www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Förvärkar.

10-11-30,

Ja förvärkar har jag ju haft rätt länge, då sammandragningarna har kommit i magen så har det börjat värka efteråt som en våg av mensvärk som kommer en stund och sen går det över.. det är ju okej, är ju inte skönt men lite mensvärk vet man ju hur de känns så! Det kan man leva med nån minut då och då...

men som jag hade igår, att jag hade mensvärk typ konstant hela dagen, var mindre trevligt.. och dessa ilningar huua, inge skönt alls.. läste lite på nätet, en del säger att det är att huvudet rör sig där nere och kanske borrar ner sig längre ner och då tar i bäckenet därav ilningar.. jag ska höra med BM imorron, då vi har tid :)

idag har jag lite värk men inte så mycket, vi får se! Man undrar ju om det är att det håller på förbereda sig och så inför förlossning? men som sagt, det kan säkert ta fleeeeera veckor med detta kännande innan nått händer ändå..

Så nu kan jag ju säga att man känner sig gravid haha! Känns som magen e spänd o hård hela tiden och med dessa känningar.. men som sagt, han får ju gärna komma nu om han vill :) hihi!

Men idag ska jag inte ut och ränna som igår, utan idag ska jag plugga hemma och sen bara handla lite mat kanske! Så det blir nog bra det :)

Hejs.

Blev lite fynd iaf.

10-11-29,

Ja det blev nått fynd iaf på storheden men inte så mycket som jag hade hoppats på..

Nåja här e lite iaf! En mini dammsugare som vi kan ha i källaren så man slipper konka runt den vi har här uppe!



En liten billig stereo vi tänkte ha i köket så vi kan lyssna lite där också, haha precis som de äldre :) har man blivit gammal eller vad? :)

men tyvärr så funka den inte, så vi måste tillbaka med den.




Nå julstjärnor som var silvriga, himla fina! men lite krånglig att få dit snyggt så vi får se hur vi gör med dem, vill ju inte att de ska synas nå snöre i mitten eller så..



En julduk, en tomte och en till söt liten duk :)



Sen var vi även förbi en som vi hade hört av oss till från blocket, där vi handla dessa bebisfynd!
En babysitter, en lekfilt med lite små grejs på och ett babygym vår lille kan ha sen! Ska ba tvätta upp de innan så äre fräscht! :) men de var i bra skick och bra pris :) 200 för allt :)







Alla andra saker till bebisen är nyköpta, men tyckte dessa var så fina så det fick bli dem begade! :)

Sen när vi kom hem gjorde jag lite snabbt scrapping på några blockljus med adventsnummer på.. Vi måste ju ha så vi kan tända ljusen :) Har dock inget fat ännu till dem, men de ska jag köpa.. så man kan sätta lite fake snö och göra fint under men de blev nå sånt här:



Nåja nu ska vi krypa ner..

Hoppas jag inte får ont i natt, har haft en hel del värkar idag under dagen.. hua! och fick nyss 2 sånna där ilningar när bebisen rörde sig längst ner med huvudet, hua.. de var inte så nice, men men..
Det förbereder sig säkert lite och donar på :) är ju inte så länge kvar så...

hihi vår plutt..

ja, sova var det... gonatt.

Ny vecka, nya tag.

10-11-29,

Idag måndag äre ny vecka och det känns bra! Jag har skola på onsdag som är en av kursuppgifterna som ska vara gjorda, så den ska jag dona på med idag! Annars så är jag ledig, gud så skönt.... jag ska verkligen ta det lugnt och dona på hemma o mysa på! :) Jag behöver dock MER julgrejer, så ska försöka få med mig älsklingen till storheden nån dag, för vi behöver även en ny julgran!

men idag har vi bestämt att vi ska försöka måla lite till i trappen våran, de behövs ju ett till varv där minst..
så vi får se hur det blir :) vill ju bli klar med allt påbörjat nu för snart äre bara att vara redo för att vad som helst kan hända hehe... och även packa väskan kan vara lika bra att göra så gör det ju inget sen att den står där redo, hellre det än att kuta runt sen som en hispig galning o inte veta vad man ska ha med sig :)

just det, tvätta bebiskläderna ska jag också göra nån dag! hihi :)

så denna vecka ska det donas på och fixa klart massa grejer, ska även få ihop en vit Malmbyrå som vi ska ha i vardagsrummet, den ska upp!

julgardinerna måste vi leta fram i källaren, bland alla kartonger för dem ska upp SNARAST :) hihi

ha en bra dag! :)


woho jag jublar idag!

10-11-28,

japp det gör jag NU iaf, mitt sista pass på ica har jag jobbat idag :)

Igår så var det personalfest och efter mycket om och men körandes med bussen , så hamnade vi i stan ändå på Bodensia! vilket jag tyckte var jätteskönt, då man är ute och far med magen o allt :) så jag blev då glad. Det eller Farmen hade varit grym så. Väl där fick vi gå högst upp på bodensia och hade utsikt över hela stan, var faktiskt himla fint med alla lampor i mörkret som lyste, mycket fint... sen blev det tre rätters middag.. Förrätt var en asgod svampsoppa, MUMS... sen vare baconlindad fläskfilé med potatisgratäng o sås, var väl helt okej men inget speciellt egentligen, sen vare kladdkaka med grädde, GOTT. :)
Jag hade ju dock sett fram emot JULBORD men men, ska inte klaga på tre rätters direkt haha :) mycket fint!

sen vare stå upp komiker Lasse Eriksson som surrade på och vi skratta! hade ont i kinderna efter han var klar, var himla kul faktiskt :) så de var lyckat..
sen så blev det massa surr och helt plötsligt kollade jag mobilen och då hade min älskling skrivit att han börjar bli trött och det var ju jag med , klockan var 23.30 så jag bad Adam hämta mig.. så de gjorde han sötnosen :)
det andra begav sig mot Lotus för en ute kväll på krogen och då sussade jag gott!

jag sov iofs gott ett tag, sen hade jag massor med värkar... förvärkar! mensvärk AB... huvva var inge skönt.
låg tyvärr vaken då istället... lillen i magen hade sparkat hela kvällen, säkert för att ljudnivån var liite högre än vanligt.. stackarn! skulle ha haft hörselskydd på magen :)
det var ett bra tillfälle iaf för folk och känna på magen! hihi, Magda kände hur de kickade till o vart helt gla! Mia och Jossan berätta hur dem sakna gravid magen dem haft, och jag ser mest framemot tills vår bebis är ute, men jag förstår säkert senare vad dem menar... kommer säkert sakna magen med alla rörelser och sparkar..
nu har man ju haft magen rätt länge så nu vill man att han ska komma och mysa i våran famn istället :)

har gått ganska bra o jobba, varit jättetrött o lillen har sparkat massor, känts ibland som att han försökt vända sig eller dona på rejält iaf, haft lite värk som känns som att det ilar ibland längst ner, usch inge skön känsla, man rycker som nästan till då det kommer.... hua! men men, tur vi har barnmorskan till veckan, så ska jag höra med henne lite mer :)

NU E JAG KLAR MED ICA JOBB! GUD SÅ SKÖNT :) nu väntar nya tider, spännande tider, bebistider , ÅH SÅ JAG LÄNGTAR! :)

nu ska jag sluta surra , haha, kan skriva hur mycket som heslt men men, nu ska jag o älskligen se film!

