www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Glad liten pojk!

14-04-29,

Idag hade vi en glad liten pojke här hemma. När han kom hem med pappa från förskolan stanna han vid ingången till sitt rum och sa; mamma har du städat? Jo jag har städat ditt rum litegrann, blev det bra såhär? Jo det tyckte han. Sen tittade han på golvet och sken upp. Pappa kom kom kom, sprang och hämta pappa och visade mattan på golvet. En blixten matta hade jag fyndat på Allehanda idag :) De fanns även en Mac bil som han gillar väldigt mycket som jag stod och funderade på, men köpte den aldrig. När jag sa det till Adam, men va?! Varför köpte du den inte, hihi. Så han drog iväg och köpte den till honom. Vi har ofta kolla på den i affärer men vad kostar den där? Typ 400 kr. Detta var ett kap :) En hundring! Och tror ni han blev glad. Jooooo en hel del! Han har haft den vid sin sida hela kvällen och jag vet inte om han somnat än, för han ska upp och kolla på sin Mac flera gånger och säga god natt till den :) hihi sötnosen. När Adam sa gonatt till Loke sa han, pappa... tack så jättemycket för Mack!

Fina du!
 

Mina fina.

14-04-27,

Det var riktigt kul igår och få skratta i några timmar :) Det var inte mycket folk så det vart att vi satt på andra raden och komikerna hade som kontakt med oss alla! Riktigt skoj och göra nått bara jag och Adam, men det är som ändå konstigt att vara utan barnen. Men det känns lite som innan dem kom till världen, jag och darling på date! :) Det behöver man ibland. Rå om varandra.

Vi sov sen typ 9-10 timmar. Gud så underbart. Att sova ut så länge man vill. En riktig LYX!

Sen efter vi avnjutit frulle så for vi och hämtade barnen. Som man saknat dem ändå. Jag skulle nog aldrig kunna vara utan dem längre än en dag eller två. Sen skulle jag sakna ihjäl mig.

Vi har myst och busat resten av dagen. Tog en prommis med Thea och sen har jag bakat en kladdkaka som vi åt till Bolibompa :) Goa fina barn. Det är avkopplande att vara själv för en stund men dem är ändå hela mitt liv, och jag vill inget annat än att ha dem nära mig, runt mig, omkring mig. I allt det vi gör. Barnen ska ju hänga med oss i livet och få upptäcka spännande saker, tillsammans med oss. Finns ju inget bättre än att se barnen glada, lyckliga, skratta och le. Få kramar och pussar och kärlek av dem. Deras små armar som slingrar sig runt ens hals. nej finns ingen bättre känsla. Trots allt! Hur tufft det än kan vara stundvis!

Jag hoppas ni vet hur älskade ni är, av er mamma och pappa, våra fina barn!


Kärlek!
 

Stand-up :)

 
 
14-04-26,

Vi har varit ut till Heden idag och druckit lite kaffe i solen, det är så skönt väder nu med 12-15 grader varmt!! :) Ibland kan det vara kyligt i luften men det närmar sig sommar iaf. Riktigt skönt, måste införskaffa "springskor" som Loke säger, han vill ha röda springskor säger han :) Så det måste vi köpa. Och Thea ska få sina första skor hon kan ha ute också. Ska bli riktigt kul denna sommar, Theas första sommar med allt vad det innebär! :) Hon kommer krypa runt och ha sig överallt, spännande! Och kul och se Loke cykla och dona på. Upptäcka världen! :)

Sen lämnade vi barnen hos mina föräldrar och strax ska vi iväg till Piteå för lite stand-up. Vi har kikat på en del klipp med Kristoffer Appelqvist och han är ju skitrolig och när han var här uppe sist så var Thea en liten nyfödd bebis så då kunde vi inte fara men nu när han kom igen så tänkte vi, japp vi ska fara och kika! Så snart bär det av :) Riktigt kul. Det ska vara 4 komiker till också som uppträder :)
 
"Oslipat på turné"


Sen blire lite sovmorgon för oss också, riktigt lyxigt att få sova ut! Det uppskattar man otrooooooligt mycket efter att man fått barn :) och dessutom efter man fått två små! hihi

Ha en bra lördag alla :) Det ska vi ha!

Hejs.

Riktigt skönt..

