www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Nu händer de grejer.

10-12-30,

Ja imorse när darlingen for till jobbet låg jag kvar i sängen och kände hur värkar började komma så smått.. dem var med cirka 10 minuters mellanrum... aj. så ringde o hörde med förlossningen o de tyckte jag skulle försöka sova och vila, så tog panodil och la mig igen.. kunde somna mellan värkarna men vaknade då dem kändes som värst.. och de känns!

nu har äntligen darlingen kommit hem, pust... så nu har jag fått i min nån macka o sådär!

varning för känsliga.. :P Precis nyss när ja var på toa så gick slemproppen... så nu vet jag hur den ser ut haha. hörde igen med förlossningen, när värkarna kommer tätare och de gör ONT , då ska vi in..

så nu äre bara o vänta hemma mellan värkarna o se....

det är nära nu, pirrig nervös men helt klart redo nu! snart är vår bebis här..

hejs.

Lillen verkar inte vilja ut idag.

10-12-29,

Näe tror inte han vill ut idag.. han trivs för bra haha! Han hade inte rört sig på ett bra tag så kände jag till höger om magen där jag vet att han har sina små fötter och strök lite, eller kittlade och skulle se om han reagerade och jajamen, de rörde sig i heela magen så lite kittlig kanske han är :) hihi våran sötnos..  Längtar så efter honom.

Vore fränt om man såg lillfoten som denna :) Detta är en tårta faktiskt som nån har gjort, fränt.

 
(bild från google)


Kul med kommentarer från er som följer min blogg! jättekul :) och tack för lyckoönskningarna.

ikväll blir det att ta det lugnt bara, ska försöka göra det så mycket jag kan nu  idag, imorron och fredag.. om han inte kommit då, så är det 1 januari och DÅ ska jag röra mig och dona på, greja som tusan men vi vet ju inte ens om vi kommer dit hihi...

ska baka en kladdkaka idag med vaniljsås med daim i :) gott! Adam vill se Chelsea match ikväll så jag kan väl se den om vi har lite kladdkaka till :)



Ha en trevlig kväll.

Vårat hjärta är beräknad idag.

10-12-29,

♥ Idag är våran lilla älskling beräknad! 29 december 2010.. ♥

Tänk att vi nu har gått tiden fullt ut, det är helt otroligt.. gud så jag längtar tills vi har honom i våra armar. Igår var vi ganska nervösa och förstod mer att det verkligen är nära nu. Detta är så spännande! Men jag tror våran lille pys kommer att ligga kvar i magen nåra dar till. Har samma som igår, sammandragningar men inga känningar av ond-heten :) Vi får se när de kommer... Vi hoppas ju på att kunna äta en gooo nyårs middag och sen få träffa vår bebis... :)

Gissningslistan:

Johanna 24/!2
♥ Richard (bror) 25/12
♥ Britt (farmor), Adams syster 26/12
♥ Pappa 27/12
♥ Adams systers kille 28/12

Beräknad förlossning 29 /12

♥ Mamma 30/12
♥ Robert (bror), Adam och min morbror 2/1
♥ Min gissning 3/1
♥ Adams pappa 5/1
♥ Marre 6/1
♥ Adams mamma 7/1

Idag är det riktigt kallt här, det är minus 29 grader!! Huvva, synd om min darling i sånna här väder.. men idag skulle han springa i trappor och det är ju lite bättre än att köra villor så. Hoppas han kommer hem i bra tid också! Ska sätta mig o kolla till nån uppgift ja fick tillbaka från skolan, ska skriva till några rader bara så äre kläärt..

Sen ska jag fortsätta läsa min bok jag fick av min älskling i julklapp. Jag önskade mig denna bok,

Varför gråter inte Emma?



En skildring av det hemska som inträffade Emma Jangestig och hennes familj i Arboga för två och ett halvt år sedan där hon själv blev skadad och förlorade sina två barn Max och Saga. Handlar om hur man kan bete sig i sorgens stund och Emma gråter knappt.

Den är jättehemsk hittills... man kan inte förstå hur jobbigt de måste vara!

Nu ska ja krypa upp i soffan o läsa..

Hejs.

Början är det.

10-12-28,

Ja nu har vi varit hos Barnmorskan och vi hade en barnmorska som vi inte haft förut och hon var jättebra verkligen, hon hade tydligen jobbat på förlossningen och var väldigt pedagogisk och surrade mycket om hur vi kände och vad vi oroade oss för osv... henne skulle jag lätt kunna ha där på förlossningen, men de finns nog många bra där också....Det var verkligen jätteskönt o surra med henne!

Vi båda var supernervösa att allting var på G nu och att vi skulle kanske åka in ikväll och kolla på Sunderbyn, men Barnmorskan lugnade oss och sa att allt verkade vara i sin ordning och att det var iaf början på det som komma skall... Men att eftersom jag inte har ont ännu så är inte själva värkarna igång.. där jag är nu är att jag håller på mognas och sedan att slemproppen kan gå (om man nu märker av den).  Sen får vi se när värkarna kommer igång och då ska vi kanske åka in, eller ringa förlossningen... wiiiii spännande detta nu.. man vet aldrig när det kommer smälla till med PAIN! :P

Hon kände på lillen i magen och sa precis hur han låg och att han stretade med fossingarna då hon kände! :) Sötnosen våran.. hjärtljuden var bra och mina värden var också bra! Jag hade 130 i järnvärde wohoo.. Magen min hade växt 2 cm sen sist.. shises.. men nu får de räcka med att växa, innan man snart spricker haha..

Nu ska jag varva ner med en film. tänkte se en film som Marre rekomenderade på sin blogg. Charlie st. Cloud, får hoppas den e bra o mysig!


Ha en mysig kväll allihopa!

På gång?

10-12-28,

Ja ingen aning men igår hade jag jättemånga sammandragningar, ganska tätt.. men dem gjorde inte ont alls, utan magen blev bara stenhård hela tiden typ.. trots att jag satt still, brukar ju få så annars om man rör sig.. sen i natt så var jag vaken några timmar då lillen skruvade på sig och hade sig MASSVIS och de kändes och ilade... så i natt har jag inte sovit speciellt bra alls..

nu på morron är de lite lugnare men det rör sig ändå och ilar... tror att lillen snart vill ut.. ska ba se om jag får värkar nu också i samband med att magen blir hård.. sen ska ju värkarna öka och ha sig, så vi får se.. kanske hinner dröja nån dag till? Det är ju IMORGON vi är beräknade!! Fast de sägs att det är bara 4% som föds på exakta dagen man är beräknad...

vi ska idag till Barnmorskan, trodde inte vi skulle behöva dit nå mer men tydligen blir det en till koll vi hinner med :P men blir skönt att höra lillhjärtat igen iaf! nog för att jag är säker på att han har de bra , då han rör sig och donar på massvis :) Längtar tills Adam kommer hem, ifall detta nu blir värre..

Vi får se... är himla nervös nu och spänd! Har kollat till väskan vi packat och vi ska nog ha med allt :)

Ska inte göra många knop idag, det blir soffläge för mig :)

Ska stryka pappa nu också... ska även lägga till min söta vän Marres gissning.

