www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Lördag och helg!

13-09-28,

Skönt med helg och vara hela familjen tillsammans! :) Idag kommer Cribbs och Carro över på fika och en liten playdate för deras Amie och Loke :) Sen skulle dem kika på Thea också! Blir trevligt.

Sen efter det iväg på middag hos Adams päron, grillat :) MUMS!

Känner mig superglad idag, kanske var för att jag fick veta en jätteroligt grej på morgon, oj så glad jag blev! Det gjorde min dag det :)

Men nu väcka Loke och skaka liv i honom!

Trevlig lördag.

Jihoo.

13-09-26,

Har typ fått en chock sen jag fick veta vad jag skulle få utbetalt denna månad, endast 4000 kr. Hur ska man kunna leva på det och betala räkningar som är på typ 6000 för enbart mig?! Panik har jag haft. Men så idag fick jag ett sms från försäkringskassan som meddelar att dem betalar ut en hel del till, så nu kommer ju detta att gå ihop! Yey :) En himla tur, tycker det är så tråkigt att ta från våra sparande pengar för att klara sig över månaden, man vill ju kunna spara också samtidigt, men denna månad blir det då inget sparande! Blir och försöka hålla sig i skinnet angående shopping just nu. Men vill ha så mkt, till Thea och till Loke, men det får vänta. Man måste ju överleva också :)

Loke skulle ha idrott idag på förskolan, det tycker han är superkul. Så det var nog enbart därför han fick fara idag, jag hade tänkt va hemma med båda idag men jag vet hur kul han tycker det är så han fick fara iaf. Det är ju sånt rusk skit väder så man vill ju bara vara inne. Nu ska jag mysa med Thea och sen dona på med lite pyssel :)

Jo Marre, idag fick Thea hoppa in i den söta overallen hon fick av dig :) visst blev hon söt?
 
 
 
 

 
Många som tycker jag fått långt hår, kan nog hålla med :) Tur jag inte klippte bort det när jag var gravid, tanken fanns då. Jag gjorde ju så när jag var gravid med Loke, då klippte jag bort långhåret men ångrade mig sen :P

Hejs.

Kallt!

13-09-25,

Ja hujja nu börjar de bli riktigt kallt ute. Imorse var det 4 grader så det var svårt och veta vad lillemannen skulle ha på sig. Fick bli en tjockare jacka med fleece under och överdragsbyxor, man vill ju som snart använda overall så dem bara kan hoppa in i! Smidigt :)

Lillgumman fick inviga en åkpåse som jag fått av min vän Camilla, som gjort den själv! Superduktig är hon. Och den är så bra då man kan spänna fast henne med bältet och sen linda den runt henne!
 
 
 

Jo igår kom det värsta fina buketten hem till mig, det knackade på dörren och där stod en gubbe. Tur inte blommorna var från han :P Dem var från min chef nämligen som grattade till att vi fått en liten tös :) Jättevackra blommor. Man blir alltid glad av blommor :)

 
 

Nu ska ja städa lite till, sen får ja besök av en gammal klasskompis som jag gick min utbildning med, som jag inte träffat på typ 3 år! Blir kul :)
 

Tjohej.

Röja!

13-09-24,

Jag håller på röja för fullt här hemma och städa, det finns massvis med saker som kan slängas och sorteras. Det tar typ aldrig slut. Längtar till vi ska byta vårt sovrum till där vi nu har vårt datarum, eftersom vi kommit fram till att Thea ska få ett större rum än data rummet och vårat sovrum sover vi ju bara i. Behöver ju inte all den ytan som finns där, då är det bättre hon får större rum :)

Längtar tills vi börjar flytta iordning det och dona, tänk då får jag inreda ett flickrum också!!! :) Lovely! Men de kommer ju ske om kanske ett halvår eftersom hon inte riktigt nu behöver sitt rum! Men jag längtar och jag ska spara pengar så man kan göra ett mysigt rum :) Har iaf bestämt att jag ska göra ett minikök till henne, dem är så fina.

Näe städa var det, skynda skynda medans Thea sover!!! :)
 
Hejs.

Sugen på shoppa.

13-09-23,

Super sugen på att shoppa kläder till mig, som inte är gravidkläder! Men jag har verkligen inte råd, fick bara halva föräldrapenningen denna månad och barnbidrag så de räcker precis till räkningarna som var hur många som helst denna månad, sen får jag nog leva på luft.. :P Men vill... finns så mkt snyggt.

Märket Desigual har mkt snyggt men väldigt dyrt.. kolla denna tröja, vill ha! Men 999 kr?!