14-04-14,

Ja det var riktigt skönt med en mamma helg! Vår spa-avdelning på hotellet trodde jag att vi bara skulle ha tillgång till en liten stund, under massagen och lite efter men vi fick ju fri tillgång till den :) Helt perfekt! Vi bodde ju typ i relaxen! :) Vi var endast på rummet när vi skulle sova, annars höll vi till i relaxen och satt där i morgonrockar och åt godsaker mest hela tiden. Bastade och bastade lite till, skrubbade oss med massa peeling, ansiktsmasker och hela faderullan :) En härlig ångbastu hade dem också, riktigt varmt och dimmigt! En jaccuzi (stavas de så?) hade dem också, och bord stolar och kaffe, frukt, the och sånt! Mysigt och skönt.

I priset ingick taxi till en restaurang där vi åt tre rätters middag :) Riktigt gott, vitlöksbröd till förrätt, renfilé som huvudrätt och tryffel till efterrätt.

Alla stunder vi hade spenderade vi som sagt i relaxen, vi var som russin allihop efter och trötta :) Under massagen jag hade fick jag höra av massören att det spökade på hotellet i ett visst hotellrum, tror ni jag höll på skita på mig och tänkte jahapp säkert vårat rum... Men snabbt som tusan googlade jag om det och de var inte vårat rum tack o lov, men ändå, att det spökar på hotellet kändes ju lagomt kul. Jag o Jennifer eggade upp varandra och vi var livrädda mest hela tiden, Johanna garvade mest åt oss. Men hujja nog var man lite skraj allt.

Nåja var jätteskönt att komma iväg och bara vara, kunna sitta ner och andas och ta det lugnt. Kunna surra i lugn och ro om allt möjligt, utan att bli störd.. Ja helt klart värt det, och man borde göra sånna här saker oftare!!

Men nog saknade jag mina guldklimpar allt, helt klart. Var konstigt utan dem. Men skönt när jag kom hem och fick ha puss o kram kalas med dem igen :) hihi. Mina fina barn!

Det var så skönt o höra att det gått bra för Adam och barnen. Han fixa allt galant :) Bra, då vet man ju att man kan fara oftare iväg haha?! Nä klart jag inte tvivlade på att han skulle fixa det, är ju mest mina egna problem att jag hönsar runt. Han är ju ändå pappan i familjen haha :)
 
Får slänga in nån bild senare.


Nu ska jag sova. Gonatt.

Snart far vi :)

14-04-11,

Mamma weekend here we come! :) Gud, det ska bli så sjukt skönt! Idag har varit en bra dag med barnen men även små tufft emellanåt. Vi hade jättemysig morgon och var iväg till Smörblomman så Loke fick leka och Thea sov i vagnen. Sen promenerade vi förbi min farmor Britt så hon fick träffa små trollen! :) Efter de hem och göra lunch! Båda var hungriga. Sen har vi lekt och lekt och lekt och jag har jagat Thea som en höns mamma :)
 
Var skönt då mina föräldrar kom förbi en stund med Hugo, dem skulle ha hand om honom idag till imorgon så kunde Loke och Hugo leka en stund och jag fick faktiskt göra mat utan nå skrikande barn bredvid mig :P Thea brukar annars inte vara så glad när hon får sitta i stolen medans jag gör mat, de gillas inte :) Men nu kunde ju mormor underhålla henne en stund och Loke fick sina efterlängtade plättar med sylt och grädde! oj så han åt :)

Sen mot kvällen blev nog alla lite trötta. Adam kom hem kring halv sju, precis innan läggning, skönt de iaf :)

Men imorgon då jäklar ska det bli nice och verkligen släppa allting, men samtidigt kommer de bli som svårt och släppa allt. Jag hönsar med Adam och säger, om det här händer gör så här, på natten kommer Thea vakna då och då, osv. Ge lite välling! haha. Han kommer fixa det galant men jag är ju som jag är, kontrollbehov och höns mamma! :) Men dem kommer fixa det där galant.

Jag ska försöka passa på att njuta och inte fundera alltför mycket vad dem gör och hur allting går :P

Nä nu packa lite och ta upp tvätten. Buhu kommer nog sakna dem en hel del också, mina små pluttar.

Hejs.

Tar och ger energi.

14-04-10,

Japp det är mina barn det! Dem tar mycket av min energi men ger desto mer :) Det är ännu mer krävande nu att ha två barn än när hon var nyfödd då man kunde lägga ifrån sig henne en stund och leka själv med Loke, nu vill Thea upp och stå överallt och jag måste finnas där så hon inte ramlar, dvs Loke får inte alls så mkt uppmärksamhet och det behöver ju han också få. Just där känner man sig lite splittrad och man tycker synd om Loke, men i detta läge finns det ju inte så mkt att göra, jag måste ju passa Theas utveckling nu och det är nu hon behöver min hjälp framåt :) Det är verkligen kul och se att hon är så framåt, inte ens 8 månader och ställer sig och kan gå stapplandes om jag håller hennes händer. Shit det går för fort!! Loke brukar också vilja hjälpa henne men han är inte lika försiktig, där får man verkligen vara med. Han kan dra undan saker hon försöker stå och balansera mot osv, hyffsad snabba reflexer har man fått använda sig av!

