www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Små drinkade.

09-01-31,
Igår var jag och darling lite sugna på att ta oss en drink eller två och gå ut på Bränna o surra bara, så vi hörde med Palo o Richard om dem ville kika förbi. Var egentligen tänkt att Helen skulle med också men hon ville spendera lite mer tid med familjen nu och det förstår jag! :) så vi satt här ett tag innan vi sedan gick dit.. Var trevligt o sitta där o surra!

Träffa Jojje och hans "brorsa", Jonas som jag surra med ett tag och var intressant samtal, HP var där, våran chefs fru från ica, Kurt vår granne, mfl mfl. Sen kom frida o hennes karl förbi o hennes syster :)
Var trevligt att dem kom!! sen gick dem vidare till TC men då gick vi hem för darling skulle ju ändå upp och träna vid halv elva idag..

nu chilla för ikväll ska vi till Luleå för att äta middag och sen se BIO :) Vi ska se "yes man" med Jim carrey! Ska bli mysigt och göra en liten utflyckt :)

Pusselipuss på du Adam.

Lekens betydelse.

09-01-30,

Idag äre fredag och vi hade till o med sovmorron idag... Jag o Helen tänkte fara o träna efter hon hade varit hos barnmorskan men det blev aldrig... då körde ja lite hemma iaf, lite situps o sånt man kan göra! :) började med lite städning o slappade..

Den lektion vi hade idag var Drama! hehe de är ju egentligen inte min grej alls... men hon får med en på så bra sätt att man inte känner nån prestationsångest eller att nått ska vara så bra, utan man bara är....
och idag vare skitkul , för i den här kursen vi läser är Leken väldigt viktig del i lärandet för barnen.... för när barnen leker så spelar dem roller, är olika personer, hjälper varandra, drömmer sig bort...osv.. viktig del för barnen.
så vi fick låtsas ha bollar i händerna som vi skulle kasta till varandra o fånga osv, sen fick vi låtsas att vi hade ett långt hopprep och så fick 2 stå och veva precis som när man hoppar hopprep :) hehe skitroligt var de..... var grymt längesen man gjorde nått sånt, så man fick tillbaka den här känslan när man var liten o skulle hoppa hopprep med varandra... vänta på varandras tur och hoppa :) superroligt, man ville bara egentligen ha ett riktigt hopprep, men var skoj o låtsas, jag förstår ju syftet, att finns det fantasi så finns det lek :)
sedan fick vi skriva ner massa lekar vi lekt när vi var små... allt möjligt. o sedan skriva de på tavlan, därefter skulle vi välja nån av dessa lekar o leka det med klassen. hehe, vi var 5 grupper så de blev 5 lekar :)
"Visk leken".... hehe de var skitkul när vi var 20 pers o sitta där o viska, blev hel mysko resultat! :)
"Under hökens vingar kom" hehe var också kul, körde man mycket när man var liten.
"Kom alla mina små kycklingar" Den leken där en är Hönan på ena sidan rummet och så står det en räv i mitten av rummet så ska hönan ropa, kom alla små kycklingar, och de andra svara, nej vi törs inte för räven, o hönan säger men kom ändå :) så ska man klara sig över utan att räven tar en, hehe...
"Prinsessan o draken" Så ska man stå 2 och 2 i armkrok och alla bildar en ring, så är en prinsessa och en drake och sedan jagar draken prinsessan tills prinsessan tar tag i någon annans armkrok och då byter man så den andre som kommer låss blir drake... ja lite invecklat o förklara men men roligt iaf och lite förvirrande :)
sen vare.... "1,2,3 OST... " den e rolig, de vet nog dem flesta vad det är :)


nä men det var grymt rolig lektion och man förstår ju ändå syftet med den, att vi ska få känna på lekar och kunna släppa lite på tyglarna själva o kunna leva sig in i det :) skoj skoj!!!!

har ätit middag med darlingen nyss o nu vilar han lite på soffan...

får se vad vi ska göra ikväll, vi funderade på att ta oss en drink här hemma o sen kanske gå på MS Bränna, dem har gjort om där till en sportbar... och sen har även TC gjort om, byggt om massor... också roligt! så vi får se...
beror på om min kära darling orkar med det? :) vore mysigt o gå bara ja o han också samtidigt, fast ska nog höra med Frida vad dem ska pyssla med i såfall också :) hennes Andreas fyll 29 år idag.

o nu äre helg, o jag e leeeeeeedig :) fan så skönt!!

Torsdag.

09-01-29,

inge skola idag heller, men ska däremot läsa lite i böckerna vi fått! det har varit en slapp vecka det här men då har jag hunnit med o träna massa o fixa annat! de är toppen de med :)

Jaha va bra! Det är en ansökan eller anmälan som måste göras bara och nu har dem gjort den så man kan fylla i online, okej va bra :) då ska jag göra den nån dag! Ska leta fram mitt pass också så man har de numret.
Men ska göra de då jag e fokuserad så man inte gör nå fel.. :)

Nu ska jag käka lite frulle, sen blire träning med Helen på Nordpoolen! :) ska bli skönt!

