www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Loke 2 år.

12-12-31,

Idag är det Lokes födelsedag! Och även nyår.. Nyår kommer som en parentes nu för tiden eftersom det är Lokes dag! :)

Han har fått öppna våra paket på morgon och under dagen och varit superlycklig! Gud så glad man blir när man ser han le med heeeeela ansiktet när han öppnar paketen och säger att man ska öppna kartongerna så han får leka med grejerna på en gång :)

Så nu har vi alltså en 2 åring i huset :) 13.30 på dagen för 2 år sen kom han ut lillgubben! Vi myste på hela kvällen med honom och försökte få han att amma. Sen stod vi tillsammans inne på sjukhus toaletten och bytte blöja och hörde raketerna smälla utanför, tänkte va nu då? JUST det, det är ju nyårsafton!! :) hihi.

Vi var en sväng till stan efter allt kalas, och kollade på raketerna! Loke tittade nyfiket och sa samtidigt att det låter illa, haha jo det gjorde de juh men de var fint :)

Nu ska vi bara mysa resten av kvällen, gud så skönt! Dags för att äta fondue också, som jag längtat!

Trevlig kväll på er, och GOTT NYTT ÅR!

Är så tacksam att du finns i våra liv Loke. Du är mitt allt. Du o pappa! :)
 

Plusgrader?!

 
12-12-30,

Idag är det helt plötsligt plusgrader! De var skönt och vara ute på förmiddagen hela familjen, Loke och pappa skottade och där emellan körde jag Loke på bobben runt kvarteret :) Då såg vi skotrar som kom och körde, de var spännande hehe. Sen tog vi en svängom till farmor, de är ju så nära. Sa hej och sen vände vi :) Loke ville däremot gå in till farmor och fika men näe, hem och äta lunch blev det.

Nu sover sötnosen och vi ska ta det lugnt i soffan, kanske läsa en bok.

Jo Magda, jag tyckte filmen var bra :) Adam ville inte att slutet skulle bli sådär men han tyckte faktiskt också den var bra! :) Sen efter den igår såg vi Snabba Cash 2, var också riktigt bra trots att jag nicka till några gånger.

Längtar som till imorgon, kalasfirande för vår underbara son och sen gooooomat och mys! Och nu vet jag att vi definitivt blir hemma också, lika bra det. Behöver man inte fundera på det nå mer!
Mys med familjen blir det.

Näe tvätten kallar. ha en trevlig dag.

 

Vill va ledig längre!

12-12-29,

Åh nu börjar jobbångesten krya sig på... jag vill ju va ledig längre! Det är så himla skönt och strosa runt och inte behöva göra nått speciellt utan bara mysa med sin familj. Åh! Men det är ändå 3 dagar kvar nu.. börjar den 2 Januari 2013 igen. Då äre ju en 3 dagars vecka så han man helg sen igen, skönt!

Idag har vi haft besök av Adams syster och hennes kille, surr och fika. Sen har vi storhandlat inför nyår bland annat. Vi kommer att äta Fondue! Det är så gott. Och bakpotatis med nån god röra till.
Sen var vi förbi Adams mamma, så Loke fick leka med farmor lite! :)

Snart blir det att fortsätta se filmen vi började på igår, Sinister.
Hoppas den slutar bra också för den har varit bra hittills!
 


Nu äre bara 2 dagar kvar till Loke blir 2 år! :) Storkillen våran.
 
 
Hugo och Loke på Adams födelsedag! :)
 
 
Dem e så kramgooooa med varandra!
 
 
Puss på mitt hjärta.


Hejs.

Härlig dag.

12-12-28,

Idag har jag och Loke varit och hälsat på Magda och Mats och deras lilla vovve, som Loke säger: Maggas ooovve :) Så söt. Han var superivrig när vi åkte i bilen och ville bara gå av och titta på vovven. Väl inne var han lika skeptisk först då Olle var på oss och busade på en gång, men sen blev dem polare och Loke sprang runt med Olle efter sig :) haha! Så sjukt söt vovve alltså och så liiiiiiten, helleguuud! :)
 
Lånat bild från din blogg Magda!

