www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Älsklingen 5 månader.

11-05-31,

Hipp hurraaaa, min älskling blir 5 månader idaaaag! :)

Och idag har han fått vara med mormor och morfar och busat! För pappa har jobbat och mamma har varit på skolan och skrivit en matte tenta.
Pust.. den gick väl sådär, ganska bra ändå tror ja. men det krävs att man ska ha så få rätt för att bli godkänd så det är frågan om man klarar det precis, eller om man faller dit precis. Ingen aning men det återstår att se, jag gjorde iaf mitt bästa och det jag kom ihåg från mitt pluggande.

Så nu släpper vi det och så ska jag bara skicka in en uppgift som jag NÄSTAN e klar med, så är det sen sommarlov, men kan säga att redan nu känns det som en stooor sten fallit från mina axlar. Hua.

Lillhjärtat mitt, han e för söt. Nu e han väldigt mycket för att ha saker och dona med, trycka på, greja, superkul att han blir mer me och sådär! Han älskar aktivitets tavlan som jag hade när jag var liten , han snurrar och grejar för fullt.. Gåstolen kan han sitta i ett tag också och dona på med, men inte alltför länge, det är klart, blir jobbigt att sitta upp en längre stund då han inte är helt hundra på att sitta ännu..
På en vecka ska han få sin andra vaccinering och då ska han även vägas och mätas, ska bli kul o se hur stor han blivit nu! Han äter mer och han äter även smakportioner :) han tycker de e supergott! Lillhjärtat.



Nu ska vi laga mat! Ha en trevlig kväll trots allt regn idag! Men då kan man vara inne med gott samvete :)
Mys det med :)

Hejs.


Sista rycket.

11-05-30,

Idag gäller sista rycket för mig att plugga till tentan, imorron klockan 9 äre dags. Hua! Kommer lätt vara den svåraste tentan hittills, så vi får se. Men med bra inställning så kanske de går? :)

Trots de fina vädret så blire pluggeri. kanske ändå hinner med en prommis som en paus i allt :)

så roligt kommer jag ha idag.

annars så hoppas jag vår "stubbgubbe" kommer idag. haha vi ska ta bort stubbarna till träden vi har tagit ner på baksidan, han ska ta bort stubbarna och flera buskar och onödigt jox på gården. ska bli riktigt skönt o få det rent o fint, och en stor gräsmatta utan gorm :)
ska även fixa själv lite med att rycka upp onödigt stora tuvor som finns på gräsmattan.. men de gör vi då ja har sommarlov :)

nu äre bara o sätta igång.

hejs.

Loke överaskade mig.

11-05-29,

Ja rätt vad det var idag så satt Loke med ett paket och en lång present i famnen som jag skulle få. Hihi vilken överaskning :) Haha pappa Adam säger att Loke varit och fixat det på stan :P trots att han varit inne hela dan, han måste ha smygit ut den lilla snutten haha.

En underbart fin rosa ros fick jag och i paketet var det sockar, haha.. har klagat på att jag inte har nå sockar och igår hade jag på mig ett par med hål i, fasen åh.. så han tyckte de behövdes :P
Rosen var superfin! Tackar mina båda älsklingar så oerhört mycket!
 Det var mycket gulligt. Älskade lilla familj.





Vi har annars promenixat idag, varit hos Adams föräldrar och grattat henne, jag har hört av mig till min mamma som kommer hem imorron från Amsterdam och nu kanske vi ska se en film om vi orkar. Den vi såg igår var riktigt bra. Limitless hette den.. :)

Hoppas ni haft en mysig dag.




Morsdag idag.

11-05-29,

Ja tänk, idag har man sin allra första morsdag! Ja tänk att man e mamma till en sån underbar son!
Vilken otrolig gåva man fått :)

 Hihi, har myst med hela familjen på morron och så fick jag sova lite extra medans Loke o Adam gick upp.. men kunde som inte sova ändå så klev upp med dem :) Mina älsklingar.

Min egen mamma är inte hemma nu men ska skicka en hälsning till henne ändå! Underbara mamma.

Hoppas Loke älskar sin mamma också massvis, ska bli så fränt sen då han kan prata! :)

Brukar ju inte fira denna dag för min egen mamma nå speciellt mycket men ett grattis eller så kan man ju alltid säga, och ibland brukar vi köpa någon blomma eller så, för att visa sin uppskattning.

Grattis till alla er underbara mammor!

Ha en mysig dag och ta hand om varandra.



(bild lånad från google)

Hejs.

Härlig lördag.

11-05-28,

Idag har vi haft en lugn och mysig dag.. vi har ätit frukost o myst tillsammans hela familjen på morron, vi har badat Loke som skvätta hur mycket som helst, han verkligen storm trivs i vattnet o plaskar på :)

sen har vi spenderat tid ute i Heden där mina bröder och familj var, vi grillade tillsammans och lekte med små pluttarna.. Hugo äre full fart på, han ställer sig upp nu och kan gå med hjälp av en vagn på hjul, supersöt. Loke satt och skratta och busade på. Hugo petade Loke i munnen och donade haha :) det är kul och se dem två tillsammans! Tänk vad mycket bus dem kommer göra tillsammans och tänk bara typ nästa sommar... då kommer dem båda springa omkring och dona, shit det händer verkligen mycket på kort tid. :) de små liven.
Det bästa som finns.

Vi tänkte mysa nu med en film, får se vilken det blir. Loke har somnat kring 22.. snart borde vi försöka få han i säng tidigare om kvällarna, känns som rätt sent att fortsätta med. Skulle behöva ändra på hans sista nattmål också, att man kanske kan testa med välling istället för ersättning och bröstet. Känns som då håller han sig mer mätt längre.. men frågan är om man kan börja med det på en gång från det vi har nu, eller så blandar man hälften hälften från början så blir det iaf lite tjockare och matigare. Vi får se.

