www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Påskmiddag!

13-03-30,

Vi är nyss hemkomna efter en trevlig påskmiddag i Heden med hela gänget samlade! :) God mat, kreolska grytan och sen efterrätt, glass med bär! :) Kusinerna bus lekte och grejade!
 


Nu blire snart film! Hyrde No escape, får hoppas den e bra!
 


Usch just nu känner jag mig jättesvullen, magen bara står ut! Vi är ju nu halvvägs i vecka 20. Tänk att de redan gått halva tiden, shit de går för fort. Men är väl så nu när man har fullt upp med Loke och allt så svischar de bara förbi tiden :)

Vecka 20:

Grattis! Du är nu halvvägs genom graviditeten. Det har gått 18 veckor sedan befruktningen och din bebis är nu 14-16 cm från huvud till stjärt och väger c:a 250 gram, ungefär som en stor chokladkaka.

Bebisens hud börjar nu bli tjockare och körtlar under huden börjar utsöndra ett vaxliknande ämne som kallas vernix. Detta ämne kommer att täcka din bebis hud och skydda den mot fostervattnet under resten av graviditeten. Lanugohåret på bebisens kropp hjälper till att fixera den skyddande vernixen.

Huvudhår och tånaglar börjar växa på det här stadiet, liksom hår på överläppen och i ögonbryn.


Det är himla kul nu också att jag börjat känna sparkar och när lillen vänder sig och så. Mysigt! Adam har faktiskt lyckat känna en gång också på en spark! :) Lillfisen där inne.

Nu film dags!

 

 

 

Långfredag.

13-03-29,

Långfredag idag, hoppas den är extra lång så man får njuta av den ordentligt! :) Vi har då haft en mysfrukost och sen tagit oss ut på en lång promenad alla tre (fyra) :) var himla skönt. Handlade en liten leksak till Lokes påskägg som han ska få senare! Nu ska han sova middag och vi ta det lugnt.. sen blire handling för vi tänkte premiär grilla idag ute :) gud så gott det ska bli :)

 
 
Glad långfredag!
 

Påskledigt!

13-03-28,

Nu är det PÅSKLEDIGT. Iallafall fredag lördag söndag måndag och så börjar jag på tisdag igen! Men då äre ju egentligen påsklov för alla som går skola men vi jobbar ju iaf. Men dock med mycket mindre barn så de kommer bli en luuuuugn vecka! :) Skönt.

Igår fyllde jag ju år!! :) Shit nu är man alltså 30 år! Tänka sig. Hehe..
Jag hade öppning och innan jag klev ur sängen grattade Adam mig och somnade om :) Väl på jobbet firade dem mig också! Mina kära kollegor! Vi brukar göra så att när barnen fyller år, får dem sitta på en födelsedagsstol och välja en födelsedagsflagga och så får dem ett kort där det står att dem fyllt år och så! :) Jo så stod alla barn i en ring och sa att fröken Marie ska komma och sitta på stolen! Haha.. Då fick jag välja flagga och jag fick ett kort med ett stort M där de stor Grattis Marie och så sjöng dem för mig :) så gulligt. Sen var de kramkalas med alla barn och kollegor! söta dem.

Efter de gick jag på rast och då hade ju resten av kollegorna i huset, inte alla men några samlas och sjöng för mig där! Och de var fika så in i bomben och jag fick presenter! Oj så gulligt. Har ju haft lite som last nu i graviditeten att äta blodapelsiner så från kökspersonalen fick jag den sista påsen med blodapelsiner haha :) Att dem tänkte på mig.. hihi! Sen fick jag presentkort i stan på affärer och även ett smycke. Ett bola smycke som man ska ha när man är gravid.

Den runda, rogivande bolan bars ursprungligen av gravida kvinnor runtom i Mexico.

"Bolan kallas ibland för magens klockspel.

Genom att bära smycket nära magen, kan det underbara ljudet av små xylofoners klockspel bidra till fostrets välbefinnande. Efter födseln kan babyn känna igen ljudet av bolan och känna den trygghet som upplevts i fosterstadiet.

Då kvinnan rör sig dansar xylofonerna i takt med stegen och ljudet från Bolan lugnar även henne då hon bär det. Den perfekta gåvan för varje blivande moder!"


