www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Ett steg närmare.

12-08-28,

Ja nu har jag gjort bort OPPONERINGEN! Gud så skönt det känns. Var så sjukligt nervös innan så ja trodde jag skulle dö men det gick ju superfint det. Jag skulle redogöra för en C-uppsats jag fått av 2 tjejer vad dem har arbetat med, hur dem kan förslagsvis göra ändringar i uppsatsen osv, gå igenom hela arbetet med synpunkter. Gick smärtfritt och läraren som skulle bedömma min insats sa att de var mycket bra gjort och att jag tog upp mycket intressanta deler som de kanske bör ha med :) Yey! Sen var de även en tjej som var "publik" så hon satt och lyssnade bara. Man behöver ju ha varit på 3 sånna seminarier för att bli godkänd också, men mina sånna har jag gjort bort i våras! Skönt det.

Kändes så skönt när jag skulle fara från skolan, ett steg närmare frithet utan tvång och krav och måsten med skolan! Träffade min andra handledare påvägen ut från skolan, hon var imponerad av mitt arbete och vilka ändringar jag gjort sen sist (hon såg mitt o Helens arbete sist).. och de är ju lite skillnad ja! Hon tyckte jag hade utvecklat språket mycket bättre osv...Så då vart ja ännu gladare :) Nu vill jag bara veta vad de 2 killarna som ska "rätta" min ska säga... På fredag äre dags för min. Nervös det med också. Då ska jag försvara mitt arbete om de frågar nått o så.

Men de känns så bra ändå... snart kan ja äntligen vara klar och komma ut i arbetslivet, vore så himla roligt. Hoppas man får jobba på någon bra förskola!

Idag när jag lämnade lilla älsklingen så vare lite extra jobbigt. Han var ledsen direkt vi kom in då han visste jag skulle lämna honom och han grinade. Dem skulle precis ut med hans kompisar på avdelningen så jag klädde på Loke och tog på regnkläder, han var ledsen till och från och grät. En lite större flicka som var 3 kom fram och strök Loke på kinden och ville trösta honom , så sött. Sen sa hon: varför är han så ledsen? Jag: ja, jag tror han känner på sig att jag ska åka härifrån snart. Hon: jahaaa, ja han kommer säkert att sakna dig massor!

Nå hur jobbigt var inte det? Klump i magen och nära till tårar går man därifrån. Min gullenos.

Näe kommer ja vara hemma många dagar framöver då jag inväntar jobb så kommer jag ha han hemma med mig till och från! Saknar ju honom enormt när man inte är med han. Det är ju en del av mig!

Nåja nog tjatat om det. Har fått städa lite här hemma iaf, VÄLBEHÖVLIGT! hann inte allt jag skulle men en hel del, tvättat, städat, dammsugit, letat fram våra pass (behövs de för att åka till London, osäker?) , gjort hemläxan vi fått från dagis också.
En bok om Loke, där vi skulle sätta in bilder på honom, hans familj, hans mormor och morfar och farmor och farfar, hans bästa leksak och annat som vi ville visa :) Så ska dem ha den där så kan han peka och prata om oss om han vill!

Nu ska vi hämta älsklingen! YEY!


Den får bli hans bild där han har sin hylla på dagis! :)

Hejs.
 

Långhelg med lillgubbis!

12-08-24,

Idag hade jag skrivit ett stort L på Lokes tid för idag, LEDIG :) Idag ska jag och han ha en mysdag hemma. Vi har grejat på morgonen och varit iväg på en promenad och till copycat (lekparken). Där grävde han i sanden och joxade, mamma fotade! Jag blir så glad då jag får fota och särskilt när motivet är min son såklart :)
 
 

Finaste du.

I helgen är min kära sambo bortrest, hela helgen. Iväg på en fiskeresa så jag och Loke har en egen myshelg tillsammans. Imorgon ska vi till Heden och träffa hela gänget för att äta surströmming IGEN, haha. Mamma hade köpt billiga burkar för 10 kr så hon var ju bara tvungen att ordna ett till surströmmingsmiddag, men de ska bli gott. Jag är ju snart van de där :)

Hoppas ni har en trevlig fredag, det har jag! Mys mys mys.
 