Sen kanske stan en sväng, o så borde jag o darling städa lite hemma!

Igår lämna jag in mina stövlar som jag alltid använda förut tills klacken försvann på typ Western farm när de var allt kladd på golvet, he he.. så dem får jag på onsdag.. då jäklar ska jag använda dem igen,  *miss them*

ciao.

Nu blev de inte riktigt träning på Nordpoolen, de blev att körde hemma träning :) hehe.. Körde lite styrke övningar hemma bara, rätt skönt det med! de gick fin fint...
sen rensade jag bland allt studiematerial, hur mycket som helst juh. fick slänga en del också. coh så fixade ja ordning bland våra filmer, nu äre många! :)

tagit de lugnt annars bara! kolla vad roliga kort jag har grejat med, fränt :)
    
   

Tyckte dem var himla fräna :)

Onsdag.

09-01-28,

Yes, ledig idag med... skönt skönt! Jag ska fara iväg till Nordpoolen om en timme med Helen och Ida så tänkte vi simma, ska bli skönt. Sen bubbla lite och surra på! Det är grymmes träning o simma juh... kom ihåg när vi simma förut som galningar! Det var kul :)

Sen ska jag nog fara på stan o kika lite, kanske dollarstore o så! Kan va bra o fylla på förråden hemma med nå grejs ,typ städgrejs :)

Hmm, ja, vi får kolla det där med resan, vad man ska göra för test! När var du till USA Magda? :) Tänkte om de var längesen så kanske de har ändrat de där... Iofs Anton var ju rätt nyligen och han hade nog fått göra nått sånt! Får höra med honom.. Ska slå en pling till Maria sen också för hon hade sett på nån sida vart man kunde göra det... Hehe vore ju snopet om vi väl har betalat allt och står där som flumm och inte får komma in i landet eller flyget :) inge bra..

Marre: Hihih vad kul om du ska skriva om mig, vad ska ni skriva för något då? allmänt bara eller en berättelse? :) Sötnos!! Vad kul att tyskan går bra o att de är roligt. Perfekt! Du hade inte glömt nå sen sist då??

Så det blir en slappar dag idag... borde få böckerna snart, som ja beställt.. kan va bra så man kan läsa de vi ska läsa till skolan, hehe... ska kika nu vart dem är! :) Spåra paketet!

tjingeling.

Yepp vi var o simmade, o så skönt de var... de måste ja börja med mer, kommer ihåg när vi simmade som tok förut, vad skönt de var. helt sjukt bra... så nu blire simma o träna som gäller. :)
Efter simmningen så bastade vi massa o så! Sen drog vi iväg till Sushi baren för lite lunch, o mums va gott de var.. hehe men de är fasen svårt att äta med pinnar, hhee.. men där har dem ju inte bestick, eller kanske om man frågar men de vågar ja inte så de var bara att kämpa på med dem.
Sen for ja på dollarstore o köpte in lite skolgrejor, block o sånt, dvdskivor o städgrejs!

Nu håller ja o darlingen på att laga lax o klyftpotatis, ska bli grymt gott!

Sen ska faktiskt min lillebror komma på besök! Kuligt :) då ska göra mitt kardemumma kaffe o smaka på :) Då ska vi också hyra film tror jag om vi inte ska se nån av våra filmer som vi har. Så får han se vår tv! tror vi hade exakt likadan som han faktikst.. hehe.. coolt...

Tjingeling igen :)

RESAN.

09-01-27,


YEY NU ÄR RESAN BETALD OCH BOKAD! Lisa bokade idag :) yey.... fan så kul det ska bli! 8 juni till 16 juni är vi hos dig Marre! ååh va jag längtar nu.... here we coooooome!!

Haft skolan annars idag från åtta till tolv, och nu e jag hemma en snabbsväng för snart ska jag gå till Kvantum o möta upp Helen och Ida, för vi tänkte ta oss en promenix :) Skönt.... jag ska fasen försöka träna nu minst 3 gånger i veckan och promenera är faktiskt bra det med!! motion!!

Så skriver mer sen.... :)

Måndag free.

09-01-26,

Yepp ledig idag, skönt, de blir som en helgdag för mig eftersom man jobbade helg :)

Jag o Helen har varit o tränat på Nordpoolen, nice... var rikigt skönt, vi körde en sån dar man står o trampar o rör armarna samtidigt 20 minuter, de var fasen tungt, 200 kalorier.. sen körde vi lite styke också! skönt för kroppen... nu jäklar ska de här hålla i sig, inge mer förkylning eller ont i halsen... nu är bara o träna o simma nån dag också!

Vi ska fara o handla jag och darling på ett tag! Får se vad de blir till middag idag...

Nu ska ja fixa lite här hemma!