Myspys på första advent! jooo tända ljus ska vi juh göra :)

Hoppas ni haft en bra helg :)

Årets julfest.

10-11-27,

Ja nu bär de snart iväg på årets julfest med ica gänget.. dock enda julfesten jag inte kommer dricka på, så det kommer va lite skumt hihi, men de var ändå år och dar sen man drack så... saknar det inte heller... ska blir mysigt att träffa alla innan man blir mamma ledig :) och det ska bli gott med JULBORD kan jag lova! synd bara att man inte får äta den gravade laxen men det får ja stå ut med :P finns mycket annat gott..

undra bara vart vi ska? vi hoppar ju alltid in i en stor buss och sen får vi inte veta vart vi ska utan vi märker vart vi hamnar.. jag hoppas på western farm, de var flera år sen vi var där med jobbet plus att jag har hört att showen e grym där :) plus att det är nära heeem.. om jag skulle vilja hem tidigare...
men vi får se...

nu ska jag o magen iväg :)

ha en trevlig kväll.

Fredagsmys.

10-11-26,

Lika kallt är det då idag, typ minus 18 grader.. huaaa! min darling gör det då bra då han jobbar ute.. stackarn!

Har sovit gott idag, drömde om våran lilla bebis hihi :)

nu har jag snart ätit frukost klart, så ska jag efter de dona på med lite julpyssel här hemma, men jag inser ju att vi inte har sååå mycket julpyssel som jag hade önskat, vi får nog köpa lite mer små krafs nån dag :)
nu har vi ju ett STORT hus att fylla, tidigare hade vi ju en lgh på 54 kvadrat.. och förra julen blev lite snabbt pyntat bara för då hade vi precis flyttat in här... så snart har vi bott här ETT ÅR i huset :) Jag älskar vårt hus, och kan inte förstå varför man inte köpt hus för länge länge sen, man betalar ju till sig själv så! Näääe hus e bäst :)

sen får vi se om jag hinner träffa storebrorsan o Johanna o Hugo en sväng på dan, dem skulle till Heden o mysa på där.. kanske hinner med en liten stund iaf! Sen blire fredagsmys för hela slanten! :)

Just de, ska visa ett fint täcke som vi har fått av Adams mormors syster som har sytt det själv och säljer även dessa på Arcus bland annat.. Perfekt att ha då lillen ska ligga i babygym på golvet, eller i vagnen eller vart som helst helt enkelt :)





och andra sidan :)





Färgglatt till våran lilla plutt :)

Nu ska jag dona på, ha en supermysig Fredag allihopa :)

Vecka 36.

10-11-25,

Nu är vi inne på vecka 36, shit det går verkligen undan! nu hinner man knappt med.. börjar bli lite stressad då vi inte köpt skötväskan ännu men vi har spanat in en som säkert blir bra, så får köpa den nån dag! Vill ju inte ha för STOR eller för LITEN sån, en lagom till vagnen!

Såhär ser det ut just nu för oss :)

Beräknat förlossningsdatum: 2010-12-29

Barnet blev till omkring: 2010-04-07

Du är i vecka: 36

Du är i månad: 8

Antal graviditetsveckor och dagar: 35 veckor 1 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 34

Bebisen:

Barnet lägger på sig extra mycket fett i ansiktet och dessutom har sugmusklerna utvecklats vilket gör att fostret har ett rundare ansikte. Hjärnan är färdigutvecklad. Kalcium från modern har gjort fostrets skalle hårdare men den är fortfarande så mjuk att den kan deformeras under födseln när bebisen pressas igenom slidan. Men efter några timmar eller dagar är huvudformen tillbaka till det normala. Nu ligger nästan alla bebisar med huvudet nedåt och det har sjunkit ned i bäckenet. Fostervattnet minskar eftersom din kropp absorberar en del av det.

Mamman:

Din mage har sjunkit ned och det är troligen lättare för dig att andas. Men det kan hända att du måste kissa oftare istället eftersom livmodern trycker på urinblåsan nu. När trycket har minskat en aning på mage och tarmar kan det hända att du känner en ökad aptit och att eventuell halsbränna avtar.

Ditt fundusmått är nu 32-35 centimeter och du ökar troligen inte mycket mer i vikt. Det är vanligt att brösten läcker mjölk. Använd inlägg i behån, helst av ylle med lanolin.

Mina tankar:

Nu känns det i ryggen, nästan hela tiden gör det små ont och mer vissa gånger.. Som idag när jag gick på stan, det var jätteskönt för benen att promenera men ryggen höll inte med riktigt fullt ut :P  Halsbrännan har jag fortfarande och det kan komma på en gång så fort jag tar en godis som är för söt, eller för mycket socker så kan de bränna till som tusan. Då ångrar man sig att man tog den :)
Magen e stor nu och jag hoppas nästan att han kommer komma ut tidigare än att gå över tiden, så inte magen snart spricker haha :) Ibland känns de så, som idag när man sitter i bilen och ska titta bakåt så man inte kör över nån, så kan det strama till som tusan på sidan om magen och då känns de som att den spricker upp haha.. inte skönt!
Men annars så har min förkylning blivit lite bättre och det är jätteskönt :) Bebisen kickar på som vanligt massor och vaknar då Adam vaknar på morron :) myspysen våran. längtar efter dig!

Magen min i vecka 36..



När man ser vissa kort ser magen verkligen gigantiskt ut haha.. här kommer ett till när jag ligger i soffan från förra veckan tror jag det var :)



Jaaa tänk att han snart e ute :) ska bli skönt att slippa denna otympliga mage men jag tror faktiskt att jag kommer sakna magen massor också! det är så mysigt att känna hur han lever om där inne och verkligen bor där :)

Jooo idag då?

Har varit på skolan o haft redovisning av våran "Mattepåse" och det gick bara fint! var inge avancerat alls så det var skönt! tog typ en timme sen var skolan slut hehe.. så det fick bli en snabb luleå sväng för mig då, köpte lite leggins och nån top och en kjol.. Hittade även denna söta bebiströja, vet att Adam gillar The ramones :)
Den ser jättestor ut på bilden men den är verkligen inte det, är till en 4 månaders bebis så han får ha den lite senare när han vuxit lite! :)



Ska visa lite hur vårt sovrum blev då jag satte dit vårat nya överkast, det LILA! tyckte de blev mys :)



Sen köpte jag lite julgrejer idag, inte mycket men lite etiketter och julpapper och en julkrans som vi kan ha på dörren våran:



Och även lite julgardiner :)



Så vi får se när det ska julpyntas men jag hoppas snart! kanske imorron?? :)

Nu ska jag ge min älskling en stor kyss! Jag frågade honom om vi hade nå julmust men det hade vi inte, och han erbjöd sig direkt att åka och handla, så söt han e... han e så goooooo! min älskling :)

Lycklig över det jag har! Nu väntar jag även bara på att lillebror ska höra av sig från Thailand, men e ju nojjig som gravid alltså men rädd om han såklart!

Hejs.

Inte så mycket spännande.

