www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Gott Nytt År!

09-12-31,

Gott nytt år alla :)

Jaaa, det här året har gått fort minsann... och jag hoppas nästa år blir grymt bra, ser fram emot nytt år, nya planer, och ett liv i vårat hus :)

Nyårsplanerna lyder såhär.. att jag och Adam bestämde först att vi skulle äta fondue, för de gjorde vi förra året och de är så himla gott, så de ville vi ha i år igen... Mia o Therese surra om att dem ville äta Hummer... har aldrig ätit det, så ja vet inte ens om de är gott men säkert eftersom det är dyrt :) hihi...
Så vi ska vara i vårat hus några stycken, vilket kanske blev många ändå!! Jannice ville hänga med på att äta fondue, och Palo också!! :) så det blir nice... Vi har köpt OXFILÈ och innanlår till fonduen... och halloumi ost, sen ska vi göra dressingar och sallad till! och bakpotatis..

eller vi gör såhär...nyårs menyn består av:

Förrätt:

Lufttorkad skinka med kräftröra m aioli i
(kanske lägger de på rostat bröd)

Huvudrätt:

FONDUE!
Oxfilé och innanlår som är marinerat
Till det bakpotatis och dressingar samt sallad
Även halloumi till fonduen

Efterrätt:

Kall cheesecake som varit fryst, så tinar man den lite. Supergod.
Kanske även att jag lägger på hallon!

Så ser de ut :) kommer bli riktigt nice tror ja..

Så får vi se vad dem andra ska äta, de får vi se!!

Vi blir nog iaf, Jag Adam Palo (Andreas) Maria Magnus Therese Johan Jannice Magda o Mats.

så en hel del ändå, får se om vi ens ryms vid vårat matbord! vi får lösa det med lite datastolar o sånt :)

Jag tror de kommer bli en rolig kväll :) har laddat min kamera som ja fått av darling, så man kan se vad man fotar.. men kommer nog också fota med min systemkamera så! då blir de ju bra kort :)

Så gott nytt år alla!! Hoppas ni har en toppenkväll och ett riktigt grymt år 2010!! :)

 

HEJS.

yeah snart ledig många dagar.

09-12-29,

usch idag jobbade jag 8.30 till 18 i charken... huaa!! länge det... och det kändes as länge också för det var ju inge folk, och vi stod o knappt gjorde nått... att fylla osten gick ju relativt snabbt, sen då? usch... men tiden gick i mål tillslut o man fick fara hem, men så kul när motorvärmarna på kvantum inte funkar, så bilen ändå är iskall efter 8 timmars arbets dag och när det är minus 18... hmmmm.. morr...

nåja..

efter de, middag med darling sen skjutsade han mig till Magda där de var lite vinkväll men de blev inget vin för mig.. var så trött o hade inget föresten heller  och sen var ja inte så sugen på vin.. nåja var trevligt iaf :) och träffa alla..

nu krypa ner, så himla trött... imorron jobbar jag 3,5 timme... himla nödvändigt.. njaaaa... :)
efter de ska vi på stan ja o darling, handla alkoläsk, kanske shoppa nå kläder... hinner ju som inte fara till luleå känns de som, så får nöja mig med boden... kanske seeme har nått fint? :) fick ju ett presentkort där i julklapp.

nu sängen.......... sov!!

ciao.

Måndag.

09-12-28,

Måndag idag, men det känns inte som det... är ledig idag :) grymt skönt!

men jag måste plugga idag... försöka hitta alla grejer iaf så man KAN börja... för jag har ändå 2 uppgifter som hänger över mig och vill bli gjorda.. haha ... så måste snart börja.. så e det bara...

igår hade vi kalkonmiddag i heden, så grymt gott det är alltså... ojojoj... och sista dagen att träffa Richard o Johanna, så vi gick på stan, åt middag, fikade, spelade ett spel som Robert hade fått av oss för att han hjälpt oss med huset.... Med andra ord hette det... :) vi har ett liknande, men de där var ett nytt med nya ord... men himla kul och spela :) sen for jag och jobbade från halv fem till nio... och de var så lugnt på ica, höll på somna..