Fanns en fin klänning också..
 
Fräna brallor..
 
 
Såg en jättefin tröja på SeeMe i stan när jag var där sist, en mjukiströja typ gråsvart med lite detaljer, den vill jag ha! Men det får nog vänta lite med shopping till nån annan månad :P
 
Hejs.
 

Vad får jag äta?

13-09-22,

Ja det undrar jag egentligen nu.. Thea har ju haft det väldigt jobbigt med magen på kvällarna då det varit skrik i flera timmar i rad... frustrerande och jobbigt och det skär ju i hjärtat då man inte kan göra nånting åt det.. har till och med blivit så att jag gråtit tillslut, man känner sån hopplöshet och blir ledsen själv och så har vi ju börjat fundera på om hon har kolik och då ger det ju inte sig förrän 3 månader!! Inget man vill uppleva direkt...
 
Men det har börjat med att jag slutat äta ägg för jag trodde hon fick ont i magen utav de, då blev de lite bättre.. sen kom de tillbaka, jag slutade med att äta kaviar, det blev lite bättre... Jag började ju äta massa frukt eftersom jag slutat äta godis.. Jag åt ju mängder av äpple och vindruvor, hon skrek och skrek.... tänkte att det kanske var frukten, fick höra att äpple kan påverka så att bebisarna får mer luft i magen (vilket gör ont för dem), så jag har nu slutat med frukten... Men vad ska jag då äta när jag är sugen på nått? Åh! Hehe... det får bli popcorn, så nu har jag ätit popcorn på kvällarna då jag e sugen på nått och de verkar Thea tycka är okej! Hon har inte skrikit av smärta på 3 kvällar nu!! Håll tummarna för att detta håller i sig, det är så otroligt skönt att hon inte har så ont. Igår satt vi och såg film tillsammans och hon ligger bredvid lugn och stillsam, så himla skönt, sa till Adam: hör du hur tyst det är? helt otroligt :)

Så nu skippar jag:
vitlök (hört att dem får ont i magen av det men har inte provat och just Thea får ont i magen av det men vill inte heller prova, vill ha lugn och ro nu), lök ska man ju inte äta, vitkål, broccoli, ägg, kaviar, äpplen och vindruvor. Säkert nå mer, men nu verkar hon ju lugn så hoppas på de bästa :) Allt för dig min älskade.
 
 

Idag har jag, Loke, Thea, min mamma och min pappa varit ut till Brännberg för att se Adams sista fotbollsmatch! Han ska nu lägga ner fotbollen eftesom Brännberg inte håller längre ekonomiskt osv, sen vill han spendera mer tid med familjen också, och det har jag ingenting emot :) Men ändå trist förstår jag för honom. Var lite sorgligt :) Loke sprang in efter matchen rakt i famnen på Adam och gav honom en stoooor kram! :) Dem förlora dock matchen men Adam fick göra ett mål iaf. Hejja pappa! 
 
 
 
 
 
Trevlig kväll.
 
 

Bättre dag,

13-09-19,

Haft en bra dag idag, varit en sväng på stan med Mia och Emil! :) Vi gick på Jysk som nyöppnat idag, kul att det kommer lite mer butiker till stan. Sen gick vi på lite andra affärer också, sen blev det dags att hämta Loke från förskolan. När jag kommer dit står han och Wilmer och dansar loss i "discorummet".. Hehe skitsöta :)

Sen har Adam slutat tidigare idag tack och lov, jäkla beab,.. de andra dagarna i veckan har han kommit hem kanske 18-19 nångång.. knappt så att Loke fått se Adam under dagarna, han har frågat efter honom och sagt att han saknar honom. Gullet.

Så de var skönt att vara alla hemma tillsammans. Killarna har badat och bastat och sen fick jag gå ner och duscha och basta själv en stund, himla skönt var det, även om det bara var en kort stund.

Thea har varit bättre ikväll... vi funderar just nu på om hon har kolik eller inte?! det har inte varit speciellt kul dessa kvällar... hujja! Skrik i flera timmar, och man märker att hon egentligen vill sova men att det bubblar och gör så ont i magen på henne stackarn.. Vi får se hur helgens kvällar blir också... Håll tummarna, detta är inte kul när det inte går att göra något åt det...

Nu sover hon och jag ska dyka ner i sängen BUMS!

Hejs.