Gissningslistan:

Johanna 24/!2
♥ Richard (bror) 25/12
♥ Britt (farmor), Adams syster 26/12
♥ Pappa 27/12
♥ Adams systers kille 28/12

Beräknad förlossning 29 /12

♥ Mamma 30/12
♥ Robert (bror), Adam och min morbror 2/1
♥ Min gissning 3/1
♥ Adams pappa 5/1
♥ Marre 6/1
♥ Adams mamma 7/1

Hoppas ni har en bra dag, trots kylan, idag var det minus 23 grader, huuuvva!!

Hejs.

27 december.

10-12-27,

Ja idag är verkligen en lugn dag... älsklingen har varit o jobbat men fick sluta rätt tidigt så han var hemma kring halv tolv :) ja hade ju sovit till halv tio och sett på tv, så vips så var han hemma! :) skönt! man vill ju som ha han runtomkring sig nu ifall nått händer!

men det verkar lugnt idag också! haft lite värk men inget mycket alls.. så vi får se! tycker snart han får komma! eller okej, på nyårsafton åker vi in, har ja bestämt haha :) Vi såg en film häromdagen som hette Children of men, och den var himla bra faktiskt och där fick hon en liten bebis och gud vad jag lipade.. stortjöt i soffan och Adam krama mig, hihi tänk att vi snart ska få vara med om de där, vilken dag som helst tjöt jag :P näe de är så ofattbart stort så :) längtar!  Då kan vi stryka farmor och Adams syster som gissade på igår... Idag verkar de som att pappa kommer strykas också, vi får se :) spännande..

Gissningslistan:

Johanna 24/!2
♥ Richard (bror) 25/12
♥ Britt (farmor), Adams syster 26/12
♥ Pappa 27/12
♥ Adams systers kille 28/12
♥ Mamma 30/12
♥ Robert (bror), Adam och min morbror 2/1
♥ Min gissning 3/1
♥ Adams pappa 5/1
♥ Adams mamma 7/1

Nu ska vi snart iväg för att kika på ELON för att byta en kaffebryggare vi fick av mamma till något annat, hon hade missat att vi hade en kaffebryggare som funkade bra så det kanske får bli en thekokare eller liknande. vi får se.. tycker inte om o byta presenter men den är faktiskt exakt likadan som den vi har :P Sen ska Adam kika på en deo han fick på stan! Så några minuter kanske man kommer sig ut idag :)
Annars är det superlugnt här hemma! Vad gör ni idag??

Just det, glömde ju skriva Grattis här till Lisa och Johan som fick sin lilla bebis den 22 december och dem skulle haft 6 Januari. han var så söt så! Nu hoppas vi dem alla mår bra och njuter av den lille killen tillsammans!

Även Magda (en tjejs blogg jag följt) har fått sin lille bebis nu, Grattis!! Den 26e fick hon, hon skulle ha en dag efter mig.. Så det känns som att vi kommer va de sista som får bebis haha!

Hejs.

Annandag jul.

10-12-26,

Annadag jul idag då.. vill va ledig längre med min älskling! Det är så mysigt och bara vara med varandra o mysa på! Idag är det ju söndag så han jobbar imorron igen..

så idag ska vi bara mysa på och ta det lugnt! det blir nog att äta taco idag också :) riktigt gött ska de bli.

har sovit sådär inatt, mellan fem och sex så låg lillpysen och skruvade på sig.. annars har jag haft en del sammandragningar o så men ingenting som är mer än tidigare..så de verkar lugnt än så länge... kan stryka en till från listan nu, min bror... hehe

Gissningslistan:

Johanna 24/!2
♥ Richard (bror) 25/12
♥ Britt (farmor), Adams syster 26/12
♥ Pappa 27/12
♥ Adams systers kille 28/12
♥ Mamma 30/12
♥ Robert (bror), Adam och min morbror 2/1
♥ Min gissning 3/1
♥ Adams pappa 5/1
♥ Adams mamma 7/1

Nu blire mysfrukost i soffan och till det en film..

Hej så länge.



Juldagen.

10-12-25,

Det var en jättebra jul vi haft och fått mycket fint, öppnat paket till lillen i magen som fått lite pyjamaser o bodys, samt stickad kofta, sockar, mössa o byxa. Jag fick lite av varje, Halvåtta hos mig -kokboken (ska bli nice o se hur mycket gott de finns där), plånbok, presentkort på H&M, en klippning, ja m.m. :) Av älsklingen fick jag att jag skulle få välja ut en ny mobiltelefon... woho, de var ju för mycket av honom men är verkligen nånting jag behöver.. det sprakar och låter som man pratar med yttre rymden i min mobil just nu haha..

Idag är det juldagen och det har nog varit den slappaste dagen på länge :) vi har bara myst på och sett film och tagit det lugnt.. så himla skönt! Vi tog oss till o med en powernap efter filmen mitt på dan hihi..

Det är lite annars mot förr.. då man på juldagen hade för länge sen gjort sig iordning festfin med en cider i handen och var redo för hemvändar partajj på Western Farm... men näe, nu är det andra tider och de känns faktiskt himla skönt! Man har ju blivit äldre och jag saknar inte alls att festa som man gjorde förut... nu väntar vi ju på våran underbaring i magen och det ska bli så himla spännande med allt som hör till..

Han verkar vara lugn i magen idag så det blir nog ingen bebis idag heller.. Vi strök en person från våran gissningslista, de var Johanna som trodde lillen skulle komma på julafton klockan tre när kalle började hihi :) men icke! tack o lov..

Nu ser gissningslistan ut såhär:

Johanna 24/!2
♥ Richard (bror) 25/12
♥ Britt (farmor), Adams syster 26/12
♥ Pappa 27/12
♥ Adams systers kille 28/12
♥ Mamma 30/12
♥ Robert (bror), Adam och min morbror 2/1
♥ Min gissning 3/1
♥ Adams pappa 5/1
♥ Adams mamma 7/1

Spännande o se vem som kommer närmast :) Har ni nå gissningar?

Nu ska vi strax iväg till svärmor och svärfar för lite juldagen mys med speleri o så :) vi gav dem ett spel som heter Besserwisser, så de ska bli skoj o testa! Det är ett frågespel med olika kategorier!



Nä nu ska jag hoppa in i duschen o iväg! Hoppas ni har en bra juldag! Kram

God Jul.

10-12-24,

Ja julafton var då snart över! dagen gick ändå himla fort! Men GOD JUL på er alla får jag väl säga nu ändå hihi :)
Har varit med familj och myst på, alltid trevligt och go mat.. Mysigt att lille Hugo var med på sin första julafton också! :) lillkillen som var så söt i sin tomtedräkt hihi.

nu hemma igen och ska öppna paket med älsklingen! Lillbebisen i magen har lyckats hålla sig inne idag med :) tack o lov.. men men, vi får se när han vill dyka upp! Har himla ont i fogarna nu och i ryggen.. så det gäller att vila och sova nu för min del..

hoppas ni alla haft en riktigt mysig jul nu med nära o kära :)

Kram hejs.

Min älskling.

