www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Julen.

13-12-28,

Oj såg att det var ett tag sen jag skrev nu. Det är ju full rulle hela tiden :) Julen har iaf varit jättemysig och det var gott med julbord efter vi hade sett Kalle och sen kom tomten efter det. Thea sov precis då så hon missa första jultomten men kanske lika bra :P haha! Näe då men hon sussa så gott. Loke var jättenyfiken och vi tittade i fönstret allihopa när tomten kom i skogen och vinkade dit honom :) Loke svarade snabbt JA, när tomten frågade om det fanns några snälla barn :) Sen sa han till mig när han satt hos mig, kanske tomten har ont i ryggen! Hihi jo det har han säkert :) Kul och se att han inte var så rädd för tomten utan mest nyfiken.

Loke blev glad över klapparna och en ambulans med ljus o ljud blev favorit under kvällen. Han fick även en barnvänlig ipad som han spelade lite på :) Det är bra med den att man kan ställa in "föräldrakoll" typ att den ska slå av sig själv efter en viss tid eller att man begränsar så han inte kommer åt allting på internet osv. Väldigt smart :) Om man inte alltid orkar ta fighten att han ska lägga undan den, vilket inte hänt ännu men ifall att :) Vill inte att han ska sitta med en sån dygnet runt, man ska kunna leka med sina vanlig leksaker också. :)

Juldagen blev hos Adams päron, trevligt det med förutom att jag hade världens huvudvärk den dagen så de var mindre skoj. Men god mat, fläskfilé i dragonsås med klyftpotatis. Sen öppna lite klappar igen :)

Idag har vi ätit kalkonmiddagen, det är så sjukt gott. Speciellt med den där såsen som blir av kalkonen! :) Mmmmmm. Nu e jag proppmätt, dock inte av den men av en Pollypåse, blä. Varför ska dem vara så goda? och varför ska man trycka i sig hela påsen? BLÄ. Nu mår jag ju inge bra, näe efter nyår ska jag komma igång med träningen igen, har varit riktigt dålig på att träna nu! Fy skäms :)

Imorgon är det söndag, sen jobbar Adam måndag, men på tisdag då är det Lokes födelsedag!! :) Det är som att nyår inte existerar längre, det är Lokes födelsedag som är prio 1 såklart. Det är som en mysig dag, lugnt på morgonen, han får paket och sen kalas mitt på dagen, sen kika på fyrverkerierna kl 17 i stan , sen hem och leka och lägga barnen, sen brukar vi bara mysa i soffan. Förra året spelade vi bingolotto och åt Fondue!! :) Får se om vi kör på det i år igen, ganska så skönt om jag får säga de själv :)

Nä bilderna måste jag ladda in, har inga nu att dela. Återkommer med det.

Tjingeling.

Darlingens födelsedag.

13-12-23,
 
Hipp hipp hurraaaa! Idag fyller min darling år. Han har fått jobba, tyvärr på sin dag. Klivit upp tidigt och han hann bara få en grattis puss så skulle han iväg. Men jag Loke och Thea har fixat här hemma och städat och blåst upp ballonger och donat. Vi ringde han på jobbet och jag säger till Loke att han ska säga grattis till pappa, då säger han Grattis pappa! Jag älskar dig! Nååå, Adam höll ju på smälta där på moppen hihi! Gullet.
Adam ba- men de där var ju nånting du sa att han skulle säga! Nej det var verkligen inte det, han ville väl säga de till dig :)
 
Sen kom han hem och då har de varit fullt hus här. Alla på en gång! :) Mina päron, mina syskon med barn, Adams föräldrar, Adams mormor, Adams moster :) Sen när alla farit for jag o köpte pizza som Adam ville ha, när jag kom tillbaka var Palo här o fira Adam :) Efter de kom Adams syster o kille. Loke hade däckat i sackosäcken, tror jag aldrig hänt förut men han hade ju busat med Hugo en bra stund och inte sovit nå på dagen. Han slocknade, så vi lyfte bara över han till hans säng och slet av han skjortan och byxorna, hihi. Sötplutten. De tar på krafterna.
 