Puss


Vi for och handlade och jag hade med våran ica kvantum julklapp, hehe 500 kr o handla för.. Perfekt! Hade tydligen inte använt dem ännu, var ju bra när vi storhandlade lite.. O Helen följa med för hon skulle surra med Eva om jobb så jag ville rekomendera henne som jag gjorde med Marre :) hehe får hoppas hon får jobba sen lite helger o även i sommar! Det vore kul!

Vi gjorde kycklingsallad till middag idag, de blev supergott! :)

Söndag.

09-01-25,

Japp då har man jobbat 8.30 till 15.30 i spelet o kassan. Men de gick bra, dagen kändes bara rätt lång, särskilt när ja satt i kassan... tiden går ändå fortare i spelet!! :)

Nu har man kommit hem o ätit mat, så ska ja o darling kika lite film, ska försöka hitta en komedi som e bra! Ska dyka ner i film förrådet :)

Ciao.

Att man varit blond.

09-01-24,

Hehe ja det är faktiskt otroligt att jag en gång i tiden var blond, eller de var inte så fasligt länge sen, det var sommaren 06 då jag o Erica bodde i Göteborg! Hehe känner ni igen mig? Det gör jag knappt, men det är coolt att man varit det.. hehe vart besatt att bleka det hela tiden så förstår dem som är blonda o vill bleka mer hela tiden, ha ha.... :)

Here i am.... :) Håll i er....

     
  
 
Ja det var jag när jag var blond! Hehe. Åh det var en rolig tid i Göteborg! Alla söta vänner som jag o Erika jobbade med! Det var grymt kul där... tur att vi tog en hel del bilder som minnen :) Puss på er!!

Bara vara.

09-01-24,

Igår när jag var på skolan och gjorde basgrupps arbete så skickar min sötnos ett meddeland... "får jag bjuda dig på Kina idag till middag, vore mysigt" Självklart får du det älskling :) Så fint o mysigt det var! Längesen vi var ut och åt bara jag o han! Så de var nice...

Sen såg vi skräckfilm, huuuuaa.. men bra var den!! The strangers!!

Idag har ja vaknat tidigt för o jobba! Jobbade i spelet till halv fem från halv nio.. men de gick bra :) gick fort! Sen blir jag ensam ikväll men de gör inget, skönt o bara slappa... min darling e med killarna o festar lite! Kuligt :) men jag är inte direkt sugen efter förra helgens bravader...hehe..

så ikväll ska jag bara vara....

Framtiden.

09-01-22,

Är himla kul ändå alla lektioner vi har, det är givande allting eftersom man tycker det är så pass intressant.... är konstig känsla att man vill så gärna lyssna till allting eftersom skolan alltid förut var så BORING :)
men de känns jättebra!! Kul är det.... och veta att vi inte bara kommer ha hand om barn på ett dagis utan vi kommer ha så mycket pedagogiska kunskaper och se på allting med större ögon, utveckling, kriser, problem, komma med idéer, arbeta efter barnens behov osv..... hur mycket som helst :) näe de känns mycket kul och sen när man vet att den första praktik plats man var på, inte var den bästa utan när man såg små saker de kunde ändra som kunde göra stoora skillnader så vill man som läsa mer för att veta exakt hur man ska göra för barnens bästa osv.

sen längtar jag som fasen till sommaren, till att träffa Marre! Känner verkligen att jag saknar henne! Ska verkligen bli superroligt att komma den där veckan, 8 juni wooohooo... träffas och surra, fika luncha... fixa iordning dina saker till brölloppet, shoppa och mysa på! Sen när din stora dag kommer så kommer jag lipa ihjäl mig, känns som det.... huuua! Du kommer vara så vacker och jag ska hålla TAL.... hjälp :) Äsch de ska nog gå bra!! Hoppas vi kan boka snart, att vi får pengar, jag hade iaf fått mina csn pengar idag, och min lön får jag imorron, yeeah grymmes som jag sa!! kanon!!

sen ser jag framemot en framtid med Adam!! :) Han är verkligen en kille jag aldrig trodde jag skulle hitta.. kom ihåg att jag sa till Marre när jag var singel sist, att jag ville träffa en "ryan kille" för han verkade så fin o bra mot dig... hehe och det gjorde jag, helt sjukt!! :) En ödmjuk charmig söt snäll omtänksam fin kille med ett varmt hjärta. verkligen glad att ha honom, och en framtid med honom känns underbar! och allt som hör till..... :)

det var lite av framtiden det!! :) sen vill jag fota mera, har inte gjort de på länge.... o vart så inspirerad när jag kollade på Lindas sida på fotosidan, fina bilder! jag ska nog höra med kicki om jag skulle kunna lägga in hennes bröllopskort jag fotade och höra vad folk tycker om dem, alltid kul med kritik o så. det ska jag.

Ciao!

Ledig.