10-12-23,

Det är min älsklings dag idag!
Han fyller nämligen år, 29 år rättare sagt. han vill inte fylla år mer :) Men de förstår jag, vill inte jag heller juh..

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Adams födelsedag hurra hurra hurra!! :)

Det blev dock ingen frukost på sängen för honom, ja hade så gärna vela göra det, men han går ju upp 05.15 så han tyckte det bästa morgon presenten för honom var att jag kunde somna om och att lillpysen inte skulle komma ut idag :) så vi hoppas på att det inte kommer en bebis idag eller IMORGON framför allt.. så nu gäller det att knipa, haha... men det har inte hänt så mycket ändå, känner då inga värkar alls.. Lillen gormade inatt igen iofs, skruvar på sig och har sig typ två timmar haha.. men men han verkar inte komma närmare utan kanske bara byter sovställning :P

Idag går vi även in i vecka 40!! det är helt sjukt.. vecka 40 :) 6 dagar till BF.. ojoj.. det är sjukligt nära nu! det kan slå till när som helst! jag får lägga in en bild på min gigantiska mage senare! för det tycker jag att den är nu... hua! nu får verkligen min älskling hjälpa mig med saker hit och dit som jag inte kan själv. sen har jag fått mer foglossningar nu, så det känns kan man säga.. men de går som i vågor, ibland bättre ibland sämre.. men han e så underbar min älskling och berömmer mig o tycker jag är jätteduktig! sånt behöver man höra i dessa stunder..

Nåja, snart ska jag slå in lite mer paket, min darling ska ju få födelsedagspaket idag när han kommer hem! Sen blir det att kalasa med tårta och hans familj samt min familj :) blir mysigt :) Jag ska se om jag hinner baka nå mer idag eller om jag det räcker med att jag städar lite och plockar undan saker.. vi får välan se! Vi har en del fika hemma ändå så!

Nu ska jag hoppa in i duschen.. 

Idag ska vi fira älsklingen! :)

Han e det bästa som hänt mig, och nu inväntar vi vårat lilla mirakel tillsammans.. Jag är verkligen världens lyckligaste!!



Uppdaterar senare!

En vecka... en vecka.

10-12-22,

En vecka kvar till beräknad förlossning! det känns verkligen overkligt, att det nu är så nära! Men jag börjar ju tro att jag kommer gå över som sagt, de tror ja då! Mamma har gått över med alla oss tre syskon så vi får se om jag också gör det...

Sovit ganska bra ändå, förutom 2 timmar då jag låg och skruvade på mig.. men har ju ingen tid att passa på dagarna så man kan ju sova ut :) så det är skönt!

åh min kompis som jag går skola med åkte in igår för att hennes värkar äntligen kommit igång, så nu kanske hon ligger där med sin lille kille... tänker på er! längtar efter en bild på lillplutten. hoppas bara allt har gått bra!

tänk att man snart själv är där... AJ. det kommer garanterat göra svinONT men alla verkar ju klara det och säger att det är värt det... tror jag med i slutändan men ändå... hur fasen kommer man palla värkarna? njaa de återstår att se..

Tankarna handlar ungefär om samma sak varje dag:

♥ När kommer vattnet att gå och vart? (OM de nu går)
♥ Hur ont kommer det göra i början så man vet att det är på gång?
♥ Har vi nu verkligen packat allting? (ja de har vi)
♥ Har slemproppen gått? (vid varje toabesök haha)
♥ Visst rör lillen sig, annars jäklar åker jag in och kollar!

Ja säkert massor mer, men ungefär så :) Man börjar bli lite nojjig o nervös.

Imorgon fyller min älskling år, den 23 december... han var tidig när han föddes, han skulle ha kommit i Januari men dök upp som en tidig julkapp hihi..

Nu ska jag fortsätta göra ingenting, se lite tv.. sen kanske en sista sväng på stan men då väntar jag tills min älskling kommit hem så vi kan åka tillsammans!

Hejs.



En liten sväng.

10-12-21,

Inatt har lillen bökat på i magen igen! Nån timme där kring två tre så gormade han och donade med heeela kroppen, huvud o allting.. var inte de skönaste men nu börjar jag ju vara van vid den känslan så det är bara att låta han joxa på, han vill väl komma närmare utgången hihi :) men nu när vi gått ända hit så tycker jag att de vore bra om han kom i Januari! :) så vi håller tummarna för det. Fast dock inte för mycket över tiden, de kommer bli för jobbigt... men sådär kring 3 januari som jag gissat på blir bra :) hihi! vi får väl se.

Mamma sa idag att vattnet aldrig har gått för henne utan de har dem fått spräcka på sjukhuset så man vet ju inte om de blir samma för mig?! har man sånna saker att gå efter? nja kanske inte... men det blir iaf spännande hur det än sätter i gång! men ett tag till får han gärna vänta vår lille plutt.

var en sväng med mamsen o papsen på storheden, en snabbsväng dit och tillbaka! men de var trist väder, det snöade och var massa snörök, mindre kul och köra i. Adam ringde o fråga så att vi var okej för det hade tydligen varit en seriekrock vid gammelstan...hua! näe nog är det bra att hålla sig hemma i dessa dagar... man blir ju faktiskt lite nervös när man e iväg nånstans, man vet ju aldrig..

idag äre 8 dagar till BF!

Nu ska jag dona på här hemma, byta sängkläder och städa lite. det jag orkar med. ska först ta mig en smörgås så jag får nått i magen! Längtar till min älskling kommer hem också, från all snöyra.

Hoppas ni har en bra dag. kram

Avslappning.

10-12-20,

Idag har jag bakat saffransrutor. det fick bli två formar då de var en hel del smet. sen skärde jag upp dem i rutor bara, gott och enkelt var de :)



Sen så tänkte jag att nu jäklar ska jag träna mer på det där avslappningsskivan jag har och som Barnmorskan även sagt är väldigt bra att träna MÅNGA gånger på... vilket ja inte gjort men det kan säkert hjälpa lite när man väl är i gång och har onda värkar.

så jag slängde ner mig i soffan och lyssnade... jag hann lyssna ett tag men jag lyckas ju alltid somna :P haha.. kanske är ett bra tecken ändå? då lyckas jag ju slappna av iaf. så jag slumra till där och vakna av ett sms.

nu tycker jag att min älskling ska komma hem, han har jobbat nog länge för idag..

idag till middag blir det nog rester, vi har både makaronipudding och lasagne! :)

Här kommer en bild på oss som jag ramade in igår, tyckte den var rätt fin.
Jag, min älskling och magen! :)


nu måste jag dricka nått, törstig som bara den! hejs.

Julveckan.

10-12-20,

Nu är julveckan här... Måndag den 20 december och bara några dagar kvar till julafton.. Det känns nästan mer som att det är några veckor kvar till jul men de går undan. Trots längtan efter bebis går det fort. Vi har nu 9 dagar kvar till BF! Fast tvivlar på att han kommer komma innan det... trodde de där ett tag men nu har han ju hållt på, på samma sätt länge så de händer som inget mer.. Men tänk vad bra om man skulle åka in på kvällen på nyårs afton och fira nyår genom att föda sin bebis på tolvslaget :P  Äsch vi märker när det blir av..

