant trött. Inatt vaknade Loke kring halv tolv som han oftast vaknar och skriker till, oftast somnar han om då man lägger han ner... men inte inatt, han hade panik, han ville inte ligga ner.. Tog upp honom till våran säng, ingenting bra där heller förutom då han låg kloss på mig och kind mot kind! Haha så söt han var samtidigt men antingen hade han ont eller så var han sjukt rädd och drömt nått jobbigt.. Efter en del välling och strykande och mys så kunde han somna om stackarn..

Nåja Midsommar var de ja.. Jag e ledig imorron fredag, sen jobbar jag lördag och söndag eftersom det är min jobbhelg. Men imorron har vi knappt bestämt vad vi ska göra. Det blir nog iallafall att fara på stan och kolla på någon midsommarstång hela familjen och möta upp mina föräldrar :) Sen till middag blir det nog att grilla, med Adams päron eller kanske vi grillar allihopa?! Inget bestämt, vi får se. Vi ska då äta gott och sen MÅSTE vi äta jordgubbar :) det kan man inte vara utan på midsommar. Sen hoppas jag på lite spel av nått slag, kortspel eller sällskapsspel! Alltid skoj :)
 

 

Bjuder på någon bild från Hugos 2 års kalas! En toppen härlig sommardag var det :)

Trevlig Midsommar på er!

Kram kram
 

Helgen!

12-06-18,

Lördagen var fullspäckad för oss.. På dan handlade vi och städade hemma, då Loke hade sovit förmiddag så bar det iväg på kalas för Hugo som fyllt 2 år! :) Himla kul var det och toppen väder. som utomlands :) Vi lekte, sprang på gräset, spelade boll, åt tårta, gungade m.m. Så härligt när de är så fint väder!

Vi får dock vara försiktig med Loke i solen så vi smörjde honom extra på hakan där han nu e lite rosa av skadan.

Efter kalaset brummade vi hemmåt för att slänga in en potatisgratäng och invänta gäster. Mina föräldrar tog med sig Loke till Heden för han skulle sova där hos dem på natten. De var vemodigt att lämna honom som vanligt haha.. man e så mesig. Stundtals kändes de bra men ibland så saknade man han mest! Men så är de juh.. Men med tanke på att vi skulle ha middagsgäster och sen gå iväg på travet och så, så kändes det lika bra. Ingen av oss hade nog orkat upp tidigt dan efter heller för o leka med Loke. Nångång får man unna sig.

Det var jag, Adam, Carro o Cribbs, Palo, Henke och Tomas som var hos oss och åt grillat o gjorde trav. Sen var vi på travet och hade faktiskt himla kul :) Sen for vi mot Bränna då de var slut. Även där hade vi skitkul, dansa och tjoade! Träffade Madga o Mats, Tessi och Johan som vi var med ute!! Skitkul hade vi :)

Sen lite rönnbäcks och hemmåt. skit vad trött man var. Man e ju inte van! Vi la oss vid 4 och vaknade kring 12.. For ut till Heden och surra med mina föräldrar och för att hämta Loke kring 14..

Söndagen bestod alltså inte av så mycket fart o fläkt utan den var gode seg! Men min mage var ovanligt bra så jag var sjukt glad att jag kunde gå omkring och äta och sånt. Brukar ja ju inte kunna i vanliga fall men nu vare ju iofs länge sen man drack haha :P

Oj va långt det blev...

Åh nu e vi hemkomna från Sjukhuset, varit o lakt om hans sår och denna gång slapp han bli nedsövd tack o lov. Det gick jättebra, var lite jobbigt då de drog bort plåstrena men annars skötte han sig utmärkt gullenosen.

Nu sover han och jag vart lite sprallig just nu.. Hoho.. spännande!

Nej måste ringa försäkringskassan också. suck.

Hejs.

Less på sjukhuset.

12-06-15,

Ja jag är så otroligt less på sjukhuset och personal och alla där. Åååååååh.. lust och bara skrika just nu. Men nu e vi ju hemma så det är väl skönt men hallå, 10 timmar har vi varit på sjukhuset idag för en omläggning!!! suck.

