www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Första dagarna.

12-10-30,

Nu har jag varit mina 2 första dagar på mitt nya jobb! Oj vad kul det är och jag älskar stället. Dem verkar jobba precis som man själv vill göra i framtiden och det är många yngre som jobbar! Ska bli jättespännande och komma in i det här mer nu och så.. Just nu är det Höstlovs vecka så det är mindre barn än det brukar vara och då får jag ju en mjukstarts vecka själv också :) skönt!

Jag brukar lämna av Loke på hans sida där han ska vara och sen gå runt huset för att gå in på avdelningen jag är, även fast det är vägg i vägg och han kan se mig ibland genom fönster men just för att undvika ett moment till då han ser mig gå in genom ett draperi (som sen ska vara en dörr) för då äre lätt att han följer efter mig.
Sen vid frukost tid så äter alla barnen på hela stället tillsammans i en stor matsal (supermysigt med kristallkronor i taket och ibland brukar de vara lugn musik).. så då ser han ju mig Loke och han har fått sitta vid mitt bord då jag sitter med dem större barnen, för första dagen var hans så ledsen Loke då han såg mig och ville vara nära mig! :) så han äter bredvid mig , sen går dem tillbaka till sina avdelningar. Ibland har han sett mig och kommit till mig under dagen men jag har fått krama han lite och sen gått tillbaka med honom.. Klart han inte förstår riktigt vad som händer, helt plötsligt är mamma på hans förskola, konstigt juh?! Hans första min var helt obeskrivbar då han såg mig där!! haha vad vi skratta efteråt, min älskade tokunge :) såg ut som en förvånad liten fågelholk som att han tänkte " men vad tusan det var likt mamma, vad gör hon är? är det verkligen mamma?" haha..

Men det går i det stora hela bra! :) det måste få ta sin tid och jag är väldigt glad att jag har bra stöd från de andra förskollärarna som vill hjälpa till och är förstående över att han vill träffa mig då han ser mig osv. för jag kan inte heller bara nonchalera honom, det är inte bra, då undrar han ju varför jag gör det. Det är en väldigt svår sits och nånting nytt men jag hoppas med tiden de kommer bli bra. Vi tar en dag i taget och ser hur det går.

Imorse vid frukost tänkte jag om han kunde äta själv men då vare precis som att han visste vart jag brukade sitta och gick dit på en gång, utan att han blev ledsen så han satt med mig. det kommer han nog få göra framöver tills de ger sig.

Spännande att det anställs mer och mer folk och de bygger och har sig i förskolan, så framöver kommer jag förhoppningsvis få flytta över till den nya delen som byggs och vara där :) då kommer jag inte springa på Loke heller lika mycket utan bara vid frukost.

Nåja det är väldigt spännande och roligt iaf! GLAD :)

Nu ska jag slappna av och njuta av kvällen. Imorron ska vi ha lite Halloween på förskolan! :) vi har skärt ut pumpor och gjort lite pyssel idag! Ska bli kul imorron.

Härliga jobb!

Hejs.

Börjar bli nervös.

12-10-28,

Nu börjar jag bli nervös för morgondagen.. Börjar mitt nya jobb!! :) Kommer bli sjukt spännande och nervöst. Komma in i alla deras rutiner och lära sig alla nya barns namn osv, mycket att ta in första dagarna. Men de ska nog gå bra! Ska även snart få börja mitt mentor år, vilket ska bli skönt så man kan ansöka om lärarlegget sen! :) Ska ta och skriva ut lite blanketter om det så jag vet vad jag ska göra framöver. Åh ska bli så kul :) Hoppas Loke sköter sig också ;)