Har varit en bra dag, de tycker min darling också. Tänk nu är han 32 år... och för prick 7 år sedan hade vi våran första dejt tillsammans på ringvägen där han bodde då! Vi dejtade lite till efter det och har som sagt att 6 Januari är det datum vi som sa att vi är tillsammans, så snart är det 7 år tillsammans :) Älskar dig så otroligt mycket!
 
nu ska jag dona med lite sista saker inför imorgon sen sängen!
 
GOD JUL PÅ ER ALLA :) Hoppas ni får en mysig julafton!!

Fixar och trixar.

13-12-21,

3 dagar kvar till julafton!! :)

Jag fixar och trixar in i det sista. Idag har jag bakat saffransbullar med smet i, supergoda. Philladefia ost klet i mitten :) Sen har jag varit på stan och handlat lite till julbordet hos mina föräldrar och lite mer leksaker :) Hittade en blixten ficklampa på Coop, kommer Loke säkert gilla, han var ju så fascinerad av Dylans ficklampa när vi var hos Jossan :)

Sen har vi fått öppna ett paket från söta Marre!! Vi kunde inte hålla oss och oj så Loke kämpade med paketet, haha de där snöret eller tejpen eller vad det är, är ju hopplös haha! Tog ett tag :) Men de var så spännande och de lyste i Lokes ögon! Thea fick öppna sin också, med lite hjälp från Loke förståss! Han lekte hela kvällen med dem där fräna bilarna, perfekt till hans samling! Sen läste Adam boken för honom på kvällen. Tack igen, du är bäst.
 
 
 
 
 
Supersöt tomteluva där de stod "my first christmas". De var bara lite synd att den var lite liten men hon får ha den sådär :P hihi!
 
 
 

Nu måste jag fixa vidare, oj känns som att de aldrig tar slut :) Snart måste man väl få slappna av?! :)

Ikväll innan Loke skulle sova såg vi julkalendern allihopa och Thea låg på en handduk i soffan (hon brukar ha en tendens att kräkas så de är alltid smartast att ta de säkra före det osäkra) och så tog hon tag i den och drog den över sitt huvud och låg där och sprattlade haha. Så drog jag bort den och sa "tittut", hihi hon vart som skärrad och sen skratta hon till. Sen fortsatte Loke med det och hon skrattade och Loke skrattade. Oj vilken underbart härlig känsla de var. Mina fina barn som skrattar samtidigt. Kärleken som spred sig i kroppen är obeskrivbar! Lovely.

Näe nu dona på. Puss på er.

Julledigt!

13-12-18,

Från och med idag är Loke julledig tillsammans med mig och Thea. Adam kommer ju jobba de dagar som inte är röda, men han är ju ledig en del med oss iaf. Loke skulle ha varit idag och imorgon också men tänkte hålla han hemma istället dels pga att det går magsjuka också men även att han ska få vara ledig med mig och Thea :) Så kanske vi slipper magsjukan nu inför jul, hoppas jag verkligen. Vore ju helt tragiskt att ha magsjuka på julafton typ. Nej usch och fy. Inget sånt.
 
Det var så kul igår att han fick vara med i den levande julkalendern som dem har på förskolan, dem spelar upp en liten saga varje dag på dagverksamheten och igår var det "Petter och hans fyra getter" och då var Loke den gula geten :) med horn på huvet och gul dräkt. Hade så gärna velat se det, men det hade blivit så hastigt och spontant av pedagogerna på Lokes avdelning så de hanns aldrig med att ringa mig så jag kunde komma. Fick höra det sen, men stolt är man ändå :) gullnosen. Tycker det är så kul att dem får hitta på lite olika spännande saker på den förskolan och att han ständigt lär sig mycket saker och ord som dyker upp sen hemma! Spännande och så kul att se hans utveckling!

Nyss har vi ätit plättar och Loke har hjälpt till med allting, så kul när han vill vara med och dona! Thea sov då så det var ju perfekt. Nu sover Loke och Thea vaknade precis så nu ska jag kila.

Snart är det jul, va kuuuuul :)

Hejs.

Måste baka nått iaf.

