www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Skotta taket.

15-02-04,

Idag fick Loke åka till förskolan och jag var hemma med Thea. Natten var helt sjukt dålig, hon hostade med kanske 10 min mellanrum eller mindre. Tyckte så synd om henne och jag gjorde allt jag kunde för henne. Hade gett hostmedicin (men de verkar ju inte hjälpa nått) och gjorde en huskur och satte vid sängen. Man delar en gul lök i några delar och sätter i en skål med vatten och placerar den vid sängkanten under natten. Så de hade jag gjort. Luktade ju urk på morgon kan jag säga hahaha. Gav henne varm mjölk med smör i... ja de låter inte gott men de skulle tydligen smörja halsen lite från att reta hela tiden. Men hon sov orolig så hon hade inte orkat vara på förskolan , men samtidigt under dagen har hon inte hostat så mkt och varit igång.

Nåja imorgon ska jag jobba iaf, och fredag. Då får båda prova vara igen på förskolan. Tydligen var de hur många som helst som hosta där. Hoppas hon får sova ikväll. Hon har inte hostat en enda gång ännu!!! En ny lök är placerad vid sängen också, plus att jag hämtat ut annan hostmedicin som ska verka bättre. Kom igen nu basilusker, ge upp!!! :)

Taket ja, de har jag och Adam varit upp på och skottat idag. Min mamma och pappa var med barnen under tiden och vi härjade på där uppe. Var rätt mysigt på kvällen och man såg rätt långt :) Men shit så snö! Galet. och tungt, men de ser jag som ett träningspass :)

Nä nu slappa i soffan med lite choklad. Kan fasen inte sluta äta choklad.. damn you chocolate!

Ciao.

Vabb i vinterland.

15-02-03,

Idag har jag varit hemma med barnen igen och vi har sett film, myst, spelat spel, gjort pärlarmband, ritat, dammsugit, städat barnrummen, plockat diskmaskin, lagat mat, spelat ipad osv.

Loke är lite hostig men verkar ha krafter annars så han får fara på förskolan imorgon iaf. Dem skulle gå på teater med förskolan så det vore ju kul om han fick vara med på. Thea vabbar jag imorgon också eftersom hon är desto hostigare. När försvinner denna eländiga hosta egentligen? Tycker jag gett dem Bisolvon hur länge som helst. Kanske man skulle prova de gamla husmors tricket med lök vid sängen? Aldrig provat det men kanske värt ett försök. Lär ju stinka dock!! :)

Annars så fick jag blommor igår av min underbara sambo :) Alltid trevligt med överaskning då man minst anar det. Värmde gott!

Jahapp och snörekordet är slaget. 1966 var det så här mycket snö sist, 111 cm och nu är det 114 cm snö. Rekordet är slaget och de förstår jag, de är sjukligt med snö. Imorgon måste vi nog skotta taket vårat, för till helgen ska det bli plusgrader och då blir snön ganska TUNG!
 bild från i julas.

Nu chilla och kanske göra mig lite popcorn. Ha det gött.

Nystart!

15-02-02,

Nu tänkte jag försöka komma igång med bloggen igen, kan vara skönt att ventilera sig lite och samtidigt uppdatera er mina vänner :)

Nytt år, ny månad. Februari är här, även kallad Vabruari, den månad då man "vabbar" mest, dvs är hemma med sjuka barn. Idag har jag varit hemma med Thea och Loke, var iofs bara Thea som kräktes igårkväll men jag kör då inte iväg Loke på förskolan om Thea kräkts. Han kan ju börja kräkas han med och det är inte schysst och smitta andra barn på förskolan. Så de var bara att räkna med att vara hemma idag och imorgon eftersom det är minst 48 timmar efter symptomen visat sig.

Nu verkar hon må bra men igårkväll hade hon också 40 graders feber stackarn. Alldeles varm och slut. Hon hade en jobbig natt också, hon andades häftigt och hennes lilla hjärta slog så snabbt. Usch jag låg i hennes rum med ögonen halvt öppna ifall hon skulle kräkas mer eller må ännu sämre.

Nåja nu hoppas vi de vänder och att jag kan jobba igen på onsdag. Har ju hunnit jobba 2 veckor igen på mitt kära jobb. Det har kännts otroligt bra att komma tillbaka, träffa alla härliga kollegor och få lite social stimulans igen av vuxna och inte bara av barn :) Visst har det varit skönt och vara hemma med Thea och Loke tills nu men det är även skönt att börja jobba igen! Mer pengar också framför allt, längtar till min första lön i februari :) Kommer bli nice.

Nä nu ska jag kika hur de ser ut med denna bloggdesign. Har ju dock inga bilder på barnen där men de kanske man kan fixa sen.

Tjao.
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0