Nu filmmys.

Hejs.

De tar sig.

11-05-27,

Ja matte kunskaperna tar sig så småning om. haha. man lär sig liiite mer i taget och nu känns det som att jag kommer ha baskunskaper iaf till Del B. Del A jag räknade i morse är 15 tal och då hade jag bara ett fel. yey. det tar sig som sagt.

Har hunnit med att räkna matte, varit in på ica och handlat, varit in hos Eva och fått skrivet på papper till försäkringskassan om mina kommande mammadagar. Ska ju ta ut mina första mamma dagar nu, hihi. Vill som inte slösa dem men det har jag ju verkligen inte gjort hittills eftersom jag inte tagit några ännu ;)

Sen var jag och köpte sushi, MUMS! Tog med mig det och for till Helen. och nu e jag hemma igen.

Får se om vi orkar nån middag idag, kanske litegrann, sen blire att åka till Lokes farmor o farfar och mysa där litegrann ikväll, och sen hem och se film eller sova. vi får se hur det blir men mysigt ska det bli iaf :)

wiihoo, ha en mysig kväll nu.


Fredag, så underbart.

11-05-27,

Fredag idag, gud så härligt! Adam kommer hem rätt tidigt och vi får en mys helg tillsammans, wiii :)
Han har varit borta mycket på träningar och matcher och jag har varit hos Helen och pluggat matte så vi har inte setts allt för mycket. Vi har gått om varandra typ hela tiden.

Tack Kristin för länken, läste om det där nu, det stämmer ju säkert! Är säkert bara en utvecklingssprång för honom, sen hörde jag med en annan kompis och hon hade samma sak med sin lilla son just nu! Sen berättade även Helen att hon kände igen det där och att de små börjar bli mer o mer medvetna :) Det känns ju bättre att det är ett utvecklingssprång än att man är orolig att han är ledsen utan riktig anledning sådär.. Men såklart blir Loke gladare då vi myser och är nära varandra och det klagar jag inte på, det är ju det mysigaste som finns.

Som nu på morgonen, ligger vi så nära det bara går och snoozar och myser. sån härlig känsla! :)

Det är det här som är så spännande med de små, det händer saker hela tiden och massa nytt att lära sig, så himla kul. Än en gång, vad gjorde man innan man fick bebis?? :) haha

Näe nu blir det frukost här.

Jag måste bara Gratta min underbara vän här också på sin födelsedag, Marre på andra sidan jorden! Hoppas din dag blir toppen och att ni har superkul! Önskar jag kunde va med!
Även min kära mamma fyller år idag, men dem är iväg på en resa så vi får gratta henne när hon kommer hem!

Ha en mysig fredag.. det ska jag ha :)



Snart helg.

11-05-26,

Torsdag idag, då äre snart helg iaf.. fast då man e hemma och grejar på varje dag så blir man rätt lätt dagvild! Men skönt då Adam e hemma till helgen med oss, mys!

Jag sitter och funderar på varför mitt lillhjärta blir så ledsen precis innan han ska somna?! Är ju inge roligt alls. Han har ju fått äta så han e mätt, och sen när han blir trött så blir han så grinig och ledsen tills han somnar in, jag vill ju inte att han ska somna in gråtandes juh.. så självklart tar jag upp honom men då känns det ibland som att jag stör honom mer, han gormar och har sig och snarare blir piggare, inte då trött.
Igår kväll fungerade det att jag la honom i sin säng, sen började han gråta och jag försökte först stryka honom på magen och lugna honom så, men de gick inte så jag tog upp honom (pratade inte utan bara nynnande en låt) och vaggade honom ett tag och la tillbaka honom, sen låg han ett tag och grejade själv och somnade in tillslut.

Han är ju jätteduktig på det sättet, att han kan somna in själv och slappna av! det är så skönt.
MEN just innan så vill han ju som grina..

Nu på morgonen var det samma sak, han åt och sen blev han trött men ville såklart grina innan han somna... förstår inte varför? jag tog upp honom men då stretade han bara emot.. la ner honom igen bredvid mig och han fick bröstet efter ett tag, det blir han också lugn och trygg av och somnar..

Men kan ju inte ge honom bröstet varje gång eftersom jag nu minskat på produktionen av mjölk och vill bara amma på natten, inte på dagarna..

Nått tips på vad det kan vara? Han kanske blir less för att han inte somnar på en gång? :P
Känns bara så tråkigt att han ska somna gråtandes, det vill jag ju inte!

Just det som är jobbigt, annars är han så himla duktig. Som sagt, somnar in själv och sover hela natten med en gång som han kanske vill äta lite eller snutta. Så det är ju inget världsproblem men tänkte om ni har nått tips eller idéer på vad det kan vara? :)

Idag gäller plugg igen.. suck.. men snart är det tisdag och då ska tentan göras.

Hejs.

Kvällspromenix i solen.

11-05-25,

Ja guuuu så skönt det var! Helt otroligt härligt och solen lyste och gräset är alldeles grönt, tänk nu är det SOMMAR. Så härligt och få spendera denna sommar med Loke, hans första sommar med oss. Mys.

Vi på promenad :)



Lovely!

Bilder var ett tag sen.

11-05-25,

Har inte satt in nå bilder på länge ser jag juh, ändring på det! Så nu kommer några på lillplutten.

Får sätta in fler nån dag :)

Nu ska vi nämligen ut och promenixa så. Är ju så mysigt kvällsväder, sooool.

Hejs.

Varmt.