Vi brukar ju leka alla tre tillsammans men det är inte lätt då Thea tar alla Lokes grejer och han blir så sur. Jag försöker övertala Loke att han får välja nått som Thea får ha och då ger han så snällt henne nånting, men de vill hon ju bara ha i typ 5 sek! :)

Så de känns lite jobbigt just nu då man e själv med båda, jag vill ju verkligen ge allt jag kan till båda men det är ju bara inse att det inte går, men det gör ont i mammahjärtat. Mkt skönare då vi e alla så kan vi ta varsin och leka :) Hur gör man om man har tre?! Haha näe inte ens tänka tanken , för det blir inget tre! :)

Men sen den kärlek dem ger, obeskrivligt! Det är det bästa som finns. Idag på morgonen är nog den mysigaste morgonen med Thea i alla fall. Man hinner inte alltid ligga kvar i sängen och mysa utan båda brukar vakna rätt samtidigt men nu var Thea vaken före Loke. Hon vaknade halv sju och ställer sig i spjälsängen och tittar på mig, när jag kikar in till henne ler hon med hela ansiktet :) Hon vill komma upp. Tar upp henne till mig i sängen och lägger henne på mitt bröst, tänker att vi kan ju mysa lite och stryker henne på ryggen. (förstår att hon kommer vända sig ner och börja krypa runt i sängen på en gång) men nej! Hon ligger kvar på mitt bröst och försöker hitta en bra plats med huvudet genom att böja upp huvudet och dunka ner det i mitt bröst, flera gånger :) haha. sen ligger hon där läääänge och väl och jag stryker hennes rygg, hon måste ha myst ordentligt hon med.
 
Sen börjar hon vrida sig lite, då tänkte jag att det var kört, de var den stunden :) Men så la jag henne bredvid mig i sängen på rygg och strök hennes mage och pussa henne på kinden. Myste ner mig i hennes lilla ansikte och hade pusskalas. Sen låg hon kvar så länge också, inte började fladdra upp utan jag kunde ligga och stryka hennes små fötter och kittla henne lite, kunde hålla om henne och bara vara. Det är INTE likt henne, det ska alltid vara full fart från första sekund! Jag var chockad :) Efter ett bra tag skulle hon börja krypa lite men vände på en gång tillbak till mig och la huvudet på min mage och vilade! SÅ SÖTT! Kan säga att jag njöt och blev så lycklig i hjärtat! :) Sen en halv timme senare kommer min stora älskling intrippandes och säger, mamma titta det är morgon nu. Han hoppar upp i sängen bredvid oss och jag sträcker ut armarna och vill såklart ha en stoooor gomorgon kram! Så han lägger sig på mig som Thea gjorde och jag fick snosa lite på honom också :) Thea blir så glad när hon ser Loke, hon lyser upp och blir helt sprallig, det lyser BUS i ögonen :)

Loke var så söt då vi klädde på oss på morgonen, när han tagit på overallen får jag en jättestor spontankram av honom och han säger, mamma du är min bästa vän! och det är pappa också, och Thea! Ni är mina bästa vänner! :) Gullungen! Han är så fin och han har blivit så stor.

Värsta berättelsen och kärlekstankar blev det här då.

Nåja det är tufft och ha barn men all den kärlek dem ger och man får är långt så mycket mer än det jobbiga. Att va mamma är fantastiskt och jag försöker njuta så mkt det bara går, trots denna tuffa period för mig. Adam stöttar och vi hjälps åt för att det ska gå så bra som möjligt detta. Utan honom vet jag inte vad jag hade gjort! Finns ingen bättre!

Nä nu räcker det. haha ni har väl somnat vid det här laget, det håller då jag på göra :)
Näpp, nån bild kan jag väl dela.
 
 
Gjorde en koja under köksbordet idag :)
 
Loke ville ha "igelkott-frisyr" :)
 
Blev lite trångt sen, Thea satt intryckt med Lokes orm i knät :)

Hejs.

Dagen gick som fort.