10-11-24,

Nej idag har jag verkligen inte gjort mycket knop, känns som jag växt fast i soffan... har suttit och pluggat hela dagen, är ju skönt att man kommer framåt iaf, men är inte klar med allt ändå... lite kvar här o var! men jag lär ju JUBLA den dagen jag e klar... usch var inte dem mest motiverade kursuppgifterna att göra..

har en massa ont i ryggen också, på högra sidan om ryggen äre som att de hugger till ibland, får som rycka till ibland då det tar där, jag vet inte alls vad det är.. men inge skönt iaf.. nåja får försöka inte göra så mycket lyft och sånt nu, för det känns nu rejält i ryggen..

har dammsugit litegrann iaf, var nog tungt det haha :) så min darling får nog göra resten.. så kan jag dammtorka eller liknande!

skulle vilja till luleå o shoppa lite, OM jag nu ska med på personalfesten med jobbet ICA på lördag, så skulle jag vilja hitta nått fint o ha på sig som man rymmer denna stoora mage i :) behöver även köpa nya leggins, dem har gått sönder, H&M kvalitén höll inte alltför länge.. men vet inte när jag ska hinna det? imorron har vi skola ett tag, sen blire nog plugga efter det, sen fredag borde jag plugga hela dagen också... hmmm, shoppa torsdag eller fredag, det är frågan... får se när det passar bäst..

näe nu måste jag upp o röra mig lite, annars får jag väl sittsår :P

hejs.

Roligare med annat..

10-11-23,

Ja idag har jag försökt plugga men när det blev så jäkla tråkigt och jag inte fick till det som jag ville, så började jag såklart dona med annat istället.. haha... målade skötbordet ett varv till med vit färg, nu ser de bra ut :)
Sen fick jag för mig att rensa bland besticken och skölja ur besticklådorna haha.. de var inte igår man gjorde det direkt.. men fint blev det.. insåg att vi behöver köpa fler sånna där plastlådor man har besticken i.. yepp..

byggde även ihop en lampa från ikea, och började med att skruva ihop en hylla vi köpt.. haha som sagt, jag blev jätteflitig på att dona på med allt annat än skit plugget..

men jag måste ju ändå traggla mig igenom det imorron :/

vi har varit på middag i Heden hos päronen och ätit goomat, bakpotatis med fläskfilé :) Min lillebror åker till Thailand imorron och ska vara där 3 veckor.. Jag hoppas dem kommer få skitkul men som Mia också skrev på sin blogg (hennes lillebror ska åka med min, plus 2 till grabbar) att man e himla orolig ändå när han ska iväg.. och nu när man e gravid så e man ju känslig och rädd om sina nära o kära, är man ju annars också men känner mig extra nojjig nu :P Dem ska till ett ställe där jag varit, Koh Samui.. det var ett favorit ställe då jag o Erica var i svängarna där :)

Och han ville jag skulle hålla mig från att få bebisen innan han kommit hem! :) hehe men som mamma sa, tänk om de kommit en ny liten familjemedlem tills han kommer hem, hihi ofattbart o tänka så... men ja 3 veckor, han kommer hem 17 december... vi är beräknade 29 december... så vem vet? :)

jag tror förkylningen är på bättringsvägen, jag hoppas det iaf. hade ju mer energi idag att göra nått hemma än tidigare iaf så de kändes bra.. men jag har aj aj i ryggen, men de får man stå ut med..

jooo fick två par bebis brallor av mamma idag, ett par fleeece och ett par vanliga :) man blir så gla hihi.. då var jag tvungen gå och kika på kläderna vi har i byrån och inser ju varje gång hur liten sötnosen kommer vara... åååh... längtan e STOR nu.

nu blire kanske en skinkmacka?!

Trevlig kväll.

Julskinka.

10-11-23,

Hehe igår "råkade" vi köpa en julskinka när vi var på Ica.. vi hitta en liiiiten söt en som vi var tvungen att köpa, vi tänkte mysa på med gooa julskinke mackor på kvällen och the till det :) det VAR verkligen jättegott :) Men kanske lite tidigt men vi kunde inte hålla oss längre.. haha!

Jag är jättesugen på att julpynta också! det blir ju så MYSIGT hemma då! men det blir nog inte idag.. men på söndag är det ju faktiskt 1 advent! tänk.. redan första advent. Så innan söndag ska det vara jul pyntat iaf, så äre bara :) och vi skulle behöva köpa en ny julgran för den vi haft har varit så gleees.. jag vill ha en stor fluffig gran med massa fint i så det kanske blir en sväng till storheden nån dag o se om dem har nått där!

imorse då älsklingen for till jobbet kring halv sex, så vaknade sötbebisen i magen och låg och sprattlade och donade på jättemycket i magen, jag låg och njöt och kände på alla rörelser den lille krabaten gjorde... så söt!

idag blir det att plugga ännu mera uppgifter vi har att göra i mattekursen! får hoppas man får nån gjord..

Till första advent vill jag även pyssla på och göra några fina adventsljus... typ scrappa ihop något fint..

Nå liknande detta (bilder från google)





Så nått sånt ska jag pyssla ihop snart!! kommer bli så mysigt att ha framme :)

Nu ska jag ta tag i dagen och göra nått av den! :)



Julkänslorna är på G!! :) Ha en bra dag.

Tävling!

10-11-22,

Ja idag är jag hemma och pluggar, inte det roligaste men det måste bli gjort nånting!
Samtidigt sitter jag med snyt papper och försöker få ut allt skit... men hur mycket kan det vara? haha..
hoppas man blir frisk snart! vill inte flåsa så här på förlossningen direkt haha.. de skulle va lite jobbigt..

Hittade en tävling som jag såklart vill vara med i :)

En tävling där man kan vinna en supersöt bebismössa!




Tävlingen pågår till första advent - den 28 november 2010

http://malinkarlstrand.blogg.se

Vore perfekt med en sån söt vintermössa till lillbebisen som kommer att komma då det säkert är kallt ute.

Hejs svejs.

Tidig söndagsmorgon.

10-11-21,

Idag blev det att jobba morron istället för kväll och det gör jag gärna, för de är samma betalt så :) sen så har man ledig kvällen också! blir bra det då min älskling kommer hem igen... :)

kikade lite hur det ser ut nu...

Beräknat förlossningsdatum: 2010-12-29

Barnet blev till omkring: 2010-04-07

Du är i vecka: 35

Du är i månad: 8

Antal graviditetsveckor och dagar: 34 veckor 4 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 38



Jaaa de närmar sig! :)

Våran lille plutt!

Näe nu ska jag göra iordning mig! Tjao.

Flåseri.

10-11-20,

Haha det var ju nog att man flåsar när man går fort eller gå man går i trappor eller ställer sig upp från att ha böjt sig ner, haha men nu när man snorar så flåsar jag ju massor haha! och munnen måste man ha öppen som en fågel holk för att få luft haha :P

jobbet har gått någorlunda, var lite jobbigt i slutet för jag är så grymt trött och täppt i huvet känns de som..
får kämpa på och jobba imorron också, sen får vi se hur det blir med resten av jobbandet... har dock bara en helg kvar sen och det är nästa helg, men vi får se...

nu ska jag ta mig en hårdbröd macka med potatissallad på :) och trocadero hihi!

guuuud vad jag nyser också, shit... får typ hålla i magen samtidigt, för man nyser ju riktigt kraftigt så det är ganska lätt man får sammandragningar efter de :P


nä nu slappa i soffan... och flåsa vidare :P

hejs.

Lördagen.

