www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Surströmming.

14-08-24,

Idag har Robert, Jennifer och Lucas varit här på förmiddagen. Robert har hjälpt oss med att kapa vårt databord så vi kunde ha det i ett mindre rum, eftersom vi ska byta plats på vårt sovrum snart. Det blev superbra! Ett litet krypin där vi har våra datorer och som kommer höra ihop med vårt sovrum. Snart kommer äntligen Thea att få sitt rum! Jag längtar som en tooooook på att fixa där!! :) Det är så sjukt kul att inreda barnrum.

Så sakta med säkert kommer hon få sitt rum, lilla tösen.

Man kan nog säga att hon GÅR nu!! :) Våran stora tjej. Hon har gått omkring själv typ 30 steg (sist vi räknade) och hon ställer sig upp var som helst utan att hålla i sig och promenerar omkring, sakta med säkert framåt. Hon e så duktig!! Superkul och se och hon blir så glad när hon får gå :) Hon skrattar för fullt.

Senare idag for vi till heden på middag. Surströmming! Har börjat gilla de på äldre dar :) så de var mums! Men magen blir ju mindre bra av det haha. Sprang min löprunda idag på 6 km och det bubblade på bra där, rapade till och med när jag sprang, trodde jag skulle kräkas :P blä! Så de var ingen hit direkt. men skönt o få springa!

Så denna vecka har jag alltså sprungit tre gånger och 6 km varje gång. Riktigt härligt o komma igång ordentligt och gå ner lite.

Hejs.

Trevlig dag.

14-08-20,

Idag har vi varit på en lekdejt hos Jossan. Loke fick leka av sig lite med Dylan, vilket han tyckte var superkul. Särskilt med en prutt kudde som han hittade haha :) (måste köpa en sån hoho). Thea fick krama och gosa med Jack som kramades tillbaka! Dem var så goa och söta med varandra. Thea gav Jack nån sak och sa "däääää" och Jack tog emot sakerna och sa "taaacktaaack" :) hihi. Och lilla söta Leo var med och kikade vad de andra gjorde! Sötnosen, och han luktade sååååå gott, så där bebisgott! Åh :) Thea vart så stor i jämförelse med honom. och ändå är hon så liten. Min lilla flicka.

Vi åt sushi och surra och jagade barn :) Får ses snart igen tycker jag! Ett tag satt alla små i soffan, då blev de fotoläge :)

Alla småpluttar och storkillar :)
Hejs.

Vår dotter 1 år.

 
 
14-08-11,

Idag har det varit kalas för Thea hela dagen. Hennes första födelsedag! Ett år är min lilla tös nu. Helt otroligt.

Ett år sedan jag vaknade på natten kl 03.00 av värkar som kändes mer än dem gjort tidigare då man haft lite smått då och då, förvärkar. Men nu kändes dem mera och jag väckte Adam och berätta för honom att värkarna var nog igång nu. Han tyckte vi kunde sova en stund till. Haha så han somnade om och jag låg och klockade värkarna för att se hur tätt dem kom. Ja 15 min, 8 min, 20 min. De var inte regelbundet för fem öre så jag tänkte att det tar nog ett tag till detta. Efter någon timme kände jag att de blev ondare och sa till Adam att jag måste nog ringa in och höra med dem hur det kan vara då man ska ha sitt andra barn. Dem tyckte jag skulle avvakta lite men om värkarna kändes väldigt starka upp mot ryggen så skulle jag komma in. Direkt jag lagt på luren så får jag en värk som känns mycket ondare och väldigt mycket i ländryggen, aj. Måste nog åka in. Vi ringer min mamma som kommer på stört och är i huset så hon kan ta hand om Loke då han vaknar. När hon kommit får jag värkar då och då och Adam springer runt och tar med det som ska tas med. Kom nu, in i bilen säger han och jag får en värk vid matbordet. Jag stannar upp och säger vänta. Mamma säger till Adam som är vid bilen, nu har hon en värk, vänta lite. Jag väntar ut värken så att jag kan röra mig igen och går så snabbt jag kan till bilen och vi åker. Klockan är 5.30. Adam kör som en tok och minns att han säger vid fartkamerorna där man måste köra typ 70 att "förlåt älskling men här måste jag sakta ner" sen gasar han upp igen. Väl framme vid ingången säger Adam, kom då! Precis då får jag en värk i bilen så jag stannar upp och andas igenom den, kan ju inte röra mig då. Sen kliver jag upp och hankar mig fram haha :) Ner i en rullstol och hör när jag kommer in på sjukhuset nån som säger "jaha hon ska föda barn". Haha ja tack det vet jag :)