(Bild från google.) Så de var ju gulligt av dem! :) verkligen! vart chockad!

Så dagen var toppen på jobbet och jag slutade ju 12 så då vare snabbt hem och städa iordning de sista och sen dök alla upp kring två tre. Fika, skratt och presenter! Grymt nice :) Och när alla hade farit så hämtar Adam posten och där ligger ju en present från min bästa Marre! Oj så glad jag blev och överraskad!! Sötnos!! Du e bäst :) Vi får ringas snart!

Så min födelsedag var toppenbra och älskade lilla Loke kommer med blommor och säger Grattis Mamma Miiiiii :) Man smälter!

och nu är det långhelg! bara njuta och koppla av, gud så skönt! idag har de ju varit skärtorsdag och vi alla var utklädda till påskkärringar och körde lite påskdisco och hade lite godis och påskmust! Mys! :) var en härlig dag på jobbet. Tänk så roligt, klä ut sig, dansa och leka och pyssla hela dagen lång! :)
Kommer lite mer bilder senare!


Nåja nu helg. GLAD PÅSK på er alla!!
 
 
 

Lite ångest har man allt.

13-03-26,
 
Ja nog har man lite ångest alltid... Sista dagen som 29 åring, imorgon blir man faktiskt 30 år!! Det är ju helt sjukt.. När man var liten så var ju någon som fyllt 30 supergammal, och nu e jag själv där?! Ofattbart.. men samtidigt är man väl så gammal som man känner sig? Vi säger så :) Men jag har en underbar familj, en son som är 2 år och 3 månader och en liten minibebis i magen. Denna vecka har vi passerat halvtid! Vecka 20 är här :) Så nu är det "bara" de andra 20 veckorna kvar så kommer vår nya lilla familjemedlem! Tänk så underbart :)
 
Nåja, nu har jag pustat ut, gjort en gigantisk smörgåstårta ikväll, tog längre tid än jag trodde.. Hujja! och den fick inte ens plats i kylen, wtf? :) För stor! Så nu får vi luska ut nått annat ställe för den..
Imorgon öppnar jag förskolan och sen går jag hem klockan 12. Helt perfekt på ens födelsedag och allt! Då ska jag skynda mig hem och städa lite och göra iordning de sista innan gästerna kommer. Blir inget speciellt firande för mig annat än tårta och så. Har ju tjejresan att se fram emot! :) Ser ju det som min födelsedagsresa! :)
 
Nu dyka ner i säng. Imorgon blir jag 30.... buuhuuuuu :)
 
Haha näedå! Fylla år gör man, bara face it ;) Trevlig kväll.

Lovley day!

13-03-24,

Det känns som denna dag har varit hur lång som helst för att vi hunnit göra massa saker! Varit ute och grillat korv o pinnbröd, gött gött.

Sen efter lunch blev det badhuset, åh vad han tyckte de var skoj. Skrattade på en gång då Adam var först i vattnet. Han är inte rädd för vattnet alls, det är skönt att vänja honom redan nu. Han åkte lilla bebisrutschkanan men sen ville han även prova den andra barnrutschkanan som åker lite runt och han tyckte den var så kul. Igen, igen ropa han hela tiden :) så det blev ett antal gånger.

Nu e man helt slut iaf efter en lång dag. Efter middagen så har jag även klippt Lokes hår. Det började bli himla långt, så nu e han korthårig igen! Skönt så länge man kan klippa det själv och inte behöver gå till nån frissa.

Lite bilder är väl på tiden?! :)

 

Vi skrattar och sjunger i bilen efter badet! :)
Tidigare i veckan då Loke invigde sina nya snickarbyxor! :)
 
Där var han långhårig men nu äre kort! :)
 
Nåja nu ska jag krypa ner i soffan och kanske orka se en film. Kommer dock somna snabbt ikväll. Öppning imorgon så måste ändå i säng i tid!
 
Hoppas ni också haft en bra helg.
 
Kram på er.
 
 

Söndagsutflykter.