10-11-20,

Idag var det -4 grader då jag steg upp, skönt med lite varmare faktiskt.. och så snöar det lite nu också!

Har sovit himla gott inatt faktiskt och lillpysen i magen har också sovit gott verkar det som, bara en gång lite kort som han rörde sig och donade lite men annars sov han i magen så gott :)

nu håller jag på göra frukost, mackor i ugnen och theee med halstabletter.. haha! inge kul om detta skulle bli värre nu.. ska även köpa Bafucin på jobbet, dem brukar hjälpa mig rätt bra :)

sen äre dags för jobb hela dagen! får hoppas det går bra och att jag ryms i kassan haha :)

ha en supermysig lördag nu alla :)

Ikea.

10-11-19,

Inatt sov jag inte bra alls... nej antingen snarkade min darling eller så vaknade lillpysen i magen och då jag låg på sidorna så slet de som vid ljumsken... usch inge skönt alls... så låg vaken nån timme och gick upp med darling kring fem och var tvungen o ta en macka, hade ju blivit hungrig igen då man e vaken så länge, haha...
sen kunde ja somna om tillslut igen, men skulle ju upp kring 8 ändå för kring 9 skulle vi fara till Ikea jag mammsen och pappsen :)

Så där har jag varit heeeeela dan, haha! Vi gick där i lugnan roo och kikade :) alltid himla kul och gå där o strosa!
det blev totalt typ 5 timmar att gå där och luncha osv... haha! Och jag köpte en hel del små pyssel, ljusstakar, ljus, bebis stuff, en vit malmbyrå till vardagsrummet en låg en, sängöverkast LILA :) kommer bli snyggt då resten av sovrummet e svart o vitt... ja sen massa krafs till :) haha!

så vi var inte hemma förrän fem typ, då kom jag hem till ett tomt hus.. min darling e i Jenkis i helgen med Palo och jag ska ju jobba i helgen så, men är han inte för söt min darling.. Han har lämnat lappar till mig i huset :) så himla gullig.. på de ställen där han vet att jag kommer vara, typ på min minidator, vid tv:n, på toan haha, i kylen till o med :) blev superglad! det gör verkligen mycket sånna där små överaskningar. Älskar honom över allt annat, eller jaa.. han och lillen i magen hihii :)

usch har fått ont i halsen :/ hoppas det inte blir värre, då blir jag galen.. vill inte va sjuk, tar ju på krafterna och nu äre inte länge kvar så försviinn dumma halsont!

nu e jag svin trött, blir soffan med Trocadero! se lite idol och slappa.... sen soooova GOTT hoppas jag! :)

hoppas ni har en mysig fredag! Hejs :)

Föräldrakurs och Vecka 35 börjar idag :)

10-11-18,

Idag har vi varit på föräldrakurs på Björknäs :) det var mycket bra, tyckte barnmorskan där var bra! Mycket visste vi ju innan genom det man läst och genom BB kursen på Sunderby sjukhus men så vare lite nytt också! all kunskap e ju bra o ha! fick med oss några broschyrer också som kan va bra! Men man blev gooode seg i rumpan av att sitta där i 3 timmar haha.. :) Var 6 stycken par som var där..  och alla skulle ha typ kring början av januari utom jag o Adam hihi... vi har ju 29 december.. men som sagt, jag tror och hoppas han kommer komma kring 2 januari, vore nice :) men som sagt, han kommer när han kommer, är nog inget man kan välja själv direkt :)
försöka knipa kan man ju men blir nog svårt att göra det i flera dagar haha..

annars så börjar vår vecka 35 idag :) helt sjukt att det bara är 5 veckor kvar nu... shit! det är verkligen nära!
man börjar ju bli lite nervös för allting men jag tror det kommer bli helt underbart då väl lillen är ute, vilken lycka det kommer vara ojojoj :)

här kommer magbild i denna vecka.. nu e magen riktigt stor känner jag :)





hihi stor magen min :)

Bebisen:

Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Mamman:

Nu är det mycket mindre fostervatten och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig anfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Du kan också ha fått matsmältningsproblem av samma orsak.

Mina egna tankar:

Jaa nu börjar man som sagt bli tung och ryggen känns dagligen ont.. men de är just längst ner och försöker ha bältet hemma så det underlättar lite iaf..  Halsbrännan går ju inte och få bort direkt, men gavisconen hjälper lite grann tillfälligt iaf :) Det spänner och sträcker på magen nu, den växer nog en del hela tiden.. får hoppas man inte spricker upp helt, för de känns ju så ibland, att man ska spricka i huden haha :)
Men snart kommer vår bebis och jag längtar så in i noooorden efter honom!! :)

Lycka!

Nu e jag astrött och vi ska krypa ner... hoppas ni haft en bra dag!

hejs.

Kul med kommentarer.

10-11-17,

Tack ni som skriver kommentarer, verkligen jättekul och läsa :) Och tack ni som skrivit att ni tycker min mage e fin, söta ni är!

Jo nu äre 42 dagar kvar till lillsötisen kommer, vi är ju beräknade 29 december 2010.. :)
Min storebror tror att han kommer komma tidigare och jag o Adam tror nog att han kommer i Januari!
Men ska nog göra en sån där gissningslista snart, hihi kan va kul och se vad folk tror och hur det kommer att bli..

Ja ni som vill, kan ju gissa vilket datum våran lille kommer att dyka upp? :) vore kul o höra.

Kram på er.

Lillhjärtat ♥

10-11-17,

Idag har jag varit hos Barnmorskan på morronen och det gick bra, tyvärr kunde ju inte min darling hänga med då vi hade en tid så tidigt på morron.. Men det gick bra ändå! Vi mätte magen och tog blodtryck och lyssnade på lillhjärtat vårat :) åååh det är så underbart VARJE gång ♥ Det låter så himla snabbt hjärtat slår men det var perfekta hjärtslag..

Sen vägde hon mig för första gången, haha... eller jag har ju vägt mig när jag skrev in mig första gången, vid starten men nu var första gången hon tittade till vikten... hua haha, gillar inte vågar och nu väger man mer än man nånsin gjort, men såklart för man har ju ett litet liv i magen ♥ Men det var lagomt mycket så det känns bra! Hon tror jag kommer klara av förslossningen utmärkt.... så vi får hoppas det!

Igår lyssnade vi på avslappningsskiva och det var faktiskt bra! man blev skit trött och tung i kroppen och det kan vara bra o träna andningen och sånt nu lite innan..

Så nu e jag hemma och tänkte väl försöka plugga! Tänker på min älskling som är ute i kylen heeeela dagen idag och det är typ minus 17 grader här... Han e så duktig när det är sånna här väder och massor med räkningar att dela ut..

