www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Regn.

13-07-31,

Tack för era smakråd.. Får se hur jag gör i frågan, klurigt!

Idag regnar det bara och är blåsigt. Då får man vara inne och dona istället, rätt skönt faktiskt. Och svalt är det! :) Skönt för mig som sväller upp direkt i värmen!

Idag blir Loke 2 år och 7 månader.. Tänk att han snart närmar sig 3 år! Gud så fort tiden går. Denna graviditet har även gått fort då man haft o göra med vår underbara son hela tiden! :) Vecka 38 nu..

Idag sätter vi upp mörkläggningsgardiner och ny gardinstång i vardagsrummet så ska jag bara invänta mina hissgardiner som ja beställt. Tror de blir bra. Så kan man rulla ner de mörka då man vill se film eller när de är varmt ute.

Tror ja ska fixa lite i källaren också, finns alltid och göra med hus, visst vare så?!

Hoppas ni har en trevlig dag.

Kram.

Tips o smakråd?

13-07-29,

Nu behöver jag era smakråd!! :)

Vill ju måla om i köket, kaklet och bänkskivan, vet ju inte alls hur det kommer se ut, men vore kul att måla om tills vidare, tills man kanske byter kök helt.. Det gör ju ändå en stor skillnad :)

Så här ser det ut nu..
 


Vad tror ni om detta, nr1? Målat vitt kakel och svart bänkskiva!
 
 

Eller detta, nr2? Målat svart kakel med vita fogar och svart bänkskiva!
 


Obs kakelplattorna är inte sådär snea och vinda haha, har bara plåttrat snabbt i photoshop men man förstår ju på ett ungefär! :)

Nr 1 eller nr 2?

Rösta :)
 

Innefix idag.

13-07-29,

Ja idag var de mindre bra väder, så då kan man med gott samvete vara inne och greja på istället. Plus att det är ganska skönt att inte flänga runt så mkt nån dag också :) jag är ju inte den smidigaste nu som sagt men annars tycker ja det är så kul då man far och gör saker på dagarna, bara tar de som de kommer och strosar runt. men ibland säger kroppen ifrån :) Nu är det 20 dagar kvar bara! :)

Vi skulle bygga ihop en Malmbyrå nu på morgonen men hur är det möjligt att dem har satt samma saker i båda kartongerna? Kartong 1 och kartong 2 visade samma innehåll, inga skruvar eller lådor med.. suck! Så nu måste ja skicka in kvitto och gorma för att dem ska kunna skicka ut en ny del till mig, suck. Har ofta otur med grejer jag beställer tycker jag.. Samma med det jag beställt innan detta, då hade dem missat en grej som inte kommit ännu, som är påväg... suck! Man blir så arg, haha och nu med alla hormoner ;) Muppar.

Nåja, en lugn dag väntar och lite pyssel. Fixade lite i köket igår, glad för allt man hinner göra för snart blir det full rulle här hemma :)

Du är efterlängtad lilla vän!

Älskade badkille.

13-07-25,

Ja Loke älskar då verkligen vatten, gud vad han tycker om att bada. Han vill aldrig gå upp ur vattnet, vi badade länge och även fast han började frysa så skulle han fortsätta, men då var vi tvungna åka tillbaka till oss för att göra middag. Vi badade ute i alträsk och Loke älskar att vara där. Springa runt och bara vara! Kika när farfar och hans bröder bygger en bastu, spännande juh..
 
 
 
 
 
Magen och jag ;) 24 dagar kvar, om den nu inte vill komma snart :)
 
 
 
 
 
Sötnosen påvägg upp till stugan :)

Det är så mysigt med stugor! Love it.

Varit en grymt bra dag, trots gravida jag! :) Doppade mig litegrann iaf, de var ju så sjukt varmt.

Nu vila mig, imorgon ska tydligen bli lika varmt igen, mer bad?!

Trevlig kväll. Nu blire jordgubbar o glass! Yummi.

Härligt/jobbigt.

