www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Ösregn hela dagen.

12-09-27,

Ja idag har det ösregnat heeeela dagen lång. Jag hoppades på att vi inte skulle ut med alla barnen på förskolan men vi skulle ut en sväng, dock skulle jag arbeta i grupp med 5 grabbar inne så jag slapp regnet. Men dem var inte långvariga ute, kalla och blöta. hujja. nej vi var inne resten av dagen kan ja säga :)

Min älskade son har fått vara på en annan förskola idag och ska vara där imorgon också pga planeringsdagar på Kristallkulan där han är i vanliga fall. Så de var lite jobbigt att lämna honom på morgonen till nya förskollärare och andra barn han skulle leka med. Men de hade gått bara bra :) sovit ätit och lekt. skönt!

Imorron är det äntligen FREDAG! Gud så skönt med helg! Jag värderar helgerna otroligt mycket mer nu när man jobbar 100% på veckodagarna. Därför har jag nu sagt bort mina helger på ICA Kvantum och kommer bara jobba veckodagar! OJ SÅ SKÖNT. Men lite trist såklart också, att inte få jobba med alla underbara arbetskamrater, men vi får ju ses på annat håll istället och umgås :) Right? Men de var lite motvilligt att lämna bort helgerna, det är ju verkligen så sjukt bra betalt! Och när ja denna månad fick min första förskollärarlön + Ica kvantum lön + pengar från försäkringskassan så kan ja säga att jag blev ganska så rik :) hoho! Men i längden skulle ja inte orka jobba helger också nej nej...

Inte som det är nu också, är så trött och stressad o måste få vila emellanåt. Men kommer sakna er juh.

Nåja, nu äre förskollärarjobb jag strävar efter och det känns sjukt bra att börja jobba med det som man utbildat sig till!! :)

Nu ska här slappas, vi har varit och inhandlat vinteroverall till lillgubben, blev en Kaks overall från Kappahl, har hört dem är bra. så det får vi hoppas, hade massa rabatt också så vi tjäna 300 spänn på de :)

Ha en trevlig fredag nu och njut av helgen!! :) de ska ja! PUSS
 

Höst.

12-09-24,

Ja nu är det verkligen höst och mornarna kan vara riktigt kalla, 0 gradigt eller 1-2 grader. Imorse fick jag skrapa rutorna då jag skulle iväg med Loke och sen jobba. Men på dan blir det varmare och solen lyser. Idag värmde solen lite också men nog behöver man en del kläder ändå. Det är då vackert på träden nu :)

Vi var i helgen och fotade lite i Heden på ett ställe vi gillar :)

 
 
 
 
 
 
Härliga färger och min härliga lilla familj.
 
Om jag nånsin har nog med fotografier? Eh NEJ! :) Älskar ju att fota!
Det bästa som finns.. nästan!
 
Ha en trevlig kväll. Nu väntar ett bastubad med avkoppling.
 
 
 

Söndagsmys.

12-09-23,

Idag har vi myst på hela familjen och donat inne, Loke har sett lite I fablernas värld :) Han har även dansat och sjungit för sig själv med en toarulle, supersöt. oj vad jag skratta.. och så vickar han på huvet sådär gulligt!

Sen fick vi besök av min bror och Hugo! Shit vad glad Loke blev, han sprang in i vardagsrummet och hoppade upp på fönsterbrädan, haha oj tänkte jag.. så ner med han sen vart han sprallig och vad dem lekte! Han pratar ju om gogo (hugo) typ varje dag! :) Så dem tyckte de var kul och leka lite. Nu sover han lunch och jag ska hoppa i duschen..

Tror vi drar en sväng på Leos sen! :) alltid skoj för stora och små!

Tjingeling! Härliga helg :)

Svårt att förstå.

12-09-22,

Ja det är svårt att förstå att jag nu e klar med skolan HELT! Jag har gått och väntat på besked från skolan och den hårda (som flera beskrivit det) examinatorn som är nu och igår kväll fick jag ett mail. Ett helt underbart mail :) Jag är godkänd på uppsatsen... :) woohoo..