13-03-24,

Idag har vi tagit oss iväg till en grillplats vid Adams stuga ungefär, en bit bortanför Heden.. Där satt vi och grillade korv och pinnbröd! Himla gott :) och mätt blev man! Loke for runt i snön och lekte, hade även med bobben så vi åkte nån sväng därikring! Mysit när solen lyser och det är plusgrader så det smälter!! :) VÅR!

Hoppas nu det fortsätter så vi blir av med denna snö!

Nu sover Loke gott, och jag e trött i ögonen. kanske man skulle powernappa på soffan? :)

Efter vilan ska vi fara på badhuset tänkte vi! Det brukar vara mycket uppskattat! :)

Bilder kommer senare ikväll!

Tjohej från en solig och härlig dag! :)

HELG!

13-03-22,

Ja äntligen helg efter en väldigt hektisk stressig och ja intressant vecka på jobbet! Puh.. Så nu äre bara att andas ut och njuta av ledigheten med familjen!! :)

Hoppas ni får en mysig helg ni också! Vi får se vad vi hittar på men kanske badhuset står på schemat, vi får la se :)

Hejs.

Inga hjärtljud.

13-03-20,
 
Näe det blev inte att få lyssna på några hjärtljud idag. Eftersom vi vart bakåtflyttade på ultraljudet så tycker barnmorskan vi ska vänta till vecka 20 och lyssna först då. Man börjar inte leta några hjärtljud nu, då jag är i vecka 18+2 (vecka 19). Så de får man väl vänta med då. Har iaf känt massa små sparkar så jag vet ju att den mår bra där inne :) Hade sämre järnvärde nu så det är dags att äta Niferex då (järntabletter). Kanske därför man e tröttare nu..
 
Skönt med en kort dag idag iaf. nu ska jag bara ta de lugnt och vila magen, har haft lite ont i magen idag.. men bara att vila.
 
Hejs.

Dagen har gått fort.

13-03-19,

Ja idag har dagen gått fort, jag har fått vara med på 2 möten idag också på jobbet. Ett verksamhetsråd där jag var sekreterare och ett möte med ett par föräldrar, chefen och en annan förskollärare. Väldigt intressant och se hur sådana saker fungerar också! :) Så de har varit skoj! Nu ska jag bara renskriva mina protokoll så äre klart :)
 
 

Idag när vi kom hem hade jag fått Mama tidningen i brevlådan och ett paket från Fuji! En fotobok jag gjort :) Vart jättefin faktiskt. Blev bara bilder från själva förslossningen med Loke, när han kom till världen, från de vi åkte in tills de att vi kom hem med honom allra första dagen! :) Sånna minnen. Underbart att ha i en fin bok! Ska visa bilder sen.

Imorgon slutar jag 12 :) woho! Det blir nice. Loke får åka hem tidigt och sen ska vi till barnmorskan och lyssna på bebisens hjärtljud! Åh de är så mysigt.
 
 
 
Nu ska vi koppla in nintendo 8 bitars och prova spela lite! :)
 
Kram hejs.

Resa bokad!

13-03-18,

Åh det är så himla kul att vi bokat resan nu och hotell och allting! Bara fara dit och njuta av 3 dagar med tjejerna! Shopping, surr och massa mys! :) Oj vad jag längtar. Det var himla kul att dem nappade på idéen då jag kände att jag inte kommer vilja ha nån slagas 30 års fest nu när jag fyller år, utan sa istället att kan vi inte åka en weekend till Stockholm eller nått?! JA! :) Det blev det. Himla nice. Passar mig precis lagomt nu när man har magen och vara rädd om också! :) Men nu ska det ju inte vara nån fara att flyga, då jag är i vecka 19 nu också. Är man i vecka 30 så ska man avstå från att flyga då det finns risk att dem får nödlanda om man "behöver föda" haha :)

Kommer vara i vecka 24 då vi åker! De e lugnt :)

Yes så det längtar man till. Nu har en ny vecka börjat och jag startade måndagen med en stängning, men de gick himla bra ändå. Dagen har gått fort. På onsdag har jag min korta dag och då ska vi även till barnmorskan och lyssna på lillens/lillans hjärtljud! :)

Nu ska jag slappa i soffan och se Familjen Annorlunda! :) Usch hur kan man få halsbränna av en enda sockrig godis? Hujja! Jag kan typ äta choklad och salta godisar, men alla andra godisar börjar jag må illa av. För mycket socker känns de som och nu fick jag tydligen halsbränna också. Suck! Man glömmer ju som av sig, är ju så lätt att det slinker ner en godis i mun och så mår man dåligt resten av kvällen. hehe! Är iofs bra, äter ju knappt nå godis längre, mest frukt. Har lite nojja på blodapelsiner, sååå gott!! :)

Ja så det kan bli :)

Hej hopp, ner i soffan med mig!