Sladdermagen :)

13-09-18,

Sakta men säkert tar det sig.. ja kroppen! Nu håller jag på försöka komma igång med lite motion och det är så skönt! Man har varit stor så länge nu med graviditeten och efter så nu ska jag försöka komma tillbaka lite och kanske tycka kläderna sitter bättre, vore trevligt. Så inge godis och inge läsk är det jag skippar, på lördagarna kan de hända att jag äter nån godis men det är bara då i såfall. Sen försöker jag promenera med vagnen eller på motionsbandet hemma i källaren 3 gånger i veckan minst. Himla skönt, om än det bara är en promenad så ger det nått iaf. det känner jag,

Bland den sista bilden på magen innan Thea kom:

Magen var himla stor ändå, även om man inte tyckte det då så ser man ju det nu :)


Någon timme efter förlossningen såg magen ut såhär:
 
Då är det en stor degklump bara :)


2 dagar efter förlossningen såg magen ut såhär:
 
Fortfarande en liten bulle!

Idag ser magen ut såhär:
 
 
 
Lite bättre nu iaf :)
 
Visst har jag kilon kvar, jag kämpar på men samtidigt har det bara gått en månad sen vår sessa kom! :)

Bara kämpa på!
 
Tjohej!

Onsdag.

13-09-18,

Idag är det onsdag och vi fick ändrat våran tid på Bvc som vi skulle ha på fredag till idag istället. Så jag och Thea ska dit kl 11. Loke är lämnad på förskolan i regnet, tur regnkläderna passade bra och stövlarna funkade. Fast hoppas dem går in om det ösregnar.. Han var så glad då han såg kompisarna och sprang till dem, då blir man glad i hjärtat.

Idag ska vi på föräldramöte för Loke, tillsammans med de andra föräldrarna på avdelning Jord. Blir och ta med Thea, hoppas hon sköter sig :)
 

Min fina kille bland löven..
 
 
 Min mysgumma..
 
Idag hoppas jag mitt nya pyssel kommer i brevlådan, vill börja med det NU!
 
Trevlig Onsdag alla!

En liten kusin har anlänt.

13-08-17,

Inatt fick jag världens bästa mms, en liten bild på Robert o Jennifers lilla bebis, en liten kille blev det! :) Så söt och go! Han vägde 3930gram och var 52 cm lång! en ganska stor kille :) Så nu får vi bara vänta tills dem kommer hem så vi kan fara o snosa på honom och se om han kanske är lika stor som Thea är nu :) Sist vi vägde Thea vägde hon 3970 gram så Thea väger nog kring 4 kilo nu.

Jag e så glad för deras skull och jag är en stolt faster igen! :)

Trevlig tisdag på er.

Åh snart en bebis här!

13-09-16,

Robert o Jennifer hade åkt in idag till förlossningen då hon har börjat få värkar, men dem har fått rådet att åka hem och vänta in kraftigare värkar och tätare värkar... åååh jag har varit så pirrig och nervig och sprallig sen jag hörde att de nu snart är en bebis här! :) Det är verkligen helt otroligt att det snart finns en till liten människa på jorden.. åh det är det finaste man kan vara med om! Livets mirakel.

Älskade små liven! Nu håller vi tummarna att allting går bra! Det var ju som nyss vi själva var på förlossningen, det är så otroligt magiskt att föda barn och otroligt ont! :) Men man klarar det och man är så stolt sen så det finns inte!! Tänk snart har Loke och Thea en till liten kusin! :)

Hejs.

Då var de måndag igen!

13-09-16,

Då var det måndag igen och rutinerna kommer igång igen! Lämnat Loke precis på förskolan och han var lika glad idag att få komma dit :) Känns otroligt bra. Det har verkligen gått bra för honom att börja ny förskola, trodde det skulle vara värre men han har varit så duktig och glad och anpassat sig väldigt bra.

Jag o Thea ska mysa på och kanske ta en promenad med vagnen, vore skönt och få lite frisk luft.

I helgen har vi varit i heden och fikat med mina föräldrar och Jennifer och Robert. Deras datum var ju i lördags men ingen bebis ännu, två dagar över nu.. Förstår att dem längtar, JAG håller ju på längta ihjäl mig efter den nya lilla kusinen! :)
 
 
Fina killen :)
 
 
 
och fina tjejen )

Trevlig måndag alla.

Mina hjärtan.

13-09-11,

Min älskade barn, ni är verkligen mitt allt. och min kära sambo också såklart, together we make a family!

 
Thea inviger sin klänning på 1 månaders dagen :)
 
 
Gumman o jag!
 
 
Vad vore jag utan er, min son och min dotter.
 
 
:)
 
 
Hela familjen.


