www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Gulle dig.

13-08-27,

Idag fick jag en avi hem i brevlådan, Adam blev lite lagom less och frågade vad jag nu hade beställt för något. (haha han e lite less då jag har en tendens att rååååka beställa hem lite grejer då och då). men då sa jag, neee det är ju ett PAKET från Marre! :)
 
Loke ville att jag skulle öppna paketet i bilen redan och sa "mamma öppa, kan vara en bil"
"nja jag tror inte det vännen" sa jag... "joo kanske kan vara en bil" fortsatte han då :)
Haha, gullungen :)

Tack söta du för de fina kläderna till prinsessan, oj vad fina dem var och gillade verkligen den där dressen hon kan ha till hösten och ligga i vagnen med, helt perfekt! tusen tack min kära vän :) vill bara kunna ge dig en stoooor kram! Saknar dig!

Alldeles nyss somnade lilla gumman in för kvällen, brukar vara kring 22-23 nånting hon somnar in, ibland senare. men då sover hon rätt bra också på natten, vilket jag är tacksam över! Så ska nog själv krypa ner snart.. imorgon väntas vägning och mätning på BVC med lillgumman. Jag tror förresten vi har bestämt namn nu, jag kommer bara ångra mig om jag inte tar det namnet som jag alltid velat ha om jag fick en flicka nångång... Så Thea blir det!
 
Loke och Thea, blir bra det :) Mina älskade barn!

Nä gonatt på er.

Rutiner.

13-08-26,

Nu har en till helg gått som tvåbarnsföräldrar och det känns så himla bra och självklart. Känns som hon funnits hos oss längre än den tiden. Denna vecka har Loke sin andra vecka på inskolningen, han kommer vara mellan 9-12 dessa dagar. Det är väldigt skönt att Adam är hemma med oss denna vecka också, så vi kan komma in i lite rutiner för sen nästa vecka så jobbar Adam igen och jag ska fixa allt själv på morgon och köra honom till förskolan. Kommer säkert gå bra, men man får räkna med o ha resevtid o så, nu när man har två små stjärnor som ska med :)

Det är så skönt att bara vara nu och lära känna vår lilla dotter och ta dagarna precis som dem kommer. Ibland fara iväg på lite äventyr och ibland bara kunna sitta hemma i soffan och se på film :) På det sättet behöver vi ju inte ha några rutiner alls genom att vi kan ta dagarna precis som de kommer! Men jag tycker det är viktigt för Loke att komma in på nya förskolan och känna att det är roligt där, för det vet jag att det är :) Han verkar redan trivas och funnit sig nya kompisar!

Nu har Loke varit sina timmar och han verkar ha haft jättekul, under tiden har vi badat lillan och hon njöt för fullt :) Har tvättat, städat i köket och ammat! :) och vilat.
 
 
 
 
Det blir nog att baka bullar då Loke vaknar, blev så sjukt sugen på nybakta bullar och mjölk, det är ju nästan oslagbart! :)

Trevlig Måndag alla.

Härliga sol.

13-08-25,

Idag och igår har det varit underbart härligt väder, riktiga sommardagar! Igår var jag och barnen (barnen, ovant att säga så :) på skördemarknaden med min mamma, pappa och Robert o Jennifer. gick och strosa och sen fikade vi lite. mycket trevligt. Kan säga att det är ganska så skönt att inte vara gravid nå mer i denna värme, man känner sig så lätt och smidig utan magen :) Så tyckte lite synd om Jennifer som kämpar på ännu men nu är det bara 3 veckor kvar tills deras lilla knyte kommer till världen! :)

Idag har vi hela familjen tagit oss en lång prommis med vagnarna och Loke har fått springa av sig och leka lite varstans! Köpt glass och haft de trevligt :) Känner av fogarna ännu märkte jag när jag gick så man får vara lite försiktig ännu , det är ju ändå trots allt bara 14 dagar sen hon kom till oss.

2 veckor är du idag lilla guldklimpen våran! :) hon är så himla fin och jag är så glad att jag får klä henne i massa rosa haha! :) Det är så gulligt! Måste på stan nån dag och kika på mer gulliga saker till henne :) Min prinsessa!

Ha en trevlig dag! Till middag blire grillat, längtar :)

Full rulle.

