www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Insnöad i vecka 39.

10-12-16,

Idag är det helt klart varmare ute, det är BARA minus 2,5 grad.. men det är ju för att det snöar och är typ storm ute.. Och det skulle bara vara idag.. tycker det ska vara varmare nu ett tag så man inte alltid fryser häcken av sig.. Men det ska bli svinkallt igen till helgen eller till veckan hur de nu var..

Fönstrena är insnöade av stormen.. hehe kanske inte så insnöade men vi fick lite desgin på fönstrena iaf :)





Annars idag? Jaa det är första dagen på vecka 39 för oss!! :) detta är helt ofattbart, vi är snart i MÅL :)

Vår bebis kan komma när som helst nu och jag är så spänd av spänning så det finns inget slut haha :) Nu äter jag frukost och lillen rör sig i magen o donar på, skönt att han vakna när ja vaknat :P

Då ska vi se hur det ser ut nu då:

Beräknat förlossningsdatum: 2010-12-29

Barnet blev till omkring: 2010-04-07

Du är i vecka: 39

Du är i månad: 9

Antal graviditetsveckor och dagar: 38 veckor 1 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 13


Bebisen: 

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.

Mamman:

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

Vila!

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång.


Egna tankar:

Ja det känns som att det är nära nu, men lika så kan de ju bli senare i januari men hur som helst så är det som mest 27 dagar, för kring 12 januari så är sista datumet och nu är ju vårt datum 29e och det är ju bara 13 dagar dit..
Det känns jätteskönt att jag hinner vila upp mig nu under dagarna och samla krafter.. för det är ju inte alltid man sover så bra på nätterna, usch i natt hade jag ont hur jag än vred mig.. 
Vi väntar med spänning på dig lillhjärtat!
Du e så älskad...

Här kommer stormagen i vecka 39! Jag undrar om den har sjunkit ner något men jag hoppas då det iaf :)





Det kanske är sista bilderna nu, man vet ju inte hur länge jag har kvar magen o lillen där inne! Idag ska jag och Adam fota oss lite mer tillsammans med magen så vi har lite fler bilder... alltid mysigt :)

Joo, Kristina.. du frågade om det var en willvin skötväska vi hade köpt och joo det är en sån :) jag hoppas den kommer vara bra men har hört att den ska vara det! Sen våran barnvagn är en Brio vagn, svart och röd :)

Nu ska jag göra klart det sista med uppgifterna i skolan och sen skicka in allt så det är bortgjort.

Idag ska vi även till Barnmorskan kanske för sista gången... längtar efter att lyssna på lillhjärtat! :)

Hejs.

Kommentarer
Postat av: Mia

Oohh.. men nog tycker jag det ser ut som magen har sjunkit ner ändå =)

2010-12-16 @ 13:05:04
URL: http://miaindia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!