Klockan är 06.00 när vi är på rummet. Dem kopplar dem upp mig på CTG-kurvan, och sånt. sen går personalen iväg och jag känner att hon är på väg att komma snart. Personalen diskuterar och jag minns dem säga att "jag slutar mitt pass 6.45 så det kanske hinner komma en bebis här". Hehe jag flinar lite mellan värkarna. Jag känner att krystvärkarna börjar komma igång och säger till Adam att vi måste be dem komma NU! Dem kommer och försöker prata med mig att hålla tillbaka och INTE krysta. Men de är ganska så svårt vill jag lova.. Försökte men de gick knappt, kanske en krystvärk kunde jag hålla tillbaka. Sen tröck jag på och ut kom en liten liten bebis. Gud så skönt att det var över, men det gick fort. Hon kom till oss klockan 6.33. När hon väl var ute tänkte jag ju inte på vad det blev eller nått alls utan de var bara helt underbart att det var över nu och att bebisen kommit :) Tittade på Adam och när jag tittar tillbaka rakt fram ser jag att dem lyft upp henne med magen och allt framåt, tittar med stora ögon och barnmorskorna säger, det blev en flicka! Va? tänkte jag (var ju helt inställd på att det skulle bli en kille). Tittar på Adam och säger: det är en tjej, det är en tjej!! Hehe han ler och säger: jaa... nu har du någon att fläta håret på! :)
(har alltid haft en framtidsdröm att om jag skulle få en dotter nångång så hade jag velat pyssla om hennes hår och göra flätor och hästsvansar osv, på henne och nu skulle jag ju kunna göra det framöver ) :) Lyckan är total om än jag är chockad och tittar under filten några gånger att det faktiskt ÄR en tjej. :)

Vår fina lilla Thea, detta år med dig har varit väldigt omtumlande, känslomässigt, av lycka, glädje, tårar, och mycket mer. Loke fick ett syskon och det finns inget bättre än när ni två är goa med varandra. Det värmer så enormt i hjärtat. Finns ingenting som slår det. Känslan, kärleken, värmen. Hjärtat har blivit dubbelt så stort och kärleken till er båda, mina fina barn är obeskrivlig. Ni är mitt allt.

Min dotter. 1 år gammal. Jag älskar dig mer än du nånsin kan förstå.

(med gräs på hakan :)
Fått ordentliga kramar av sin bror idag :)
Fick en liten gunghäst :) Bland annat.
 
Nu ska vi mysa med lite film! Haft en underbar dag. Tack alla.
 
Hejs.
 

Haft det mycket bra :)

14-08-10,

Vi hade det riktigt bra i Lycksele, men vi bodde i Kattisavan, en liten bit utanför Lycksele. Där bodde vi i en liten stuga allihopa :) Resan dit gick väldigt bra, ofattbart bra, man hade ju räknat med en hel del skrik, mestadels från Thea men de gick smärtfritt :) I stugan så myste vi på och var på ett lekland första kvällen. Det fanns ankor just utanför stugan vid vattnet som Loke gav bröd till varje morgon och varje kväll :) Tyckte han var jättekul. Thea kollade mest med stooora ögon på vad det var :)
 
Att lägga sen båda barnen första gången i samma rum var lite svårare men det gick det också. Thea var mest nyfiken på Loke som låg där i sin säng så duktig och skulle sova, så sa han: Mamma, Thea står ju bara upp, hon sover inte". Fick söva dem lite omvartannat :) Men när dem väl sov så sov dem som stockar! Det är skönt, att båda är van ljud och sånt, så när dem sover är det lugnt och de vaknar inte så lätt.