Trodde inte de var sant, läste mailet säkert 10 gånger för det står att några av dem hon skickat ut till behövde komplettera saker på sin uppsats men att dem har blivit kontaktade på sin mail men jag hade inget annat mail än detta. Det måste ju betyda att jag e klar!! :)

Asså det är en sån sjuk känsla. måste bara skriva av mig om det! Efter allt som varit och hänt under tiden har ja inte gett mig, gav mig fasen på att bli klar, kan säga att de var de jobbigaste jag gjort. Då man velat va med sin familj, har man istället stängt in sig på ett rum för att skriva på datorn, dag som natt. Haft ångest för att inte spenderat tid med annat, familj vänner och hitta på saker. Men genom att jag stängde in mig i datarummet och skrev och skrev så blev jag tillslut färdig och jag fixade det helt galant SJÄLV! HA! Nu kan min förra arbetspartner slita häcken av sig också och försöka klara det... sjukt jobbigt har de varit.
 
Det är jag nog mest stolt över, att jag inte haft någon alls till hjälp förutom min otroligt schyssta handledare som ägnat halva sin semester och gud vet hur många timmar på mig. Hon har trott på mig och förstått min situation och velat vara tillhands. Vill såklart tacka nära och kära och vänner som stöttat mig och trott på mig också och puschat mig! ni e bäst.

Men framförallt min kära sambo som fått stå ut med det ena och det tredje och alltid lyssnat på mina problem och frågor och försökt hitta lösningar, tack för att du har stått ut älskling.utan dig hade jag inte fixat detta, det är ett som är säkert!

ojoj, tårarna har runnit idag kan jag säga. så glad så glad.

Nåja nu ska jag njuta av en bastu med älsklingen och en cider! Sen blir det film.

Älskade ni, tack.

Hejs.

Underbara efterlängtade helg.

12-09-22,

Denna helg var minst sagt efterlängtad. Eftersom jag jobbar 12 dagar i rad, hujja. Så skönt att bara slappna av och vara med familjen. Inga måste eller så men det blir ändå att man vill dona och fixa.

På morgonen for Adam och fiskade medans jag och Loke var inne och myste på. Vi städade och dammsög, såg på lilla röda traktorn, degade med deg, tvättat och busat. Snart kommer Adam hem då ska vi iväg ut i det fina vädret. Solen skiner och det är massor av höstfärger på träden, jag bara måste ut och fota!! :) Så vi tar nog med stativet och far iväg nånstans så får Loke komma ut och busa också, stannar säkert i nån copykaa (lekpark) :)

Köttet är i marinad och vi ska inhandla till en gratäng. GRILLA idag alltså! Satan så gott.

Jag mår toppen och är så glad att jag fått jobb ÄNDA FRAM TILL JUL OCKSÅ!!!! :) Fast på en annan förskola!

Nu ska jag njuta av helgen. Hoppas ni också gör det.

Marre: du är så saknad, men tänk att du ändå är min bästa vän trots att vi är så långt ifrån varandra. Äkta vänner har man för alltid, ingenting som kommer och går.

Hejs.

Ny vecka.

12-09-17,

Hej hopp!

Ny vecka och jag ska vara på avdelningen bredvid den jag varit, samma åldrar 3-5 år. Så denna vecka är jag där, sen går jag tillbaka till den första avdelningen jag var på 2 veckor till. Har gått himla snabbt idag faktiskt :) Har spelat spel med barnen, varit ute, degat med deg och pysslat. Himla nice jobb man har! :)

Sen hämtat Loketokis från hans förskola och vart och handlat lite. Sen gjorde vi middag och Adam kom hem sent, precis innan Loke skulle sova. Så han fick en puss av pappa också!

Jo, har fått se förskolekorten nu på Loke! Så söt han är och imponerande att dem fick så bra bilder, måste va en duktig fotograf som får barnen att sitta still :) Så nu ska vi beställa bilder och även den samlade bilden på hela förskolegruppen med pedagoger! Så mysigt :) Min stora kille.

Så här rullar dagarna på i full fart, men det är otroligt skönt att jobba och sen när man kommer hem bara mysa med familjen o så! Inge skola att tänka på, det är en sån frihet. ojoj. går inte o beskriva! Jag hoppas bara på bra besked snart.