har betalat räkningar idag också, usch usch.. blev en del större räkningar på när vi har renoverat och dem har lagt golv o sånt... men nåja, det har ju blivit snyggt så :)

nu ska ja leta vidare efter mina plugg grejer.... suck!

har fått lite pluggeri gjort ändå! det är bra det :)

har nyss bastat med älsklingen :) det är så himla skönt! man blir varm o gooo... så nu ska vi krypa upp i soffan och se filmen Inglorious bastards, så får vi se om den är bra.. men de har jag hört att den ska vara och det var även den som jag köpte till lillebrorsan i julklapp som han hade önskat sig. så vi får se då..

funderar över vad som händer på nyår? Erica åker hem iaf den 29 så hon e inte med, vilket är tråkigt men förstår att hon vill fira i Uppsala också :) men alla vi andra? vi får bestämma nått snart hurrrniiii :)
jag vill iaf äta Fondue middag, det är så fruktansvärt gott :)

nu film.

Lördag som känns som söndag.

09-12-27,

Igår var det juldagen och det blev Farmen för oss! Vi var hos Adams föräldrar igår innan vi skulle vidare till Mia i trångfors.. Vi åt julgröt och spelade kort hos hans föräldrar, var trevligt..

vi hann inte vara alltför länge hos Mia innan det blev farmen, ca 2-3 timmar men det han slinka ner en hel del cider där iallafall :) så åkte några lite tidigare kring tio och pappa skjutsade oss andra klockan elva :) så det var perfekt! var mycket folk på farmen, men de var himla kul ändå :) jag och erica sprang runt där, såg knappt mia, emma, therese o jannice utan ja o Erica vimsa på där :) jag halka även två gånger inne på farmen och tog emot mig med knät både gångerna, inte så skönt... så nu har jag typ brännmärken på knät... he svider... :)
Och stackars Mia som fick en tung en på foten så hon e helt svullen...

ja det är farmen det...

idag vaknade man kring tolv, med huvudvärk som hette duga men sen så kröp man upp i soffan med the och lite ägg :) de är ungefär vad jag får i mig innan klockan fem sex på kvällen :)
så kring fem skulle jag jobba, men de gick bra, då var jag bara trött, så jag var rätt så bra för att vara bakis ändå, det var skönt det...

sen kring tio så kom Jannice och Erica förbi huset för vi skulle se Sex and the city filmen :) den e så bra!!
så vi såg den och jag visade huset för dem :) mös lite med ost o kex o vindruvor också.. gött :)

nu ska jag krypa ner, darlingen spelar dator med Palo i källaren :) hehe!! får se om dem lägger ner snart också så han kan krypa ner med mig..

imorron blir det en sväng på stan med brorsan och hans tjej johanna, för o visa gallerian o så :) sen iväg på Kalkonmiddag i heden :) det är så himla gott.... det vill man inte missa!! och efter det så blir det att jobba igen på ica typ samma tid som idag... men de är ju helg så det är ju bra betalt så.. det får gå..

men som sagt, idag känns det verkligen som söndag men söndag är ju imorron.... blev en lång helg :)

hoppas alla hade en mysig julafton :) det hade jag!! :)

ciao.

GOD JUL.

09-12-24,

GOD JUL PÅ ER ALLA!!

Hoppas ni har en riktigt mysig julafton nu med nära o kära :)

den är mysig denna dag... och det snöar som tusan...

snart ska vi ut och skotta gården lite innan vi beger oss ut mot heden för risgrynsgröts frukost med familjen :) adam är med en liten sväng, sen åker han in tillbaka till stan kring kalle tiden :)

Merry Christmas Marre gumman!! tänker på dig :)

ciao.

Det kommer.