Vi skulle promt vara där kl 10 på morron, Adam stressat med jobb o helvete och dem hade sagt att vi kunde få tid mellan 11-14 på dan. Jaha med våran tur så närmar sig klockan 2 såklart och till o med 15.45 fick vi komma in för omläggning. suck. Gått runt där i sjukhuset med vagnen i 4-5 timmar. Dem hade ju dropp på stackars Loke som inte fått äta nått och droppsladden var väl ca 50 cm lång så han kunde ju inte vara nere o leka på golvet för han satt ju fast i en stång.... suck! Tur att han gillar att åka vagn kan ja säga.... men vilken hemsk dag.

Loke vaknade även för tidigt från narkosen så han var arg och ville inte alls vara med, så jobbigt att försöka lugna honom då ingenting är bra och ja förstår honom, konstigt o jobbigt att vara dissy och förvirrad vart man är..

Nej usch detta är påfrestande, hujja! Och hans sår på armen håller på att läka men inte helt bra, såret på benet läker rätt okej men vätskar lite fortfarande.. och de på bröstet kliar för stackarn så han kliar och drar.

Nej fy fan för detta. hoppas att de kommer bli bra detta snart för det här är så sjukt påfrestande....

vill bara gråta...

nu ska vi väl hejja på Sverige, tror inte dem vinner alls.

Hejs.

Beroende?

12-06-14,

Jag tror jag har blivit det, beroende av att kika på kläder online! Helt farligt juh. Särskilt kollar jag efter klänningar, kjolar och sommargrejer. Det är så kul. Idag fick jag ju hem paket från Gina och Halens. En del blir det att skicka tillbaka men oj de var mycket fint som satt bra också! Supernöjd, speciellt över klänningarna, 3 stycken som satt bra. 2 blommiga och 1 vit spets klänning. Yey! Så nu väntar man bara på det härliga sommarvädret och så kan man ju börja ha dem!


Den svartvit blommiga kjolen där är jag tveksam på, den är sjukt snygg, helt i min smak men om den satt bra var frågan.. måste testa igen..

Åh vad jag så gärna vill ordna en walk-in closet, tänk vad mycket roligare att se alla färgglada kläder som hänger så fint och man ser precis vad man har att välja på osv. Och plats för alla skor! Nä jag måste fixa iordning i källaren så vi så småningom kan göra en sån där!! Tänk.

Nej nu ska jag krypa ner, men kan avslöja att jag ikväll ändå kollat på kläder online. Fy mig!

Gonatt. Sjukhuset väntar imorron på oss...



Kärlek.

12-06-14,

Så mycket kärlek jag känner för denna lille kille alltså, det är helt sjukt. och så himla rädd jag är om dig, nu får absolut inget mer hända dig, du har redan hunnit vara på sjukhus 2 gånger och du e bara 1,5 år. Nej nu är det färdighaft med sånt, nu ser vi framåt med glädje och kärlek! Älskar dig så.

Morgon promenad avklarad, gick en timme. Skönt som tusan då Loke finner sig i att sitta nu också. Hoppas det håller i sig. Han älskar ju att se traktorer, lastbilar, bussar m.m köra förbi och pekar och tittar upp mot mig, som att "såg du mamma, wooow" :)

Sen var vi en snabbis på bakgården, vi måste klippa gräset igen! Loke krattade, körde skottkärra och kastade boll. Tänk sån tur vi haft att vi e hemma nu och han springer runt. Är oerhört tacksam för det hade kunnat vara värre. Man får tänka så..

Vi har ju haft svårt att få på tröjor o sådär genom att bandagen e så stora men kom ju på att hans Onepiece var ju perfekt eftersom man inte behöver trä över någon ärm. Superbra.



Älskade lilla du!



Att göra listorna finns kvar.

12-06-13,

Jadu, mina att-göra-listor finns då kvar. Är en hel del att dona med känner jag men Loke är prio ett såklart! Han måste få bli frisk helt innan man kan göra massa projekt o sådär, men jag försöker hinna det jag hinner ändå. Kan ju inte låta bli då jag vill bli klar men nånting nångång... har ju påbörjat massor!

Så igår har jag målat mer i köket, och idag ska luckorna upp, måste bara hitta resten av handtagen som vi köpt. Har även målat ett varv på staketet i garaget, grundmålat. Sen har jag även ringt Trygg Hansa angående Lokes skada och anmäla det. och druckit kaffe har jag gjort :)

Solen skiner och det är varmt ute. Jag o Loke tokis har även varit på en promenad på morgonen och handlat mera målarfärg till resten av skåpluckorna. Nu är det dem nedre kvar och de kan bli problems med en liten tokis som springer runt och når allting då så vi får nog rensa skåpen helt så länge. Det ska nog gå :)

Joooo, idag fyllar min kära brorson HUGO 2ÅR! shit pomfritt. Tänk att det redan har gått två år, det är helt otroligt, snart blir även min lilla plutt 2 år. ojoj. Eller om ett halvår ;)

Nu ska ja dona vidare.