13-07-25,

Ja här är det både härligt och jobbigt med solen. Jätteskönt att de kommer lite värme nu när det varit så tråkigt väder och man får bada lite och så, men samtidigt, gud så jobbigt de är, varmt fuktigt klibbigt och det känns som att jag sväller upp som en ko! :) Haha. Fingrarna är som små korvar och fötterna. Men då får man svalka sig med ett bad eller så. Men det hade inte gjort nånting om bebisen ville komma ut typ nu :) Försöker förbereda mig mentalt inför bebisens ankomst, allt från förlossning till hur Loke tar det. Blir en sån spännande tid men först och främst kan jag som inte tänka på så mycket mer än förlossningen, vill att allting ska gå bra och att det är ett friskt barn som kommer till oss. Sen blir det jättespännande att se om det blir en kille eller tjej. Hade såklart varit kul med en av varje men samtidigt tror jag det blir roligare för Loke med en lillebror! Själv säger han att han vill ha en lillasyster... :)

Idag ska vi ut till stugan då Loke sovit. Bada lite där och Loke ska få prova fiska lite, blir spännande. Sen älskar han ju studsmattan dem har där så det lär bli en del hopp också! :) Härliga dagar nu, försöker njuta så mkt som möjligt... snart kommer du ju till oss lillpysen! Mamma ska bara flåsa runt i nåra veckor till, eller dagar?!

We'll see :)

Trevlig dag allihopa.

Dagvild.

13-07-23,

Ja dagvild är man ju verkligen, fast det är skönt. Att inte bry sig om vad det är för dag utan bara ta de som de kommer och njuta! Att vara ledig varje dag :) nice!

Igår var vi på Leos och träffade Jossan, Tomas, Dylan och lille Jack! Det var riktigt kul och längesen man träffat henne juh, på tiden hiih :) Jack var nu 3 månader och Dylan är ju 3 år. Oj vad dem sprang på Leos och lekte. Vi hade knappt kommit in så hade Loke klättrat upp och skulle leka. Dem hade jättekul :) Adam och Tomas fick agera lekledare hehe. Jag kan ju inte fara och krypa och klättra så mkt nu så man e osmidig och med stormagen i vädret. Trots att Adam har problem med sina knän så fick han springa och leka och klättra, min älskade darling, tack, kände mig så tråkig och lat. Men fick surra desto mer med Jossan, vilket bara var positivt såklart! :) Glömde ju ta bilder när vi var där, dem hade så kul och vi hade så mkt och surra om så glömde helt bort :)

Vi åt middag och var där totalt 4 timmar tror ja de var, så länge har vi nog aldrig varit där. Och Leo kom ju fram och Loke var inte lika rädd utan han gick fram och strök han på ryggen och vinkade och sa hej! :) sötnosen.

De var iaf väldigt trevligt.

Idag är det tisdag, jag trodde de var onsdag haha. Adam sa de: försöker du skynda på min semester? haha näe bara dagvild :)

For iväg på morgonen och lekte med Lisas Wilmer vid försvarsmuseet och sen vid en annan lekpark. De fick varsin glass och grejade på. Dem verkade komma bra överens och lekte bra! Skönt då Loke snart ska börja med Wilmer på Barncompaniet i samma grupp också :) Så de var mkt trevlit, och surra med Lisa också! De måste vi göra snart igen :)

Nu ska Loke vila lite, sen ska vi iväg till Trångfors. Fika lite hos Adams moster.

Nu ska jag vila magen lite innan vi åker. bebisen sparkar då och har sig så den verkar må bra där inne ännu! :) Vecka 37 nu!

Snart är du här..

Lördag.

13-07-20,

Idag har jag och Loke varit iväg med brorsan och hans familj och mina föräldrar till Tivolit i stan :) De var stora ögon på Loke, han ville åka allting men i själva verket skulle han aldrig våga det. En grej tänkte jag han och Hugo kunde åka tillsammans, några bilar som åkte runt på rad, men i sista stund banga han ur.. Så han kikade när Hugo åkte istället, som också ville kliva ur efter en stund :)

Dem är lite små ännu, kanske nästa sommar?! Men de var mkt kul att titta på och han vann en liten delfin som han var nöjd över :)

Sen blev de lekparken en stund och sen hem.. För att fara iväg till Cribbs och Carro på grillmiddag. Loke busade med Amie som är ett halvår äldre. Trevligt och gott vare och mätt blev man då! :)

Nu blire att slappa i soffan till film :)

Finns det skillnader mellan första och andra barnet?

13-07-17,

Hittade en liten rolig text om det finns skillnader mellan första och andra barnet...