 
13-12-17,

Ja först tänker man ju att man ska ha allting, typ knäck, pepparkakor, saffransbullar, ischoklad, nå annat julgodis som är hemma bakt. Men nej, nu måste jag inse att man inte varken hinner eller orkar :P Så jag satsar på att baka saffransbollar med klegg i, dem är riktigt goda och blir inte torra heller och dem har varit uppskattade av besökande! :) typ sånna här:


Så det blir nog att göra det ikväll, nu på dan blire mysa med gumman och fixa lite pysselklappar.

Idag blir ju lilla kusinen Lucas 3 månader också :) så kul när de börjar bli lite mer med nu. Thea greppar ju saker och vill oftast hålla i nått, hon vänder sig och hon håller i sina fötter med händerna. hihi och helst ska stortån in i munnen :P

Dessa underbara små liv. Kan säga att det är tur jag gjorde den där boken där jag kan skriva upp vad Loke säger o så, och framöver vad Thea säger också, för det kommer en del roliga meningar från Loke! :)
 
jo, lite pyssel jag blivit färdig med, äntligen! Tar lite tid med småttingarna men tillslut klar o då blir man ju så glad :)

Tände den vid 3e advent.
 
 
 

Ha de gött.

Trött och slut.

13-12-16,

Ja grymt slut och trött är man, ibland är krafterna typ obefintliga. Som nu, hujja. Men får egentligen stå mitt eget kast, eftersom man vill ha lite egentid på kvällen då barnen somnat, så blir det ju att man lägger sig lite senare och därför är trött eftersom man ammar några gånger och ska upp och väcka Adam 5.23. Sen vet man aldrig om man får sova mer efter det, då ligger jag inne hos Loke, han sover oftast vidare, idag till 6.30. Thea äter sista gången kring 4 på natten, sen sover hon oftast till 10. så när det funkar att göra såhär är det ju rätt bra. För skulle ja inte lägga mig hos Loke skulle han ju kuta upp till mig och vara orolig och väcka Thea. nej då gör vi såhär en stund till. men man blir trött.

idag har jag haft nå knasig med magen, ont och trott typ att vinterkräksjukan är pågång, men det har inte brytit ut nånting så de är ju skönt, kanske går över. hoppas.

nu funderar jag om ja orkar hålla ögonen öppna längre än klockan nio. får se! Gjort bort någon till julklapp idag, skönt. Ska klura vad det är kvar, typ knappt nått, till Adam kanske.

8 dagar kvar till julafton! :) Blir jättemysigt och jag längtar! Första julen för Thea! Lillplutten.

Hejs o gonatt.

Tredje advent.

13-12-15,

Tredje advent idag, redan! Snart fyller Adam år, den 23e och sen dan efter julafton! :) Måste inhandla de sista i veckan, det är till Adam.

Har haft en riktigt mysig helg! :) i lördags blev det julklappshandling så det stod härliga till. hehe känns skönt o få det bortgjort de mesta. sen middag hos Adams päron, kött och pommes o sallad. mums! Loke åt grillkorv och Thea sov på deras säng, ibland tajmar hon in det bra och kan sova precis då vi ska äta. Annars är det oftast att hon e vaken och vill nånting så man får äta nästan lite i omgångar :P Men oftast har vi henne i babysittern på köksbordet så hon ser oss alla medans vi äter, då är hon i regel nöjd, eller om hon ligger på golvet och sprattlar.

Nu kan hon ju vända sig så nu får man passa lite när hon far runt, för hon har ju inte riktigt koll på huvet och det kan ju dunka ner på andra sidan när hon väl kommit runt hihi.

Idag söndag har vi bara haft en mys dag hemma. Haft riktigt härliga känslor i kroppen, då Adam och Loke var ute på gården och lekte i snön och skottade och jag tittade ut och såg dem skratta tillsammans o busa. Så underbar känsla. Jag var inne med Thea och vi bakade en sockerkaka tills dem kom in igen :) Mys mys mys.

Julen är underbar och speciellt att se ens barns lycka!

Nu väntar sängen! Ny vecka, sen är det JUL! :)

Gonatt.

Syskonkärlek.