 
 
 
 
Hjärtat! Åh bilderna blir så fina i svartvitt! :)

Även fått mitt paket som jag ska hämta idag med tröjorna där som jag visade! Hoppas dem passar :)

Hejs.

Torsdag.

12-08-23,

Idag är det redan torsdag, betyder att det snart är måndag, usch o fy. Kommer va så sjukt nervös så ni anar inte, framföra alla åsikter om deras C-uppsats. hujja. Vill ju inte klaga för mycket heller ju men i jämförelse med vad jag har slitit med så äre inte alls i närheten.. Nåja känns ju bra för min del iaf, kanske den blir godkänd ändå. vem vet.. Jobbigt o vänta!

Nåja nu ska jag ta tag i granskandet. En god kaffekopp väntar...


Hoppas ni har får en trevlig dag.



Åh så gott det ska bli!

12-08-22,

Ja ikväll blir det kräftskiva med brudarna! Kommer bli så himla gott, har längtat länge efter detta, har varit en del skola i vägen och är iofs fortfarande men detta unnar jag mig verkligen :)

Nån liten del av månaden kan man väl få göra nått skoj och inte sitta vid datorn, haha. Usch har säkert börja få fyrkantiga ögon :P

Nu dusch och sen fortsätta.

Läsa och läsa.

12-08-21,

Idag äre regn och rusk ute, huvva! Så det känns helt okej att sitta inne och läsa C-uppsatsen jag fått nu. Ska opponera som det heter på måndag, om denna uppsats och då ska man ge feedback på deras arbete och se om de behövs ändras något eller liknande. Ge tips och idéer till förbättring. Tur den "bara" var 37 sidor.. hihi.. Min egna är 50 sidor...

Ska surra med min handledare idag också, hon hade kollat igenom det sista och berömde mig, det kändes så sjukt bra. Hon skrev att den var mycket intressant och att jag jobbat väldigt bra. Tänk att man kan börja lipa för en sån sak, haha.. Nä men är helt sjukt glad att vara nära målet nu, att bli färdig! Men än är det inte grönt. Ska få kritik på min C-uppsats också nästa fredag den 31 augusti. Sen efter de får man göra de sista ändringarna om man vill, sen skicka in den till examinator som tar kanske 1 månad på sig att godkänna den eller inte. Hujja, då lär man också va nervös, i väntan på det....

Nä vill att detta ska vara klart snart, som jag längtar, men har inte riktigt förstått eller insett att jag är ganska nära nu... Vore skönt och slippa all stress, press, nervositet, ångest, klump i magen känslan.. tänk och vara FRI sen :) wooohoo..

Nä nu ska jag o Adam snart iväg och hämta pluttis från dagis, hoppas han blir sådär glad som han alltid blir :) Mammahjärtat behöver deeeee!

Råkade visst beställa lite kläder igen :) fick hem ett paket från Bonprix för nåra dagar sen och allting passade, så himla kul. Nu väntar jag på ett med lite tröjor.

Dessa 4 för 800 kr och då fick man denna svarta poncho på köpet!! :) (värde 159:-)

 
 
 
 
Bra deal va? :)
 
Snart får ja pussa min pluttis!!
 
Hejs.

Kärlek som gör ont.

12-08-20,

Den kärleken man känner till sin son är så obeskrivlig... Varje morgon nu består av mamma-loke mys med frukost och kramar! så mycket det bara går innan vi ska iväg till dagis.. Han ropar efter bilnycklarna (nooonniiii) det är tydligen nycklar! :) sen går vi till bilen och han låser upp dörren hihi sötnosen.

Det slår aldrig fel heller att när vi är påväg till dagis så ser han en lekpark en bit innan dagiset och ropar (kooopykaaaa) lekpark eller rutschkana betyder de :) lekpark tror ja. han säger då alltid det när vi ska leka i en lekpark haha. så förklarar jag att dem har ju en stooor kooopykaaaa på dagis! :)

Väl inne på dagis brukar vi gå in och hans kontaktpedagog M brukar ta emot honom lite mer än dem andra och för nån dag sen sprang han och gav henne en kram då han kom in. Det kändes bra i mammahjärtat. Sen sitter ja en kort stund och pratar lite, sen säga hej då... usch de är så jobbigt.. han blir så ledsen men då tar M honom och sitter med honom tills jag farit. Men jag har inte hört honom gråta mer än nån minut hittills så det känns bra. Innan jag hinner gå därifrån så är det över. Tur det. Hujja...