Nu ska jag ta tag i pluggeriet! Hoppas ni har en bra dag :) ♥

Vann för tusan :)

10-11-16,

Jaaa typ första gången man vinner nått känns det som, förutom typ 25 kr på triss ibland :)
Var med på en tävling om en bebisbok och skrev varför jag ville vinna den och jag vann! guud så kul..
Här kan man kika om man vill veta vad det innebär.. www.bebisboken.se

Kan skriva lite kort, man kan skriva in om bebisens utveckling och lägga dit bilder m.m och sen kan man framkalla ut den så man får den som en bok! kommer va superkul att ha sen :) gillar ju att ta vara på minnen och saker man upplever!




så det var nog höjdpunkten idag, att komma hem till :)

annars så har jag varit på skolan och haft Problemlösning med matteläraren som inte är den bästa.. usch idag blev jag faktiskt lite less, han e ju så velig och skör och så snorar han massor va fan.. och är typ 80 år.. ja menar, skärpning! Vem torkar av sitt snor på tröjan och sen inte hänger med på våra uträkningar på tavlan?
det är ju som att han själv inte fattar och ska gå igenom allt en gång till, medans hela klassen har fattat för lääänge sen... usch blev frustrerad idag, SUCK!  och BLÄ.

nåja, efter det var jag o Helen och myste lite hos Ida :) det var mycket trevligt iaf :) tack gumman!
så kom hem kring halv fem..

ingen darling hemma... shit vad han får jobba denna vecka alltså... han börjar ju 05.00 och får se när han kommer idag.. hoppas vi kan äta middag tillsammans iaf.

ikväll blire inte mycket knop här hemma kan jag säga, är jättetrött för i natt sov jag inte så bra alls..
vaknade mycket och när jag vände och vred mig så vaknade bebisen i magen och trodde väl att han skulle va vaken haha, så han började kicka på :) sötnosen...

men imorron äre självstudier hemma så det blir plugg hemma! då kan man sova ut lite mer :)

ha en bra kväll. hejs.

Dags att plugga på.

10-11-15,

Jaa nu gäller det att ta tag i pluggeriet känner jag... vi har ju typ 2-3 lektioner i veckan så resten av dagarna måste jag faktiskt plugga nu, så äre bara.
För man känner ju lite stress kring detta med kursen att man ska hinna klart allting, genom att jag inte vet när bebisen vill komma ut.. det kan ju bli tidigare också, och då kan de vara skönt att ha gjort klart så mycket som möjligt i kursen... särskilt när man har fått alla 5 kursuppgifter att göra och man kan ju göra alla nu innan och sen bara vänta till redovisningstillfällena! vore ju smidigt att ha klart den, ska jobba på den frågan :P

idag har jag och Helen varit duktiga iaf och gjort den dumma engelska uppgiften.. En mattebok på ENGELSKA som vi ska läsa och ta ut citat från... hua! men nu är den gjord.
och snart är en till gjord! :) yey..

det ska nog gå fint detta... men grejen med denna kurs är att tentan är den 12 januari och då har jag säkert fått bebisen redan, HOPPAS JAG iaf.. och den tentan är att räkna 5 tal och skriva hur man tänker kring dem osv..
så den tror jag att jag skulle kunna göra på nåra timmar, då får vi se om Adam kan va med och ta med bebisen eller hur vi gör, de får vi se då :) men siktar på det! vill få bort gjort hela kursen, vore så skönt o lägga de bakom sig.

nu väntar jag på min älskling, han har världens längsta vecka denna vecka.. jäkla elräkningar..
har har börjat klockan 05.00 i morse och är inte hemma ännu... klockan e 19.30 snart... :/

det har bara varit jag o magen ikväll :) hihi.. och jäklar vad mycket bebisen kickade då vi pluggade jag o Helen.. den for runt som bara den och magen stod åt alla håll... Helen fick känna massa rörelser :)
mysigt!

nu ska jag se om han kommer... hoppas!

tjohej.

Söndagsmys.

10-11-14,

Ja igår var det som sagt dop för lilla Hugo, han e så underbar de lilla livet :) här kommer några bilder från dopet.
Det var så att det var 3 famljer som döpte sina bebisar samtidigt, och nära o kära till dem satt bakom..
Min bror som var gudfar fick hälla upp dop vattnet och jag som var gudmor fick tända ljuset för Hugo! :)





Han e så söt o goooo :)



Stooooort pakeeeet :)



Ja det var iaf ett jättefint dop och mycket trevligt! Fint minne och nu e lilla Hugo döpt!

Just det, skulle visa mina dop presenter! En gjorde jag själv, med scrapbooking.. jag scrappade på en canvas tavla och såhär såg den ut:



Dikten tyckte jag var jättefin, passa perfekt när man var gudmor..

Att få ett litet gudbarn 
är en gåva och en ära
att man är så betrodd
att stå ett liv så nära.

Man länkas till varandra
med ett gudomligt band
Så själsligt är man nära
fast man bara ses ibland.

Ett gudbarns liv man följer
av omtänksamma skäl
för man har fått till uppgift
att se till barnets väl.

och även i det tysta
finns detta alltid kvar
att man känner något särskilt
det gudbarn som man har.

Sen köpte jag o Adam även en fotoram som det var graverat in hans födelsedag, vikt, längd och namn..
och sen satte vi in ett kort på Hugo, det där kortet var något som följde med bara..



Hittade även en skitgullig sagobok som jag bara var tvungen o köpa till dem! :)
Det var en saga där man hade skrivit in Hugos namn och allting, var han föddes, bor, föräldrar, barnmorska osv.. som de gjorde en gonatt saga av..

 

Här är en sida ur boken!




Så det var uppskattat! :) Plus att dem fick massa andra fina presenter av familj o nära o kära.

*******************************************************************************************

Inatt vaknade jag kring två av att lillen i magen började leva om, så det blev att jag var vaken en timme typ, jag fick inte ligga på ena sidan och inte på andra för då kickades det :) hihi var lite mysigt för då låg jag och höll handen där han sparkade och de var nästan så att jag kände foten och kunde ta tag i den, men de tordes jag inte :) men häftigt när han som sträckte på sig så man kände foten och sen vart de en bulle på andra sidan magen, sträckte sig verkligen över hela magen... :)

sen gick de bra o sova! :)

idag har vi varit till Richard o Johanna o Hugo o hälsa på, alltid mysigt! :) jag dona på och bytte blöja på honom o sånt, hehe träna lite :)

sen efter de blev det barnens hus en sväng..  där jag köpte en mobil till spjälsängen :) man blir alltid så glad när man köpt nått till lillen, jag blir jättelycklig i hela kroppen. kan som inte gå in i nån barnaffär UTAN att ha köpt nå till bebben :P

2 kossor, 2 får och ett fyrklöver i mitten :) Får visa mer sen när vi gjort fint med spjälsängen och satt den på plats där, vilket vi snart borde göra!!

 

En mobilarm till som håller den uppe..

 

Längtar tills det står färdigt och lillen strax ska komma! man vet ju aldrig när han dyker upp :)
45 dagar är det kvar till beräknat datum, sen vet man ju inte :)

nu ska jag kila, ikväll blire en sväng till Heden! :) Pappa har fått ett dagens trav i farsdagspresent, får se om han vinner nått. hehe!

Hejs svejs.

Dop för lilla Hugo.

10-11-13,

Ja idag äre dop för lilla Hugo som inte är så himla liten längre, hihi han e faktiskt 5 månader idag prick :)
Vi ska vara i Gammelstads kyrka och jag tror det kommer bli jättefint! Jag åter kommer senare med nå bilder från dagen :) nu ska jag duscha och slå in lite doppresenter!

hejs.

Dagvild.

