www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Barn mår bra av rutiner.

14-01-12,

Nu visar en studie på hur barn påverkas av dåliga sömnvanor och läggningstider.

Barn som nattas
(bild från google)  
 
"Barn som lägger sig senare än nio på kvällen och på oregelbundna tider kan få beteendeproblem som bland annat hyperaktivitet och emotionella problem enligt omfattande brittisk studie.

Många föräldrar oroar sig för när de egentligen ska natta sina barn. Nu pekar en stor brittisk studie på att föräldrar har fog för sin oro.

Sömnproblem hänger ofta ihop med fysiska och psykiska problem som påverkar beteendet.

Men om det är de psykiska problemen som orsakar sömnproblemen eller tvärtom har fram tills nu varit oklart.

Den nya studien tyder på just på att det är sömnproblemen som orsakar de psykiska problemen. Forskarna har med andra ord kommit fram till ett kausalt samband mellan oregelbundna sängtider och beteendeproblem.

Problemet är att de oregelbundna sängtiderna kan påverka barnens inbyggda dygnsrytm och leda till sömnbrist som är negativt för hjärnans utveckling."

Läs hela artikeln här:
 
http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/oregelbunden-laggdags-skadligt-for-barn
 
Vi har som alltid haft samma tider för Loke att lägga sig, på ett ungefär iaf, kring sju börjar vi läsa lite och sen får han ligga och surra en stund men bara han ligger i sängen, och sen så somnar han! Vissa gånger är han ju inte lika trött och då får han ju lägga sig lite senare men oftast är det kring samma tid. Det har man märkt också att om vi lägger han senare typ 21 eller nått, så sover han sämre. Konstigt nog, man tänker ju att man kanske får sovmorgon då men icket. Då vaknar han istället kring 6. Så de lönar sig som inte alls, men sen när han blir större lär han ju få vara med mer och vaken längre, som man gjorde själv när man var liten. Men än sålänge så är han ju inte så stor faktiskt, nyss fyllda 3 år. Stor men inte så stor. Han blev ju väldigt stor när Thea kom kan jag ju säga men samtidigt har han inte funnits många år på jorden. Vår lilla stor kille :)
 
Nu efter nyår så har Adam fått flytta tillbaka till sovrummet igen haha :) Han har ju sovit länge på en madrass bredvid Loke men nu känns de som att det är bättre med Lokes "nattskräck" eller vad de nu var. Han är inte lika ledsen på natten och orolig utan nu kommer han gåendes till vårt sovrum och ber om välling bara lugnt och sansat. Tack o lov. Då kan man ge han de och han somnar om. Skönt för Adam att sova i en normal säng :) hihi!
 
Var rädd om era små! Dem är ju de bästa vi har :)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!