09-12-21,

Ja, de kommer mera bilder snart... på huset och annat :)

Men just nu hinner ja inte med att lägga upp dem, men ja ska försöka hinna med snarast :)

det är ju så mycket roligare när man har bilder på sin blogg, självklart!

det har jag själv tänkt på länge nu, att ja borde sätta in fler bilder!

nä nu har jag smakat lite dopp i gryta, haha, de fick bli det som kvälls macka :)

snart dyka ner i sängen, för att jag ska jobba ett skit långt pass imorron... 8-18... huvva!! så jag måste få sova lite, eftersom jag har haft ont i huvudet hela dagen idag... nåja, de gick bra o jobba trots huvudvärken..

ciao.

Sista julkapparna.

09-12-21,

ja usch man är himla sent ute alltså... men så är det när man har fullt upp och mycket att göra med huset..

vi vill ju som ha lite mysig i huset till den 23 december då det kommer folk hit :) Adam fyller ju år då!! vi försöker få de lite mysigt så man har lite julstämning och försöker fixa tapeterna innan också,men fondväggen i hallen kommer vi få göra senare, vi har inte riktigt bestämt oss för vilken ännu... men som sagt, folk förstår, herregud vi har bott i huset i 2 veckor :) jag tycker vi har hunnit med sjukt mycket på bara den tiden!! så de så :)


for till luleå i snön i morse, kan säga att det var riktigt läskigt... första gången jag varit riktigt rädd när jag kör..
vägarna var krit vita med snö, bilarna framför sprutar upp massa snö så man inte ser nått, det toksnöar samtidigt och tillslut halvvägs till luleå så ser man inte bilarna framför sig eller nånstans, man ser typ en meter framför bilen, och vi har inte bytt våra vindrutetorkare så dem är inte dem bästa heller, så tillslut ser jag inte vägen helt enkelt... hmm vars ska jag???!! usch de var riktigt läskigt.... jag kröp fram.. så när jag äntligen kommit fram till luleå så skyndar jag mig att göra mina julklappsköp... och sen funderar jag på om jag vågar köra hem igen, haha.... usch men de var riktigt jobbigt.... Nåja på hemvägen så hade dem plogat lite så man SÅG vägen iaf, då var de rätt lugnt, men de är ändå livsfarligt när bilarna kör om och sprutar upp snörök hur mycket osm helst...

nåja jag överlevde den persen iaf!! :) tack o lov...

nu har jag slagit in lite paket, till älsklingen mest så han inte hittar massa påsar med grejer som inte är inslagna, de blir ju inge kul de inte :) hihihi....

igår fick vi upp julgranen iaf, haha den sjunger på sista versen! nästa år blir det en ny fluffig gran, ingen ledsen gleees gran haha :) men rätt söt är den.... sen har vi gjort pepparkakshus som luktar så gott i vardagsrummet hehe. och mamma har donat med gardiner så vi har fått upp det iaf :) känns mycket hemtrevligare så!

och strax ska man jobba, usch vill inte... har som inte tid känner jag! vill ta det lugnt och dona på i huset iställlet.

nu ska jag ta en huvudvärkstablett.. så man kanske är som folk igen, usch jag e APTRÖTT.

Hejs.

Ledig två dagar woho.

09-12-16,

Ja grymt skönt o va ledig idag och imorgon! men ändå en del som måste fixas, usch jag stressar upp mig för mycket.. känns som jag har 300 grejer att göra, men jag måste lära mig att prioritera som sagt vad som är viktigast och kanske inte tänka att man ska hinna alla 300 grejer på en dag... usch de går inte....

nåja nu sitter jag och väntar på att golvläggaren ska komma och lägga vårat nya golv i hall/kök... det kommer bli så himla snyggt, kan han komma nångång... har ju gått upp halv åtta för att de skulle komma åtta... och vad e klockan nu, jaaaa snart halv tio!! morr....

hade gärna sovit ut istället....

igår jobbade jag på ica, folk var som galna speciellt när de var guldrusch dagen på ica.. huaaa! visst, dem flesta var vanliga och tackade för lotterna men några var ju som den var. en som handla för 600 och sen hade rabattkupong som ja drog bort, så de blev 580... "visst får jag sex stycken lotter nu?" nej sa jag, du får fem! "jaha, men då köper ja nånting så ja kommer upp till de" ja gör du det sa jag... (hehe var rätt less då så man var väl inte överdrivet trevlig). man blir ju sådär när dem tror att dem ska få allt som dem vill, då blir man anti!