Längtan e jättestor iaf... som min älskling sa igårkväll, ja detta kanske var våran sista helg tillsammans bara du och jag, till helgen kanske vi är tre... :) åh.. ja shit, de är ju nära nu.. varje ny dag nu är spännande!

Idag blire att hålla sig inne... bara ta det lugnt och slappna av! Fast jag ska klura på om jag e klar med julklapparna eller om det är nå kvar nu.. sen vill jag nog även baka saffransrutor så det måste bli av :)
Gjorde julgodis igår bestående av dumlekola, maschmallows, choklad m.m som är kylda och som man sedan skär i fyrkanter, gott var de.

nu ska jag vila lite och sen dona på. hejs

4e advent.

10-12-19,

Idag är det fjärde advent, shit det går undan! snart julafton :) och snart min älsklings födelsedag hihi, han föddes den 23 december! så det blir mycket presenter till honom! fast har inte kommit på nog många tycker ja, tusan åh.
vi får se hur de blir med det.

idag har vi sovit ut länge, till elva tror ja det var.. var längesen jag sov så länge! fick även sova rätt bra för lillen i magen, han sov som en stock! så de var rätt skönt, men det är ju fortfarande ett projekt att vända sig i sängen haha.. man börjar flåsa direkt hihi!

vi har sett skidor på tv, och myst på med frukost.. sen har vi även klätt granen idag! blev mysigt när den kom upp :) Hihi här kommer en bild på vår gleeesa gran men den får funka ett år till, hihi.. nästa år ska vi köpa en stooooor fluffig en! haha :)



Satt upp lite välkomnande på dörrarna :)

På framsidan och vår andra ingång på sidan av huset.
  

Nu ska jag och älsklingen baka julgodis!! :)

får hoppas det blir bra. tjohej, och på med julskivan såklart :)

min lille plutt i magen har hicka.. det är inte så ofta nu för tiden men nu har han de :) sötnosen.

och jag hoppas verkligen de kommer gå bra för en kompis till mig som vattnet har gått för i morse, de kommer vara föräldrar inom 3 dagar, guuuu så mysigt. all lycka till, till er. kram.



Mkt trevligt.

10-12-18,

Det var mycket trevligt på Emils lilla namngivningskalas! Vi var i forsgården och fikade smörgåstårta och Maria o Magnus tände ljus för sin lilla son. Maria läste även en liten dikt till honom, jättefint.. haha jag fick gåshud då hon läste och ögonen tårades, som vanligt :P hihi.. nä men de var jättefint!
Sen hade dem ännu mer fika, tårta och bullar m.m. De öppnade paket och det avfyrades raketer utanför för lille Emil!







Efter de så har vi tagit det lugnt här hemma, det blir att se nån film nu ikväll, kanske två om vi orkar.. Ska se en som heter No do.. en skräckis.. hoppas den e bra, man vet ju aldrig. är lite skeptisk för man vill ju se BRA sånna och inte nå skräp.



Nu blire filmtime. hejs.

Sovit bättre.

10-12-18,

Ja idag har jag sovit bättre iaf, lillepysen gjorde bort de mesta av skruvandet och ilandet innan jag gick o la mig, så när vi såg på film igår så grejade han på istället.. :) det är ju lite sånt nu varje dag verkar det som! wiiiiiii... det närmar sig! 11 dagar kvar idag... :)

haft en mysig frulle med skinkmackor o soffan!

nu blire dusch och försöka hitta nå kläder att ha på sig, vi ska ju på namngivningskalas för Maria och Magnus lille Emil idag :) Ska bli supermysigt :) Måste kolla vart ja har lillkameran för de måste ju fotas!

Nu ska ja kila. hejs.

En buse i natt.

10-12-17,

Ja i natt vaknade jag vid tre av att vår lille bebis rör på sig och donar på.. visst det är ju ingen fara men när han börjar röra sig så mycket och när hans lille huvud rör sig längst ner mot bäckenet är det inte så skönt längre, det iiiiilar och trycker o gör ont..  försökte ändra ställning i sängen men de hjälpte inte, han skulle bara greja på helt enkelt.. och hans sparkar gjorde så jag ryckte till med hela kroppen, då han kickade revbenen.. trodde Adam skulle vakna flera gånger men de gjorde han inte... sådär höll lillen på i typ 1,5 timme så jag var glad när de slutade och han somnade i den ställning han ville ha i magen :P

hörde om de där med barnmorskan, om att det ilar och trycker o spänner, och frågade om det är så att lillen trycker sig neråt varje gång eller om det är att han bara rör sig som han vill på plats..? men hon mena att det känns så då han rör sig mer neråt.. så varje gång detta kommer så kommer vi nog närmare en förlossning också :) så snart en bebis i famnen hoppas ja :)

Idag är det Fredag den 17e.. och idag kommer min lillebror hem från Thailand, så efter jag har varit en sväng på stan med Magda så ska ja hämta mamma och fara till Heden en sväng för o surra med bror hur han har haft det. Säkert mycket skönare än här :P

Älsklingen skottade massa igår och nu är det massvis med snö igen, jag får ta fart från garaget igen och gasa ut på uppfarten med fart så jag kommer mig ut :P Det är minus 10 idag och de snöar mer..

nu ska jag klä på mig för en runda på stan, inte alltför lång hoppas ja, eftersom man vet aldrig om lillen börjar böka runt o ha sig! :P

Hejs.

Insnöad i vecka 39.

10-12-16,

Idag är det helt klart varmare ute, det är BARA minus 2,5 grad.. men det är ju för att det snöar och är typ storm ute.. Och det skulle bara vara idag.. tycker det ska vara varmare nu ett tag så man inte alltid fryser häcken av sig.. Men det ska bli svinkallt igen till helgen eller till veckan hur de nu var..

Fönstrena är insnöade av stormen.. hehe kanske inte så insnöade men vi fick lite desgin på fönstrena iaf :)





Annars idag? Jaa det är första dagen på vecka 39 för oss!! :) detta är helt ofattbart, vi är snart i MÅL :)

Vår bebis kan komma när som helst nu och jag är så spänd av spänning så det finns inget slut haha :) Nu äter jag frukost och lillen rör sig i magen o donar på, skönt att han vakna när ja vaknat :P

Då ska vi se hur det ser ut nu då:

Beräknat förlossningsdatum: 2010-12-29

Barnet blev till omkring: 2010-04-07

Du är i vecka: 39

Du är i månad: 9

Antal graviditetsveckor och dagar: 38 veckor 1 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 13


Bebisen: 

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.

Mamman:

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

Vila!

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång.


Egna tankar:

Ja det känns som att det är nära nu, men lika så kan de ju bli senare i januari men hur som helst så är det som mest 27 dagar, för kring 12 januari så är sista datumet och nu är ju vårt datum 29e och det är ju bara 13 dagar dit..
Det känns jätteskönt att jag hinner vila upp mig nu under dagarna och samla krafter.. för det är ju inte alltid man sover så bra på nätterna, usch i natt hade jag ont hur jag än vred mig.. 
Vi väntar med spänning på dig lillhjärtat!
Du e så älskad...