1. Förlossningen

Ett barn:

- Jag höll på att svimma i duschen. Det bästa är nog om jag kan åka rullstol till BB. Är det långt från förlossningen? Då rullar vi då. Skönt att dessa 22 timmar äntligen är över. Jag vill aldrig, aldrig komma tillbaka hit.

Två barn:

- Jaha, det var det. 35 minuter blankt, va? Ge mig honom är du snäll. Nej, vi kan gå till BB. Inga problem. Ja, jag hittar. Tack för i dag!

2. Kompisar

Ett barn:

- Det låter ju jättekul. Men jag kommer nog lite senare. Efter nattningen. Och jag måste nog gå hem lite tidigare. Men det ska bli så himla kul att ses!

Två barn:

- Jag tror att det är något fel på min mobil. Den har inte ringt på två veckor. Jag provar att starta om den igen.

3. Säkerhet

Ett barn:

- Jag tappade en pärla på golvet och har letat i tre timmar nu. Men jag kan inte hitta den. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag har jätteångest!

Två barn:

- Vad tuggar du på lilla gubben? Får jag se. En bit plast, jaha. Är det gott, min älskling?

4. Foton

Ett barn:

- Hämta kameran! Hon gör det där konstiga ljudet där hon skrattar som en delfin!

Två barn:

- Är det så viktigt med bilder egentligen? Vi kommer väl ihåg hur han såg ut som bebis. Vi är väl inte senila heller.

5. Kroppen

Ett barn:

- Nu har magen gått tillbaka jättefint. Det gick på några månader. Gud så skönt att vara sig själv igen.

Två barn:

- Nästa person som frågar mig om jag är gravid igen smäller jag till med nappflaskan.

6. Egentid

Ett barn:

- Nu har jag haft henne i tre timmar. Nu får du ta över så sticker jag in till stan. Ha så kul!

Två barn:

- Menar du att du sticker ut med storasyster så att jag kan var hemma med bara lillebror? Det låter ju helt fantastiskt!

7. Smitta

Ett barn:

- Välkomna! Här kan ni hänga jackan. Precis. Ingen har blivit förkyld sedan jag frågade igår? Bra. Man försöker ju vara lite noga. Räcker ni mig handspriten när ni är klara med den? Finfint. Kaffet är nog redan klart.

Två barn:

- Gumman! Är du snuvig nu igen? Det är lite grönt ser jag. Hm. Kan du försöka tänka på att inte pussa din lillebror i dag? Ja, pussar han så gör han. Men vi kanske ska vara lite försiktiga.

8. Rutiner

Ett barn:

- Det vore jättekul att ses! Nejdå, jag har inget för mig i morgon. Vad säger du: mellan 9.30 och 10.15 eller 15.10 till 16.30? Då varken äter hon, blir nattad eller sover. Då passar det toppen.

Två barn:

- Jaha. Då ska vi se gubben. Jag vet att du bara har sovit en kort stund… Men nu är det dags att hämta storasyster på dagis. På vägen kanske du vill ha lite mellanmål? Det var väl ett tag sedan? Jag minns inte riktigt.

9. Stresstålighet

Ett barn:

- Men herregud! Ska man inte kunna se en film ifred utan att hon ska vakna hela tiden? Det kan inte vara meningen att det ska vara såhär!

Två barn:

- Åker du och handlar medan jag ger dem lunch? Jag har inte hunnit skriva lista. Får sms:a den. Kan du slänga i en tvättmaskin innan du går? Vi har inga lakan kvar alls efter magsjukan. Vad sa du? Jag hör inte för allt skrik. Vill du något så skicka sms från affären.

10. Lyckligt ovetande

Ett barn:

- Jag tror inte på det där med trotsålder. Jesper Juul skriver att det är föräldrarna som kommer i trotsåldern eftersom de inte klarar av att barnet blir mer självständigt. Jag tänker låta henne hållas när hon vill klara sig själv. Herregud, det handlar väl bara om att ha lite mer marginaler och acceptera att saker tar längre tid. Hon är 1,5 år nu ja. Det är en så härlig ålder!

Två barn:

- Tack gode Gud! Det var inte på riktigt! Jag drömde att Leo blev två och kom i trotsåldern. Nu måste jag lugna ner mig så att jag kan somna om. Han är bara ett år, han är bara ett år, han är bara ett år.