om dem är smart så använder dem ju inte sina rabattkuponger just denna dag för då får dem ju mer lotter om dem nu ska jaga lotterna...

sen alla dessa gratis aladin eller paradis askar som man skulle få med kupong... då kommer folk till kassan och står där med sin lapp men dem har inte hämtat nån ask alls, utan tror antaligen att man ska trolla fram en i kassan o ge dem... haha... "Nej du måste hämta där borta vid godiset där askarna är!!" JAHA.... (spelar dem dum ibland eller? ) :)

ja usch, där fick man ut lite :)

nä nu ska ja göra lite nytta medans jag väntar på att dem ska komma!! kan ni komma NU!

vi ska ju tapetsera efter dem har varit också :) ska bli roligt att testa, då ska man få lära sig göra det!! vi kommer ju tapetsera en hel del rum  huset så kan ju vara bra att lära sig!! :)

ciao.

Långpass.

09-12-15,

Långpass idag på kvantum! 12-21.. men de blir bra :) får man tjäna lite extra pengar!!

igår var vi i luleå och kollade efter handfat, de fanns ju fina men hur dyra är dem inte? helt sjukt.. och dem hade ingenting inne heller som man kunde ta med sig hem.. så vi får ändå beställa ur katalog... men vi ska kolla en sista sväng i stan om de finns nåt! annars äre bara o beställa men huuuua vad dem kostar...

annars så är jag inte hundra kry nu... är förkyld och har ont i magen och ont i halsen... usch...

lite less för de var ju den här veckan jag skulle fara o träna massor, men så blir man förkyld istället, så himla störande... :/ men men vad ska man göra? inte så mycket... får träna när jag blivit frisk istället... det blir bara värre annars!

på onsdag ska vi börja tapetsera hallen/köket, längtar! så kul när de händer saker och igår gjorde jag en rensning som hette duga, tog bort grejer, flyttade om och julpysslade lite.... Adam gillade de skarpt när han kom hem :) mn söta darling..

var så underbart att träffa honom igen efter han varit i jenkis... hehe som en nykär känsla när han kom :) helt sjukt att man kan känna så ännu :) vi firar i januari 3 år!!! :)

nä nu ska jag duscha, för jobbet väntar....

ciao.

Lucia.

09-12-13,

Lucia idag... men det är som ingen skillnad för det :) när man var liten så hade man lucia tåg och hela baletten och det blev speciella dagar men nu märker man det knappt!

usch vakna med värsta huvudvärken och helt täppt i ena näsborren... det började igår när jag var hos Mia... mysko! Jag vill då inte bli sjuk heller.... och nu till veckan då man tänkte fara och träna en hel del... så jäkla typiskt, får hoppas det går över fort!

idag börjar jag inte förrän halv fem, så ska försöka hinna med nånting nu på dan! Men egentligen orkar ja inte.... :/
men nått ska ja väl ändå kunna göra!

och ikväll kommer darlingen hem igen, skönt! det är lite ovant att sova själv faktiskt, helt tomt på ena sidan sängen.. och så vaknade jag inatt av att jag säkert drömde men det lät som nån sa hallååå jättehögt och jag vakna till och trodde de var nån i huset som ropade, men de var det inte, hoppas ja :) haha....

nu ska ja kila!! Ha en trevlig Lucia alla.

Ser framemot glössmys.