13-08-21,

Det är verkligen full rulle här hemma, och det är en väldigt stor förändring med 2 barn än med 1, nu tänker man, gud så lugnt och skönt man hade det med första barnet, bara njuta och mysa tillsammans. Nu ska man roa en 2,5 åring samtidigt men tycker vi gör det himla bra ändå, visst testat han oss emellanåt och så men man kommer in i det mer och mer för varje dag som går. Det svåraste är väl när jag är fast och ammar lillan, då kan man ju som inte vara med Loke fullt ut. (visst ibland har jag fått gå efter Loke eller hjälpt honom med nånting och haft lillmysan hängandes i boobsen haha :) Men det är ju bra vi är hela familjen hemma nu tillsammans, då kan man varva att leka med Loke och vara med lillan! Perfekt! :) Men man kommer in i det mer och mer och det känns skönt, lillmysan får mest bara hänga med på det Loke vill göra och utflykter vi far på. Sen kommer ju Loke börja på förskolan 5 timmar per dag och det tror jag han kommer tycka är jättekul. Som sagt, det är en väldigt stor förändring men jag hade aldrig bytt detta mot något annat..för oj vad jag älskar mina barn, det är helt otroligt vad mitt hjärta vuxit för dessa små liv.. Vi har verkligen en sån superfin go liten prins och en helt underbar liten prinsessa. Det kan inte bli bättre :)
 
 
Tränar att ligga på mage, det är jobbigt tycker hon :) Kolla in söta brallan hon fick av Jennifer, volanger som en liten ankstjärt! Supersöt :)
 
 
Nyvaken gookille myser i soffan!

Loke var en sväng på förskolan idag med, han tyckte det var jättekul lillälsklingen :) Sen efter han vilat lite så blev det en tripp till Teknikens Hus (tack Mia för tipset, eller när jag såg att ni varit där igår. Hade som glömt att man kan fara dit också, finns ju massa spännande saker för de små där). Det älskade Loke, han for runt överallt och visste knappt vart han skulle börja eller sluta. Han hade verkligen jättekul, massa maskiner, tåg att köra, bilar, båtar och gruvan och att borra med stora maskiner. Ja han hade nog kunnat vara där hela dagen, han ville då inte hem därifrån men dem stängde och vi var tvungna att fara :) Lillmysan låg och sov hela tiden i vagnen och när vi hade en glasspaus så ville hon äta. Sen full fart igen på Loke och hon sov :)
 
 
 
 
 
Avslutade kvällen med ett bad! Alltid lika uppskattat :)

Nu sover lillan och jag ska nog lägga mig snart jag med. Åh vad jag går och längtar tills min lillebror o Jennifer ska ha barn också! Det är snart, 24 dagar kvar till beräknad förlossning. Undrar vad det kommer bli? En liten tjejkusin eller killkusin till våran sessa! Vi får välan se :)

Ne nu har jag pladdrat på.
Dags för sängen! Gonatt.

Kollegorna och sushi.

13-08-21,

Igår fick vi besök av mina kära kollegor, Camilla och Catrin. Nu har ju Camilla slutat från mitt jobb, vilket är oerhört tråkigt eftersom vi fann varandra ganska snabbt! Men Catrin jobbar kvar och nu med ettåringarna. Iaf dem kom och snosa bebis och vi åt sushi! Grymt gott :) Sen massa surr och jag fick en superfin åkpåse till bilstolen som Camilla sytt själv, får lägga in bild sen. Jätteduktig är hon, hon brukar sälja dem också.

så de var en trevlig kväll. Loke har även börjat sin första dag på förskolan igår, hade gått bra. Nu är han där med pappa en timme idag också. han var snabb på att vilja dit.

Sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Nu mys med sessan! :)

Trevlig Onsdag!

1 vecka och 1 dag.

13-08-19,

Ja idag är redan våran lilla prinsessa en vecka och en dag gammal. Usch har jag redan ångest att tiden går för fort? Vill stanna upp och bara njuta ännu mer än vad man gör! Hon e så goo och fin!

Det är så kul att se hur Loke är mot henne också, det han säger och funderar över! Älskade barn, ni är mitt allt.
Oj vad jag älskar er!

Nu har vi 2 veckor då vi är hela familjen tillsammans och ska komma igång med lite rutiner och så. Loke ska börja på sin nya förskola imorgon och vara där en timme bara men det ska bli spännande och se hur det går för honom, han vill säkert inte hem därifrån. Adam åker med han dit och jag stannar hemma med lillan, nog för att jag hade velat va med och se Loke där. Men vill inte ta med lillan in på förskolan ännu.. Måste ju fara med henne sen ändå då jag är själv med Loke men behöver inte utsätta henne för basillerna ännu :)

Nä nu äta lite lunch, Adam och Loke var en sväng till Brännberg och hämtade fotbollskläder och erbjöd sig att ta med sushi hem till mig, det tackar man väl inte nej till?! :)
 
 
 

Hej på er.