10-11-12,

Ja gud vad man är dagvild som gravid haha.. Idag när vi gick från skolan så tänkte jag på att vi hade lektion om nån dag igen, tänkte inte alls på att det var helg,men de var det juh... :) kanske för att vi haft ledigt mycket under veckan och sen fredagslektion, kändes ju som måndag eller nått..

men det är bra att ta varje dag som det kommer :)

har fått hämta ut min lilla svarta snygga kamera som kommit idag, YEY. nu har jag äntligen en liiiiten kamera som är smidig att ha med sig överallt! Lycklig :)

min sötnos har fått jobba extra idag, ikväll är han och donar.. han är så duktig.. han kämpar på, så det blir lite eget idol mys för mig, fast han ser ju ändå inte Idol men :P hade ändå vela ha han hemma, men vi har ju lördagen och söndagen tillsammans!

pausar lite... måste känna på magen, det kickas :)


ja imorron är det dop för lilla älskade Hugo!! :) ska bli skiiiit mysigt, ja längtar!
han e så himla söt... ska fota massor :)

men nu ska jag slappa vidare i soffan. tjohej. hoppas alla har en mysig fredag.

Seg dag idag men ny vecka :)

10-11-11,

Idag har jag sovit ut och myst på hemma mest bara.. har pysslat och donat med lite stuff som än så länge är hemligt, får visa senare! :)

ja vill göra så mycket så jag fastnar som på samma ställe :P men de ska nog bli nått trots allt..

darlingen har kommit hem och vi ska snart iväg o handla mat, handla grovt sandpapper... till våran trapp som vi ska slipa med slipmaskin senare idag.. när den sedan är slipad fin så ska de målas, jag hoppas de kommer bli fiiiiint..

har gått omkring med gravidbältet ja låna av Johanna för nåra veckor sen, gud så skönt det är... den håller som till ryggen igen på plats och så lyfter den lite av magen... i love it!
för idag går vi ju in i vecka 34 med magen! :)  MYS.

Beräknat förlossningsdatum: 2010-12-29

Barnet blev till omkring: 2010-04-07

Du är i vecka: 34

Du är i månad: 8

Antal graviditetsveckor och dagar: 33 veckor 1 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 48

här kommer en bild nu i vecka 34..



Magen e stor nu, putar raaaakt ut :P

Ska sätta in nå fina bilder sen på mig o Adam om dem blir som jag vill!

Men nu ska vi handla lite!

Så slut man blir.

10-11-10,

Japp nu e Adam pappa och har halva vårdnaden om vårat underverk som ännu är i magen! :) han är redan så älskad och efterlängtad, vilket han varit redan då jag fick reda på att jag var gravid i vecka 6!
Tänk så länge man längtat efter honom och nu är det bara ca 6 veckor kvar att längta om vi inte går över tiden då , då blire ju lite till... :)

jaaa det var två personer som skulle vittna att Adam skrev på papprena om bebisen! viktigt detta :) hihi.


idag har jag varit på stan i snö ovädret, såg typ ingenting då man gick mellan affärerna.. men gick inge länge så..

sen har vi hämtat en golvmatta till källaren på colorama, även lämnat igen ett kakelplast som vi först köpte jättemycket av, men det blev inge snyggt då vi satte upp den.. så vi sket i den idéen..

sen har vi rivit upp den fula röda heltäckningsmattan som varit i källaren, och där under var de ju högar med svart sand typ och spackel som vi dammsugit o donat med.. även tagit loss mattan i trappen.. så nu äre inte så snyggt där men de ska BLI så småningom  :)

men gu så slut man blir av ingenting känner jag nu... man vill så mycket och jag donar på, men efter en stund känner man hur kroppen säger ifrån, och man får sammandragningar eller ont i ryggen... då äre bara o sätta sig ner.. och att gå i trappen mycket är fasen skit jobbigt nu för tiden :P

Glad att man har en sambo som uppskattar en och tycker man e superduktig som donar på.. :)

Men är himla glad att man ändå kan göra lite små saker iaf, så man inte behöver ligga platt, men jag längtar tills vi e klara så man kan slappna av sen och samla krafter inför allt. Man blir ju som inte lättare heller nu :P

osså e jag törstig heeeela tiden, shit vad jag dricker alltså.. måste hämta nått o dricka! :)

tjohej.

Mata bebis redan nu?

10-11-10,

Haha ja ibland känns det ju som det i magen... speciellt nu två nätter i rad... då har jag vaknat kring kvart i fem, och älsklingen går ju upp kvart över fem på morron... och jag går på toa osv..

Kring den tiden så vaknar lillen i magen också och sparkas.... om jag då blir vaken för länge så blir jag JÄTTE HUNGRIG så att det gör ont i magen.. i förrgår så orkade jag inte göra nån macka fem på morron utan jag lyckades somna om med ond mage... men i natt så gick jag upp och gjorde en macka och han sparka och dona i magen, men när jag hade ätit mackan så kände jag knappt att jag hade ätit nått, den försvann lika fort och han slutade sparkas... haha! Matar bebis redan nu på natten med mackor?! :)

lillen sover rätt mycket i magen nu känner man, men det är mysigt då han vaknar och visar att han lever! och då lever han verkligen om, magen fladdrar och vibrerar o ändrar form :) jag längtar tills min nya kamera kommer så jag kan filma magen lite, och får hoppas man får med nå kuliga rörelser! :)

nu blire frulle och dusch, sen ska jag på stan en snabbis..


*********************************************************************************************

Idag ska vi även till kommun huset och Adam ska bli pappa på papper :) wiiiiii! tänk vad stort! Han ska "erkänna" att det är han som är pappan till lillen i magen hihi. 

hejs.

 

Vitt.

10-11-09,

Ja, idag tänkte vi fara och hämta tentan som man var tvungen att hämta ut i skolan för att få veta sitt resultat, för läraren hade tydligen gormat till det så nu vet man inte säkert vad man fick på tentan utan man måste hämta ut den... SURT. så än så länge kan man inte vara glad över att va godkänd för nu vet ja inte om de stämmer.. morr..
men dem hade inte kommit ut ännu på skolan så vi får säkert vänta nån dag..

nåja, ska iaf dona på lite här hemma idag istället..
har slagit igång en maskin tvätt och så har jag även börjar måla vårat skötbord :) det blir vitt vitt vitt :)
har målat ett varv nu men de kanske behövs ett till, vi får se när det torkar.. just nu ser det ut såhär iaf.





Vad tycks? :)

Senare idag ska vi börja kolla lite med bastu lavarna också, börja bygga dem lite smått..
sen vill jag även måla mer i trappen så vi får de klart nångång! men de är ett dumt räcke där som vi inte har bits till som passar, men pappa skulle kolla om han hade! för den måste ju bort under tiden...

**********************************************************************************************

nu ska jag fundera lite på min " Matte-påse " jag ska göra också som är kursuppgift 3 i denna kurs..
Tillverka en mattepåse som man kan använda med barnen i förskolan.. finns ju så mycket man kan göra, så måste bara bestämma mig för nått :)

tjohej.


Guuu så skönt.