Senare under dan har han pratat om Maggas ovve och velat träffa den igen, då har jag fått visa nån bild på vovven så har han blivit glad :)

Annars har vi mest myst inne, och efter middagen så kom mina föräldrar hit för att lägga Loke då vi bokat bio. Det blev The hobbit i 3D, första gången vi ser 3D på bio så de var spännande. Himla bra var det och filmen var jättebra! Jag somnade inte, hör och häpna haha.

(bild från google)

Nu kanske vi ska se en till film, om vi orkar annars blire att krypa ner. Nu e Adam ledig också med oss 4 dagar till :) Skönt!

Ha de gött.

Mys men lite tomt.

12-12-27,

Ja vi myser vidare här hemma, men det känns lite tomt idag.. Adam måste jobba idag och imorgon! Jag fick ledigt från mitt jobb så jag och Loke myser på här hemma. Han har sovit som en stock i natt, gud så skönt det var att inte vakna av massa gråt, hostande eller ledsna miner.

Nu ser vi lite Chuggington, (tecknade tåg) och bara är. Så skönt med lov, jag vill inte börja jobba igen! Haha nu har man blivit förslappad.

Om 4 dagar är det nyårsafton, vilket har blivit en helt annan dag för oss än förut, vår älsklings födelsedag! Vår stora kille blir 2 år! :) Då blir det att fira honom och äta go mat, vill verkligen äta fondue, det är så gott!

Nu ska vi gosa vidare, sätter in bilder senare!

Puss från oss.

Love.

12-12-25,

Är bara så lycklig just nu :) Över denna jul och allting runtikring! Nära och kära som samlas, kusinerna busar och skrattar. Härliga tider!

Åååååh, näe nu måste jag säga till min älskling att han är underbar! Lycklig lycklig lycklig.

Juldagen.

12-12-25,

Idag fortsätter vi att mysa på och fira jul fast i Heden hos mina föräldrar, blir dock ingen julmat utan den goda kalkonen som vi brukar göra :) oj så gott det är! Jag längtar massor.

På morgon har vi lekt med julklappar som Loke fått, favoriterna är ju alla bilar, oj tror han fick 11 bilar igår :)
Sen har vi byggt ihop en julklapp som han fick av mina föräldrar, en BOB som vi kan ha och åka ute i snön med! Perfekt. Som sagt, babypulkan börjar ju va lite liten nu haha.

Näe nu hopp in i duschen och sen iväg då Loke vaknar till Heden, för mera julmys och mera paket! :)

Hejs.

12-12-24,

GOD JUL på er allihopa! :)
 
Hoppas ni får en underbar dag med nära och kära! Vi har redan avverkat en supermysig frukost i Heden med hela min familj, bror och hans familj, Robert o Jennifer och Elvis såklart :) Loke och Hugo var små tomtar som sprang omkring och dansa till julsånger! Härlig stämning!
 
Nu ska Loke sova, sen beger vi oss mot Adams familj! :)
 
Trevlig dag. Ta hand om varandra! :)
 
 

Mysig dag.

12-12-23,

Vi har haft en supermysig dag hela familjen! Jag och Loke har sjungit "ja må du leva" eller som Loke sjöng "la la la leeeva" :) Sen har vi städat och donat inför främmande som skulle komma. Mitt gäng kom vid halv två och fikade, Loke och Hugo busade på och lekte tillsammans! :) Sen kom Adams gäng och fikade! Mycket trevligt.

Efter de har Adam bestämt vad vi skulle äta, pizza fick de bli, från Amore här på Torpgärdan! Gött. Sen har vi slappat resten av kvällen och myst! Nu äre snart dags och krypa ner, var uppe tidigt med Loke i morse. Imorgon är det JULAFTON! Ska bli supermysigt.

Bilder kommer senare!

GOD JUL PÅ ER ALLIHOPA!
 
 

Minus 30.