11-05-25,

Jäkla morgonrock, den är ju så sjukt varm! Haha. och så när man dricker the på morron, tror ni det blir nå varmt då? eeh joo. Haha. Kanske bättre o ta på sig nå kläder?! Haha.

Idag ser nog min dag ut som igår, bestående av plugg, Loke mys och förhoppningsvis nån promenad!

Har fått ett skrivbord som min brorsa haft förut, som vi satt i datarummet. Där kan jag nu sitta och pyssla med scrapping eller annat pyssel som jag donar på med! Helt perfekt! Då kan man även lämna det som man höll på med istället för att plocka undan allt hela tiden, det är ju så sjukt jobbigt då man väl börjat med nått, att behöva ta undan det på en gång..

Behöver jag säga att jag har nedräkning till sommarn? Näe. haha. men det har jag! Konstigt va? :P

Ha en bra dag.

Så trist.

11-05-24,

Ja men det är ju det. att sitta och räkna massa tal, fy tusan! Och det är ju inte heller så direkt att vi komma lära ut dessa tal till barnen sen i skolan, eeh nee... men men, ska det göras så äre bara o ligga i. Jag ska kämpa in i det sista för om en vecka äre ju fasen klärt. men hörde idag att man skulle ha himla många rätt för att bli godkänd bara så vi får se. man kan inte annat göra än att plugga och göra sitt bästa.

Jag e sjukt trött nu känner jag, ögonen börjar svida..
Loke ligger och sover, undra om de är för kvällen? säkert inte.. han kanske vaknar till på ett tag och sen somnar en sista gång kring 22. vi får se.

Imorse var han så gullig då vi låg och myste i sängen. jag ville snooza vidare längre än halv åtta så vi låg kvar och gosades och han somnade om, sen vakna han och vred sig lite men somna om. så där gjorde vi iaf 1,5 timme till så de var nice. Lite snooooz och mys så kan man vila lite till :)

Har inte så mycket annat kul o berätta utan nu äre bara att ligga i stenhårt för att sedan kunna slappna av TOTALT framöver! Hoppas ni haft en roligare dag än jag :P haha

Men det bästa med dagen är självklart då Loke skrattar och är allmänt mysig och vill va nära en, oj så underbart det är. Min lilla myspojke.

Trevlig kväll på er.

Här blire snart gonatt. :P





Måndag och ny vecka.

11-05-23,

Ny vecka och denna vecka innebär mestadels plugg för mig, det sista pluggeriet innan sommarlovet är här. För nästa tisdag så äre tentan som gäller och efter det är jag fasen ledig!!

Så idag har vi vaknat kring åtta, låg och myste lite i sängen och nu har man ätit frukost och lilla älsklingen sover i soffan bredvid mig efter att ha fått mat. Måste handla mer ersättning till honom idag, är slut nu.

Annars så hade jag tänkt göra gamla tentor idag och träna på, för då ser man ju lätt vad man fastnar på och vad man kan och inte kan... yes vi får hålla tummarna för att det går bra.

Solen var ju nyss här och det såg superhärligt ut ute, 14 grader.. nu har det kommit massa moln och vem vet, kanske kommer de regn? det har ju varit så skumt väder på sistone så man vet ju varken bu eller bä, sol eller regn eller kanske solregn samtidigt.

Näe nu ska jag vara lite effektiv medans Loke sover.

Hejs.

Helgen.

11-05-22,

Ja igår lördag så var jag iväg på Scrapping, man fick sitta i samma lokal som hon som äger o har affären Scraptime, hon var också med och scrappade. Vi var några stycken o jag fick tipset av Mia så ja var där med henne! var himla roligt :) var så längesen man scrappade nu så jag insåg ju hur mycket prylar jag saknar och att de finns en djungel av grejer som jag vill ha men inte har råd med just nu, fasen. Men de var skönt att man kunde pyssla på och sen om man behövde nått så kollade man bara i affären o tog de man ville använda. :)

Kul att kunna unna sig själv nånting kul att göra. Jag gjorde två layouter med kort på Loke såklart. Är inte helt nöjd med dem men dem duger, jag kan ju göra flera! Har ju en bunt kort på honom så nu måste jag ju införskaffa ett Loke album också så dem kan få plats i.




Åh blev sugen på att göra fler men de får bli när jag har sommarlov och inte skola o tänka på.

Sen efter de så blev de lite spelkväll hos Lokes farmor o farfar, himla trevligt hihi! Loke ville dock vara vaken länge då, så han somna inte hemma förrän halv tolv tror ja det var. Men då fick vi sova till halv nio sen så det var mycket skönt.

Idag söndag har varit en riktig hus fixar dag känns det som, Adam har klipp gräset o krattat, vi har prommat en sväng, vi har handlat lite mat, vi har städat huset, vi har tvättat bilen (invändigt och utvändigt) och nu så är maten i ugnen. Loke har varit super duktig medans vi var ute och donade med bilen o fixade, så sov han så sött i vagnen! Trots buller från gräsklippare, biltvätteri, barn som leker på gatorna och massa surr. Toppen bra :)

Idag blire kotletter i ugn med sojasås gjord på creme fraiche, mellangrädde och sojasås, riktigt gott är det. och pommes till. Sen blire nog lugna gatan ikväll :) det är vi fasen värda efter allt städande o donande!! Grymt jobbat älskling, du e bäst.

Älskar min lilla familj, jag är så rädd om er.

Tänker på något hemskt som hänt... när unga människor ska mista livet, när de har familj o hela livet framför sig. Nej usch man blir så ledsen! Det är inte rättvist..Tänker på er.
Vila i Frid


Ta hand om varandra och njut av varenda dag!




Sol och varmare idag.