10-11-08,

Yeeey, klarade tentan vi hade om naturkunskap o molekyler o allt möjligt skumt :) det känns så himla bra! var huuuuur nervös som helst när man skulle öppna mailet men så glad man blev wiiiiii..

efter att ha varit lite less på mattelektionen idag så blev detta toppen bra :) mattelektionen var kul och diskutera och sådär genom att höra hur andra tänker osv, att man kan lära sig många olika sätt att lösa uppgifter på, men att sen förstå varför vi kommer ha sånna tal på tentan sen kan ja INTE förstå, genom att vår uppgift är ju att kunna lära barnen i förskolan hur man kan räkna osv... och då kommer vi INTE använda oss av X o Y och arean...

förstår inte riktigt varför vi inte har en tenta där man ska förklara på ett pedagogiskt sätt till barnen hur man kan lära sig räkna osv istället?? i dont get it.. skit flummigt! :P


men ikväll blire att fara till Tessi och äta tårta, hon har ju fyllt år :)  Då kan man äta tårta och fira lite över tentan samtidigt :)

nu ska vi laga laxlåda, hoppas de blir gott!

tjohej.

Vilarsöndag.

10-11-07,

Idag har vi inte gjort nå mycket, bara tagit det lugnt och vilat... sov ju sisådär men skönt med helg, då man ändå kan försöka sova länge iaf :)

ont i ryggen har man dock.. men men bebisen sparkar i magen och de gör mig glad :)

har varit på middag med darling, mamma, pappa och brorsan på Kina och ätit! himla mysigt och gott :)
fick ett par superfina mini tjocksockor av päronen till bebis, så söta! man blir så gla :)

nu ska jag vila mig och inte göra nått!

Jag och hjärtat mitt.



hejs.

Award.

10-11-06,

Ser att jag har fått ett award av Magda som jag ska svara på antar jag :) hihi, vet inte heller riktigt hur sånt här funkar men vad jag fattar det som så ska jag skriva sju sanningar om mig själv! :)




Jag ska skriva 7 sanningar om mig själv:

♥ Jag älskar att se skräckfilmer men efteråt är jag livrädd för allt. 

♥  Jag är livrädd för mörkret, tar aldrig promenader själv när det är mörkt.

♥ Jag är riktigt lycklig när jag håller i en kamera. Foto är ett stort intresse.

♥ Jag kommer aldrig köra i vinterväglag med sommardäck igen..

♥ Jag har ganska dåligt tålamod när de kommer till pillriga saker.

♥ Jag känner på mig att jag kommer bli en hönsmamma när bebisen kommer :P

♥ Jag är en planeringsmänniska.


Sen tror jag att jag ska skicka vidare detta till 7 st och då blir det dessa 7:

Mia

Tessi


Emma

Magda

Marre

Kristina 

Emma P


Så får ni skriva nått om er själva! :)

Tjohej från mig.

Lördagmys med snö.

10-11-06,

Ja i går kväll började det snöa och nu har vi fått snö igen, tredje gången gillt kanske? nu kanske snön stannar för gott, vi får se.. Det är himla mysigt iaf, man börjar direkt tänka på julen och allt mysigt som hör till..

idag äre våran dag, min o Adams, eller 6 är vårat datum iaf! Så idag äre 3 år och 10 månader vi har varit tillsammans, så om 2 månader firar vi 4 år! :) shit, tiden har gått fort men samtidigt känns de ju som vi kännt varandra hela livet!

Vi ska idag mysa på med att åka till luleå, äta mys middag ute och sen gå på bio! Man får passa på och göra lite sånna saker nu bara han och jag, innan bebisen kommer :)

ska bli supermysigt...

hoppas ni med har en mysig lördag :)

hejs.

Barnmorskan.

10-11-05,

Jaa barnmorskan gick hur bra som helst, hade blivit 2 centimeter större om magen än sist. så det stämmer precis in på kurvan, toppen fint tyckte hon! :) Hon berätta hur vår lille bebis ligger i magen och kände huvudet, kroppen och ben.. *mys*

Huvudet är neråt iaf och på vänster sida om magen ligger bebismagen och där hörde hon hjärtslagen och sen ligger rumpan och benen till höger i magen.. de känner jag också, för där sparkas de mest och blir störst bulle o känna på :) hihi våran lilla krabat.

Alla värden var även helt okej, så det känns bra. järnvärdet står still men bättre de än att de går ner iaf! tar ju ändå 2 tabletter per dag så, mer ska ja inte behöva ta.. haha då skulle nog tarmsystemet stanna upp heeelt haha.. Det är ju nog nu med två!

ska börja med andningsträning nu snart också, kan va bra inför allting som kommer med förlossningen..  ju mer man tränar desto mer har man koll på hur man kan andas iaf, sen om de blir så eller inte i själva stunden är en sak, men då har man det i huvet iaf och min älskling kan puscha mig :)

näe nu ska jag ta på mig bältet igen, skönt med de faktiskt!

mätt i magen efter den Kreolska grytan, första gången vi testar göra den..  grymt gott blev det, så nöjd att man kunde göra lika gott som mamma brukar göra! hihi :)
Mammas mat e ju alltid så bäst!

nu mys pys.... ha en bra fredag för de har jag ! :)

Freeedag :)

10-11-05,

yey fredag idag :) så skönt med lång ledig helg, fre lör sön :)

ska ta och fixa och ringa lite samtal nu på morron, sen ska jag iväg till Barnmorskan och lyssna på våran älskling och hur han har det i magen :) alltid lika roligt! :)

sen blire att köpa lite grejs till huset, mer målarfärg bland annat.. och till källargolvet lite grejjer..

sen blire fredagsmys för hela slanten, vi ska laga Kreolska grytan o mysa på :)

hoppas alla har en superbra fredag och Grattis söta Tess på din dag!! :) KRAM.

hejs.

Vecka 33.

10-11-04,

Ja idag går vi in i vecka 33! Det närmar sig sakta men säkert :) eller egentligen inte sakta för jag tycker det har gått jättefort verkligen... kan inte fatta att våran bebis snart är här, jag e så fantastiskt lycklig över de :)

Nu ser de ut såhär:

Beräknat förlossningsdatum: 2010-12-29

Barnet blev till omkring: 2010-04-07

Du är i vecka: 33

Du är i månad: 8

Antal graviditetsveckor och dagar: 32 veckor 1 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 55


Bebisen:
Nu väger din bebis ca 2 kg och är 43 cm lång. Bebisen ökar nu sin vikt med ca 225 g i veckan. Nu uppfattar bebisen ljus och mörker, dag och natt. Underhuds fettet lagras upp. Nu börjar din bebis kunna reglera sin kroppstemperatur.

Mamma:
Måttet på din livmoder är nu 30 till 33 cm. Men det kan vara olika, huvudsaken är att din egen kurva växer som den ska. Du kan öka mycket i vikt och det är inte konstigt. Just nu behövs mycket näring både till dig och din bebis, så sluta inte äta för att du är orolig över stor viktökning. Prata med din barnmorska om du oroar dig för din vikt.