12-12-22,

Ja minus 30 grader idag bara sådär, vi har ju haft max -15 grader hittills på denna vinter men nu slog det till. Tur att vi hade bilen i garaget innan jag skulle på stan och då Adam skulle iväg och träna. Men de var gode kallt, usch... Skönt i bilen men sen när jag kom från stan så skulle jag skrapa rutorna så funka det inte... jahaaaa de var INNE jag skulle skrapa rutorna haha. Hade ju haft varmt och gossigt i bilen så det blev ju frost på en gång..
Nåja det fick snöa lite inne i bilen så åkte jag iväg :)

Nu har vi snart lagt Loke och ska slå in klappar. Knäcken är gjord nu också :) Imorgon fyller min älskling år! Fullt hus kommer det bli. Mysigt ändå tycker jag :)

Han ska få en sovmorron och sen ska jag och Loke smyga in och sjunga och ge honom nått paket :) Myspys.

Trevlig kväll på er.

JULLOV!

12-12-21,

Ja idag var det sista dagen på jobbet, gud så skönt! Det blev en lång dag men vi hade lugnt på jobbet, så skönt det var. Vi fick in våra nybeställda IPADs till avdelningarna så vi satt och spelade med barnen! Gud jag har ju aldrig använt en ens men vad skoj de var. Nu vill man ju ha en själv :) När jag gick över för att hämta Loketoken så satt han med IPADen och spelade memory, gullet. Han klarade ett memory med 6 bitar, superduktig. Shit ja tänk, inte hade vi nå sånna modernigheter när vi var 2 år :)

Har sagt hejdå till en kollega som går i pension och jag har precis börjat mitt yrkesliv. Fränt egentligen. Tänk så länge jag har kvar, haha.

Nåja nu är jag så glad att jag har lov så jag skulle kunna börja gråta :) Älskar verkligen julen och allt mys man gör, stämningen, familjerna samlade, julgran, våra älskade barn som leker tillsammans (Hugo och Loke), ja allting!

Men oj så mycket paket jag har att slå in. Inte slagit in EN ENDA. Det blir morgondagens bekymmer.

Sen på söndag 23 decemeber fyller ju även min älskade sambo år!! :) Det är fullt med kalas och julfirande i december, härliga tider!

Åh jag är så lycklig. och nu ska jag sätta mig och se Svenska Hjältar galan, då kommer säkert tårarna spruta, brukar ju göra det. Finns så många hjältar där ute som räddar liv..

Tack och hej för mig!

:) :) :) :)

Glad fast trött.

12-12-17,

Idag har vi alla varit trötta, hela familjen... Loke somnade inte förrän 21 igår kväll, han brukar sova vid 19-19.30 som rutin... men han har ju varit sjuk och vridit lite på dygnet så det blev nio igår, vilket blev en knasig natt.. han hade mardrömmar och grät i sömnen, ropade efter hans nalle som låg i hans säng, när han fick tag i den blev han lugnare. sötnosen. sen tjorvade han en hel del, så jag har varit vaken en del också. inte förrän vid 5 på morron som han somnade in ordentligt igen, och då skulle vi ju upp kvart i sju! Jippi..

Kan ni tro han var trött? JO! Fick lyfta han sovandes från sängen, på skötbordet somnade han, haha.. sen när jag lyfte ner han från skötbordet la han sig i sitt rum vid tältet på en kudde och somna... Stackarn. Men vi skulle ju till förskolan, friska och glada :) Så när jag tog med han ut så prata vi om förskolan och han började prata om kompisarna och då blev han glad fast trött...

Så nu sover lillgubben kring vanlig tid igen! skönt. Hoppas han har en bra natt så vi också får sova.

Jag har också haft en bra dag på jobbet fast trött. Men kul med nya delen som vi fått vara i idag med barnen för första gången! :) Yey! Nya rum, nya grejer och stoooora ytor, gud så underbart. Kommer bli toppen bra! Har pysslat upp lite grejer och satt upp ljusslingor o donat. Även varit med barnen såklart :) Busat i snön och haft oss. Jag älskar mitt jobb :) och det är ju ganska så mysigt att vara nära sin son på samma gång lite då och då under dan.... LYX! :) Kan man pussa på han lite då och då..
 