Lördag.

13-03-16,

Lördag idag! Vi tar det lugnt inne en stund med gubben men han verkar må bra så vi borde ta oss ut en sväng iaf. Han är så duktig när vi städar här hemma, hjälper till och tar sin lilla dammsugare när jag dammsuger och hjälper :) Han satt i våran säng och busade med täckena när jag skulle byta sängkläder och försökte hjälpa få av kuddöverdragen, men de var svårt :P Sen har vi tvättat och grejat. Lilla hjälpredan!

Solen skiner här och nu är det omkring minus 6 grader..

Adam e på match och när han kommer tillbaka ska vi nog förbi farmor och farfar en sväng och fika!

Imorgon blire lite blandat, kanske besök hos mormor och morfar, lite födelsedagsfirande för Adams systers kille, och sen sist men inte minst så ska vi boka vår lilla tjejresa till Stockholm! Åh det kommer bli så himla roligt :) Längtar!!

Tjingeling.

Fredagsvabbar.

13-03-15, idag är jag hemma med lillgubben som kräkts inatt igen, usch så hemskt det är när han gör det.. Huvva! Så de blev en dusch mitt i natten med en ledsen Loke.. Han verkar dock må bra idag så de känns ju bra. Vet inte om de är nå annat eller magsjuka? Han har ju haft detta tre gånger på sex veckor.. Typ varannan vecka och alltid på helgen. Håller tummarna att de inte blir nå mer inatt. Vi ser filmer o myser här hemma. Jag har världens huvudvärk, hujja, men jag ligger och känner på magen och då och då känner jag en liten spark, så häftigt de är. Lika fascinerad denna gång :) nåja nu ska vi försöka ta vara på dagen och göra det bästa av den. Kram

Kärlek.

13-03-13,

Det går ju inte att beskriva känslan man haft idag, spänningen nervositeten och allting. Men allting gick så himla bra, och allt såg jättebra ut. Jag är så himla lycklig! Denna gång gick sköterskan igenom allting så himla noga tyckte jag jämfört med förra gången.. Hon tittade verkligen från topp till tå och man fick se alla små detaljer, eller hon visade och berättade vart alla små detaljer var hehe. De är ju rätt svårt att se annars :) Men att se lilla hjärtat slå för fullt och små armarna och benen som sprattlar. OJOJ säger jag bara... det är en otroligt härlig känsla, samtidigt som man är så fascinerad av att försöka hinna se så mycket som möjligt :)

Ja, vi är alltså i vecka 18 nu och vi fick backa en vecka från de vi fått sagt från början men det gör ju ingenting. Brukar ju ofta vara så... Beräknad födsel 18 Augusti...

Är så glad och har kikat på bilderna hela kvällen. Vårt andra lilla hjärta ligger just nu och myser i min mage och sprattlar och har sig... Tänk att Loke ska bli storebror! Vi får se om det blir en flicka eller pojke, de var inte helt säkra, såg först att det var en tjej och sen att det var en kille så vi får avvakta och se!! :)

Lyckan är total! Underbara älskade du som bor i min mage, som jag älskar dig redan..
 
 
 
 

Skottning och fondue! :)

13-03-09,

Imorse bjöd Loke oss på en sovmorgon, eller först vakna han halv sex och ville ha välling, ja vi chansar väl att han kanske möjligtvis kan somna om, men han brukar aldrig göra det när han vaknar den tiden, men jo sicken tur vi hade. Han somnade om till halv åtta! :) grymt skönt! Haha ja det är en riktig sovmorgon för en småbarnsfamilj :)

Sen har vi varit ute och skottat hela familjen, var skönt i solen och att den börjar värma lite smått nu också! Loke gick omkring med sin lilla snöbjörn och gjorde som pappa Adam gjorde :) Gullet, men sen börja han äta snö, mindre gulligt haha :) Men nu längtar man till sommaren! Tänk och slippa alla kläder, overall och vantar. Bara springa ut på gården, oj så skönt.
 