Här kommer stormagen i vecka 39! Jag undrar om den har sjunkit ner något men jag hoppas då det iaf :)





Det kanske är sista bilderna nu, man vet ju inte hur länge jag har kvar magen o lillen där inne! Idag ska jag och Adam fota oss lite mer tillsammans med magen så vi har lite fler bilder... alltid mysigt :)

Joo, Kristina.. du frågade om det var en willvin skötväska vi hade köpt och joo det är en sån :) jag hoppas den kommer vara bra men har hört att den ska vara det! Sen våran barnvagn är en Brio vagn, svart och röd :)

Nu ska jag göra klart det sista med uppgifterna i skolan och sen skicka in allt så det är bortgjort.

Idag ska vi även till Barnmorskan kanske för sista gången... längtar efter att lyssna på lillhjärtat! :)

Hejs.

JULLOV!

10-12-15,

Imorse vaknade man klockan fem då sötisen gick upp, sen kunde jag inte somna om, skulle upp halv sju men det gick inte o sova nå så jag låg där och strök på magen istället.. lillplutten sov djupt för jag ville se om han rörde sig, men tänkte på det där många säger.... haha, "väck aldrig ett barn som sover :)"  hihi.. men nu e han ju i magen så de gick ju bra, han sparka lite och så var jag lugn igen :) pust.. Ibland blir man lite nojjig och vill ha bekräftelse på att lillen finns där o har de bra...

Jaa nu är det äntligen JULLOV!! :) Nu har jag varit på sista lektionen för i år på skolan och haft redovisning av två uppgifter... så nu ska jag bara färdigställa dem hemma och skicka in alla uppgifter så äre KLÄRT sen! och det ska jag göra imorron! Men nu är det inge mer skola och nästa år då bebisen har kommit så ska jag ju läsa en kurs på distans så de kommer dröja innan man e i skolan igen... så vi sa hejdå till klasskompisarna och så åt vi lunch på en kina resaurang vid skolan :) mysigt.. Känns samtidigt sorgligt att säga hej då till dem, man har ju gått nu 2,5 år tillsammans och sen äre ju specialiseringar så alla kommer delas upp... men man får ha kontakt med dem närmaste och så får dem kommer o snosa på bebis sen :)

Kände dock efter maten att det började värka som tusan, mensvärk AB.. tänkte att de är ju bara en förvärk men den var så lång, höll i sig länge.. hua..

I bilen på väg hem fick jag sånna där ilningar också, usch inte skönt.. och nu när jag suttit här så har det ilar och gormat, han har verkligen vridit på sig och donat säkert en och en halv timme... tänkte att nu ska han vrida sig ut.. men men vi får väl se.. Imorron är sista barnmorske besöket så hon ska få känna på magen och se hur han ligger men tror han vridit sig lite med kroppen också, typ ryggen..  spännande! det känns också mer nu när man går omkring, trycket neråt är större än tidigare så nu äre dags för mig att ta jullov och VILA hemma!

känns grymt nice :) men jag lyckas ju alltid springa omkring och göra massa saker hemma, så Adam får nästan säga till mig att vila och inte göra ditten o datten, hehe... så nu ska jag nog lyssna på det så jag hinner samla krafter till förlossningen, kan nog va bra. för den dagen kommer ju sooon i hope.

Nu ska jag lägga mig i soffan och bara slappna av, imorron kör ja sista rycket med uppgifterna och skickar in dem, så äre bort gjort!

Vila vila vila och samla krafter!

Hej för mig.

Brrrr..

10-12-14,

Varför ska de vara så jäkla kallt hela tiden? Nu är det minus 20, i morse var det minus 25 då min älskling fick kliva upp.. Huua! Dem har ju sagt att det ska bli den kallaste vintern på länge men NÄ.. de tycker inte jag de ska bli... det räcker ju med typ -2! så de så..

Har sovit rätt bra förutom som sagt då man ska vända sig, ett projekt i sig.. och så får jag himla ont av det :/  men måste ju vända mig då och då, annars får jag ju liggsår haha :)

Jag skulle ta upp nått från golvet och böjde mig ner, så knakade det som tusan i bäckenet.. trodde fasen jag skulle gå av eller nått.. haha jag tror allt i kroppen är helt uppluckrat nu och man känner hur de knakar lite här o var..

Idag ska jag bege mig ut, på stan med mamma! En stund iaf, handla lite julklappar och nå fler grejer till bebis..  Det känns som att jag aldrig blir klar med bebis grejerna heller, kommer alltid på nått nytt jag MÅSTE ha.. nu är det iofs sånna saker som kan va bra i början att ha hemma hur som helst, typ nagelsax, feber termometer, lite mer småsockar o kanske försöka hitta nå mini vantar till plutten.

Just nu äter jag julskinkemacka med rödbetssallad på och dricker oboy till det :) hihi! jag älskar oboy, vet inte hur mycket sånt jag druckit nu under graviditeten, massvis är de då iaf.

Nu ska jag försöka hitta nå kläder o ha på mig, tror inte de finns så mycket man kan ha snart, så det är tur man mest är hemma nu så kan man kuta runt i mjukisbralls hela tiden :) mycket sköööönt.

Hejs.

Lucia idag.

10-12-13,

Ja idag äre lucia och idag fyller även min lilla brorson 6 månader hihi :) Tänk att han redan blivit så stor.. Man hinner ju inte med..

Idag är det 16 dagar kvar till beräknad födsel... inte mycket de inte :) Spännande nu som tusan.. Man e ju nervös samtidigt som det ska bli så spännande med allting, hur de kommer kännas, alla känslor som kommer att komma, få träffa sin lilla plutt m.m.

Skrev klart förlossningsbrev igår och skickade in, så nu har dem det iaf om de händer nått inom en snar framtid.

Har fixat och trixat med lite julklapps beställningar nu på morron, men nu måste jag ta tag i det sista i skolväg så det blir klart, är inte mycket kvar..

Min lillebror kommer hem från thailand på fredag , då har han varit 3 veckor, shit vart har dem veckorna försvunnit? vi får se om plutten e kvar i magen då, sääkerligen e han det..

I helgen när vi var hos Adams föräldrar fick vi ett lass med blöjor, shit alltså.. tur att vi inte köpt så mycket egna för vi har nog så det räcker ett tag iaf.. dem kommer ju gå åt som smör i solsken men ändå, en bra början :) Sedan fick vi även lite mer bebiskläder och pyjamaser :) alltid uppskattat.







En liten snyggtröja :)





Var fler också men de var några av dem iaf :)

Nu ska jag ta tag i dagen och få gjort det ska jag få gjort!!

Ha en mysig luciadag nu!

Hejs.

Tredje advent.