09-12-12,

Idag blir det jobb igen, samma pass som igår... guuu va folk det var igår på jobbet och såklart så började kassorna sluta fungera och folk kunde inte betala med betalkort, lagomt skoj sådär kring 17 då det är mest folk... jippi... fick byta kassa o gorma med kvittona, aja sen kring sju så var de ju inge lika mycket folk längre och de började ge sig så de var bra iaf, men då gick man ju hem så... tack o lov :) haha.... mitt humör var inte på topp haha....

såg idol, bra att Erik vann, han var en värdig vinnare! jag tyckte de var gulligt när hans pappa kom upp och gav honom en kram, och sen kom flickvännen upp för att krama honom grattis trodde ja, men hon stod ju kvar där hela låten.... var gulligt i början men inte hela låten?! låt han sjunga sin vinnarlåt själv för fasen.... för sen stod hon ju bara där... ja flummigt... hon ville väl synas!

efter jobbet ska jag till Mia i trångfors med Therese o Emma, kanske Magda också?! :) det ska bli himla mysigt, bara sitta och surra och dricka glögg, och så ska vi köpa några ostar... :) mummma!!
så får vi se hur Mia o Magnus fått det i lillhuset också, dem är i princip klara där nu så ska bli skoj o se.

nu ska ja kolla om man kan ha denna sov frisyr eller inte idag :) haha.

hoppas alla har en mysig lördag!! :)

ciao.

Fredag o jobb.

09-12-11,

Har sovit ovanligt bra idag, himla skönt... men är hur trött som helst ändå nu! Måste skynda mig ner och duscha snart, innan man ska jobba... darling är och jobbar, han har en hel del att göra men han jobbar på så att dem ska kunna komma iväg till Jenkis..

diggar Lady Gaga - Bad romance... och Jason Derulo - what ya say.... me like :) gillar låten dem använt, den lyssnade jag mycket på förut,  det när dem sjunger what ya say :)

nää nu ska jag kila, får hoppas det går bra o jobba idag och att det några roliga folk som jobbar :)

ciao.

Va fasen.

09-12-10,


usch gillar inte när man har skrivit en hel roman här och så funkar det inte att ladda upp, man blir ju galen!!

skit...

jaja, vad skrev ja... att nu har jag jullov eftersom vi hade sista lektionen, redovisning av vår dockteater som vi gjort på våran praktik och det gick bra, skönt :) dem tyckte våra ugglor var söta :)

men jag har 2 uppgifter som ska in innan den 11 januari till skolan men det är ju gott om tid :) ska försöka göra klart dem innan jul men hinner ja inte så har jag ju tid i januari!!

julklappar? jaaa måste köpa det till veckan.. och min kära Adam fyller år också :) så det gäller att komma på nått bra, guuu va ska man köpa... men kanske har nån idé ändå :) vi får se...

snart kommer en snubbe som ska installera tvättmaskin, så himla skönt att få till det så vi kan tvätta, inte så kul med massa feta tvätthögar liggandes... nej. så han kommer nog när som helst... hade han inte kommit så hade jag sovit vid det här laget, för jag e så himla trött.. har sovit så dåligt flera nätter.... inge bra alls..

får sova ut imorron iaf litegrann innan man ska jobba. jobbar fredag lördag söndag. men de går nog bra.
Adam ska upp till Jenkis med Palo så de är ju bra att man kan jobba en del då :)

näe, annars så läste jag Andreas blogg det han skrev om ica.. haha, så sjukt bra. stämmer riktigt bra hur man känner när man jobbar, haha man kan verkligen brinna va för vissa skaer på ica :)

nåja nu ska vi se om snubben kommer snart.

ciao.

Äntligen.

09-12-09,

Ja idag har Palo fixat så vi har BDtv hos oss, både tv kanaler och internet... vi skiter i telia helt enkelt... dem gormar för mycket och vi fick inte in det igår i huset trots att vi skulle kunna använda det då... så vi sket helt enkelt i det, det går ut i februari men va fasen, då får vi väl betala de då men nu funkar allt som det ska :)
det som är skönt...

ja du, va har hänt? det grejas på i huset... det vi har gjort dvs rivit saker är ju klart nu :) så nu har jobbsnubbarna tagit över och spacklat samt gjort klart badrummet... med våtrumsväggar och golv :) blev snyggt!!
nu håller dem på spackla hela hallen o köket... där ska en snygg matta läggas också :) förmodligen på måndag.

det är en del att stå i varje dag som man inte får glömma bort...