Har haft en riktigt mysig helg, åh vill att dem ska vara längre. Hihi idag köpte vi en liten verktygsbänk till Loke begagnat för 60 kr! Himla kap och han verkade gilla den, han hamrade och spikade och skruvade! Sen satt jag i soffan och han kom fram till mig med hammarn och skruvmejseln och skulle visa mig dem.. Då börjar jag sjunga på låten "jag hamrar och spikar, jag bygger en bil, jag sågar och sågar och drar med min fil" osv... sen kom ja inte ihåg resten av texten , haha helt glömt :P men så ser jag Loke göra rörelser samtidigt som jag sjunger och han vevar med armen upp och ner... och DÅ kommer jag ju på hur resten av låten går... haha visste inte att Loke brukar sjunga denna låt (säkert på förskolan) så han visade mig att den fortsatte med "jag målar och målar, med tjockt och med tunnt, jag startar maskinen och bilen kör runt, TUT genom rörelserna :) och så tutar han på sin näsa. Gullrumpan :) så sött de var! Mammas hjärta, oj vad han lär sig nya saker hela tiden och nya ord. Bara denna vecka har han lärt sig massor av nya ord, så härligt att följa hans utveckling.
 
 
 

Nä nu ska vi se en film och sen sova! Jag e gode trött. Klev upp med lillgubben halv sju och då hade vi ju vridit tillbaka klockan så var uppe halv sex med honom. Hujja! Ingen sovmorgon här inte :P

Wish me luck tomorrow!
 
Kram på er.

Lekparken.

12-10-27,

Loke älskar ju lekparken och vi gick en promenad till en som är en bit bort, en ny en faktiskt. Dem tog ner den gamla och då tänkte jag att de inte skulle finnas nån lekpark där (för kommunen har ju tagit bort en del lekparken lite runtikring) men den fick en ny sen! Så de var ju bra :) Han vet precis vägen dit och pekar innan man ens har kommit fram.

Superglad och klättrade, åkte, skrattade, busade. Oj vad kul han tycker de är :) Älskade lilla charmör.
 
Härligt väder var det idag, snö och mysigt! Vi har börjat använda den overallen som kommer bli hans reserv i vinter. Vi har köpt två stycken, en lite enklare och billigare och en annan som han kommer få ha mestadels i vinter. Men alltid skönt med en reserv! Särskilt nu när de kan vara grus och sand som river på overallen också, så är det perfekt att ha reservoverallen först! :)
 
 
 
 
 
 
 
Det är så kul nu när han verkligen börjar visa vad han vill och inte, han är bestämd och har rätt så kort stubin om de är något han vill göra och dumma mamma o pappa kommer o säger nej! Då kan man bli stört tjurig och ligga på golvet o va sur men jag tycker de är bra att han visar humör. Vore rätt tråkigt annars iofs :) Han har varit busig i helgen också, han klättrade upp på en av köksstolarna och såg mammas chokladkaka ligga där, öppnar den och tar en bit, ser helnöjd ut och stoppar i munnen. Haha han har inte smakat godis förut och borde inte veta att de är gott ens, men han ser ut som att han ätit det flera gånger och skulle bara ta en bit! Så smaskar han på den med ett stort leende! Kunde inte låta bli att fota :) Sötnöten!
 
 
 
Trevlig kväll.
 
 

Helg! :)

12-10-27,

Lördag, skönt som tusan.

Igår hade jag min sista dag på Kyrkkläppens förskola, hade med lite fika till personal och barn, väldigt uppskattat. De var lite tråkigt att sluta, man kommer ju som in i allting efter ett tag man varit där och ena förskolläraren jag jobbade med ville jag skulla stanna och tyckte hon mått så bra då jag varit där :) känns ju superkul att höra!! :)
men nu väntar nya äventyr! :) spännande.

Njuter av helgens lediga tid så mycket de bara går. igår snöade det litegrann så vi ska ut efter att älsklingen sovit och leka lite, kommer han nog uppskatta :) Kanske ta lite härliga snöbilder!

Trevlig helg.

Kort dag idag.

12-10-23,

Gud jag har inte ens koll på datumen känns de som, dagarna bara rullar på och det går så fort när man jobbar. Idag hade jag en kort dag, slutade klockan ett, gud sån skillnad det är och så skönt :) Jag for en sväng till Dollarstore och sen hem, duscha basta och sova en halvtimme sen iväg och hämta Loke. Ibland får man verkligen passa på att njuta av en timmes egen tid innan Loke ska hämtas. Sen for vi med honom och handlade, sen hem och laga mat. Köttfärsbiffar som var fyllda med fetaost och klyftpotatis till, sen en gudomlig sås gjord på philadelfiaost, oxfond, steksky och grädde. mums!!