11-05-20,

Idag har de varit fint väder, soligt o härligt, dock har de regnat emellanåt skumt nog, mitt i allt.

har inte gjort mycket alls idag, inte haft så mycket energi till det trots vädret, har donat på inne och tagit det lugnt. När darlingen kom hem tog vi oss en prommis iaf till Ica o Kioskpiraten o köpte lite godis till ikväll :)

Resten av kvällen blire fredagsmys med hela lilla familjen! och Loke ska få sig ett litet bad, de gillar han massa, så får han sprattla och ha sig lite :)

Nu ska vi beställa go mat från nått ställe, vet inte vilket ännu men vi får se :)

Ha en mysig fredagskväll alla!

Tänk att så lite kan göra en så glad. Det behövs inte mycket ibland för att visa sin uppskattning men därefter värmer det gott i hjärtat o själen!
Ta hand om varandra!

Hejs.



Bara att stanna inne.

11-05-19,

Ja när det regnar som de gör så vill man ju inte göra annat än att vara inne. Min stackare kämpar på utomhus i rusket, han e så duktig.

igårkväll hade jag lite tjejmys med Helen och Lisa, himla trevligt o bara vara och surra. dock känns det ju alltid som att nånting saknas en då man far iväg sådär, och det är klart, Loke är ju annars alltid klistrad på en så då känns det, men det är ju samtidigt skönt att kunna komma iväg en sväng o träffa lite vänner.. Det var välbehövligt! Synd att inte Ida var med, men nästa gång så :)

Än en gång så ska det bli så skönt med sommarlov. Då kan man äntligen slappna av och hinna med att träffa vänner igen, har ju som varit fullt upp hela tiden och rätt var det är så har det gått flera månader, tiden flyger fram med en liten snutt hemma.

idag har vi en mysig innedag jag och lillesnutten! kanske gör nått ärende när darlingen kommer hem, men inte mer än så, vi borde handla lite mat också.

nepp, nu ska vi dona på med annat.

ha en bra dag.

Onsdag.

11-05-18,

Haha min sötnos ligger bredvid mig och sover, lite då och då hummar han till och ibland låter de som lite skratt, haha så söt. Undra vad han drömmer för kul?

Idag äre tråkigt väder, inge sol alls. Då blire att va inne känner jag, ska kolla till plugget istället.

Känner att vi borde städa också men det orkar jag fasen inte då jag måste passa på att plugga när lilleplutt sover, fast de sista tenta pluggandet ska jag göra då Adam e med Loke, det blir som mer effektivt då.

Iförrgår drömde jag att jag var gravid IGEN, haha.. De rörde sig järnet i magen och sa jag till Adam, men alltså tror du jag är gravid? han kände på magen och sa eeeh JA. haha.. Jag vart superglad först, men sen så kände jag, shit.. inte kanske precis nu?! Lite tungt kanske med två små pluttar..
Haha, vi får allt se när ett syskon kommer men absolut inte just NU iaf :)

Näe kolla plugget var de!

Bara en skön dag.

11-05-17,

Ja idag orkade ja inte ens närma mig ordet pluggeri. blä. är inte alls motiverad eller sugen, men jag har ju lite kvar att göra men EN dag får man väl åtminstone slappna av och bara ta dan som den kommer. JA!

Så idag myste vi på, på morron och när Loke sov sin lilla sovstund kring 10 så satte ja mig och pysslade lite, sen tänkte jag försöka hitta nå iskubs formar o nå små askar till pyssel sakerna, så jag och Loke for en sväng på Dollarstore o kolla, men inga kuber där men hittade lite askar o små lådor o sånt! :) Ska ju nämligen få min brors gamla skrivbord som han inte ska ha längre o då ska vi sätta den i data rummet så jag kan ha som pysselbord :) yey superbra!!

Sen for vi o handlade lite mat på supermarket.. Då var Loke vaken, annars så sov han hela färden.

Väl hemma sen så har vi lekt o donat på.

Han har fått sin andra smakportion av samma smak, potatis :) Idag vare lite mer miner men de slank ner, hiihi så söt när han smackar med munnen för att de är potatis där.

Adam e på träning o jag har diskat undan middagen och ska just göra mat till Loke, så nu ska jag mata honom!

Ha en trevlig kväll.



Att va mamma.

11-05-17,

Att vara bebismamma är;

Att öppna ytterdörren med ena bröstet hängandes ut och ändå inte skämmas...

Att komma på sig själv med att gå och nynna på Här dansar herr gurka helt ofrivillig..

Att ge sig ut i affärer för att utöka sin skrala garderob och komma hem med 5 st bodies i storlek 68..

Att efter några hysteriskt tidiga mornar vakna 5:45 och tycka det är väldens sovmorgon..

Att ordet snabbmat har fått en annan betydelse. All mat slinker ner snabbt..

Att välja café eller plats för barnvagn istället för utbudet..

Att upptäcka att hela digitalkameran är fylld av bilder på en enda liten person..

Att älska någon så hjärtat svämmar över - någon som dessutom kräks på dig varje dag..

(ur en tidning)

Några egna tillagda:

Att tycka det är en otrolig lyx med en varm och skön dusch i 3 minuter och däremellan hinner du fundera om bebisen skriker nått medans du e borta.. (trots att bebisen är med pappa hehe)

Att mammahjärtat slår så starkt och man skulle springa över eld bara för att hålla om sin plutt då han e ledsen.. Ja annars också såklart, man skulle göra ALLT i sin makt!

Att känna sig hur trött som helst, men lika kvickt kan du få all trötthet att försvinna då du får det där underbara lilla leendet eller skrattet tillbaka..