10-12-12,

Tredje advent idag... shit tiden flyger verkligen iväg.. jag trodde dagarna i december skulle vara sega för att man just har väntat på denna månad och allt kring det som snart ska ske, men ICKE. tiden har ju gått jättefort ändå! är säkert för att man har massa saker man vill slutföra och handla och dona med..

igår var ju en dag då jag nästan trodde han skulle komma... han rörde sig mycket mer än andra dagar och bökade runt, det ilade massvis med gånger, och vanligtvis kan det göra det nån gång per dag sådär, men nu var det verkligen som att han skulle ändra ställning eller nått...  tänkte i natt att han kanske kommer hihi.. men inte det, gick rätt bra o sova inatt också.. förutom då man vänder sig, det gör verkliget ont, det sliter ju som överallt och det är inte så mycket plats kvar i magen för lillen..

nu håller jag o älsklingen på att griljera våran andra julskinka haha, denna är större än förra :) ska bli gott med julskinke mackor, kanske jag skulle sätta lite rödbetssallad på?? :)

blir en lugn dag idag, med tända ljus, film och mys! vilodag för mig o magen :)

Hoppas ni har en riktigt mysig tredje advent!



Hejs!

Lördagen.

10-12-11,

Idag har vi sovit ut och tagit de lugnt på morron! alltid skönt, och så äre ju mysigt att kunna äta frukost tillsammans på helgerna då min darling annars alltid kliver upp så tidigt på vardagarna!

Han for sedan på fotbolls träning och jag begav mig ut till Heden där mina päron bor. Min bror och Johanna och lille Hugo var där så de är ju alltid kul att hinna träffa dem :) Hugo är nu om 2 dagar, 6 månader gammal.. shit tiden går verkligen fort med de små liven :)

Sen när jag for därifrån så har jag haft massa värk och ilningar då vår lille bebis har rört sig massor och tjorvat på.. försökt hitta en bättre ställning kanske? :) hihi.. Så det fick bli en panodil för min del.. känns lite bättre nu men ändå litegrann! nu är lillen still iaf.. men de är så skönt ändå att känna honom röra på sig..

Sen har vi satt in spjälsängen vid vår säng nu, känns som mysigt att ha den där.. trots att det kan ta ett tag innan lilleplutten kommer men man vill som boooa och doona på massa :) hihi. Det känns iaf bättre att ha sakerna på plats nu än att allt är huller om buller..

Så satte vi upp en stjärnlampa ovanför också, myspys!





Skulle vilja ha nån tavelram där också med nått fint foto, eller så man kan värmeljus eller nått mysigt. Vi har ju ännu inte satt upp så mycket på väggarna, men de kommer framöver.

Nu ska vi över till Adams föräldrar för lite spel och mys. Hon hade nån sparkdräkt o så vi skulle fååå, hihi yeey.. bebiskläder e alltid uppskattat och man blir så GLAD :)

Tjohej. ha en trevlig kväll.

Mys med helg.

10-12-10,

Tycker det är skönt att det är fredag, så min älskling också får vila och vara hemma med mig! Han e så duktig som jobbar ute när det är kallt, tror det fasen var -20 idag.. huaaa...

Har sovit rätt gott inatt förutom då man ska vända sig, haha det är ju ett projekt i sig, och sen gäller det hur lillen ligger i magen om det ska kännas bra eller om det gör ont.. men de gick rätt bra!

Nu sparkar han o donar på i magen :) det känns att han e större nu om man säger så! allt e så hårt på magen och man känner precis hur han ligger.. vår gossiga bebis!

Jag önskar också att du kunde vara här Marre och va med mig och magen nu när jag varit gravid, så synd att du e så långt borta.. hade ju velat att du fick känna en spark eller två, så himla mysigt!! :) saknar dig!

nu ska jag bege mig mot duschen, sen blire nog en sväng på stan, skulle behöva handla lite av varje! men brrrr när det är så kallt... men julklappar måste ju bli klara och lite mer fix till mig innan bebis kommer.

Sen får vi se vad dagen erbjuder, glaaa att det är FREDAG iaf! Mys :)

Lillhjärtat i magen.

10-12-09,

Här kommer lillhjärtat som e i min mage, längtar tills vi får se honom!





Och idag köpte vi även en nappflaska, så vi har nån hemma iaf till en början, sen får man ju se vad lillen behöver!



och så kan jag ju visa våran fina skötväska som jag hoppas kommer rymma allt vi vill ha där i! :)
det följde med till väskan två stycken påsar man kan ha mindre prylar i, sen en liten skötbädd som man har när man byter på lillen ute eller där man nu är :) sen även en liten flaskbehållare som håller maten varm!



och det som är bra med den är att man får bort alla blöjor från att ha dem i väskan till att sätta iväg dem undertill i ett separat fack, det känns som en mycket bra grej eftersom de kan ta plats annars :)



Sådär de var lite bebis stuff o magen :)

Hoppas ni haft en mysig kväll, det har jag haft! surr med min älskling om framtiden, myspys!

Nu e jag himla trött, sängen väntar.. gonatt!

Torsdag, innebär ny vecka för oss.

10-12-09,

Ja torsdagar betyder ju ny vecka för oss med bebisen! Yes vecka 38 är här med start idag! :)

Tiden flyger fram, shit det är snart julafton också, har lite smått panik med julklappar o sånt nu... aaah! måste fixas snarast möjligt eftersom man vet aldrig när man ligger på BB :)

Så nu ser det ut såhär:

Beräknat förlossningsdatum: 2010-12-29

Barnet blev till omkring: 2010-04-07

Du är i vecka: 38

Du är i månad: 9

Antal graviditetsveckor och dagar: 37 veckor 1 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 20

20 dagar kvar till beräknad förlossning!!! :) Helt ofattbart fast samtidigt väldigt skönt eftersom det känns som man varit gravid i år och dar fast samtidigt inte.... det är både och känslor.. Jag har haft väldigt bra graviditet som jag är mycket tacksam över och som jag kunnat njuta av! Det kan jag aldrig sluta tjata om :) För man vill ju inte ha nån negativ känsla av att vara gravid heller, det har ju varit underbart fantastiskt att få bära vårat barn såklart..

Bebisen:
Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.  Vikt 3 200 gram.

Mamman:
Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten.

Mina egna tankar:
Vill att vår bebis ska komma NU! :) eller egentligen i början av januari men samtidigt vore det väldigt skönt om lillen kom nu eftersom man e nog otymplig och sover knasigt m.m. Men jag tror jag kommer sakna magen massor. Man e så van nu att känna efter hur han har det där inne och killa han vid fötterna o sånt mys.
Men som sagt, han kommer ju när han e redo själv så :) Vi har då allt klart till dig lilleplutt..

Jag ska skriva ett förlossningsbrev nu nån dag också, kan va skönt o ha med! Sen ska väskan packas med lite mer saker men det är inte mycket kvar.. Skulle iofs behöva handla nå amningstoppar man kan ha senare.

Jag tänker rätt mycket nu på när vattnet kommer gå, hur de kommer vara och VART man kommer vara haha! Om nu vattnet går, de vet man ju inte heller... men sånna tankar snurrar i mitt huvud hela tiden, vad kommer ske härnäst som ett tecken på att det hela börjar?? :) spännande är det då.. :)

En magbild kommer senare idag! Nu blir det lite plugg.

Myspys.