Djurparken var superkul att vara i nu när Loke var större, han ropade och pekade på alla djuren och lekte för fullt på leklandet som fanns där också. Sälarna tyckte han var kul och se, när dem fick mat och gjorde lite konster :) Thea hängde mest med i vagnen och pekade ibland hon med och sa: "dä".

Sista dagen var vi på utebadet dem hade. Mycket skönt att svalka sig i värmen som var. Sen bar det hemåt igen. Bilresan hem var inte lika bra som på ditvägen. Då var Thea mindre nöjd, men men det gick ändå :) Fick mata henne med olika saker så blev hon mer nöjd :) Lilla matvraket vårat!

Ja och lilla matvraket fyller ju år imorgon. Ett helt år! Vår lilla tös.
Gud. Känns som att detta år har gått så sjukt fort. Alldeles för fort. Min dotter är alltså 1 år imorgon. Ååååh. Fina lilla Thea.

idag har jag och Loke bakat till kalaset imorgon, och han är så duktig på hjälpa till :) Storkillen. Han är taggad på att sjunga "ja må du leva " imorgon. De var de sista han sa ikväll innan han somnade. Imorgon ska vi sjunga :)

En stor dag imorgon. Min lilla tjej.

Gonatt.

Bilder kommer sen!

Ut på en tripp.

14-08-03,

Blir att rulla iväg på en tripp imorgon hela familjen! :) Vi brukar sikta på Lycksele så de blir de i år med. Första gången för lilla Thea! Och de blir kul nu när Loke är lite större och förstår mer :) Han är så kul och lyssna på! Thea har börjat med lite kinesiska och gurglar fram de hon försöker säga, låter himla kul :) Hihi!

Så nu ska vi packa ner det sista så rullar vi imorgon efter vi ätit frukost då barnen vaknat. Kan gissa på att det blir tidigt men de e bra för då kommer vi oss iväg. Blir mysigt.

Hej hopp.

Lite gjort iaf.

14-08-02,

Det ser ut som att vädret kommer vara bra till veckan också, de vore tok skönt! Vi har bokat stuga så vi ska ta en biltripp hela familjen ner till Lycksele :) Kommer bli mysigt. Bara hoppas Thea vill åka bil en stund, hihi. Annars får vi pausa lite då och då så hon får kramas, hon e ju som kramsjuk denna lilla tös :)
 
 


Vi ska vara där måndag till onsdag. Vi ska gå på djurparken och sen på hemvägen ska vi stanna till i Holmsund och gå på tropikhuset där det finns spindlar och ormar och sånt! Kan va kul för Loke och Thea, men mest för Loke :)

Men idag då, lördag är det va, man blir dagvill. Adam och Loke for iväg till storheden och jag och Thea lekte hemma en stund, sen sov hon förmiddag och jag målade. Målade ett varv på staketet, nu är det färdigt, saknas bara ett lås.


Sen målade jag lite på altanräcket. Det är inte riktigt färdigt ännu men det blir fräschare iaf. Gillar vitt.
 
 


Sen har vi hämtat några lastpallar också med släpet, får se hur mitt projekt blir haha! :) Återkommer med det.

Ikväll har jag målat ett varv på en hylla som ska upp sen i Theas rum, gud vad jag vill göra iordning där, vi får aldrig tummen ur och göra iordning. Morr. Har ju typ massa saker dit. Köpte av en gammal klasskompis en sänghimmel stång med en krona i mitten som jag ska sätta vid hennes säng senare. Mysigt.
 
 


Om jag gillar att måla?! ooooh ja :) Tycker de är skitkul!

Nu ska jag chilla en stund.
 
Tokfian!
Storkillen!


Hejs.

Löptur.

14-08-01,

Japp nu har jag kommit igång igen, efter typ en månads uppehåll minst. tre löprunder är gjorda senaste veckan. Ikväll blev det i regn, skönt var de faktiskt. men blött :) mobilen gled omkring i sport BHn haha. Men de blev 4 km. Måste börja öka och se hur långt jag egentligen orkar och tills jag tar ut med heeeelt ordentligt, fast var rätt slut efter idag :)

Nu blire film mys! :)

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0