Att fara på stan eller fara iväg nånstans blir ett litet projekt och tar tid, kan inte riktigt förstå att man bara kunde gå ut genom dörren direkt, innan man hade barn...

Planera fasta tider att passa är bara att glömma, det sker alltid oförutsägbara saker med bebisen precis innan man ska iväg..

Att känna sig så otroligt stolt och glad att denna lilla människa finns i ens liv och man ger allt man har och du får mer än gärna ta upp all ens tid!

Livet har fått en helt annan mening, Loke är det bästa som finns och hänt mig.

Älskar dig! :)









Redan gladare :)

11-05-16,

ja nu känns det redan bättre :) vet inte vad det var men har fått lite mer energi.
Kanske för att:

♥ Jag o Helen fick klart 2 uppgifter som vi skickade in idag

♥ Loke har skrattat i Helens famn idag o myst med oss

♥ Jag var hos Tandläkaren och det var inte alls farligt och smärtfritt gick det (dock dyrt men) Förra gången jag var dit var de nämligen en plåga och då var de endast en kontroll, nu lagade ja nått hål o de var mindre smärtsamt till o med. haha nåja så de var positivt

♥ Köpt lite pyssel idag på stan

♥ Jag har kokat potatis och gett Loke sin allra första smakportion!

Han gjorde inte så mycket miner faktiskt, hade väntat mig mer konstiga miner som jag skulle fota, men de var bara en gång typ.. sen så hade han den mosade smeten i munnen ett tag och svalde. superduktig. jag e helt impad, tänkte han skulle spotta ut också men icke.. wiiihoo! superkul :) Det fick jag en riktig energikick av!
Mammas hjärta smakar lite annat än bröstmjölk och ersättning!



Så nu ska vi köra med potatispuré smakandet ett tag, kanske en vecka. Det ska vara bra att man testar en smak åt gången så de vänjer sig vid den smaken, och så kan man testa vidare eftersom. Så nu äre potatis först, sen får vi se! hihi det är så kul detta, woowiii :)

Ha en trevlig kväll :)

Hejs.

Helt slut.

11-05-16,

Usch i hela kroppen känner ja hur all energi börjar försvinna. tung i kroppen, armar, huvudet, ja allt. Hujja idag e jag riktigt seg. ögonen svider till o med.. Tror jag måste ladda mina batterier lite bättre än vad jag gör... glömmer oftast bort mig själv och tillslut är man slutkörd totalt...

Nåja, ska plugga lite med Helen idag, de vi hinner fram tills jag ska till tandläkaren, jippi yey. Jag ska laga två hål, ser jag INTE framemot och så kommer de bli DYRT. tur att man har så mycket lånepengar från csn hehe..
Nä fattig e man, det gäller att spara de man kan om man ska kunna göra nått i sommar. Vill göra nått mysigt med familjen :)

näe efter tandläkaren kan jag lova att det blir att vila och ta det lugnt. sova tidigt o försöka få tillbaka lite krafter! Det är tur iaf att Loke ger en krafter under dagen så man får skratta o le o va glad med honom, annars hade jag varit total däckad idag men min lilla solstråle får jag såklart alltid lite energi av :) Kärlek.

Hoppas ni har en bra dag!

Hejs.


De går så fort.

11-05-15,

Fort så var helgen över.. men det har varit en bra helg :)

I lördags for vi en tripp till Arcus för att kika på brorsans och Johannas bord där dem sålde skrot och så skulle vi även spana efter en gå stol som Loke kan ha framöver! Och de hitta vi :) 100 kr. vilket kap! Snygg var den också, hihi turkos! Här testar Loke den för nån sekund, ville inte ha honom där i för länge, för de första nådde han inte ner riktigt med små benen, (den går ju att justera men vi gjorde inte de när vi testa) och sen så ska han få bli lite stadigare först o större. men söt var han i den :)



Sen så åt vi gomat från Panelen o myste hemma till Eurovision song contest och de var spännande hihi. De var ju riktigt nära att han vann, han kunde väl iaf fått komma tvåa? jäkla italien som fick sista 12an och hoppade upp på andra platsen. Men bra var han iaf Eric Saade.

Jo här kommer vinnarlåten, var ändå rätt bra! Så helt okej att den vann men visst hade de varit roligare med Sveriges låt såklart!  



Här e en video som lät bättre än slager versionen, tog den istället.

Söndagen har varit mest lugn och skön, Adam har haft fotbollsmatch och jag o Loke var ute i Heden o träffade mormor o morfar :) Loke och morbror Robert hade en skratt stund tillsammans också, så härligt o se. Man blir så glad i hela kroppen :) sån känsla de är! Se sin son skratta o ha sig!

Nu blire gott med en kopp the.

Gokväll.


Fredag! :)

11-05-13,

Fredag idag, himla skönt! För då är älsklingen hemma mer med oss, fast han kommer ha fotbollsmatch o sånt jox också men vi hinner ändå mysa på mkt mer än på veckodagarna.

Inatt tjorvade Loke en del, vette tusan vad det var med han.. han gnällde o hade sig och vaknade många gånger.. kanske för att han sov så himla mkt på dan? kanske tänder på g? kanske bara ville va nära? Ja de finns ju tusen saker och tänka på vad det kan vara men men, vi får hoppas denna natt blir bättre. Ska ju sägas att det är ju inte ofta det blir så, så ska inte bli superförvånad egentligen :P

Men 2 gånger räckte det med att jag satte handen på hans mage så blev han lugn och somnade om, sötnosen min :)

sen har jag på dan tagit mig en prommis, in till stan, låna nå böcker till min sista uppgift (måste ju ha massa citat tydligen suck :P ) och sen promma vi hemmåt, blev en prommis på 2 timmar. nice! nu e jag trött dock..
och nu är det nån som har skitit känner ja, haha.. kan de va Loke! :)

så nu ska jag byta bajsblöja!

resten av fredagen blir luuuugn och skön!