Njuter av stunderna.

13-08-15,

Ja det gäller att njuta av dagarna och mysa på ordentligt! Jag vet ju att tiden med Loke gick så fort då han var liten. Iofs så pluggade jag då samtidigt också, vilket jag ju slipper nu iaf. Skönt att inte ha någon press från annat håll, utan nu har jag lämnat jobbet för mammaledighet minst 1 år iaf! Känns skönt.

Imorgon på morgonen gör de hembesök från Bvc, de kommer en stund och pratar om hur allting går och känns och ger info. De känns ju som att man redan kan de här nu men vi får se vad hon har att säga, de ska ju göras iaf :) Man har ju mer rutin nu än med första barnet och det känns bra.

Vi har varit i heden idag och storebror med familj kom dit och träffade lilla mysan :) Hugo var så söt, han hade paket till Loke och sa "grattis Loke för nu är du storebror". Loke blev så glad :)

Nä nu måste jag mysa med henne eller iaf bara ligga och titta på henne, de kan man ju inte få nog av.

 
Min älskade lilla dotter.
 
Imorgon måste vi försöka ta några ordentliga bilder på familjen och på Loke tillsammans med lillmysan, de har blivit några då han suttit bredvid men inga riktigt bra. Han säger att han vill hålla henne men då vi provar vill han inte riktigt. Inget man ska tvinga han heller, de kommer så småningom! Men bara att han får stå bredvid eller så blir ju jättefint.
 
En bild från BB då Loke kom och hälsade på för första gången och såg sin lillasyster ligga där i den lilla vagnen. Känslan var enorm,
 
 
Lycka!

Hon kom i raketfart :)

13-08-13,

Vår lilla underbara bebis kom i rasande fart den 11 augusti klockan 06.33 på morgonen! och det blev en liten prinsessa!! :) Hon vägde 3045 gram och var 49 cm lång! :)
 
Så underbart fin hon är och vi försöker mysa på så mkt det bara går. Alla mår bra och allting gick jättebra när hon kom! Får kanske skriva en förlossnings berättelse men den blir nog inte så lång eftersom allt gick så fort :) Värkarna startade 03.03 på natten och hon kom till oss 06.33 som sagt.. 3,5 timme! :) Med Loke hade jag tog det från första värken till han var ute 36 timmar! Har ju hört att de ska gå fortare med andra men såhär fort trodde ja nästan inte :) Men jag är glad att det gick fort :)

Fick komma hem igår så nu är vi hela familjen hemma, alla fyra :) Loke är jätteduktig och bryr sig om henne och frågar och undrar och vill vara med, så fint att se.

Nu måste jag amma lillmysan, namn är nått vi klurar på ännu faktiskt, de vi hade tänkt kanske inte passar ändå, vi ska ta och klura lite till :)

Kram från oss, som njuter av att nu vara en familj på 4! :)

 
Lillmysan våran! :) (och en liten ko som Loke kom och gav henne som present!)

Lördag.

13-08-10,

Sol, värme och familj.

Haft en lugn skön morgon med familjen, sen for Adam på match och jag o Loke for till Heden där vi busade med bror och Hugo. Dem hade ju en stor grävskopa på gården och de var ju extremt spännande! Pappa ska dränera om runt huset så ska dem komma och gräva i veckan. Sen satt vi ute och lekte, åt jordgubbar och surra. Riktigt nice.

Ibland blir man bara överrumplad av känslor till sin familj, min älskade son som kan både vara småtrotsig men även väldigt väldigt go och gullig och att han snart får ett syskon gör mig så lycklig. Jag hoppas bara han kommer vara lugn och snäll med lillen/lillan... men det är ju inte konstigt att han blir svartsjuk heller, det kommer ju en helt ny främmande människa in i våran familj och ska ta plats. Blir spännande och se hur allting blir, men oavsett så längtar jag väldigt mycket. Våran lilla kille blir storebror..

Nu film o mys. Kärlek till er.

8 dagar kvar...

Torsdag.

13-08-08,

Igår hade vi en jättetrevlig kräftskiva hos Mia! Mycket go mat och surr :) Borde vi göra oftare, skönt att komma iväg lite och andas :) Åh tack igen Magda, som var extra söt igår hihi!

Nu sitter jag här proppmätt, vi har varit och lekt i lekpark och sen ätit ute på ArticThai, gud så gott men så mätt jag är. Tror allvarligt magen ska spricka.. drar upp linnet ibland och kollar så inte magen håller på börja spricka (bristningar) de är ju ändå väldigt vanligt i slutet.. men inte ännu, tack o lov!