Idag blir det Fondue till middag! Oj så gott det ska bli. Bakad potatis, massa såser, sallad, halloumi ost, fläskfilé. Mums!

Sen antar jag att det blir slagern ikväll. Final i Stockholm, får se vilket bidrag vi kommer skicka iväg till Eurovision. Tänk om det blir Sean Banan? Allvarligt... oj sverige kommer skämmas! :)

Ha en mysig lördag allihopa!

Var rädd om varandra.

Helg.

13-03-08,

Ja nu e det helg, så skönt. Så trött man har varit i veckan alltså.. hujja! Och idag hade jag stängning så var inte hemma förrän vid halv sex, då väntade pizza till middag :) Gött!

Nu slappa och se filmen Hypnotisören! Hoppas den är bra.

Hoppas ni har en mysig fredagkväll.

Måndag igen!

13-03-04,

Måndag idag, har gått bra o jobba men mindre bra och ta hem Loke. Haha han ville verkligen inte hem, vilket iofs är ett bra tecken men man vill ju gärna kunna klä på honom utan massa skrik och gorm! Hujja var en kamp av dess like, inge roligt alls. Nåja när kläderna var på var allting bra igen tydligen.. :)

Sen for ja en sväng på stan, hittade faktiskt lite kläder, eller ett par byxor som ja provade i luleå fanns även här i rätt storlek så ett par sånna fick de bli :) skönt o ha sen framöver! några tröjor till Loke också och byxor, sen lite smink och pysselgrejs. Ja gick en hel del pengar med andra ord :) men men, de behövdes!

Nu blir det att se Familjen Annorlunda och sen vette tusan. Är så trött och slut idag i hela kroppen så jag vill egentligen bara sova. Kanske får göra så och ta nya tag imorgon?!

Trevlig kväll på er iaf :)

Åh minnen!

13-03-02,

Åh vilka minnen man får när man kikar på kort då Loke var mini! :) Tänk, över 2 år sedan men man minns de som igår. Ska beställa en fotobok på nätet tror jag med bilder från hans första år, har inte ännu gjort en sådan och det är ju bara ett måste. Hade ju tänkt scrappa ihop ett album men de kanske jag gör senare med speciella bilder. Vore ändå smidigt att göra en fotobok med alla bilder från första året, eller inte alla... haha då skulle de nog bli en väldigt tjock bok! :)

 
 
 
 
 
 
Älskade lilla vän!

Sjukstuga igen.

13-03-02,

Ja vi som tänkte ha en mysig helg med familjen och fara på Leos bland annat och Loke skulle få vara en sväng hos farmor o mysa! Men icket.. Fredag natt så kräks vår lillgubbe... hujja! Han grinar och ropar efter mamma.. jag flyger upp som vanligt och han kräks, blä. Mindre trevligt. Bara byta sängkläder och Adam duschade av honom.. sen la vi oss igen, ett tag senare kommer det igen.. bara byta sängkläder igen och tvätta av honom. Vi hade nu visserligen en hink också men man hinner ju inte alltid med direkt då det kommer på en gång, nog för att jag låg som på nålar för att höra om de blev nå mer, plus att vi hade lilla stjärnan tänd så vi såg nått.

Nåja, under dagen har han inte vela äta nå mycket, mest druckit och ätit Kalle Anka kex.. ungefär de han fått i sig stackarn.

Så vi har varit inne och pysslat om lillgubben, så kan de bli ibland men han hade ju detta för 2 veckor sen. Tycker han ska få slippa då juh!

Nåja bara hoppas på att det inte händer nått inatt och att vi e friska snart! Bort med baciluskerna NU! :)

Trevlig helg.

13-03-01,

Trevlig helg alla!
 
 
 
 

Kram från oss :)

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0