14-04-09,

Dagen har gått fort trots att Adam hade sin första beab dag idag. Dem brukar ju aldrig vara roliga då han kommer hem så sent. Men på morgonen sov jag med Thea, gud så välbehövligt det var och sen for jag och hämtade sushi och sen mot Magda! Mycket gott vare :) och tack för hjälpen Magda, med att hålla koll på Thea medans man åt resten av sushin. Lite krångligt med en liten tös som inte vill sitta still :P Men de är kul nu då hon kryper runt och ska ställa sig mot de mesta hon ser :) Hon hade en kryp runda hon körde hos Magda, mot hallen sen satte hon sig på rumpan och tittade på oss och kröp tillbaka mot bordet och ställde sig vid stolen och sen ner igen och mot hallen, satte sig upp och kikade på oss och log och tillbaka :) så höll hon på haha! Sen for hon runt och utforska köket och vardagsrummet också. Busen :)

Sen iväg och hämta Loke på förskolan, han låg och sov när jag kom. han brukar knappt vila nu mer på dan, ibland en halvtimme max men nu hade han sovit en timme! :) Tröttisen. så jag fick en nyvaken kram när jag kom! Mysigt.

Sen lekte vi på hemma tills middagen skulle göras, Adam kom precis till då maten var klar så vi kunde äta alla tillsammans! Härligt :) Sen lägga barnen vid sju och efter de tog jag mig den dagliga promenaden. så himla skönt. få rensa tankarna, motionera i lagom takt och lyssna på min ljudbok! :) 5 km, 45 min. Brukar gå kring det varje dag.

Nu ska jag dyka ner i säng i bra tid. Barnen vaknar ju så sjukt tidigt på mornarna så hade dem vaknat 07.00 så hade de varit sovmorgon!!

Gonatt.

Mamma-weekend!

14-04-08,

Ja det kommer bli helt underbart!
 
Till helgen ska jag och mina bröders flickvänner fara på en mamma-weekend till Piteå och bo på hotell och vi har bokat ett weekend relax paket Furunäsets hotell där det ingår 25 minuters massage i spa delen med bastu och badrock osv :) Sen ingår även en tre rätters middag på en restaurang som man även får åka taxi till :) Helt perfekt! De kommer bli så skönt. Bara komma bort en stund från allting och bara njuta av tillvaron helt själv, eller inte helt själv men utan barn och annat måste :)

Det är vi värda och jag är riktigt glad att vi bokat det tillsammans! Sånt borde man göra oftare, man behöver ju ladda batterierna ordentligt ibland eller hur. Och just nu är mina batterier helt slut så de är verkligen välbehövligt.

Men kommer såklart sakna mina småtroll där hemma och min darling, men ska försöka njuta så mkt det bara går av egentiden.
 
Tror ni jag längtar?!

Redan fredag imorgon.

14-04-03,

Veckorna går så fort, dagarna går så fort, tiden går så fort.

Thea utvecklas i en rasande fart, hon vill hela tiden upp och stå, hon är så nöjd att hon kan stå med hjälp av oss eller att hon håller i något, typ tv bänken eller någon stol. Idag promenerade vi lite med henne i händerna, hihi ser rätt kul ut för hon är så liten och så kort :) Hon får dock inte börja gå än tycker jag, haha känns lite tidigt. Men de är himla kul att hon är så framåt :) De märks på Loke också att han tycker det är kul att hon är mer med och i farten, dem busar och har sig. Loke är så snäll, hämtar saker till henne och vill kramas mycket. Men ofta får hon höra, "nej Thea ta inte mina bilar" "nej Thea, nu hade jag den här" osv :) Loke har sovit riktigt bra några nätter i rad nu, han har sovit hela nätterna utan att komma in till oss nånting! Förutom inatt, då var de något som störde honom eller nått han drömde, för han kom flera gånger och var ledsen och orolig, ville bland annat kissa en gång, de är ju bra iofs eftersom han numer bara har blöja på natten. Han är jätteduktig på dagen utan blöja, går på pottan och toan! :) Så inatt blev de inte mkt sömn, så ska krypa ner i tid! Hoppas på en bättre natt. 

Imorgon blir det att mysa på inne, våran bil är på lagning, instrument brädan har pajjat. Men vi har racat lite med okken idag, våran gamla volvo :) vi körde den till Barncompaniet eftersom vi skulle städa där idag. Den gick fint men haha vilken skillnad mot ny bilen. Den lät ju som en epa traktor :) Men vi tog oss fram och tillbaka med sommardäck.



Våra underbara!
 
Testade även gåvagnen idag, där gick hon stapplandes med sina små ben :)
Puss på min skäggiga kille!
 :)

 
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0