:) ja kan tänka mig att en hel del av det där kommer stämma! :) Med första är allting nytt och man vet inte riktigt hur man ska göra eller så men man lär sig eftersom. Andra kommer nog mest bara hänga med :) Men det där med fotograferandet, de kommer nog inte skilja sig från Loke. Jag e ju fotogalen så kommer nog fota massvis ändå! :)

 
Hejs!

Vill va hela familjen ju.

13-07-17,

Ja nu vill jag att vi ska ha semester allihopa igen! Adam har ju jobbat nu i fredags, nu måndag, tisdag, idag och ska jobba imorgon. Sen är han ledig 3 veckor till med oss :) Skönt det. Både så han kan hjälpa mig med Loke och allt runtikring, och skönt för att då är man lugn och trygg om det skulle sätta igång helt plötsligt här hemma! :) och så vi kan hitta på lite mera grejer med Loke. Jag är ju inte direkt smidig nu eller snabb eller nånting. Men Loke är verkligen jätteduktig med mig, jag får typ sätta mig ner på golvet och be han komma så vi kan klä på oss, byta blöja, osv.. Han kommer och förstår att jag som inte kan röra mig runt hela tiden, jaga han kommer inte på tanken, men de är rätt bra, då lär han sig mer att lyssna och förstå tror ja. Känns de som iaf :) Vi har varit inne dem här två dagarna men idag tog vi oss ut, behövdes. Även om de bara var en sväng till stan och till dollarstore. Han skötte sig :)

Gud vad jag längtar tills den lille/lilla är ute så man kan bli mer smidig och inte ha ont.. Men kommer säkert sakna gravidmagen?! Man brukar ju som göra det samtidigt.. men näe inte som de känns nu, nu vill jag mysa med en liten bebis och se Loke bli storebror!! :)

4 veckor kvar nu....

Hejs.

Dyraste ordern!

13-07-16,

Ojojoj nu e jag lite nervös! Har just lagt den dyraste ordern via internet någonsin. Jag hoppas grejerna kommer och att allting funkar som det ska! Gör det det, så kommer jag bli såååååå glad :) Längtar som en tok!! Dem skulle skicka grejerna samma dag också.

Ni får se när de kommer ;)

Hejs.

Fixarhelg.

13-07-14,

Lördagen var Loke med mormor och morfar och vi hade en fixar dag i huset. Vi hann iaf med att tapetsera färdigt toan, vi satte upp två våder bakom toan, var inte de lättaste men för att vara vi så blev jag fasen riktigt nöjd haha :) Två osmidiga som samarbetar på en liten liten toa! haha. Sen satte vi upp ett toaskåp också. Golvet har jag målat svart också, de var ju rött innan.
 

Sen bar de ner till källaren och ut med alla lådor och så flyttade vi ett hyllsystem som var efter långsidan i förrådet till att istället vara längst ner mot väggen så att vi kan göra ett mindre förråd och dela av så man kan göra ett rum eller liknande av resten. Blir nog bra. Är en del kvar att rensa men nog kommer vi kasta mycket dynga :) Hur kan man samla på sig så himla mycket? Hehe. finns ju alltid att kasta.

Efter de fixet for vi till Panelen och åt middag ute, grymt gott. Sen bar de iväg på 3D bio i Luleå och vi såg War World Z. Den var faktiskt bra tycker ja, hade inte så höga förväntningar men den var bra!
 
 
Söndagen blev lite fix på morron sen kom Loketokis hem igen! Man hinner ju sakna honom massor när man inte har honom runt sig, storkillen.

Efter lunch blev de kalas för Johanna och Richard. Dem slog ihop och firade samtidigt, Johanna fyller 10 juli och Richard 20 juli. Loke och Hugo fick busa lite också :)

Nu ska vi slappna av och se film, fast först en kopp the i den nya (begagnad) utegruppen som jag fyndat.

Trevlig kväll.

 
 
Hejs.

Njuta av dagarna.