09-01-21,

Yes, idag e vi lediga... skönt som tusan... jag behövde sova ut och det fick jag :) så himla glad. det gormade inte alls i halsen nånting, hel nöjd... sov som en stock!!

så idag då?
njaa, snorar och dricker the... tänkte först fara på stan en sväng men tror inte jag gör det.. tror jag gör det på fredag istället, om vi e lediga då, eller har självstudier.. Jag tänkte om jag skulle rensa lite bland mina kläder i garderoben, hehe kan behövas, allt e överallt och ingenstans.... huuaa...
kan va bra! sen blire slappa framför tv:n :) och läsa lite ur det vi tog ut igår i skolan..

Fasen vad humöret pendlar, men de var nog för att igår var både jag o Adam så grymt trötta o helt slut o började med nån diskussion där, men vi löste de o surrade vidare.... ibland behöver man få ventilera av sig om de man har inom sig... det var skönt iaf! annars kan det lätt bli en tickande bomb som sedan bryter ut.... inte lika bra det...

nu ska jag kolla vad jag får i lön, tror den här månaden kommer slå rekord!!!!! :) med lön, ett helt csn lån och ett halvt csn lån :) money money money!!

Ciao.

Fasen, man kunde inte se än vad jag skulle få i pengar... så spännande :)
Hehe, diggar "poker face" så jäkla bra låt asså!!  Har städat till den nyss, rensat bland kläderna, till o med fixat Adams mysko högar av kläder i garderoberna :) så nu har han med fått lite snyggt... o det doftar gooooott! har ett ljus med doft olja i, mums vanilj.. o svabba golven gör mycket!! :) yey.....

ska göra en maträtt idag också som jag tyckte lät gott, som jag iofs aldrig gjort själv men Köttfärsgratäng :) steker köttfärs och gör som en potatisgratäng fast med köttfärs mellan lagrena :) mumma!! hoppas de blir bra.

Marre, jag saknar dig!! fan mycket också........... KRAM!!!

Suck.

09-01-20,

Fan, inte sovit knappt nått i natt heller.... min dumma hals.. den blir helt plötsligt torr o jävlig på natten men inte på dagen, helt sjukt.. o så har jag så jag dricker vatten på sidan men hjälper ju knappt.. suck!! Fan.... så idag har jag varit grymt seg o trött... vi var på skolan från 8 till 2 typ.. skrev ut massa litteratur, handledning o kursplan o schema o grejer efter tolv..

sen hem o skulle vila, men kom på en uppgift jag hade o göra till imorron. En studie sammanfattning om förra kursen vi hade, men e klar nu, ska bara kolla igenom en gång till..

usch usch o jag ville att jag o darling skulle mysa ikväll med tee o surra o pussas men så skulle han o jobba extra för att ett tryckeri har missat o köpa in papper så de blir försenade grejor, inge bra... dumma bolag, inte Adams då...
så han e där nu.. o jag sitter o snorar och försöker hålla ögonen öppna tills han kommer iaf!!

tyckte de här kortet var rätt fränt :) mitt öga!! Ida som sminkat, grymt fint!

Nytt nytt nytt.

09-01-19,

Yepp kursintroduktion idag, vi har en som heter Barn, lek och lärande! Och som nu är mer inriktad på det vi ska bli, förskollärare.. så nu kommer vi inte längre läsa med dem som ska bli annat, som fritidspedagoger o så. Så det är lite trist men men, vi är nog många i vår klass ändå. och idag blev vi uppdelade i 2 grupper, vi alla som brukar plugga tillsammans, Jag, Ida, Helen, Lisa, kom i samma grupp :) Yey. Perfekt.

Så nu har vi fått en massa böcker vi ska ha, usch... ´men dem verkar ändå grymt roliga :) så jag beställde 4 st från adlibris idag och vi kom fram till att vi ska dela på böckerna, jag och Helen... så länge de går eller att man känner att man vill ha den boken för att man vill behålla den sen, då äre ju bara att beställa en till senare i så fall.

Hehe, var kul o träffa alla igen efter helgens bravader, hehe man fick veta lite mer vad man hade gjort för pinsamheter, hehe äsch de står jag för :) men flummt att man ändå hade lite små minnesluckor :P

Nu ska jag o älsklingen fara och köpa en platt Tv!!! jag e så lycklig :) det kommer bli så himla snyggt och tv:n är så snygg.. den e röd baksida och svart framtill, en 47tummare... LCD tv :) fan vad vi ska se film sen!! Så nu ska vi till Martin på Vidars o hoppas dem kan köra hem fet aset idag, vore kul o se film me den idag! Spännande....
vi tänkte först köpa ett litet surround system till, men äsch de tar vi senare i så fall... han sa att det var bra ljud från tv i sig ändå så vi får se :)

Sen ska jag laga en kycklingwook rätt som vi gjorde hos Ida i lördags, mums!!! :)

Tjingeling
.

Btw, flygresorna kostar nu typ 5350 kr :)

Här e gamla tv:n i jämförelse med nya tv:n :)
 

Tentaröj.

09-01-17,

Yepp igår vare röj :) Hehe, var superroligt.