jag har sista lektionen imorron på skolan, sen är det JUL LOV :) fan så underbart det ska bli :) ska ju jobba lite då och då men det gör ju inget, pengar behövs ju alltid så de är bara att tacka o ta emot...

som nu ska jag jobba fredag,lördag, söndag och då ska Adam upp till Jenkisjärvi med Palo hela helgen så jag har ju det jag gör då.... plus att på lördagen ska vi träffas hos Maria och glögga o mysa på efter jobbet :) blir trevligt.

nu ska ja krypa ner.... trött som bara den, sovit så dåligt flera dagar i rad, dumma skola som har stressat en... haft redovisning av böcker o grejer som stressat en... men nu är de snart över :) yey... då får man sova ordentligt igen!! plus att när man haft sovmorron så har snubbarna kommit och knackat på dörren åtta iaf, så då har de ju bara varit att gå upp, men man ska ju vara glad att dem jobbar på iaf :) så vi blir klara nångång!!
yepp yepp...

en liten update...

ciao vänner.

Hitta ett internet.

09-12-02,

Andra december..

Hittade ett internet med den bärbara då jag gick runt i vardagsrummet i huset... haha :) det var ju perfekt! men sitter ju lite konstigt, sitter mot fönstret på ett sminkbord och fick ta en köksstol så sitter o kikar ut på snön :)

det är supermysigt att bo i huset, i love it verkligen, man är så glad när man är här, TROTS att det ser ut som fasen själv, eftersom vi har byggt o grejat varje kväll med nånting.. men igår blev brorsan klar med golvet :) såå idag har de kommit nå snubbar som har börjat med toan... yey!!! verkligen najs... dem har spacklat golv o väggar.. och imorgon ska dem göra det en gång till :) så det händer ju saker!! det måste man ju säga :)

ja har haft 3 dagar praktik nu som jag har tagit igen från då jag var sjuk och trodde ja hade influensan som inte var influensan :) dem är så himla charmiga sötnosarna... och idag hade jag vilan med några barn, och den ena skulle ligga och smånypa i min arm tills han somna, så himla söt... och försökt lekt med dem så mycket som möjligt nu för nu är ju praktiken över och ja kommer sakna dem små liven, verkligen charmiga.... när jag låg på vilan med dem fundera ja vilka åldrar man helst skulle vilja jobba med.. och just nu känns de som dem små faktiskt, men sist då man var med 3-5 åringar så tyckte man dem var utmanande och roliga att jobba med, så det är ju väldigt olika men oj så mysiga dem här små är :)

från detta till nått helt annat...

Jag tänker på dig just nu, kan inte förstå hur du känner just nu... det är helt ofattbart att försöka ens sätta sig in i hur du känner, måste vara så fruktansvärt jobbigt gumman!! jag hade nog aldrig klarat mig utan min mamma... man klarar ju knappt av tanken av det... jag lider verkligen med dig! skönt att du blev glad av blommorna, vi alla tänker på dig! det är svårt att säga något uppmuntrande för det går ju inte.... men du kommer klara det gumman! massa kramar till dig M! :(

så jobbigt att ens försöka sätta sig in hur nån kan känna när de förlorat sin mamma, det går ju inte...

så är det med många händelser, de som inte varit med om det som skett har väldigt svårt att veta och sätta sig in i hur man kan känna. de kan försöka men det blir ändå inte samma sak. den smärtan o tankarna man har inom sig och ilskan. som idag pratade min älskling med en kompis som varit med om samma sak som vi har och nu förstod han hur vi kunde känna och de kunde prata lättare om det, medans tidigare kan man ju säga, jo det är säkert jobbigt men det går över,men det är ju inte alltid så lätt... det är verkligen inte alltid så lätt....nåja.... en parentes, eller en tanke....

nu ska jag snart krypa ner! har tjuvat lite internet som sagt :) funkar de imorron så kanske ja tjuvar lite till :) vi kommer ju få internet hit om en vecka men det här var ju perres, haha..

sov gott alla.

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0