13-12-11,

Jag tror att den värsta första tiden lagt sig lite för Loke nu. Den stora omställningen att det kommit in en till familjemedlem. Han börjar nog förstå att hon kommer stanna hos oss och att det är hans lillasyster. Det har han ju alltid sagt och förstått att det är lillasyster, men just att han inte visar avundsjuka och så på samma sätt som tidigare. Det kan nog handla om att vi alla kommit in i rollen mer nu och det känns tryggare. Det är ju en stor omställning för oss alla. Men jag är så glad att se att han tycker om Thea och rår om henne. Igår ville han vara med och klä på henne på morgonen, "mamma du tar byxorna så tar jag tröjan". Hihi sötnosen. Man får ju hjälpa till ändå för han är inte alltid så försiktig som man bör vara men han försökte och vart så stolt efteråt :)
 
Idag när vi kom hem ville han ta av henne overallen och grejade på, sötnosen. Det syns på hela honom att han tycker om att hjälpa henne och blir så stolt. Och när han vill hålla leksaker framför henne som vi brukar göra så hon kan försöka greppa dem :) Han är en sån fin storebror! Ska verkligen tänka mer på att han ska få hjälpa till med henne, det blir lätt att man gör allting för att man ska iväg eller liknande, är rädd att han ska drämma till henne med nått eller så, vilket han aldrig gjort men man är ju rädd för det. Men att se han så stolt och glad när han hjälper, de känns så bra.
 
 


Ikväll kom Adam hem precis då jag läste saga för Loke och då hade jag med Thea i babysittern bredvid. Adam kom in och skulle lyfta ut Thea så han kunde ha henne medans jag läste. Då säger Loke, nä pappa du får inte ta med lillasyster. Får jag inte det, ska hon vara med när ni läser? Ja!

Han vill ha henne närmare och vara med mer, det är jag så glad för.

Mina fina barn.

Thea och jag var på sista babymassagen idag, jättemysigt. Det är som synd att det är sista, är kul att ha nått att fara på.. men nu kan man ju det där så man får göra det hemma :) Idag är ju Thea 4 månader! Åh jag försöker njuta så mkt det bara går men tiden går ändå så fort. Fina lilla sessa men du har börjat med ett ljud/skrik som är mindre gulligt haha. Hon skriker till som en liten kråka, tror hon testar rösten, förut gurglade hon mest, nu skriker hon till och kan lova det skär i öronen haha! :) Tokfia.

Ni förstår inte hur mycket jag älskar er.

Näe nu ska jag göra lite pyssel.

Hejs.

10 december.

13-12-10,

Alltså om prick två veckor är det julafton! Det har gått så fort och nu också när man har saker att göra hela tiden. Fixa klappar, gardiner, pynt, pyssel, bakning m.m. Men åh vad jag älskar julen och speciellt för barnen, denna tid är underbar.

Igår var det minus 22 grader, brrr och idag är det minus 5 och snöar. Heltskumt väder, vänder helt plötsligt men då gillar jag det här bättre, minus 5 är lagomt :) och mysigt med lite mer snö!

Nu ska jag göra ett ryck här hemma!

 


Hejs.

Lördag.

13-12-07,

Shit tiden går för fort, dagarna bara susar förbi. Jag måste köpa julklappar, aah har inte gjort det. Bara nå smågrejer. Men vi ska iväg nån dag och fixa.

Idag har Adam varit och tränat en sväng och när han kom hem fick jag fara själv på stan en sväng. Shit vad konstigt det kändes att inte ha någon med sig, är ju så van och ha Thea på armen i bilstolen med mig överallt man än far. Nu gick man helt själv, bara börsen i handen :) skönt var det faktiskt, hittade mig ett par leggings och en tröja, några saker till Thea och Loke.

Om än det bara var en timme så fick man ladda batterierna litegrann!

Sen bar det iväg på middag hos Adams mormor som fyllde 80 år, vi överaskade henne allihopa på Adams sida, kanske var 17 pers som stormade in hos henne för hon fyller egentligen år på måndag. Så hon blev överaskad och glad. Vi hade beställt catering och åt jättegott, fläskfile och gratäng, baconlindad kycklingfile och ädelost sås :) Mums. Loke busade med Alina och Alva som är 5 år :) Han verkade haft kul, ville inte fara hem. Thea skötte sig rätt bra hon också, kräktes lite då och då, våran lilla kräkfia :) nu sover båda två och vi ska se lite på tv och koppla av.