En bild från i somras.

Nu ska vi slappa ikväll och sova i bra tid, imorron är det bara 4 dagar kvar till JULLEDIGHETEN! :)

Hejs.

Nya tag, sista veckan.

12-12-16,

Ja nu ska vi väl ändå vara friska?! Det hoppas jag verkligen. Nu vill jag faktiskt jobba men det ska ändå bli skönt att jobba denna sista vecka innan jullovet! :) Ledig 11 dagar, gud så skönt det ska bli.

Så imorgon är det jag och Loke som åker på förskolan! Hörde att de håller på flytta om nu våra fyråringar och femåringar till nya delen som är nybyggd! Hoppas vi får börja vara där nu... blir spännande imorron och se hur mycket dem hunnit flytta av alla grejer :)

Helgen har gått för fort som vanligt... vi har hunnit med en hel del faktiskt. Eller iaf på projektet julklappar och projektet köksluckor haha. Loke sov hos farmor från lördag till söndag så vi målade resten av luckorna flera varv och vi såg film o myste! Sen gick vi upp i tid på söndag och målade vidare och sen for vi till luleå för att fixa mer julklappar. Hittade några till iaf, men är inte färdig.. pust.. Sen hem och hämta Loke tokis! :) Han hade haft de bra och myst på med farmor.

Nu ska vi se film ikväll och bara slappa. Håll tummarna för oss att vi klarar denna sista vecka på jobbet utan att bli sjuka :)

Trevlig kväll.

Lucia.

12-12-13,

Idag hade det varit luciafirande på mitt jobb med våra fyraåringar och femåringar som skulle lussa. Loke och de andra småttingarna skulle få ha på sig tomtekläder eller liknande och sen kika på deras luciatåg. Men det blev ingenting sånt för oss i år. Himla tråkigt faktiskt, jag hade sett fram emot det jättemycket. Men men är Loketokis sjuk så är han. Han måste få bli frisk först och inte komma dit och smitta resten av barnen heller.

Dock så hade vi lite lussefirande här hemma. Vi åt lussekatter och Loke var en liten pepparkaksgubbe! Så himla söt. Han dansade och sprang och gav oss pussar. Vår älskade son.

 
Nyss har vi bakat lussebullar med smet inuti! Men ops en del vart himla stoooora, nåja dem är goda ändå får man hoppas :)
 
Ikväll ska jag måla lite mer på luckorna i köket så att de nångång blir färdigt :)
 
Hejs.
 

12-12-12.

Idag var det 12-12-12, och klockan 12.12 satt jag i soffan tillsammans med min lilla sjukling och såg på Pippi Långstrump! Han älskar avsnittet med Pippis luftballong haha sötnosen. Så han fick en extra puss just då! :)

Idag har han nog varit det segaste Loke jag nånsin sett. Han var verkligen tagen av all kräksjuka igår.. Först sov han till åtta, vilket är typ en timme längre än vanligt, sen vid nio efter lite nyponsoppa så somnade han i soffan! Så himla söt och helt slut. Han sov en timme.. sen var vi vakna iaf några timmar och såg tv. Han rörde sig en gång fram till tv:n och tillbaka, annars bänkad i soffan. Vid två när Adam kom hem så sov dem tillsammans en timme till.

Nu har jag lagt honom för kvällen, jag hoppas han kommer kunna sova på natten fast att dagen har varit lite tokig, men har inte kunna hålla han vaken juh, han måste ju få sova när han vill och eftersom han är helt orkeslös. Man vet ju själv när man e sjuk, vill man ju bara sova bort allt..

Håller på griljera vår första skinka ikväll! :) luktar ljuvligt! Och så har jag köpt rödbetssallad till det!