Jag, Ida och Helen for till Ida i luleå kring tre och gjorde kycklingwook till middag, var supergott! ska göra det för Adam nån dag, mums! o den där såsen du hade till Ida, mumma! Sen så började vi göra iordning oss och ida sminkade mig igen, hihi supersnyggt! man blir så nöjd så när hon är så grymt duktig :)
Sen blev det att gå till Musfällan i skolan där Layla och Anna-Maria hade ordnat för att dem hade fyllt år. Där vare party :) Så festa vi där och körde kopps, nice nice! :) Sen blev de utgång på Stuk, fasen vad folk det var.. hehe och full blev man. Men var iaf en superrolig kväll, surrade med massa och kul och lära känna alla bättre!

Idag har jag endast rört mig från sängen till soffan, toan ibland.. hehe, så seg o trött..

Imorron börjar en ny kurs som är grymt stor och kommer sträcka sig över hela detta år, 09. Men Fanny (Helens tvillingsyster) som har läst ett år mer än oss säger att de är en superrolig kurs så det blir kul. Var så kul att Fanny var med igår på festen också, hehe dem är så grymt lika så det finns inget slut, och pratar med exakt lika dan röst också.
Här e vi. Visst e dem lika?? :)
                                                      Linnea, Agnes och Sofia var KISS. :)
  
   
Vår Phösare Nina var "brud" :) Temat var ju kärlek, vi hade något rött på oss iaf, så var man lite inne på kärleks temat iaf hehe men Nina var superfin!!

Hjärta av bubblor.

Yes, så kan det bli när man diskar :)

" Vi lever i en bubbla av kärlek?" :)

Resan.

09-01-16,

Vi satt igår hos Jannice o letade resor för fullt med Lisa i Terese mobiltelefon :) Vi skulle höra vad hon hade hittat, men vi hittade aldrig igen den resan. för den hade varit att man kunde betala med faktura, de hade ju varit bra! men men, vi hitta en iaf och räknade in resan, hyrbil en vecka, mat, boende och det blev 9200 kr, låter rätt mycket men det ska nog gå att ordna. Man kan ju betala resan nu, dvs 6000 kr för det har jag råd till! Sen kan man ju spara nu 5 månader för det andra och fick pengarna.. så inte allt kommer på en gång.. men sen måste ja spara till Adamiiis resa också, de kommer väl gå på 5000 kr också kanske!

Och idag ska jag och darling kolla på en platt tv, eller vi har ju kollat hela tiden men vi ska kika på vidars och höra med Martin vad han rekommenderar! vi vill ha en stoooor, vore så grymt nu när vi ser så mycket filmer och ALLTID måste flytta fram soffan för att jag ska se texten.. så skönt om vi slipper det och snyggt blire! typ en 50 tummare :) hohooo...

Nu njuter jag av ännu en dag ledig.. yeah! Darling är ute o jobbar, usch... det är fasen -22,5 grader, stackarn! Men de är så sjukt för graderna växlar fasen fort, förra helgen vare ju +6 grader, aja nu får han ha helg snart!
Vi ska storstäda lägenheten idag också, skönt o rensa bort julen och städa iordning! Efter de ska vi njuta av fredagen tillsammans, med film o mys!! För imorron ska jag ju iväg och han tränar. Men ska bli kul imorron, hoppas Helen kan följa också, hon var lite krasslig nu men ska höra. Vi ska åka buss härifrån till Ida i luleå och förfesta där innan vi går till skolan och festar i "Musfällan" :) sen STUK! Tentaröj!

nu ska jag duscha, sen ska jag höra med Lisa G, om hon ville med till dollarstore o kika lite på en present till Layla och Anna-Maria som har festen :)

Ledig.

09-01-15,

Idag har man fått vara ledig, gud så skönt... Sov till halv nio ungefär och sen for jag en sväng till luleå för att shoppa lite, ville helst hitta nå skor. men icke sa nicke.. hehe så typiskt när man verkligen vill hitta nå skor så går de inte. hade ju till o med present kort på skokanonen, aja de kan jag ju spara iofs :)
men hittade en 2 skjortor, en rutig och en svart, ett par svarta jeans, en blå tröja och en grå tröja med nå tryck :) och lite nagellack o örhängen! var roligt o införskaffa sig lite nytt, och nå leggings :) köpte även tee kom jag på, med After Eight smak, de e gott... och kaffe med kardemumma smak, mamma brukar alltid göra det i heden, är supergott!! :) och en ny som jag o darling ska testa, Hjärtefröjd :) hehe en söt sort.

Nu ska vi snart laga mat. Håller på koppla in ett nytt system till tv:n som vi beställt via telia.. det kommer bli en hundring billigare i månade, 249 kr och så får vi mera kanaler och sen kan vi även välja då man vill se nån film, om en film redan har gått tidigare på dan kan man ändå se den när man själv känner för det. hehe hel bra juh :)

Sen ikväll ska jag till Jannice, Maria kunde nog hämta upp mig, ska höra med henne sen.. och träffa Terese också, Lisa kunde inte komma, hon hade fullt upp, men vi kanske kan boka resan åt henne då iaf.. får se hur vi gör :)
men blir kul o ses! Vill boka resan så man har det klart nu... vore så skönt att känna att alla pengar sen som kommer in kan man spara bara till fick pengar eller annat, eller resa för mig o Adam i sommar :)

tjingeling.