Nä nu måste jag bums ner i säng då Thea sover, gäller att tajma med henne så man får lite sömn!
 
Kram på er.

1 månad.

13-09-11,

Idag är min lilla prinsessa 1 månad gammal! Tänk att de ändå gått en månad redan... men samtidigt så har hon ju funnits med oss längre känns de som, som att hon alltid varit en del av våran familj!

Ska försöka ta nått fint kort på henne sen i eftermiddag så de kanske kommer någon fin bild sen :)

Loke är så himla söt med henne, jag är så glad för det! På mornarna när han och jag ser lite film och Thea vaknar så kommer jag med henne till soffan, då pussar han alltid henne i pannan! Gosingen. Sen innan vi skulle till förskolan så satt hon i bilstolen och var ledsen och så skulle jag hjälpa Loke med skorna och jackan, så säger han att han vill hjälpa henne att se. Då ville han lyfta upp hennes dress som hade fallit ner över ögonen, så gjorde han det. Sen skulle jag bara hämta min mobil i köket och när jag kommer till hallen igen så står Loke och vaggar Thea med bilstolen. Sötnosen! Han är verkligen världens bästa storebror till vår underbara Thea!

Nu vakna hon precis, dags för amning, ja tack.. mina bröst är överfyllda just nu, haha så kom och ät :)

Hoppas min bror o Jennifer får idag, vore som lite fränt! :)

Hejs.

Bestämt mig.

13-09-09,

Ja nu har jag bestämt mig!

Jag ska försöka hålla mig undan från godis och sötsaker och börja komma igång med träningen! Det vore så skönt att komma igång och känna att man blir lite mer "fit" i kroppen än nu..

Nu har jag ätit godis i princip varje dag sen Thea kom haha! Tryckt i mig, men näe nu får de vara bra. Blir popcorn att äta om jag är sugen på nått till när vi ser film eller liknande. Cola borde jag också skippa. Var och handlade efter jag lämnat Loke på förskolan i morse. Handlade massa frukt och bubbelvatten i olika smaker istället. Vill ju komma igång! Har 2 kg kvar att gå ner till den vikt jag vägde innan jag blev gravid med Thea. Alltså tappat 10 kg sen hon kom! Men 2 till och sen vill jag ju ner ännu mer såklart.

Ska börja med promenader och äta bättre. Vågar inte börja springa ännu då fogarna inte känns okej än. Blir promenixa.

Så nu jäklar! Stå emot allt socker!! Kommer bli svårt men nu ska jag kämpa! :)

Trevlig måndag alla.

Fredag o helg.

13-09-06,

Fredag och helg! Vilket betyder att Loke är hemma med mig och Thea idag :) Vi har busat och dansat och lekt med bilar och sett på film och skrattat :) och lilla Thea har sovit, ätit och varit lite ledsen emellanåt och även nyfiken då hon legat o kikat på vad jag o Loke gjort :) När Adam kom hem for vi iväg till dollarstore och sen busade vi i en lekpark och sen handlade vi.

Nu sover Loke och Thea har precis somnat i soffan, tror hon kan ha somnat in för natten nu, ska nog flytta över henne till hennes spjälsäng så kan jag bara krypa ner sen själv också. Men låter hon mysa på en stund i soffan med mig, det är ju så gossigt! Oj vad jag har pussat på henne idag :) goootjejen min.

Näe nu sitter jag och funderar varför jag åt så mkt godis just?! När jag var gravid kunde jag bara äta typ en godis sen mådde jag illa av dem, så de blev inte mycket godis. Nu däremot när hon är ute ur magen så kan jag äta massa godis utan att må illa på en gång, nu mår jag ju illa för jag tryckt i mig för mycket! Blä... vill ju gå ner i vikt nu efter förlossningen, måste ta tag i det där snart. Bli hurtig och äta rätt. Mamma min och brorsans tjej Johanna har ju gått med i Viktväktarna och mamma har tappat 7 kg och Johanna 10 kg... det är ju sjukt bra! Men verkar lite krångligt att räkna poäng hela tiden osv.. men kanske man skulle prova?! Eller så kör man på som vanligt och bara tränar mer... kanske mer min melodi?!

Nä nu se klart Sverige matchen,.. ska dem gå vidare till VM eller inte?!

Gonatt.

Torsdag.