Vi lyxade till det med mat från Panelen idag :) Denna dag till ära. Tänkte att detta datum borde man göra nått speciellt eller ha nått att minnas men vi har myst på tillsammans och gjort de bästa av dagen. Sen hade vi även såklart nått att minnas! :)



 


Vår stackare.

12-12-11,
 
Varning för ett mindre fräscht inlägg...

Ja idag har jag också varit hemma med Loke för att tillfriskna själv och idag har jag mått toppen bra, mest för tidens skull jag inte far på jobbet eftersom det är 48 timmar man ska vara hemma från sista gången man kräks eller har typ diarée. Så idag har vi donat på här hemma, var ute en stund och lekte i snön, gick hur bra som helst. Sen precis då Adam kommer hem vid två, så kräks Loke.... neeeej... springer med han till toan, han tokspyr där också och blir rädd. Stackarn! Hujja.

Sen försöker vi få i han middag men då kräks han igen, trots att han bara drack nyponsoppa. Sen tog vi ett bad på kvällen, de tyckte han om. Han är ju som glad mellan gångerna han kräks men ändå.. Sen när han skulle dricka vällingen på kvällen så kräks han ner hela sängen... hujja! Vår lilla stackare..

Ja fräscht inlägg va? :)

Nåja, så ligger de till. Jag hade precis sagt till en på jobbet att jag skulle komma imorron med Loke också. Men fick snabbt ringa och säga att det går ej. Så nu blir jag alltså hemma med Loke och kan jobba tidigast FREDAG. Tråkigt, jag hade faktiskt längtat efter jobbet imorron. Men såklart jag e hemma med Loketokis men det jag blir less på är ju att det bara går runt runt den här kräksjukan på jobbet. Det har varit en MÅNAD nu de har gått runt! Folk börjar ju ha det TVÅ gånger per skalle! Helt sjukt juh.... När ska det ta stopp? Jag har ju haft en gång kräks och nu hade jag andra vägen istället.

Jaja, bara acceptera läget. Snart närmar vi oss julledighet så det ska bli himla skönt och slippa alla bacilusker som härjar. Jag blir ledig 21 december till den 2 Januari!! SÅ GRYMT SKÖNT DET SKA BLI :)

Nu ska vi slappa i soffan, Loke har äntligen somnat... men på tom mage! :/
 

Hejs.

Måndag o hemma.

 
 
 
12-12-10,

Ja, idag blev vi hemma. Jag har inte varit riktigt hundra i magen i helgen och de känns som att ta det säkra före det osäkra och vara hemma. Men bara därför så vill man ju jobba haha!

Nä ska strax väcka Loke som sovit middag, sen ska vi väl vara inne och busa bara.

Tiden bara rusar iväg, behöver fixa klart julklapparna, har jag inte gjort ännu. Åh! Men de hinns nog!

Annars så är allting bra, de rullar på och jag längtar till jul :)

 
kram från oss.

5 december.

 
12-12-05,

Oj känns som att december bara kommer svischa förbi så är det helt plötsligt julafton... de går så fort i december tycker ja. Vi måste börja fixa klart alla klappar snart, annars kommer jag bli så stressad.

Igår vabbade jag för första gången sen jag fått fast tjänst. Loke fick feber på förskolan på måndagen och låg bara i soffan deras så jag gick snabbt över till honom och satt och myste med honom tills Adam kom. Han var som ett element, verkligen! Tur Adam hade kommit hem precis så han kunde hämta honom. Sen var jag hemma igår tisdag,, men febern släppte rätt snabbt så vi var tillbaka idag på förskolan igen!

Men de var himla mysigt och ha en hemma dag tillsammans, oj vad man saknar då man var mammaledig hihi :) det är ju så skönt o bara mysa hemma. Nån dag då och då, i längden så vill man ju ändå jobba! De händer så mycket på jobbet nu och snart ska vi få flytta in i nya delen, oj så kul det ska bli :) efter jul börjar jag på riktigt att vara förskollärare för 4 åringsgruppen!! De blev som jag ville, tack för att ni höll tummarna :P

Nu sitter jag här med ont i halsen, usch o fy. fick det efter promenaden hem från jobbet. typiskt. iofs har man frysit hela dagen, de är ju så kallt ute och när man varit ute en stund blir man som genomfrusen i hela kroppen länge.