Gjort tentan.

09-01-13,

Inatt fick jag sova mycket, var skönt men nu e man död igen... jag sov iaf från 11 till 9 :)

Sen vare upp o kika på tentan igen, plugga.. men men, handlade lite på ica till tentan, vindruvor, choklad, druvsocker och blyerts stift pennor, usch gillar inte o skriva med blyerts men man måste väl... går som snabbare på nå sätt och skriva med bläck. ah iaf så var vi i skolan kring halv två, tentan var tre....

Satt i typ 2 timmar med den och precis när Helen vänder sig om och frågar om jag har mycket kvar, (för att vi skulle åka bil hem samtidigt) så var jag precis klar, skulle bara kolla igenom en sista grej så de var ju bra... gick rätt bra men vågar inte säga att jag är godkänd för det utan de får vi se sen... jag pluggade ju aldrig riktigt lika mycket som jag sa till mig själv långt innan tentan, typ 2 veckor innan ska ja plugga... men så kom jullov osv, så de blev en vecka ja plugga... men men man får väl se... de har 4 veckor på sig o rätta....

nu e jag död i huvut o seg.... vi har gjort kladdkaka jag o darling och nu ska vi se Kautokeino upproret som vi missa o se på bio när den gick, hoppas den e bra.

Ciao.

Pedagogik i förskolan.

09-01-12,

Igår söndag så jobbade jag 16-20,30 sen for jag till Helen för att vi skulle träffas där för att prata om vårat projekt som vi skulle göra på måndag morgon i förskolan. Vi testade peruker som Ida hade med sig och skrattade :) Vi tänkte ha varsin nämligen när vi gör våran teater, men de blev aldrig. Iallafall så blev det rätt sent igår, var hemma kring halv ett efter att vi suttit och surrat och jag skjutsat hem Lisa. Så då låg jag mest vaken hela natten, eller iaf i början och sen tills Adams klockan ringde 05.10.... yey.. hm, fan.. då vaknade jag till och låg och funderade istället för att kunna sova... Så dem timmarna mellan 5 och 7 som vi skulle upp blev inte nå sömn alls.... hyffsat slut när man vaknade...

Iallafall så hämtade jag Lisa klockan åtta och sen for vi till Strandens förskola för att förbereda vår teater :) Hehe, visade sig att alla var helt döda, Helen hade blivit massa förkyld och tung i huvut, Ida.B hade spytt på natten (pga hennes mage, ingen influensa tack o lov), och Ida.H hade allmänt sovit dåligt också... Så alla var sega men vi körde på ändå!! Vi klippte ut bokstäver som vårt namn började på, dvs jag hade M osv... :) Sen så hade vi en låda med leksaker och teckningar och sånt och en låda med bokstäver från alfabetet.. Så satte vi upp en filmkamera i ett av rummet och en scen, så bad vi barnen komma in och sätta sig vid oss så skulle vi börja! Lisa drog upp bokstäver ur lådan och alla barnen fick säga vad de var för någon osv... Sen fick de berätta vad som fanns på den bokstaven, djur, saker, namn osv... Så drog Helen upp saker ur "pryllådan" som matchade med bokstaven.. Typ G, en bild på en gris osv.... hehe var superroligt och se barnen gissa på vad som skulle komma upp och de kunde ge ovanligt mycket förslag på saker! Var mycket roligt o se. Så det vi filmade ska vi sedan på onsdag redovisa upp för klassen, hur vi gjorde. Så det var superkul trots att man var trött som en gnu..

När jag kom hem kring tolv så slängde jag mig i säng och sov 2 timmar, o snoozade :) skönt! Sen var jag tvungen att gå upp, måste ju PLUGGA.... ÅÅÅÅÅHHHH! Faktiskt så har jag varit grymt duktig idag på plugga, knappt gjort nå annat, facebookat lite men inte mycket.... :) Fast det kan ju bero på att tentan är IMORGON!! Mysko tid för tentan också, klockan 15.00 till 19.00.... så man måste ju käka massa innan så man har energi och överlever!! Ska inhandla vindruvor och druvsocker och sånt på ica imorron innan jag åker buss till skolan!

Nåja, nu är klockan nio och jag har pluggat o pluggat... imorron är de över. blir de omtenta så är det i mars. hmm, hoppas inte de, men man vet aldrig.. har haft så mycket annat i en kurs vi läst parallelt så njaa....well well..