Jo fick hem i brevlådan framkallade kort från dopet :) det går så jäkla fort med fuji alltså. max 2 dagar tar det innan man får dem hem, riktigt bra!

Ha en mysig fredag alla.

Kram!

Skönt.

11-05-12,

Ja dagen har varit skön ändå! Jag har fått gjort mera plugg, nu behöver jag bara dock dumma citat från böcker, men en bok ska jag nog promenera o fixa imorron på bibblo så jag har ifrån den iaf. sen ska jag knåpa ihop några andra, sen är den uppgiften klar! wiho. hinner nog klart den imorron skulle ja tro. Det drar ju som ut på tiden då man inte kan vara lika effektiv med en liten plutt hemma. Då jag har kunnat iaf, då Loke sov i vagnen så satt vi ute, så himla skönt. typ 1,5 timme iaf. VARMT blev de kan jag lova.

Jo kycklingen i dragonsås blev lyckad, mkt gott! :)

Blev en promenad idag med, skönt, handlade lite och så!

nä nu ska jag kika lite tv, sen sängen.

gonatt.


Sol.

11-05-12,

Så skönt med sol idag igen! :) dock måste jag ju plugga, fan. Men man kanske kan kombinera det? Om Loke sover så kan han ju sova i vagnen och så sitter man ute och pluggar på altanen? :) åh skulle vilja att vi hade ett soldäck där man kan ligga och sola på baksidan av huset, men men vi får se. Varken jag eller Adam e ju några hajjare på att bygga men man kanske kan köpa sånna? måste kolla lite.

Är så sjukt shopping sugen också, har typ inga kläder o ha.. minns inte ens när jag sist shoppa!
Men när Adam inte har lika mkt i jobbet som nu, Beab, så kanske man dra iväg en sväng till luleå och går själv en sväng, kan va krångligt med barnvagn... men de får vi se framöver :) kanske nån fler som e sugen på lite shopping?

Idag ska vi testa en ny maträtt, kycklingfilé i dragonsås! Vi får se hur de blir :)

näe nu ska jag sätta igång, ha en mysig dag i solen nu!
Hejs

Blev härligt väder ändå.

11-05-11,

Man har suttit inne på förmiddagen och pluggat det ja hunnit under tiden Loke sovit. Fick lite gjort iaf, en bra start men är inte klar. Så imorron blire samma sak på dan iallafall.

När darlingen kom hem så vilade killarna en stund och sen började vi med maten, Lax med västerbottensost och klyftpotatis i ugn! Riktigt gott äre :) Älskar ju lax!

Sen var jag less på att va inne så vi tog oss en härlig prommis på en timme! så skönt att solen ändå är framme och klockan är sju åtta på kvällen! Frisk luft behöver man kände ja.

Annars när jag inte pluggat har jag lekt med Loke o dona på :) Älskar att fota honom, det är så kul! Jag kommer ju ha galet mycket kort innan han är ett år bara haha. Såg nu att jag hade ett erbjudande om gratis frakt från fuji så jag slängde ju in en beställning, haha korten från dopet tog jag! som jag ska göra ett album av senare! Blev typ 80 kort och då rensade jag ändå ut massa kort haha :P Fotogalning men det är kul o ha kvar.



Nu blire soffan o sen ska Loke bada o mamma ska duscha!

Hejs.


Disciplin.

11-05-11,

Ja idag ska jag ha självdisciplin och plugga. Börja på min egna uppgift som jag har kvar, får se hur mycket ja hinner men måste ju börja nånstans.

Loke har sovit halvdåligt inatt, och igårkväll var han jättegrinig innan han ville somna in, vette tusan var det var, gjorde allt och inget funkade. Han var nog övertrött. han vaknade inatt kring tre o åt lite, sen kring halv sex och sen ville han upp vid sju. och jag o Adam la oss klockan tolv igår. så det blev inte så bra sömn, men vi ska sova middag senare allihopa hade ja tänkt :)

Nu sover Loke så sött, efter sin måltid. Han e så söt då han vill hålla flaskan själv med händerna :)

Annars? nja tråkigt väder så det känns lika bra att dyka in i böckerna nu då!

Ha de gött alla.

Varmt varmt varmt!

11-05-10,

Idag har det varit varmt och skönt ute! Riktigt härligt och det börjar kännas som sommar. Dock kan det vara lite kyligt i luften ännu men solen värmer iaf då man e ute! riktigt skönt.

Fast idag har jag suttit hos Helen och vi var himla effektiva och gjorde klart ena uppgiften och började på en ny uppgift som även den blev klar, dock bara nått citat som saknas. men de kändes skönt! Så då äre min egna jag måste börja fila på.. seeeen äre bara o träna tenta lite då o då fram till 31 maj, då det är dags.

har varit på en prommis med mina älsklingar, så skönt de var o röra på sig. usch jag har inte varit nyttig på senaste och med allt fika som det blev på dopet haha, sockerbomb AB. så nu ligger jag himla mkt efter känner ja. Dags att snart köpa dem där skorna så jag blir lite mer peppad och köra igång ordentligt.

JO, har fått världens finaste present också, en dop present av min underbara vän på andra sidan jorden. Hon tänker då på allt och glömmer aldrig viktiga högtider, hon är så gullig.

Fick ett fotoalbum som hon scrappat ihop till Loke! verkligen jättefint, hela familjen satt och tittade i den och jag blev rörd till tårar. att hon har pysslat med detta. det krävs en hel del tid. Tack söta du!