Igår var jag föresten på middag hos Linnea och Jenny var också med. Jag hade med mig Thea och Linnes ena dotter var hemma Nikki och Jenny hade med sig Albin som snart fyller 3 år. Loke och Adam hade en grabbkväll hemma :) Vi åt iaf från Artic Thai, jättegott. Jo, Jenny hade en fin liten mage fast hon var i typ vecka 32, hon ska ju ha en till bebis i Januari :) Så då får vi se vad det blir! Spännande.

Näe nu har jag babblat som en galning, dags att krypa upp i soffan med lite popcorn, Polly och cola. (blivit helt besatt av Polly! farligt farligt).
 


Tjohej, trevlig kväll.

Levande julkalender.

13-12-03,

På Lokes förskola har de varje år en levande julkalender där barnen som är 4 och 5 år får spela en liten sketch varje dag för resten av barnen på förskolan och för de äldre på dagverksamheten eftersom det är vägg i vägg med förskolan. Så de äldre uppskattar ju detta jättemycket och såklart alla föräldrar och barn också.
 
 
De var andra idag och Loke frågade mig på morgonen om jag ville se den med honom. "Mamma du kan också se kalendern". Jo det kan jag göra någon dag sa jag. Men så såg han så ledsen ut och funderade ett tag och sa " du kan följa med mamma". Han är så otroligt söt och de går ju inte att motstå så idag for jag dit och såg kalendern. Hans grupp satt på golvet och kikade så han såg inte ens att jag kom, men när de skulle gå tillbaka till sin avdelning såg han mig och lyste upp :) så jag hann få en kram och sa att jag hämtat honom sen! Hihi gullis.

En äldre gubbe på dagverksamheten sa till Thea, "men du var då den sötaste lilla jag sett, hur gammal e hon?" Hihi.

Nu har jag städat lite här hemma och pysslat lite medans Thea sover. För idag fick jag sovmorgon, Loke sov till hela 7.45! Han brukar ju annars vakna 06.00 så det var riktigt skönt.

Älskar den här månaden och allt som hör julen till. Man blir så glad. Och jag blir så glad av att varje dag få göra Loke glad genom julkalendern vi har hemma, han får öppna paket och vi myser på. Man vet ju själv hur underbart spännande det var med julen och det ska mina barn också få uppleva! Mys hela december ut :)
 
Älskar dig så, min fina!
 
Lillgumman som nu mer orkar lyfta sitt huvud lite mer :) så sött när hon kämpar.
 
 Min storkille som får öppna paket varje dag fram till jul :)

Ikväll ska jag nog försöka ta lite kort på Loke och Thea tillsammans, får vi se hur det går :)

Hej från en glad mamma!

Första advent!

13-12-01,

Idag är det första advent, oj så tiden rusar iväg. Snart är det verkligen jul. När våran dotten kom till världen tänkte jag, gud det är ju länge kvar tills jul men det har gått så fort. Hon blir ju 4 månader den 11 december :) Stora mysgumman våran. Hon gör framsteg varje dag och det är så härligt att se.

idag har Loke fått öppna första paketet i adventskalendern som farmor gjort. Vi hade satt den i källaren på väggen och en liten tomte bredvid. Så fick han gå ner och hämta det och stryka dag 1 för att sen öppna :) Han tror ju bara det ska vara bilar men det är det ju inte, idag var det en tomtebok som vi läste tillsammans.

Sen har vi julpyntat och Loke har varit helt tokig i alla tomtar och stjärnor vi har satt upp. Det är så kul att se att han är mer med för varje år som går :)

Sen blev det en sväng på skyltsöndagen, där det doftade glögg o pepparkakor o där det fanns några tomtar att köpa paket ifrån. Loke var lite rädd och vågade inte riktigt så jag Loke och Thea som låg i vagnen stod en bit ifrån och så fick Adam köpa ett paket istället hihi :) Så de har han öppnat hemma, han blev jätteglad. En liten kikare som han har spanat på oss med hela kvällen :)

Det har varit en jättebra dag och jag ska fortsätta pyntet till veckan, har gardiner och lite fix kvar.

Kram på er.
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0