13-09-05,

Igår var Mia och Magda förbi en sväng för och kika på Thea! Både fick mysa med henne i famnen en stund. Fick söta pyjamaser och en sån där fin ram där man kan ha ett kort och sen göra hand eller fotavtryck och sätta i bredvid! Tusen tack :)

Idag har jag varit med Loke på förskolan och sett när dem har haft Rackarsprånget! :) 5 åringarna på förskolan har gjort iordning banor och olika stationer där 3 åringarna och 4 åringarna får gå runt i sen. Dem var små grupper på 4 barn som gick runt tillsammans och fick prova stationerna, Loke tyckte de var jättekul, och att det var kul att mamma och Thea var med och kika :) Lillgumman sov i vagnen hela tiden!

sen har vi myst på hemma till efter middagen, då for vi en sväng till Robert och Jennifer. Oj vilken mage hon har nu! Nu är det bara 9 dagar kvar till BF för dem :) Åh längtar med dem så mycket :) ska bli så kul att våra små bebisar är så nära varandra i ålder! Så glad för de :)

Nu måste jag fortsätta med mina bilder, håller på rädda undan bilder till datorn som jag trodde hade försvunnit från mobilen, men som tur var kom dem tillbaka. haha min mobil lever ett eget liv tydligen. Måste bränna ut skivor med bilder också så man har kvar!

Både mina älsklingar sover. Känns lite tomt hihi, men snart måste säkert Thea äta så då får vi ju mysa tillsammans! :) Det är verkligen de finaste jag har, mina guldklimpar!

Trevlig kväll.

Klänningar och bus.

13-09-03,

Ja det är farligt att gå på stan och kika, jag fullkomligt smälter för alla små söta klänningar det finns. Helt otroligt gulligt ju. Var tvungen köpa en Newbie klänning som jag kollat på varje gång vi gått på stan, nu hoppade den ner i en påse helt själv, så det var ju givet att den skulle med hem ;)

Lite annat fick också följa med. En dress från Newbie den också, superfin!
 
 


Sen lite till Loke.. Blev ett par jeans och en skjorta och en tröja. Finns tyvärr så tråkiga kläder för Lokes ålder tycker jag, hittar knappt nått. Får åka till luleå nån dag med lilla Thea och kika där, finns lite mer iaf, säkert. De ska ta kort imorgon på förskolan så jag tror han får vara lite stilig med skjorta då. Eller en snygg tröja, vi får se vad de blir :) Han kommer vara fin vilket som, min älskade storkille!

Idag när vi hämtat Loke från förskolan så busade vi ute på bakgården. Adam klippte gräset och jag och Loke busade tillsammans, spelade fotboll och kröp i tunneln (han gjorde de iaf) och hade roligt. Det är så kul och hinna busa med honom också då de annars är mycket hållande i lillasyster och ammande för min del. Han blir så glad då vi busar! :)

 
Älskade du!
 
 

1 september.

13-09-01,

Första september idag och idag är vår lilla sessa 3 veckor gammal. Är lite rädd att tiden ska gå för fort så man knappt hinner med, men myser så mycket det bara går med henne och Loke och hela familjen tillsammans. Imorgon startar mitt år hemma med Thea och alla nya rutiner! Väldigt skönt och jag är så oerhört glad över att jag inte har någon ursäkta mig men förbannad skola som tar upp min tid när jag vill mysa med bebis istället. Iofs gick det ju superbra att plugga med Loke då han var bebis men det var samtidigt oerhört stressande och jobbigt. Så nu ska jag passa på att njuta av dagarna med henne och passa på att göra sånt jag vill göra utan massa måsten!! :) Så glad över det

Adam börjar jobba imorgon och Loke har haft sin inskolning färdigt, så imorgon får han börja sin vecka som deltidsbarn och jag och Thea ska åka och lämna honom. Han var då glad ikväll då jag sa att vi ska på förskolan imorgon, då skulle han leka med bilar :) sötnosen. Det är så himla roligt och höra hans funderingar och tankar när han nu surrar mer och mer! Gullet.

Så strax är det bara att krypa ner, Loke somnade vid åtta och lilla Thea var vaken med oss då vi såg film. Hon ammade och myste på med oss, och hade en och annan skrikattack, magen som krånglar. Man riktigt ser hur ont det gör och hon spänner hela lilla kroppen, stackarn med massa onödig luft i magen.. Men brukar hjälpa och rapa henne på axeln, oftast.. Men nu sover hjärtat så bara hoppa ner strax.

Haft en mysig helg iaf, grillade och surrade på i Heden till middagen och hade allmänt trevligt. Thea hade på sig en klänning som min mamma grävt fram som jag har haft när jag var liten! Oj så söt hon var :) får lägga in bild sen, orkar inte nu.

Gonatt på er.
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0