Nä nu ska jag ta en stooooor kopp te och bara vara!

Imorron torsdag, sen fredag sen HELG! :)

Hejs.

1 Advent!

 
12-12-02,

Första advent idag! Vi åt en mysig frukost tillsammans hela familjen och tände det första adventsljuset. De är så mysigt! Sen har vi fått upp lite tomtar och sånt också. Tänkte innan hur det skulle gå med denna lilla virvelvind hemma men hittills har allt fått stå på sin plats. Håll tummarna. Ena tomten som var på fönsterbrädan i köket gick han fram till och tog i handen och sa: Hej tomten.. :) haha så söt!

Sen idag fick Loke vara med mormor och morfar medans vi for en snabb runda på Storheden. Vilken befrielse att fara själva haha, visst får man säga så? Men det är verkligen ingen lek längre att fara och handla med gubben för han vill titta på allting och röra och känna och pilla.. Man kan som inte tänka på nått annat än att "snälla riv inte ner hela affärn nu!" :) Så det var skönt att kunna springa själva och kika. Vi hittade oss en stor fin grön gran som vi ska ha här hemma! :) Den vi haft har varit så gleees.. men nu jäklar! Jag ville även köpa en vit gran och ha typ i källaren sådär lite snyggt, gillar dem vita mer och mer faktiskt. Men en grön måste man ju bara ha :) Annars äre inte jul på riktigt.
 


Vi hittade lite mer grejer också, julpynt och lite julklappar. men vi är inte färdiga ännu. Loke kom tillbaka sen från stan, dem hade varit en sväng på skyltsöndagen och sett Tomtar som han fått paket av! :) Han öppna dem hemma och de var pennor i ena paketet och en bil i det andra. oj så nöjd han var!

Nu ska jag inte göra nå mer för ikväll, oj så vi har stått i.
 
Lite ljuspyssel jag gjorde på tjejkvällen hos Magda.Dekorerade ljusen med texter och bilder!
 
Adventsljusen.
 
På framsidan har jag satt en julkrans som jag gjort själv. Den saknar dock en skylt där det ska stå God Jul i vitt men de var slut när jag skulle köpa den. Men ska se om de finns nå mer snart så kan jag sätta dit där de är en lucka i mossan. På källardörren sitter den andra kransen.
 
Hemma satte jag upp en ljusgardin vid staketet, blev himla mysigt tycker jag. Sen har jag även fyndat en ljuslykta i form av ett hus! Älskar ju alla sorters ljuslyktor, man kan aldrig få för mycket känns de som! :)


Nej nu blir det soffan, film och massa gos med min underbara sambo!! :)

1 december.

 
12-12-01,

Idag är det första december, shit! Imorgon är det första advent. Så himla mysigt tycker jag! Håller på julpynta för fullt men inser att vi inte har alltför mycket saker så imorgon ska jag och Adam iväg till storheden själva och shoppa lite o kanske fynda nå julklappar. Loke ska få vara med mormor och morfar :) Så får dem lite kvalitetstid dem också tillsammans.

Idag har vi varit i Heden och bakat pepparkakor tillsammans med Hugo och Richard. Killarna bakade för fullt och satte dem på en plåt, sen in i ugnen. Så söta! Sen ville Loke leka med bilarna igen, så han hoppa ner på golvet och börja leka med dem! Men de blev några söta pepparkakor iaf, några har vi varit förbi med till Lokes farmor och några till min farmor Britt :)

Tänk nu är det december, en månad fullt med mys och tända ljus. Adams födelsedag kommer så småningom, sen äre julafton och sen kommer ju LOKES födelsedag :) vår lilla sötnos som blir 2 år!!

Älskar min familj oerhört mycket.

Hejs.
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0