Ha en bra dag.


Underbara vardag.

12-06-12,

Vad man uppskattar vardagen ännu mer nu efter detta hänt. Att bara få vara hemma tillsammans och göra det man brukar göra. I uppsala hade vi ju ingenting med oss, varken kläder eller nånting. Mest saker till Loke, de var det jag hann trycka ner i hans väska då vi for. Han går alltid först, så är det juh!

Vår överlevnad var en vagn vi fick låna där borta på sjukhuset så vi kunde komma oss ut. Då Loke ändå visade sig vara rätt okej och lekte och vill göra saker så var de räddningen. Promenader, promenader och promenader. Mot stan, mot parker och en dag såg vi massa får och Loke satt i vagnen och sa; Bäää... Bäää..
Sötnosen!

Så nu när vi är hemma och man är i sitt hus, så uppskattar man verkligen allt man har tillgång till. Och även att han inte är frisk ännu från detta så gör hemma miljön att man själv mår så mycket bättre, och även Loke såklart som får vara i sitt rum o leka med sina grejer.

Promenad tog vi oss idag , så skönt och varmt ute. Nu sover lillprinsen och Adam har varit tvungen att börja jobba igen idag för att en arbetskompis går på semester. Jag och Loke är inne i vardagen igen och jag älskar det!
Njuter till max av att vara han och jag, såklart saknar vi pappa men livet rullar ju på och man har ju vissa saker man måste göra så.

Älskade vardag!

Igår föresten på sjukhuset, jag skulle uppdatera om det också. Så sövdes han ner för att lägga om bandaget på armen och på bröstet. Bröstet såg jättefint ut och är endast rosa nu, inga sår eller skorpor så det får vi smörja hemifrån och sätta lite bomull som skyddar så han inte får ont då han tar i med bröstet i saker då han leker. Armen hade läkt mestadels, men de var fläckar kvar där huden inte hade läkt så det hoppas vi att den gör framöver, all hud ska ju fästa på armen som är tagen från benet. Men ännu har de bara gått 5 dagar sen operationen så läkaren sa att de kommer läka framöver. På fredag är nästa omläggning och förhoppningsvis sista gången de behöver söva ner honom. De måste göra de för att små barn rör sig ju så mycket så han hade nog aldrig legat still mer än nån sekund...

Vår lilla kämpe, otroligt stolt över honom, hur han fixar detta så pass bra!



Jag o Loke på en av våra promenader i Uppsala, här vid svandammen.

Nu göra lite nytta här hemma. Ha en bra dag!

Kämpar på.

12-06-10,

Ja ni vet ju vad som hänt så orkar inte gå in mer på det just nu. Men vi kämpar på här hemma och Loke är så otroligt duktig, trodde ALDRIG att han skulle ta det här så pass bra som han gjort. Ofattbart. Men det gör mig så glad, för det är ju genom honom vi har hållt skenet uppe och levt med honom i hans glädje över saker han har lekt och donat på med under tiden. Lilla hjälten våran.

Idag skulle vi egentligen sovit på sjukhuset i Sunderbyn men då dem inte ska göra nånting med honom ikväll utan imorron bitti så sa vi att vi ville sova hemma. Det fick vi! Så skönt, jag vill inte vara nå mer på sjukhus nu. Det räcker med en hel vecka i Uppsala! Fy tusan.

Imoron ska dem lägga om Lokes förband och vi håller tummarna att det ser bra ut nu. Och hoppas att han hud har fäst på armen, de är det som oroar mig mest. Men ja tror det, och dem säger ju det att barn läker så pass mycket snabbare än vuxna och att det kommer bli bra.

Nej usch för detta men som sagt, vi kämpar på och är glad för det lilla just nu. All glädje vi får av Loke lever vi på :) Tack alla ni som stöttat oss också! Verkligen jättegulligt av er. Tårögd blir man på en gång...

Nu ska vi krypa ner i våran egen säng som är så otroligt skön jämfört med sjukhussängar!!

Gonatt. Håll tummarna för oss imorron.

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0