Sen kanske vi ska en sväng på Leos, jag borde kanske åka massor där så bebisen kommer :) vi får se!

Ikväll ska vi på möte på Lokes nya förskola. Hoppas inte vattnet går där. :)

Ha en trevlig dag alla.

11 dagar..

13-08-07,

Mmmm då vare 11 dagar kvar.. men kom gärna nu! :) hihi


Idag har vi handlat lite och varit ut till Robert o Jennifer en sväng, fick ta färsk krondill från deras land, gud så de luktar gott. Så kan jag dränka in kräftorna i krondill tills vi ska äta de ikväll med brudarna! :) Ute hos Mia blir vi. Ska bli kul och se vad de hunnit med storhuset också, och träffas, surra och äta gott. Helt perfekt! Exakt just då behöver ju inte bebisen komma för då har jag kört dit bilen själv, då kan de kanske bli svårt o köra med värkar själv?! haha. Man är som lite nervös nui dagarna att det ska ske pang bom! :)

Ska göra en västerbottensostpaj också, gött!

Nä nu göra lite kaffe så man orkar med :)

Hejs.

Väntar.

13-08-05,

Väntar med spänning på när allting ska sätta igång.

95,4% av graviditeten har passerat, 267 dagar av 280 dagar.
Du är i graviditetsvecka: 39
38 veckor +0 dagar har gått.
Du är i kalendermånad: 9
Du är i graviditetsmånad: 10
Du är i trimester: 3
Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning.


Nu får bebisen mer än gärna komma. När jag tänker på förlossningen upplever jag dock en skräckblandad förtjusning, skönt att få det överstökat men nervös inför det som komma skall. Men tror det kommer gå bra, och nu vet man ju mer hur de känns och så.

Tänk att vi snart sitter här med en bebis i vår famn, och är en familj på 4, en overklig men väldigt välkomnande tanke.
 
 
 
 
Kärlek!

Redan bättre!

13-08-04,

Ja denna dag har börjat mycket bättre, Loke kommer intrippandes till oss och lägger sig jättenära och håller om armen runt min hals och bara myser. Älskade lillfis! Efter att ha myst lite i vår säng gick vi till hans rum och lekte lite, han var så go och mysig!

En bra start på dagen!

Sen har vi varit iväg till lekpark och ätit glass och varit på nån affär. Mysigt och strosa runt lite. Det blev skönt väder idag med! Får se vad vi hittar på då han sovit lite.

Ha en bra dag.

Mindre bra dag.

13-08-03,

Ibland är bara vissa dagar extra tuffa.. huvva idag har varit en sån dag! De mesta har varit jobbigt, så nu hoppas jag verkligen på en bättre dag imorgon. Till o med ett paket med hissgardiner som jag beställt var FEL. fick två helt andra gardiner och nå vimplar?? Hade beställt 4 hissgardiner och 2 kuddfodral.... suck! Va är det med alla företag? Funderar på om dem skickar medvetet fel för att göra mig förbannad, höggravid med tusentals hormoner och krämpor men denna gång skrattade jag bara. Min otur!

Soffan väntar tack o lov.

Tur min älskade sambo finns och hjälper mig så mkt han bara kan! Utan honom vet ja inte hur de hade gått detta.

Hejs. Ny dag imorgon nya tag!

Förvärkar?

13-08-02,

Ja idag har varit en rätt jobbig dag, haft ont i fogarna vid låren och fått gå sakta fram. Det har även kommit massor av onda sammandragningar och haft ont i ryggslutet.Förvärkar igen? Säkerligen eftersom vi inte har åkt in ännu :) Det har kommit o gått lite så de är inte vanliga värkar som startar i samband med förlossningen iaf... Nog för att ja hade hellre hoppats på att allt var igång! :)

Gick en sväng på stan i snigelfart hela familjen, köpte amningsBHar och några amningströjor. Kan vara bra och ha lite sånt :) Råkade även köpa lite till mini bebisen :)
 
 
 
 
Så svårt när man inte vet vad det blir, man vill ju som köpa lite extremt tjejiga kläder om det är en tjej, annars killkläder fast de har vi ju iofs redan mkt av eftersom jag inte slängt en enda body från Lokes bebistid. Men hade ändå kunnat shoppa bebiskläder i all oändlighet. Kolla vad mkt gulligt de finns!!
 
Blir det en tjej kommer jag ju att handla ihjäl mig på söta klänningar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Näe nu ska jag vila vila vila och se om jag orkar se någon film ikväll.

Trevlig kväll.
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0