Och här kommer magen min :) eller bebisen min! :)




Ser lite mysko ut men det bjuder ja på :P



Hur känner jag mig:

Jo det börjar kännas nu att man e tyngre! Ont i ryggen har man ju varje dag och det är svårare att sova på nätterna.. man e inte smidig som sagt :P halsbränna har jag ju också och det är inte smart att böja sig ner och ta upp nått då man precis ätit haha... har ju problem med min mage redan innan graviditeten då jag hade halsbränna då och då, så nu äre pretty much kan jag säga! de brinner väldigt ofta i min hals!
men men, har haft en toppen graviditet annars, hittills har de varit jättelätt o mysigt men nu börjar man bli tung som sagt.. men de är ju trots allt bara 7 veckor kvar.. o vem vet om han kommer tidigare? :)

som när vi var in på en barnaffär så tappade jag en skötväska på golvet och plockade upp den, då blev hon som förvånad: jahaaa du kommer ner till golvet än så länge :) haha.. jo det gör ja juh men magen tar i... men de gååår hihi!

jag försöker iaf tralla på som vanligt, i den grad det går.. känner man att man har ont så ska man ju vila, vilket jag gör oftast i soffan om kvällarna för då känns ju att man varit o gått hela dan i ryggen.. fick även låna ett gravid bälte av Johanna och den var faktiskt himla skön o ta på sig då och då.. den stärker i ryggen precis där de gör ont och lyfter magen lite åt en ! helt perfekt :)

men jag e nöjd att man har de så bra trots allt :) vi får se hur de går längre fram! är en stund kvar..

när vi fått klart det jag vill vi ska ordna med huset innan bebisen kommer, så kommer det bilder på det också! :)

nu ska jag krypa ner.. imorron är jag ledig, gud så skönt! ska greja på hemma och sen till barnmorskan!! :)

hejs.

Ny kamera.

10-11-03,

Just det... jag ska få en ny kamera :) jag har ju inte så tur med mina små kompakt kameror, dem lyckas ju alltid gå sönder på nått sätt.. och jag lyckades hitta en försäkring på en gammal blå sony kamera som jag hett sönder på nått vänster.. och då hade jag ett värde på 2000kr att välja en ny kamera för på Cyberphoto så det var ju riktigt nice :) wooohoo... tänkte de är ju faktiskt GRYMT viktigt att ha en fungerande liten smidig kamera då man ska in på förlossningen och även nu såklart, men då använder jag ju min Canon :)

men iaf, så denna ska jag få snart hem i brevlådan yey :)




Kommer bli skitbra det :) längtar tills den kommer. då ska jag även göra nån filmsnutt med kameran på magen, magen rör sig så himla mycket och det är så fränt o se, vill ha nått sånt minne kvar också på film!

********************************************************************************************

ja gud vad jag vill skriva mycket här egentligen men det ska jag inte göra... För det är så mycket jag verkligen inte förstår mig på.. ingen aning vad som sker men det är väl sånt man får ta... Det enda jag vet, är att jag inte hänger med på nått och inte förstår nått :P men thats life... Äre så att jag inte ska förstå nått då äre väl så! Ibland funderar jag, men för det mesta skiter jag i vilket... i don't give a damn! Jag mår bättre så :)

Mitt fokus är såklart mitt framtida liv som kommer, jag älsklingen och vår underbara bebis! Kommer bli wonderfuuul, men än så länge är han ju i magen och växer på sig lite... det tycker jag han kan få göra :)

näe nu svamlar jag och e trött, nu ska jag lägga ner haha! har inte haft mycket för mig idag eftersom jag skriver här hela tiden haha... men målat har vi gjort iaf, skönt det.. :)

tjohej.



Donat.

10-11-03,

Nu har vi donat o målat, inte riktigt allt men nästan, färgen e dock slut.. men de gick hyffsat iaf.. ska kanske ta o hyra en färgspruta ändå till andra varvet, vi får se..

nu vilar jag ryggen och ska nog ta och kika lite i litteraturen för kursen.. har fått idag boken från bokus :)
och sen tidigare har jag de två andra vi ska ha! bara den engelska kvar, men den ska ja inte köpa, den ska vi fixa snart nån dag, blir skönt det och få det bortgjort! lika bra de när alla uppgifter i kursen är lite på eget ansvar när allt ska göras... så bara ta sig i kragen!

trött e jag dock nu..

får lägga upp bilder sen på hur målningen blir o de.. när de e färdigt..

nu ska jag viiiiila och läsa lite. tjohej.

Matte.

10-11-03,

Ja matte kursen har ju dragit igång och det är faktiskt himla intressant då man väl fattar vad dem menar :) och hur vi ska tänka kring barnen med dessa grejer... tyckte de var bra idag för man förstod mer, och jag fick massa AHA- upplevelser hihi..

imorron har vi en annan lärare så får se hur det är då, hoppas det är lika bra så man hänger med, för det gäller det nog att göra i denna kurs, annars e man lost..

och imorron ska även Linda komma in till skolan och äta med oss, ska bli skit trevligt! :) så de ser jag fram emot.

nu ska jag o sötisen strax måla här hemma, japp vi ska försöka få klart vid trappen och allt det..
kommer bli nice då det blir klart, men det måste ju göras.. vill ju får bort saker att göra innan bebisen dyker upp.

just nu ligger han och kickar mig i magen och bökar runt.. sötnosen våran! har sån längtan efter honom så det inte är klokt! men som sagt, skönt o göra bort massa saker innan han kommer så man sen är redo för bara bebismys och släppa hus doneriet ett tag.

nu e mitt hjärta här så nu ska här donas... hejs!

Behöver vila.

10-11-02,

2 november... iiii de går undan!

igår var egentligen en riktig skit dag. ucsh hade ont i kroppen och var trött som fasen! blev inge bra alls.. men nu är det en ny dag och jag e ledig! gud så skönt.. har fått sova lite mer nu och så!

det som inte var skit igår var ju att jag var hos brorsan o Johanna o hälsa på :) lille Hugo var också vaken och han charmade mig totalt som vanligt! han bus ler och e så gudomligt söt... fick mata han med ersättning i sängen o dona på! myspys.. glömde dock ta nå kort på sötnosen men får göra de nästa gång!
Köpte en minikofta till lille Hugo som han fick igår, supersöt var den.. som en liten farbror blir han då! :)

fick även av brorsan o Johanna lite grejer, dem e för söta..



och nåra nappar :)



sen fick vi även blöjor! :)

denna köpte jag själv igår, tyckte den var så söt! och turkooooos :)



Ja, man blir så lycklig av dessa små underbara kläder.. tänk att det faktiskt kommer rymmas en liten människa där inne.... så STORT.

nu ska jag dona på lite hemma och sen när älsklingen kommer ska vi fixa bilbarnstolen och köpa lite annat stuff med! :)

Marre: tack själv för att du är en sån underbar vän! hann aldrig ringa dig i helgen , då jag jobbade och hela helgen försvann som, men vi får höras snart! saknar dig massor!

********************************************************************************************

Just de, ska visa mina snygga skor jag köpte i torsdags på tjejkvällen också!! :)

ett par grymt sköna skor, som man får skippa gå i blött med... :)



och ett par grymt snygga andra skor som jag ska använda EFTER graviditeten, tror inte jag orkar gå i dem nu!



hejs.

En vän.

10-11-01,

Tog denna från Emmas blogg, tack gumman..

kände att jag behövde sätta ut denna.. tycker den var fin och får en att tänka till hur en vän ska vara!

En vän kan bejaka
och skärpa alla sinnen.
Hon delar gärna tankar,
drömmar och minnen.

Hon lyssnar och besvarar
och vågar alltid fråga.
Och när du är rädd
kan hon få dig att våga.

Hon står vid din sida
när livet är hårt.
Och hon får dig att skratta
åt det som varit svårt.

En vän bryr sig om dig
för hon har dig kär.
Och hon älskar att se dig
precis som du är.


Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0