Vill ju fara till luleå nån dag och shoppa! har fasen inga skor o ha nu.... helt sjukt, så har det aldrig varit, hehe.. har ett par vinterskor men dem är rätt tunga och gå i på skolan o sådär, och mina snygga stövlar har ju ena platta klacken lossnat, typ på farmen vare nog på juldagen då det var så himla kletigt på golven där.. testade ha på mig dem skorna idag men eftersom de var kramsnö så blev de en fet klump under skon så ena benet blev 1 dm längre än det andra, ha ha helt fult... så det går inte!!! Har ju present kort på skokanonen!!! måste dit snaaaaaaart.

Ciao. nu läsa de sista, sen krypa ner och sova ut imorron!!!

Lördag.

09-01-10,

Idag har vi sovit till nio typ, de var rätt lagomt :) Sen vare bara att gå upp, skulle ju plugga på dagen.. huuuuaa... men men, vi fikade o såg lite vänner, sen kom Helen typ kring halv elva. Då vare bara att sätta igång!! Men de gick himla bra o plugga idag :) Vi läste massa och drog liknelser till verkligheten så man förstod texten bättre, de är oftast mycket lättare om man gör så! hehe...

Adam for på sin o Palos träning kring tolv, och kom tillbaka typ halv tre, och berätta att en kille spydde två gånger, haha stackarn.. körde de så hårt fråga ja, men njaaa.. dem hade tydligen bara spelat fotboll och de var för tungt bara de, hehe.. trodde dem hade kört nå fys för att han skulle må så, men icke.. hehe
stackarn, inte lätt för alla otränade :)

Sen har jag o darling lagat en supergo rätt som vi älskar... Laxlasagne! Mums fillibums! Med massa sallad till.
Vi har även fixat bland våra filmer, fått lite ordning bland allting... så gormigt när man vill ha hem nån film om man inte vet om vi redan har dem eller inte, hehe... så vi gjorde fint i vår låda! look at this :)

 Yes, ser bra ut :) hihi... typ 4 på varje också :P

Nä nu ska vi kika film! Fortfarande mätt efter maten..

Ciao.

Trött fredag.

09-01-09,

Då vare upp tidigt men ändå tacksam över att vi har börjat ta bilen, Helens, så man får sova ett tag längre iaf :)grymt bra. så hade vi seminarie på morron då vi skulle diskutera nå texter vi läst o från en bok, jag hade ju inte hittat mitt häfte så hade inte läst de, trodde vi skulle få sitta i våra basgrupper o surra om det igen,men icke.. då hade han gjort grupper med hela klassen.. så jag kom inte med någon av vår basgrupp. de gör ju ingenting så, OM man har läst allting o kan sitta o diskutera det BRA, så det kändes si så där måste ja säga att inte kunna inflika såå mycket som man kanske hade velat.nåja, ska inte hända igen :) hehe!

Det är fredag idag men de känns inte så. usch inte som helg eftersom ja vet att ja MÅSTE plugga massor i helgen. nee fyyyy... men men, måste få in lite mer för att kunna kanske få nåra poäng på tentan...Jobbigt när våran phösare sa till oss att de bara var 30% som klarade deras första tenta dem hade.. hmm ja, vi får väl se!

Vi for hem från skolan typ halv tolv, vi hade fixat lite med projektet, behövdes lite grejor som vi hade glömt!
men de fixa vi fort :) tur att vi har dem som kan rita hehe, kan ju inte jag..
sen så åt jag lunch hos Helen, hade kvar min matlåda där från pluggdagen igår då vi istället for på chilichili så den åt jag o helen åt sallad... hon e nyttig nu :) så pluggade vi ett tag, sen for vi o TRÄNADE :) yey... på nordpoolen där nere. De var endel folk då vi var så vi insåg att de kanske inte var den bästa tiden att träna på, halv tre... men men, skönt var de! de känns mycket bra :) så nu är de igång igen!! :) nu håller våra potatisklyftor på att bli bra i ugnen :)

Usch så himla hängig, helt sjukt hur trött jag är... fast man sovit osv... kanske för allt pluggeri, ja vet inte.. eller är de för att ja inte tränat på ett bra tag som man blir tröttare o tröttare av?? så nu hoppas ja att i och med att man börjar träna så kanske man blir piggare också?!

Ska försöka läsa lite ikväll, men vill mest av allt se film o ta de lugnt med älsklingen som är helt död och utslagen just nu på soffan efter jobbet...han sov inte bra i natt stackarn.. men hoppas han vill se film iaf. vore mys.

Ha en trevlig helg!!

Tentaplugg.

09-01-08,

Japp idag ska vi plugga hela dagen, jag hoppas verkligen att saker kommer gå in!! Det måste de göra!! Sitter o väntar nu på att Helen ska lämna sina barn på dagis och sen komma och plocka upp mig :) Hon försov sig i morse, vi skulle fara o träna och jag orkade inte fara själv efter de, så de blev att jag somnade om ett tag istället :) mycket skönt!
Men kanske far o tränar senare, får se om man orkar efter allt plugg.

Usch tycker synd om min darling som ska köra Erikslund idag när det är minus 20 grader ute, brrrrr... hoppas han överlever, tänker på dig iaf darling...