13-07-11,

Igår åt vi middag ute jag, Mia och Magda.. Det blev på Far East och jag tog en riktig stekrätt, Filé Mignon med beasås och rödvinssås med pommes till.och de var riktigt gott! :) lite glass och choklassås till efterrätt! gud så mätt man var. Var precis så mätt som jag såg ut haha, magen höll på spricka vill jag lova.
Men riktigt mysigt och sånt borde man göra oftare! tack tjejer, alltid lika mysigt :)
 
 
 
 

Idag har vi åkt till Luleå för att Loke skulle få åka tåg med farfar som är lokförare. Han skulle få åka med farfar på jobbet i ett av tågen. Oj så spännande, han längtade och pratade mycket om tågen. bara att sitta och se på tågen som kom var ju spännande, men så fick han åka i ett lok med farfar och pappa. Jag skippade eftersom jag inte är så smidig längre och klättra upp där då hade jag säkert ramlat ner haha med magen i vädret. Nej jag vinkade och fotade :) Gullrumpan. Först var han lite rädd, men när han fick se utsikten därifrån och att dem backa och for tyckte han var så spännande. Han kommer nog prata länge om de :)
 
 
 
 

Efter lunch for vi ut till Rävasten för att fika med mormor och morfar. Himla mysigt det är där. Köpte även jordgubbar där från Mockträsk, dem ska ju va godast. Måste smaka ikväll.
 
 
 


En riktigt bra dag de varit.
 
Man ska njuta av varje dag och göra det bästa man kan av den!

Varit iväg hela dagen.

13-07-06,

Ja vi har varit i stugan på förmiddagen och busat där, Loke har sett massa fiskar, ödlor, fåglar, humlor ja alla möjliga djur :) Spännande i stugan. Och farfar spikar och hamrar på en bastu dem håller på bygga, de är ju också lite spännande! :)

Sen for vi till Heden och var där, busade med Elvis, hälsa på Robert o Jennifer, åt middag och efterrätt. Mamma o jag gjorde egen Ceasarsallad, gud så gott de blev. Med egengjord ceasardressing till. Mums!

Nä nu är jag för trött för att orkar med nå mer, blir soffan lite sen sova!

Gonatt.

Kärlek.

13-07-05,

Tiden går verkligen fort, kan knappt förstå att vi snart har en liten bebis hemma, en till liten krabat att älska så enormt mycket.

Det är lite skillnad på magen i början och nu :)

Magen i vecka 15 :) (fasen man var ju nästan smal :)
 
Magen vecka 32 :)
 
Magen vecka 33 :)
 
Snart kommer du, älskade lilla vän.
 
 
 
 

En liten vilding.

13-07-02,

Alltså jag tror att min mage kommer spricka snart, alltså skinnet på magen.. det är ju så stramt nu och på kvällarna vid 20-21 tiden så vaknar alltid lillbebisen till och sparkar och har sig... gud den verkar helt sjövild ibland, man ser riktigt hur magen flyttar sig och putar åt olika håll och till höger på sidan om magen känner man (är nästan helt hundra) små fossingarna sparka ut. Ibland gör det faktiskt ont när de kommer en fossing som sveper över magen och stramar åt haha.. men häftig känsla minst sagt! :) Ibland känns det verkligen såhär...
 


Man skulle vara snabb och försöka få en sån bild, haha!

Undra vad du är för en liten pys där inne?! Längtar så efter dig iaf.

Nu ska jag vänta tills min kära sambo kommer hem så ska vi fortsätta att se The following! Fick de att funka igår :) tjoho!

Lugn och skön första semesterdag.

13-07-01,
 
Idag har de regnat så vi har donat på inne, tvättat och pysslat på. Efter Lokes vila så for vi ner på stan och strosade lite, Adam shoppade lite tröjor och jag köpte lite inredning som vanligt haha. Men de är ju så kul. :) Loke fick också några böcker och sånt, nåra små blixten bilar som han har lekt med hela kvällen. Han ville tom sova med dem. Till middag så åt vi på Artic Thai hela familjen. Oj så gott de var det jag tog. En kycklingrätt med coccosmjölk och jordnötter och annat smarrigt, sjukt god! Adam tog friterad fläskfile, var också riktigt bra. Gillar de stället hittils. Har provat Phad thai och nu denna Massaman curry.
 
 
 
 
 Shoppade ett litet smyckeskrin, tyckte de var så fin ask! :)
 
 
och en skylt!
 
 
Nu hoppas jag på att vi kan se The following ikväll, försöker convertera filerna nu till nått annat som ska funka. Håll tummarna , vill ju se den serien! :)
 
 
Hejs.
 
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0