Jag håller på smälta bort känns de som, det blir sjukt varmt i huset här uppe, i källaren äre svalt så man får gå ner där och svalka sig ibland hihi! Nepp nu blire Lokemys och sen ska vi fara o kika på ett hus som några köpt.

Ha det bra.

Hejs.




Nu är vår älskling döpt! :)

11-05-09,

Igår den 8 maj så döpte vi våran son till Bo Loke Rutström Berg. Namnet Bo var ganska självklart för oss då nästan alla i min familj heter de i andra namn och även Adam heter det och Adams pappa. Så det skulle bara med, sen funderade vi på ett tredje namn men vi hittade inget som passade eller som vi gillade så det fick bli enkelt och helt enkelt räcka med detta.

Dopet var helt underbart fint! Vi tågade in i kyrkan, vi var i stora kyrkan.. och där satt våra familjer samlade. Loke hade en dopklänning som Adam även haft då han var liten och döptes, den klänningen har Adams mormor virkat en gång i tiden så den har gått i generationer, himla söt o fin var den!


 Satte och oss sjöng två psalmer som vi hade valt. Tryggare kan ingen vara och Du vet väl om att du är värdefull.. Dem är ju som fina! Sen hade vi valt en låt till Loke som var himla mysig, hade jag kunnat sjunga så hade jag gjort det till honom, men vi lyssnade på den iaf.

Mojje - Theos sång

Du somnar sött vid mammas bröst
Du finner lugn och ro
Och du ser världen är så stor
Du somnar sött vid mammas bröst
En ängel som du är
Och du är välkommen till oss

Vill ligga nära när du sover
Du är den finaste av gåvor
I dina ögon ser jag mig
Man blir glad
Av kärleken till dig

Du somnar sött vid mammas bröst
Du finner lugn och ro
Oh du ser världen är så stor
Du somnar sött vid mammas bröst
En ängel som du är
Oh du är välkommen till oss

Mitt liv har fått en helt ny mening
I detta kaos i en värld
Full av förnedring
Du sprider glädje i vårt hus
När du skiner upp som det gladaste av ljus

Du somnar sött vid mammas bröst
Du finner lugn och ro
Oh du ser världen är så stor
Du somnar sött vid mammas bröst
En ängel som du är
Oh du är välkommen till oss
Oh du e välkommen till oss

Var svårt och hålla tårarna inne då men jag kämpade febrilt med att blinka bort dem :P
 Känslorna var överväldigade.



Loke var så snäll under hela dagen, jag hade ju varit nervös för att han skulle skrika i kyrkan o ha sig, men inte det. Han var jättelugn och även när han fick vatten på huvudet, sötnosen.
Sen när vi åkte bil ut till Hedgården för fika så somnade han i bilen och sov en stund inne i vagnen. Vi tog fram och började fika. Mkt trevligt. Sen blev det presentöppning och då var Loke vaken igen :) Fick massa fina presenter till Loke! Tack alla för det :)



Doptårtorna blev så himla fina, med en liten sovande bebis ovanpå! :) tack igen Kristina!

Jag läste en dikt till Loke under fikat..

Så kom du då till oss du älskade barn och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening, långt mer än det någonsin haft.
Du ler så du strålar, din själ lyser klar, du fångar all ömhet omkring.
Små fötter och fingrar, din hud och din doft, så underbart skapat allting.
Ditt liv skall vi följa och finnas för dig och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken, är vi din tryggade borg.
Idag vill vi visa för vänner och släkt, den gåva vi fått att bevara;
Ett barn att få älska och skydda från ont, en lycka för stor att förklara.

Den tyckte jag var så fin och passade så bra!

Sen hade vi även en liten bok där gästerna fick skriva en hälsning till Loke, det var en superkul grej som jag är glad att vi hade. Var jättekul att sätta sig ner när vi kom hem och läsa. mysigt och speciellt.

Så tack alla för att ni närvarade och gjorde vår dag speciell!



Underbar dag var det verkligen, och så glad att Loke var på bra humör verkligen hela dan! Han kämpade på, och när alla gästerna hade farit så skulle vi städa lokalen och då slocknade Loke i sin vagn, hehe bra tajming gubben :)

Så nu är vår son döpt! Lillhjärtat.

Hejs.





Skön lördag.

11-05-07,

Ja idag känns som en skön dag! Vi har sovit jättebra, Loke vakna vid halv sex först o ville ha mat :) sen gick vi upp kring åtta och åt frukost. det är så mysigt då det är helg, frukost med hela familjen! Sen blev det att jag bakade lite, gjorde de där VaniljWhoopisarna jag gjorde för ett tag sen med jordgubbsfyllning. Haha jag kom ju på att det var ju INTE Macarons jag hade gjort, för Vaniljwhoopisarna är ju nått liknande bakverk till Macaronerna men att dem är enklare att göra så det var ju inte konstgit att jag lyckades med att göra dem haha :) Så än så länge har jag inte testat göra Macarons alltså.. ja man e ju muppig, trodde jag hade lyckats så bra,men icket :P

Macarons är ju av maräng för tusan. det jag gjorde var ju som mer "sockerkakssmet liknande". Nåja. :P Macarons är ju så himla fräna med dessa färger så de måste ja ba testa göra nån dag framöver. Har till o med lånat mammas mandelkvarn som jag i så fall skulle behöva!


(bild från google)

Så vi har varit på en prommis i solen, var himla skönt! Handlade lite kött för idag blir det grillat på menyn :) Vi ska testa nå som heter Flankstek, vette tusan om det är gott men we´ll see! :) Halloumi ost, pommes, pepparsås och gooo sallad till det :) *det vattnas i munnen* hungrig!!