10-12-08,

Ja idag var det skola som gällde, upp tidigt och ta sig iväg.. usch när man sovit dåligt flera nätter i rad så är man inte så pigg men det fick gå iaf! Vi skulle ha redovisning av en uppgift och det är ju faktiskt inte ofta vi är i skolan nu för tiden så he var bara o pallra sig iväg :) lektionen gick superfort och vi var klara redan klockan 10 och lektionen var egentligen till 12... :)

Så det var skönt! Då gick jag, Helen, Ida, Kristina till Sofia i stan o satt o fikade och myste på :) supertrevligt verkligen! Hon hade jättefint hemma och vi drack the och åt lussebulla :) MUMS kan ja säga.. MÅSTE baka de nån dag nu innan plutten kommer också.. :) måste ju ha goo fika hemma då.. hmm borde baka mer greejeer.. :)
sen pallra vi oss iväg till Olivers där vi åt lunch... men lunchen var väl sådär, kycklingen var goo men annars sådär mat kan jag tycka! Efterrätten var dock good, rabarberpaj med massa vaniljsåås!

Så där satt vi med klassen och surra, himla trevligt det med, men det blev ju som ändå uppdelat då vi satt vid två långa bord, de var lite synd för då hinner man ju bara surra med hälften :P hiihi..
nåja var en mysig idé iaf att göra genom att vi endast har typ 2 lektioner kvar nästa vecka med klassen sen äre ju jullov och vi ska vänta på vår underbaring i magen :) ååååååh...

Jo kul att Josefin också kom :) göteborgarn! hihi. och hon berätta att vi inte kommer behöva vara nå i skolan alls  på hela januari då vi börjar kursen L0027P , YES kan jag ju säga...

Genom att bebis då har kommit och man kan bara vara hemma och mysa på med honom medans man kollar på datorn hemma de som ska göras. GRYMT SKÖNT.. vilket lättnad.

Nåja nu sitter man här, trött som tusan och törstig :) har sovit lite middag och ätit mat. det blir skönt med hemmaplugg imorron! är inte så mycket kvar nu.

Jag vill ha JULLOV NU! :)

Nu ska jag pussa på min älskling som är det finaste jag vet! Jag älskar honom så, saknar honom till o med nu då han sitter i vardagsrummet o jag i datarummet... haha jaaa jag har hormoner som älskar honom så :P

Tjohej.

Så seg man är alltså.

10-12-07,

Ja i natt låg jag vaken igen flera timmar... huaa! ja lite foglossning kändes och halsbränna samt restless legs, att det kryper som tusan i benen. de är himlarnsch jobbigt.. men äter ju järntabletter som ska va bra mot det men hjälper ju inte fullt ut det heller..

så idag har det blivit pluggande hemma med Helen, tur att hon kom så det blev lite gjort iaf! annars hade jag säkert slöat vidare :P

nu har jag vilat mig med älsklingen, och nu ska vi iväg på middag på Kina! vi tänkte unna oss lite nu innan bebis snart kommer :) vi ska även köpa skötväskan idag! yey!! :)

nu e nog lillen i magen hungrig också får det bonkas på där inne :)

see you!

hejs.

Ny vecka.

10-12-06,

Jahapp då vare ny vecka! Valde att inte fara på vår mattelektion idag då det inte ger nånting och man behöver inte ens fara på den... så jag blev hemma! Jag sov riktigt dålit i natt.. var vaken nästan hela tiden kändes det som, var nästan pigg.. :/ sen när darlingen for iväg kring halv sex, så somnade jag inte förrän sju halv åtta.. :/ så det blev inte mycket sömn alls..

ska se hur mycket man orkar plugga idag, men ska verkligen föröska göra bort nått plugg iaf!

sen blire inte så mycket annat på dan..

ikväll blire tjejmys hos Magda, ska bli trevligt, var ett tag sen vi träffades alla samlade :)

nu ska jag försöka få nått gjort. hejs.

Andra advent.

10-12-05,

Ja guu, andra advent idag redan!! :) det är alltså 24 dagar kvar tills vår bebis är beräknad..

Funderar varje dag när det kommer att bli hihi.. man e så himla otymplig nu alltså! helt sjukt.. nu äre typ så att Adam får hjälpa mig och putta på i sängen när jag ska upp :) haha... men det är för att lillen känns så i magen och man vill ju inte trycka ihop lillen i magen utan man vill ju vara hyffsat sträckt så inte allt trycks ihop..

Vi har lyckats monterat ihop en till Malmbyrå haha.. de tog en stund men nu e vi klara iaf.. de går bra om jag sitter på golvet och pillrar o skruvar men att röra sig så mycket går inte för sig :) så darlingen får göra grovjobbet och jag pyssel jobbet..

har inte besämt vad jag ska ha på den men såhär ser den ut iaf :) är i vardagsrummet..


och i mörkret..



Det blir nog fint! Skönt att ha fått upp den :)

Strax ska vi iväg till Heden på middag, och även träffa brorsan, Johanna o lille sötnosen Hugo! :)

See you later! Ha en mysig 2:a advent nu :)

hejs.

Lördag.

10-12-04,

Redan 4 december..

Ja guuu det närmar sig nu och jag kan knappt tänka på nått annat!! Fast kommer kanske gå över tiden så då äre ju egentligen lääänge kvar men tänk om vi inte gör de? o han kommer snart??? :)

Har värkar varje dag iaf, mensvärk.. lillen ligger så nedtryckt med huvudet så säkert därför..

Nu snöar det här och är typ -10 grader.. hoppas det blir lite varmare snart, vore skönt!

Nu e darlingen min på träning och jag väntar på att Mia och Emil (hoppas ja :) ska komma förbi en sväng :) ska bli trevligt! det blir så länge mellan gångerna man ses, vilket e synd men det får man göra nått åt :)

senare ikväll blir det JULBORD med Adams företag på Norrigården!! åh det är så himla gott där och ja vet ju att jag inte får äta det allra godaste där som ja verkligen vill äta.... LAXRULLARNA! dem e helt otroligt goda... men men, får skippa dem i år pga lillen men det är det värt :) Ska bli gott ändå, finns ju så mycket annat på julbordet man kan ta! Rödbetssallad gott.

sen blire nog att bara mysa på här hemma!

ha en mysig lördag alla :)

Fredagsmyseri :)

10-12-03,

Idag har jag pluggat lite skola, huua så tråkigt det var.. men det är ju ett måste.. snart är ju vår bebis här så kan va skönt o ha gjort klart det :)

sen blev det att gå en sväng på stan med mammsen! :) där hitta vi de sista jag behövde, täcke och kudde till spjälsängen, så nu håller jag på tvätta påslakan o sånt också, så kan jag bädda och göra fint nu! åååh MYS. Sen fick jag en liten overall/åkpåse som lillen kan ha och ryms nog ett bra tag i :) Skötväska ska jag köpa nån dag nu också, nu vet jag iaf vilken jag ska ha.





Fick även ett paket igår faktiskt av min underbar vän Marre!! :) blev så glad och chockad när postgubben knackade på dörren och lämnade ett paket, hihi.. finns ju inge roligare :P Ska visa nån dag vad det var i, men med tanke på att de var ett till paket där i som jag ska leverera så visar jag det sen! :) Tack gumman, du e så söt... Love you stumpan!!

Nu ska jag hänga tvätt i Idol pausen!