Känns jättedumt att han ska vara på dagis och jag hemma, men samtidigt ser jag inte de som att jag bara är hemma och slöar omkring eftersom jag suttit konstant 100% av tiden vid datorn för att skriva uppsatsen. knappt hunnit gå på toa. så därför känns det okej att han är där ändå. Skulle inte ha honom på dagis hela tiden om jag bara var hemma, nån dag kanske men inte mer än så. Jag vill ju vara med min son! Men eftersom jag är i slutprocessen av skolan så jobbar jag på det ännu.. då känns det okej.. men samtidigt ska han ju vara på dagis nu framöver så.. Det är nyttigt och roligt för honom såklart.

Men sen är ju det bästa att hämta honom :) idag kom jag gåendes och ser att han står ute vid en boda med en sten i handen. Jag hinner precis gå innanför grindarna så tittar jag upp.. Då ser han mig och pekar, jag vinkar till honom och ropar men hej gubben! Han blir glad och ledsen samtidigt för att jag inte är hos han typ på en gång utan det är en lite bit att gå och staket emellan..
Väl inne på lekområdet så kommer han springades och ger mig en stooooooor kram och ropar mamma... Ojoj, finns inge bättre känsla, börjar typ gråta nu bara av tanken :) Min lilla älskling som är så duktig. När vi går in och hämtar hans väska tittar han på stenen i sin ena hand och säger: teeeeen.. :) Sen tittar han på sin andra hand och säger : biiiiiiiil.... En sten och en bil i händerna hade han :) Sen hämtar vi snutten som han har med sig varje dag till vilan på dagis och far hem. Hejdooooo, säger han till pedagogerna och vinkar!

Så kan en lämning och hämtning se ut hos oss. Hoppa över eller läs dem som vill, var nog mest riktat till Marre, min vän på andra sidan jorden.. saknar dig och tycker det är synd att du inte kan va med oss och se Loke växa.

Efter dagis idag hade vi en fantastiskt mysig familjedag. Enda dagen jag inte ägnade mig åt skolan, kändes helt underbart. Kände att vår familj behöver det, har varit riktigt tufft senaste tiden. Vi lekte i kooopyykkaa och åt på restaurang allihopa och har badat här hemma. otroligt mysigt.

Älskade familj, vad vore jag utan er? och kan säga det hur många gånger som helst, men tänk att man har en sån fin son, det är så häftigt. OJ VAD JAG ÄLSKAR HONOM! *så det gör ont i hjärtat*

Nä nu ska känsliga mamma här sova! Men är så tacksam..

Gonatt.

Fullt upp kan man säga.

12-08-13,

Ja dagarna går fort och jag har fullt upp med massor saker att göra. Full rulle med Loke på inskolning. vi är där mellan 9.30-14.00 ungefär.. Idag försökte jag hålla mig lite ifrån honom så att det blir lättare sen då man verkligen inte är där nå mer. Åh kommer bli jobbigt imorron då jag bara ska säga hej och lämna honom. Mammas storkille, känns som han börjar skolan eller nått :) haha. Är ju iofs det, för-skolan ;)

Har fullt upp med att fixa skolan också, ska in till ltu imorron och prata med handledaren, hujja det är så mycket att få till på ett perfekt sätt så jag blir galen. har slitit mitt hår nu flera dagar. det är så jobbigt men jag ger mig inte. ska bli klar med skiten snart! suck.

Fick ett roligt samtal idag iaf som gjorde att jag blev lite gladare. det gjorde mycket.

Nä nu ska jag snart sova. Imorron ska jag släppa taget om min son, buuuhuuu jag vill inte!! Men sen ska Adam hämta honom kring två, tre.

Ont ont i mammahjärtat.
 

Bild från när vi var på Hägnan och titta på massa djur!
Hejs.

Min lillkille har blivit så stor.

12-08-09,
 
Nu kommer massa snack om Loke och hans inskolning på dagis men eftersom det är det som pågår i mitt liv just nu så är det, det absolut viktigaste för mig såklart. 
 