Nu ska jag ta och se en film som både Magda och Marre har rekomenderat.
 
Adam ska till Palo så jag ska krypa upp i soffan själv med lite popcorn o se den!
 
Skön kväll.
 
 

Lång dag.

12-09-11,

Dagar rusar förbi då man jobbar hela tiden, man hinner knappt med annat.. Idag började jag 9.00 och lämnade Loke till halv nio på hans förskola. Vi hann med en mysig frukost på morgonen iaf hemma. Sen hade jag stängning så for ifrån jobbet 17.30. När jag kom hem så möts jag av två nybadade killar som doftar så gott och är glada, blev pusskalas och sen middag för mig :) Adam hade gjort korvstroganoff, gott.

Nu ska pluttis sova och jag är supertrött. Blir en tidig kväll.

Hejs.

Ta vara på tiden.

12-09-09,

Har verkligen tagit vara på tiden i helgen och det känns jättebra. Det är så härligt och se min sons utveckling och allt han kläcker ur sig nu. Idag när vi for från huset med bilen så sa han: hejdå hus och vinkade.. Hehe gullenosen.. Men mest säger han bilar! :) han älskar då bilar. Går nästan jämt med en i handen.

Vi har myst inne idag mest, tvättat, städat lite och så. Varit en sväng till Heden och till Adams stuga.

Har packat iordning grejer för imorron, imorron ska jag nämligen öppna på stället jag jobbar och man öppnar ju klockan 06.00 så behöver kliva upp kring 05.00... shises! det är man inte van vid men de går nog bra, jobbar då bara till klockan 13.00 så det blir skönt.

Kan jag hämta lillgubben också sen :)

Näe annars så har jag haft mycket blandade känslor idag, varit glad, ledsen, grubblat och haft mig. Ja sån e jag. Men ibland blir man faktiskt lite småless men vet inte riktigt hur man ska ta tag i problemet.. nåja kanske löser sig? ja vet inte....suck iaf!

Som avslutning på helgen ska vi se en hyrfilm. Annika Bengtsson - En plats i solen. Är säkert bra!

Hoppas ni med haft en bra helg och njutit av dagarna.

Haft en bra dag.

12-09-08,

Lördag och de var så himla skönt med en ledig helg med familjen! Det är ju full rulle nu när man jobbar heltid 100%. Man är rätt slut när man kommer hem men all min energi som e kvar går till mitt älskade sockertroll. Vi busar, leker, läser böcker och han surrar på :) Mys!

Idag har vi bakat med trolldeg, vilket han tyckte var lite kladdigt hehe men försökte iallafall, han vänjer sig nog :) sen har vi varit en sväng på stan med mina föräldrar, köpte vantar och en lite tjockare mössa då det nu börjar va lite kyligare på dagarna. Hittade även nån mjukisbralla och tröja samt en ny pyjamas! Sen blev det vårdcentralen också en sväng för mig, men blev inte vettigare när jag gick därifrån..

Handling på ica och sen en sväng mot Smörblomman där vi även mötte upp Johanna och Hugo så dem fick leka :) Hihi så kul och se dem leka, Loke springer och ropar GOGO! Hugo springer med och säger åt Loke om han gör fel haha. Tex så när Loke hade åkt rutschkanan så började han klättra där man åker och Hugo säger åt honom: nej Loke, gå runt. Haha :) söta!

Sen hem och göra tacos! Grymmes gott och mätt som bara den. Sen blev de mys i soffan med charmtrollet och så innan läggdags. Handlat popcorn och läsk också till film ikväll.

Det blir att se antingen Cabin in the Woods eller Stash house. Båda verkar bra, den första har även Magda rekomenderat eller hur? :) Vi får väl se. Igår såg vi Snövit.
 
  


Nä plats i soffan o bara chilla.Gud så underbart det är att inte behöva tänka på skolan iaf. woho. så konstigt men så skönt. håller ni fortfarande tummarna för mig? i hope so.
 
Ja röstade på Cabin in the woods, tror de blir den :)


Trevlig lördag.

Vikariat.