Här e lite kläder vi har tvättat :) en hel del små kläder, så himla söta dem är.



Sen äre att se klart idol, sen mys med darlingen o film! :)

Jag hoppas det blir Olle och Jay i finalen nästa vecka!! Dem är så grymma!! Svårt och bestämma mig vem som är bäst av dem, nästan så att det lutar åt Jay, han har ju så grym röst alltså. Men Olle, jaaa han e inte dum han heller :) Han har härlig mysig speciell röst...



Olle o Jay ( bild från google )

Hoppas ni har en mysig fredag.

Hejs.

Magen och jag.

10-12-02,

Ja, här kommer magen och jag! hihi, mamma kramade mig idag och sa, jaaa den står verkligen rakt ut :) hihi, en "typisk killmage" om man nu kan gå efter sånt.. men det kan man ju inte alltid så..

känns som att lillen försöker vrida sig lite åt gången.. för till vänster om naveln så ligger lillen med ryggen på sidan men nu är som ryggen på mitten av magen... och rumpa och ben ligger till höger i magen :)
och huvudet är nedborrat så att det ilar som bara den.. har gjort det 4 gånger idag hittills :P

tror vi ska ta nå fina bilder ja o Adam i helgen på oss och magen! det gäller ju att fota lite mer nu för man vet ju aldrig, snart kanske jag inte har denna mage nå mer..

Här e jag iaf, trött och sliten.. i vecka 37!

  



Tror bebisen ligger rätt långt ner ändå... :) putar ut mest där!

Usch vad jag e trött alltså.. huua!! Blir och se lite lyxfällan ikväll och sen sova!

Joo har bakat lite knäck idag :)



Vår julstjärna i vardagsrums fönstret!



Nu är jag för trött för att orka skriva nå mer. Får ta bilder nån dag på hur det går bra huset så får ni se!

Tjohej från mig.

Vecka 37 ♥

10-12-02,

Idag går vi in i Vecka 37! ♥

Då ser det ut såhär:

Beräknat förlossningsdatum: 2010-12-29

Barnet blev till omkring: 2010-04-07

Du är i vecka: 37

Du är i månad: 8

Antal graviditetsveckor och dagar: 36 veckor 1 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 27

Ja det känns att det börjar närma sig nu!! Dels i kroppen och med värkar, samt ilningar, och så är man ju väldigt tung nu också.. Igår när vi målade så målade jag litegrann bara och hade ändå vätska i fötterna som tusan och ont i ryggen.. men som sagt, det är nog inte konstigt.. det är ju 27 dagar kvar bara :)

Barnet: 

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Mamman:

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden brukar gravida kvinnor bli försjunkna samt kan ha svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med babyn.

Mina egna tankar:
Nu som sagt börjar det verkligen kännas att det snart är dags! När bebisen rör sig nu så känns det jättemycket och om man håller händerna på varsin sida om magen så känner man verkligen hur sötnosen ligger o att den sprattlar till ordentligt. Den har ju inte lika mycket plats längre. Skönt att bebisen är färdigutvecklad nu också! Det känns tryck nu neråt och jag kan ha mensvärks känslor under dagarna lite då och då.. Men gud så jag längtar!
Ser fram emot förlossningen, hur allt kommer gå och kännas, är nervös för jag vill ju att allt ska gå bra och är lite fundersam på hur man kommer ta smärtan o det.. men det märker man :)

Min älskling är då inte nervös nått ännu, han e lugn som en filbunke hehe.. men han sa igår att han kommer vara nervös först när jag ligger på förlossningen och allting är igång, då kommer han bli nervös :) oj så spännande detta ska bli...

En magbild kommer senare idag, darling ska få ta en bild istället! :)

Nu ska jag dona på här hemma, behöver tvätta bebiskläderna, så att dem är redo!! :)

Hejs.


Uppdatering från Barnmorskan.

10-12-01,

Ja barnmorskan gick bara fint :) var så himla glad!

Blodtryck var bra!

Mitt järnvärde var BÄST HITTILLS :) 117 hade jag, och när jag skrev in mig hos BM för första gången så hade jag 116 , och sen har jag legat på typ 109 varje gång... man ska ju helst inte ha under 100.. och nu 117.. toppen bra juh, så det har alltså lönat sig med massa järntabletter trots att dem kan stocka igen magen ibland :P

Hon sa då att jag säkert kommer ha bra med krafter till förlossningen! Får vi hoppas..

Sen lyssna vi på lillhjärtat, alltid lika mysigt och höra hjärtslagen i magen! Då vet man att allt e okej :) Dem var like bra som förut. 145 tror ja det var.

Hon mätte även magen och det var bra, tror inte jag hade växt så mycket mer på magen. Hon tyckte min kurva var helt perfekt, ett riktigt skolexemplar sa hon haha :) så det känns ju bra! Allt är i sin ordning..

Och sen när hon skulle känna var bebisen låg med huvudet så känner hon att den är fixerad nu!! YEY! Tidigare har den alltid legat neråt med huvudet, ja sen vecka 30 iaf, men att huvudet ändå varit "löst" om man så säger så att den kan hoppa runt om den vill men nu e den fixerad neråt, dvs tryckt sig ner lite mer nu...

och då är det alltså det jag har känt genom mina värkar och ilningar :) det var ju bra o veta!

hon önska oss lycka till ifall vi inte skulle hinna tillbaka på en till koll, men hon trodde vi skulle ses EN gång till iaf, vi fick nästa tid hos Barnmorskan 16 december.. så vi får se då :)

Jag frågade när hon trodde bebisen skulle komma, jaaa kring det datum ni är beräknade trodde hon! :) men vem vet.. det känns nästan som att det ändå kommer bli detta år... we'll seee :) Spännande är det iaf... som tusan..

Nu sparkar han på och donar, vi har just ätit middag och nu ska vi måla litegranna i trappen. får hoppas det blir bättre nu med andra varvet..

sen vill jag JULBAKA!! :) och tvätta bebiskläder, får se om jag hinner allt, annars kommer de ju en dag imorron också!! :)

JAG ÄR VÄRLDENS LYCKLIGASTE!! och snart är vi en helt egen liten familj!

1 december.

10-12-01,

1 december idag.. ååh.. den månad våran lille plutt är beräknad :)

Pratade med en kompis igår om dessa ilningar, hon hade också haft så och sen 2 veckor senare fått bebisen :P och brorsans tjej hade haft så precis innan lille Hugo skulle komma ut.. :) Hehe, tänk om vi skulle ha fått en liten bebis till julafton? hur mysig jul vore inte det?? :) Helt underbart..

Men samtidigt så äre så ju himla olika för alla så vi får se! ska bli spännande hos BM iaf och se om hon kan känna ifall bebisen har fixerat sig mer nu än tidigare?!

Idag ska jag till skolan för ett seminarium, hoppas det inte är alltför avancerat... men det är bara 2 timmar, sen blire hemmåt och mot BM.

Senare idag blire lite målning, får se hur mycket man orkar.. kanske blir att jag gör middag istället och min älskling får måla!

oooh, måste börja tvätta bebiskläderna också!! wiiii :)

Ha en bra dag.
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0