Ikväll blir det att varva ner i soffan,surra med älskling och allmänt slappa.

Nej känner att min kropp inte riktigt hänger med just nu, ingen rolig känsla. Hujja. Alltid flyter på och det löser sig verkligen för mig med jobb eftersom jag fått anställning nu och har en fast tjänst (men inte börjat där än) men ska bli så kul. Är verkligen jätteglad för det :) Tänk! Men synd att  kroppen är lite knasig. Nåja ska kolla upp det så vi får se!

Må gott. Ta hand om varandra.

Kram.

Mår inte helt hundra.

12-10-19,

Nej usch mår inte bra just nu.. Stannat hemma från jobbet idag också, hade sån fruktansvärd mensvärk och huvudvärk så det går inte att jobba då, kände att ja var tvungen att bara vila upp mig. Så jag har mestadels sovit hela dagen, så skönt och garanterat välbehövligt. Hujja inge trevligt att må konstigt. Ska nog även kolla upp lite saker för att se om man kan må bättre framöver, vill ju va pigg och glad och utan jobbiga känslor. Just nu e jag bara trött mest hela tiden och känner mig inte alls bra.

Men de är iaf skönt med helg. älskar min familj så, Loke får en alltid att skratta. Han är verkligen min lilla solstråle. Gullungen!

Trevlig helg på er
.

Ingen direkt lust.

 
12-10-14,

Jag har ingen direkt lust att blogga just nu men kan lägga in några bilder från resan till London iallafall. Jag lever på annars och njuter av dagarna jag är ledig, dvs helgen som varit. Den har gått alldeles för fort men det är så skönt att bara njuta och vara med dem man tycker om mest. Underbara helg. Man längtar på ett helt annat sätt efter helg nu eftersom man jobbar veckodagarna. Kommande vecka har jag bra tider på förskolan, känns bra. Slutar 13 två dagar och resten till senast 16. :)

Lite bilder ja.

 
Stamford Bridge. Adam e nöjd att va framme där :)
 
Den matchen vi såg! :)
 
Innan match då dem hade uppvärmning.
 
 
Matchen är igång, spännande som tusan var det och grym stämning!
De var bara 41.700 personer där :)
 
Man kunde ta "lagfoto" genom att sitta på en stol som fanns vid en vägg där hela laget satt! :P
 
Middag på hotellet.
 
British Museum.
 
London eye, men vi var aldrig upp i den.
 
Från Sea Life Aquarium.
 
 
Big Ben!
 
I hissen på hotellet :)
 
Madame Tussauds!
 
Träffa Johnny Depp!
 
Bruce Willis var också där.
 
Angelina Jolie och Brad Pitt.
 
Shrek haha! :)
 
The Beatles.
 
ABBA.
 
Beyonce var såklart snyggast! :)
 
 
Harrods.
 
Vi tog aldrig någon bild vid Gordon Ramsays restaurang men hitta en bra bild på google som visar hur det såg ut iallafall. Överklass folk och väldigt exklusivt var det. Vi kände oss lite malplacerade! :P
 
 
 
 
Men kul upplevelse iaf. Fanns inge cider eller läsk att dricka, utan bara massor sorters vin. Vi tog vatten haha :) och den billigaste steken med pomfritt dem hade. Men sjukt gott. Alla köttbitar grillades över öppen eld, ingen spis eller så utan över öppen eld. Det smakade supergott.
 
Haha kollade kontot sen, ops :)
 
Nä nu ska jag njuta av sista stunden innan öppning imorron bitti, klockan 06.00.
 
Det blir att se senaste Falk filmen! Blir säkert spännande :)
 
Hejs.
 

Hemma.