12-09-04,

Idag har det verkligen varit fullt upp kan jag lugnt säga.. Upp med Loke vid halv sju, iväg med honom på förskolan (dem skulle för övrigt ta dagiskort idag, första dagiskorten) :) Sen efter det iväg mot Luleå för att va på skolan och kolla igenom de sista med C-uppsatsen.. gjorde de, krånglade med massa siffror i innehållsförteckningen suck... fick hjälp tillslut tack :) Sen gjorde jag den till en PDF fil och skickade till min handledare. DONE! Nu jäklar är den inskickad och jag kan slappna av från den iaf :) SÅ SJUKT SKÖNT!

Efter det iväg mot luleå city för att begära tillbaka 250 kr som Gina Tricot hade slagit in för mycket sist jag handla där. Idag slank de ner en tröja och två leggings också :) Gud vad jag handlar kläder hela tiden tycker ja. Köpte även regnbyxor på stadium.

Sen brumma hem igen, i med en färg i håret och duscha. Sen iväg och hämta Loke på förskolan, iväg till Polisen för att fixa nya pass. Mitt och Adams har gått ut så vi gjorde nya, är osäker om de behövs till att fara till London men vi gjorde nya iaf. Åker den 5 oktober!! :)

Sen handla mat, äta middag med mina föräldrar och badat Loke!

Nu slappna av en sekund! :) Imorron ska jag börja mitt 4 veckors vikariat på en förskola i Sävast! Gud så spännande det ska bli, så nervös!! Sen får vi se om det leder till nått mer!

Men snacka om tur, precis lämnat in uppsatsen så får man jobba! YEY :)

Håll tummarna för mig imorron för jag kommer va supernervös med allt vad som hör till på jobbet.

Hejs.

Måndag.

12-09-03,

Nu börjar en ny vecka. Loke är på dagis, han ska äta frukost där för första gången med de andra barnen. Jag har ju hittills ätit frukost med honom hemma och myst på men denna vecka ändrade vi så han får vara där från halv åtta, istället för halv nio. Dels för att jag ska kunna fara iväg och jobba på en gång ifall jag behövs och dels för att de kan va bra för honom att komma in i dem rutinerna också, för snart blir det säkert så på heltid. Idag har jag fått en extra jobb dag på Ica.. känns skönt att veta vad man ska göra på dagarna, nu när jag är i ingenmansland i väntan på mitt betyg av uppsatsen. Så det blir jobb 12-20.30 på Ica och idag jobbar många vänner :) Magda, Maria, Tessie och säkert fler :)
 



Sen får vi se vad resten av veckan har att erbjuda!

Tjingeling.

Tankeställare.

12-09-01,

Nu äre jobb helg för min del, brukar ändå gå bra! Idag jobba jag 9,5 timme men har gått skitsnabbt, gillar min jobbhelg! :) kul när man surrar på och tiden flyger iväg.. hade några kloka ord med Linnea där på slutet om allt möjligt. Livet och hur det kan bli osv. Och man får försöka njuta av NUET poängterade vi :)

Det är svårt men man får försöka! Ta vara på tiden som är och inte hela tiden ha så mycket krav och sånt på sig själv. jag är ju expert på det. tyvärr. gynnar mig ju inte, snarare tvärtom.

men nu har jag snart ett bekymmer borta, skolan! hoppas jag. På tisdag ska den in för rättning, hoppas verkligen den blir godkänd. vet inte om jag pallar att den blir underkänd. nej nu tänka positivt, min handledare tycker den är bra, dem eleverna, killarna som rätta min tyckte den var bra! så fan också :) Håll tummarna är ni snälla. När väl skolan är avklarad kommer jag må så mycket bättre, hujja vad denna skit skola har tagit på mig, men det är iofs för att det hänt massa annat under tiden också. Blä.

Nåja nu blickar vi framåt men samtidigt försöker njuta av nuet och allt runtikring! :)

Snart krypa ner bredvid min lilla son. Älsklingen kommer sen o lägger sig också, alltid lite senare än mig, jag är ju alltid så trött på kvällarna. Men imorron har jag lite sovmorgon så ska bli skönt :)

Hejs.


Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0