Sen ikväll blir att göra iordning lite på stället vi ska vara o fika sen imorgon!
 Imorgon är det nämligen DOP för vårt lilla hjärta :)

Ha en mysig lördag, det har vi  och man blir ju så glad då solen skiner och värmer!

Lovley day

Hejs

Regnig Fredag.

11-05-06,

Idag klev jag och Loke upp kring sju igen, då var han pigg och hade ätit :) Han vaknade först halv fyra innan dess, från att ha somnat kring halv tio. ska inte klaga direkt! :)

Nu har jag plockat lite här hemma men någon storstädning orkar ja inte med själv då jag är med Loke, det får vi göra alla tillsammans så går det lättare. Det behövs verkligen en storstädning men när ska det hinnas?

Senare idag ska jag tillbaka till frissan och fixa det som inte riktigt blev som det skulle igår. Får hoppas det blir bättre efter idag, man vill ju som va nöjd då man varit där!

Har massa dopfunderingar, men jag tror inte jag ska sväva iväg och göra det så avancerat för mig utan det lilla enkla duger gott! Finns så mkt fint man kan göra till dopet och till efteråt med fikat o allting men vi ska nöja oss med det vi har nu.

Jag har en väldigt trött Loke här idag verkar det som, han har sovit en stund vid nio och nu en stund till, han verkar jättetrött. Men han har även sprattlat o haft sig däremellan, vänt sig till mage och sett alltmänt söt ut :)
Passande body han hade idag då, haha "Sleepy day"




Nu ska jag slå igång en tvätt tror ja.

Ha en härlig fredag trots allt regn, tycker synd om min darling som jobbar i skitvädret idag.

Hejs.

Äntligen.

11-05-05,

Äntligen ska mitt hår få sig en uppfräschning, det var typ verkligen på tiden. haha. Efter Loke kommit så tänkte jag inte på mitt hår speicellt mycket utan man mös ju på med honom och donade på, men nu sen ett tag tillbaka har jag verkligen märkt att min frilla jag hade inte existerar :) haha. och min utväxt är längsta ever.
Så idag blire klippning och färgning av något slag. tänkte kanske passa på att göra slingor eller något ljusare eftersom jag alltid annars har svart hår.. kan va roligt med nått annat och så går vi ju mot sommaren :)

annars idag ska jag dona på lite här hemma, kanske baka lite till dopet och fixa sånt.

Snart vaknar nog Loke till och då ska vi busa lite :) han e så go då han skrattar, man smälter verkligen..

och solen skiner idag wooho, till veckan ska det tydligen bli ca 20 grader varmt, NICE! :)

Ha en mysig dag. Det ska jag ha :)

Hejs.


Yey :)

11-05-04,

Sådär då var sista skoldagen gjord, så himla nice!! :) känns som en lättnad bara det. men det är nog mycket för att vi inte behöver fundera över barnvakt och "besvära" nån annan med Loke. men dem ser det ju inte så, dem är överlyckliga över att få vara med Loke, myspojken vår. Hade gått bra idag med :) långprommis och sen hade dem lekt inne! Vår älskling..

På skolan idag gjorde vi en teknikuppgift sen fick vi även se en Teater, superkul, och vi fick i slutet av lektionen leka med LEGO! :) yey. hur grymt som helst. Ja o Helen byggde ett Lejon som kunde med teknikens hjälp ställa sig upp och ryyyta och sen lägga sig ner igen.. hur fränt som helst :) ja tekniken går framåt!
Skitsöt var den också :)





Har bakat lite ikväll, mini cupcakes, supersöta och små blev dem! ska bara hitta nå gott och sätta ovanpå dem också! :) kanske dumlefluff? jag var ingen hajjare på att göra frostings , sen tycker jag även att dem kan bli för "sura, syrliga" av philladelfiaosten, så ja testar nog med fluffet o ser hur de blir.

Är lite uppjagad inför dopet men det ska nog gå fint :) spännande iaf!

Nääe nu ska jag kila, synd att det inte blev tjejkväll ikväll men de kommer ju fler dagar, har ändå rätt mycket denna vecka, men veckan som kommer kanske? Ska planera o göra skola o så, men då äre ju friare att göra det när man känner att man orkar o vill själv. självdisciplin, hmm ja om man gräver fram den nånstans, haha jo men det ska ja!! :) snart sommar juh.

Ha de gött.

Ja, var var vi.

11-05-03,

Japp då vare Maj redan! snart väntas vårt dop för vår son, ska bli så mysigt :)

Idag har jag varit i skolan och haft examination av en kursuppgift, så den klarade man, cheeeck! Då har jag bara EN egen att göra och 2 st Teknik uppgifter som jag och Helen ska göra. Sen äre tentan som väntar den 31 maj. Så till nästan veckas slut ska dessa vara gjorda så då har jag 2 veckor på mig att plugga till tentan, känns bra. låter som en bra plan, hoppas jag följer den också! i have tooo.
Imorgon är sista lektionen i skolan för sommaren, sen har vi bara en adobe connect träff (via datorn hemma) och tentan så äre klaaaaaaaart! Gud vad jag längtar till sommarlov. ska bli så enormt skönt, en lättnad av dess like.

Loke har varit med Farfar idag, det hade gått jättebra, så de var skönt :) dem tycker han e så himla snäll Loke, världens snällaste barn! hihi.
Men nog saknade man honom, det är ju så. Så skönt o komma hem och pussa på honom igen och hålla om honom, min guldklimp är det juh!

Annars så är jag trött just nu, just ätit och Loke har slumrat in i babysittern hehe. när han vaknar ska han få äta och det blir lugnt resten av kvällen.

Ha en trevlig kväll.



Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0