12-10-09,

Igår kom vi hem på kvällen till Sverige igen! Men så skönt vi har haft det och himla kul att strosa runt och göra det man vill :) en kort update blir det här, har så fullt upp känns de som nu...
vi hann iaf med en hel del, Madame Tussads, Sea Life Aquarium, Chelsea matchen såklart som dem vann med 4-1!! Hur grymt som helst o se :) jäklar vilken stämning! Vi hann gå på Gordon Ramsays restaurang som var hur fin som helst, och gott! ojoj :) och även Britsh Museum! Näe allt har varit toppen och det regnade bara första dagen, annars är det ju känt för o regna men de var 15 grader och sol resten av dagarna. så skönt. Vi hann även med att gå förbi mitt gamla jobb som de hade byggt om och ändrat namn på, så det fanns inte kvar längre.. men fränt ändå att va där igen :)

Det är full rulle här, jag har börjar på en förskola i stan på ett vik i 3 veckor och sen kanske längre fram till jul. Adam var tvungen va hemma denna vecka med Loke som har fått vattkoppor medans vi var borta i London, på lördagen fick han det. såklart hujja... men skönt att han får göra bort det nu ändå när han är relativt liten så slipper de bli så jobbigt sen. Men han är prickig överallt stackarn, ser ut som tusen tals finnar och röda är dem! Vår lilla prickigkorv. men han är glad ändå och leker så det är ju skönt. haft lite feber ibland också men tur att Adam kunde va hemma med honom denna vecka nu när jag börjar direkt på ny förskola också, så vill ja inte va hemma på en gång..

Idag fick jag hem i brevlådan EXAMENSBEVISET! oj så skönt :) så de känns himla bra. fick även andra grymma nyheter också! men nu hinner ja inte skriva nå mer, eller orkar... det är som sagt fullt upp med jobb, en sjuk Loke och alla andra fix hit och dit.

Bastun kallar, måste bli av med min dunderförkylning jag fått men sandpapper i halsen, fy fasen. i hate it. suck.

Nåja de goda väger upp de onda. Återkommer när jag har tid med bilder och sånt :)
 
hejs!

Snart är vi där.

12-10-04,

Har packat nästan allting nu och ska duscha. Snart far vi. Så spännande det ska bli, kan knappt fatta det. Har myst och pussat på lillhjärtat massa ikväll och badat o myst. Vi gjorde en koja av handdukarna då vi hade duschat och där inne fick vi pussar av lillälsklingen, så mysigt! :) Han e så go. Oj kommer sakna massor.

Näe snart sova, imorron kommer mina föräldrar 05.30 hit och ska vara här tills Loke vaknar och sen fara med honom till Heden. Vårt plan går 07.30 från Luleå och vi är i London omkring 12.30. WOHO!

Hejs svejs Sverige. Hello England!

Resfeber!

12-10-02,

Ja nu börjar vi få resfeber!! Snart drar vi iväg till LONDON!! :) Ska bli så grymt kul och härligt att bara vara jag och älsklingen och göra saker vi vill göra och äta ute och mysa varenda dag! 3 nätter blir vi borta, åker Fredag morgon och kommer hem Måndag kväll! :)

Vi har en hel del planer men vi får se vad vi hinner göra. Vi hade velat kolla in dessa ställen iaf:

Madame Tussauds.
Kändisar gjorda som vaxdockor.
 
 
 
London Sea Life Aquarium.
Alla möjliga djur som lever i vatten får man kika på och gå runt bland.
 
 
 
British Museum.
Adam gillar ju historia så där ska vi kika in också.
 
 
Big Ben.
 
 
Harrods.
Exklusivare shopping och grymt stort!
 
Ja sen ska vi ju såklart se CHELSEA, som var huvudpoängen med den här resan såklart! Var ju min älsklings 30 års present. Oj så spännande de kommer bli. Dem måste ju bara vinna när vi är där och kikar! Fatta stämningen! :)
 
 
Här kommer vi sitta, på Stamford Bridge.
 
Oj va kul de kommer bli..
 
Men kommer såklart sakna mitt lilla hjärta här hemma. Men han kommer nog ha en rolig helg med våra föräldrar! Vi får hoppas allt kommer gå bra men jag vet att ja kommer sakna ihjäl mig. Han är ju mitt allt. Så de är det enda som kommer vara jobbigt med resan men jag tror att vi kommer ha så fullt upp och mycket att göra så det kommer säkert gå jättefort så är vi hemma igen med pluttis.
 
Vi ska även kolla in där jag har bott en gång i tiden och där jag jobbade!! :) Kul och se om restaurangen finns kvar :)
 
Nej nu ska jag kolla lite packning och dona. Har bakat ikväll också! Yummi.
 
Hejs.
 
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0