Nåå, min kille har blivit så stor nu när han börjar på dagis. Tänk vad konstigt, att inte ha honom hemma nå mer med mig, usch det är jobbigt samtidigt som det är roligt. Loke verkar gilla det hur mycket som helst, han far runt och leker med alla saker och tillsammans med de andra barnen. Han har inte varit missnöjd en sekund förutom idag då han för första gången skulle sova med de andra barnen på golvet på madrasser.

Hehe, han förstod inte riktigt varför han skulle sova där, och det förstår jag, allting är ju så nytt.. Ska man helt plötsligt sova på madrasser tillsammans med massa andra barn, konstigt. hihi. men jag fick vända honom och lägga ner honom, hämta honom då han försökte krypa iväg... ja vi höll på så kanske 30 minuter haha.. sen såg jag att han var supertrött och han gosade ner sig med snuttekaninen sin och somnade tillslut. Han sov 1 timme och 15 minuter sen vakna han. Superbra juh! Hoppas det går smidigare imorron för honom att sova. Tillslut kommer han nog in i det där.

Är iaf glad att han inte kommer ha alltför långa dagar på dagis nånsin! Det är turen med Adams jobb. Att om vi lämnar honom vid 7 så kommer han inte behöva vara längre än till 15 typ. På det sättet hinner vi ju med att vara med vår son också :)

Ja gud det är mycket känslor som far i en just nu. Stolt att han ska börja men ändå småtråkigt för en själv! men de kommer nog bli bra när vi kommer in i dessa rutiner också.

Nä nu ska jag dona på här hemma, imorron är det fredag och vi ska på dagis mellan 9.30-13.30 som vi varit de här dagarna nu. Sen på måndag samma sak men på tisdag ska jag lämna honom för första gången och fara hem.... buuuhu! Kommer inte bli roligt.

Min älskade lille kille har blivit stor :) Stor för fort :)

Jag och min älskade son när vi var i Storforsen! Älskar dig så!

Blandade känslor.

12-08-07,

Ja just nu har jag mycket blandade känslor att ha och göra med. Glad då jag är med familjen och hittar på saker så att Loke blir glad och det lyser bus och lek i hans ögon. Det gör mig lycklig! Han går alltid först.. Förutom när det är nått jag verkligen måste göra, som nu. Klart skolan, usch så jobbigt det är. Men man vet ju aldrig när jag blir klar. suck, nåja jag kämpar på.

Adam har sin sista semester vecka nu och imorgon börjar Loke på dagis!!! Shit alltså. Men vi kommer bara vara där några timmar skulle jag tippa, halv tio ska vi befinna oss på dagiset! Spännande, nervöst, roligt och lite vemodigt såklart.

Men för Lokes skull kommer de bli toppen men jag måste bara vänja mig också så blir det nog bra. Min stora älskling. Jag försöker få så många pussar och kramar som möjligt av honom nu innan det är dags :P

Hoppas vi blir lite tryggare när vi varit där och fått veta om rutiner, o träffat pedagoger osv. håller tummarna att det ska kännas bra.

Annars busar vi på mest hemma och gör nån liten tripp ibland! :)

Njuter av dagarna så mycket det går, med blandade känslor.

Hejs.

1 augusti.

12-08-01,

Redan 1 Augusti?! Jaa shit.. denna sommar har verkligen varit dålig tycker jag, alltså vädermässigt, men de har inte gjort alltför mycket som sagt. Har varit underbart att vara ledig ändå hela familjen och hittat på grejer, Adam har denna vecka och nästa ledigt också med oss :) Mycket skönt.

Nu åskar det och mullrar, regnet öser ner.

Vi har planerat att fara på Leos lekland nu när Loke vaknar. Kommer bli kul, alltid skoj där :) Har dock inte fått mitt års kort ännu som jag vann men de kommer nog framöver.

Idag äre precis en vecka kvar till dagis för Loke. shit lite ångest över det faktiskt. Man vill ju vara nära sin son hela tiden, kunna kramas och pussas och busa och höra han skratta precis när som helst. men nu kommer en ny fas i livet. Loke på dagis, Adam tillbaka till arbetet och jag.. nånstans mitt emellan allting. Haha. Skolan ska bli klar, jobbar på ica och sen söka förskolejobb. Får se vad framtiden har att utvisa.

Nu ska jag släppa ångesten och njuta av dagen på Leos! :)

Hoppas ni har en bra dag också.
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0