Ciao!!

Nu har vi fasen pluggat länge! Vi var hos Helen! Jag Helen Ida och Layla! :) Var supertrevligt och vi fick faktiskt in massa i skallen! hehe.. var bra när vi tog våra exempel från vardagslivet.. man lär sig faktiskt mycket bättre då när man kan relatera till något! så de var mycket bra! :) hann även surra om massa annat också, tex och föda barn, ha ha... Helen fick berätta massa! var mycket intressant, hehe, men läskigt... :) Vi hann även med att äta lunch bufé på chili chili, mums fillibabba.... det var en pasta rätt som var grymt god, med gorgonzola i! :)
Nu har jag kommit hem, ska ta de lite lugnt, man har rätt mycket i skallen som måste få smälta! Hoppas min darling kommer hem snart!

Ikväll måste jag tyvärr läsa igenom en annan grej som vi har till imorron i skolan, blääää... Men men, får se hur mycket jag hinner!  Ciao.

Back in school.

09-01-07,

Jepp nu är man tillbaka i skolan! Kändes ändå kul och vara där igen! Träffa alla från klassen och surra på :) Hade en superkort lektion på morgonen då vi fick tillbaka en seminarie reflektion. Sen skulle vi jobba med projektet och då lånade vi en filmkamera och ett stativ :) För vi ska ju filma hela sekvensen vi ska göra på förskolan för att sedan visa upp den i klassen som redovisning :) ska bli kuligt!

Sedan har vi suttit i Ljusgården och surrat och ätit lunch och pluggat till vår tenta. Usch inge roligt, det är fasen svårt att plugga i skolan, beroende på vart man sitter iofs.. Nu satt vi mitt i gröten men sen ändrade vi placering och satte oss i ett grupp rum faktiskt :) då gick det bättre!
så vi skrev och skrev, o sen kom vi på en annan taktik vi ska plugga. fan det är svårt och veta hur och vad man ska plugga, vad som är viktigt av alla 1840 papper man har.... haha... :/

Nu ska vi snart göra middag ja o min darling, helt lycklig, vi hade det så underbart mysigt igår! helt sjukt, hela dan var perfekt!! Vi satte oss efter fondue middagen , som var underbar.... i soffan och tog fram min bok jag hade köpt till oss som gemensam julklapp för att fylla i den tillsammans... hihi var supermysigt och tänka tillbaka på gamla minnen, snacka om att det pirrade i kroppen då! ååååh.... så glad man blir när man kommer ihåg också allt som var i början, vad man kände, vad man sa till varandra, när man träffades första gången, hur de kändes :) hihi....
du känner nog igen den Marre, boken alltså!! för du har en lika dan :) som jag gav dig och Ryan i bröllops present när ni gifte er i Sverige! Som jag översatte till er! Tyckte den var supermysig att fylla i tillsammnas, hihi... fick man veta lite mer vad min älskling tyckte och tänkte där i början om mig :)
    
Vår söta bakpotatisar med hjärtan högst upp :)

Nu ska vi laga korvstroganoff, tjingeling!

Två år idag!

09-01-06,

Yey, idag är det två år sedan vi kom överens om att detta var våran dag! Tänk vad tiden har gått fort och så mycket vi gjort, men nu är det slut för idag... *klapp klapp* neeej, det där var nått annat :) Men tiden har faktiskt gått fort! Å så underbart man har haft det under tiden! Så lycklig att man känt sån glädje så pass länge och fortfarande känner att man vill vara med honom varje sekund varje dag... sådan närhet har man aldrig känt förut, att man är så trygg o säker i honom, men oj så underbart det är...

Hej hej, den nästan äkta hälften här nu, gumman smet iväg så jag tänkte komma och överraska henne och alla ni läsare i hela världen, med att berätta hur underbara dessa två första år med Marie har varit. Du ska bara veta hur lycklig du har gjort mig och hur tacksam jag är över att fått chansen att leva med dig. Hur mycket jag älskar dig och att bara få vara dig nära är den största lyckan jag upplevt, det som är det bästa är att det här är bara början på våran era och hur varm man blir inombord när jag vet hur mycket kärlek, skratt och tårar vi kommer dela med varandra. Faaan vad jag älskar dig gumman, du är bäst!! Ooops nu kommer hon....ha det bra ni alla =)

ååååhå.... *gråta lite* fan jag som gick iväg o sminkade mig, de var ju stor vits :P
fan så söt han är... ja, det är äkta kärlek det!

vi hade tänkt bara ta det lugnt idag och mysa på, glad att han är ledig idag, det är röd dag och allt! Våran röda dag! haha.. :) Vi ska göra fondue gryta idag igen, de var så himla gott sist så nu när det är vår dag tänkte vi slå på stort och göra det igen! Nu kommer Erica bli avis , särskilt när vi har massor av halloumi ost kvar?! :) hehe.. Sen får vi se vad som sker under kvällen, mys pys.... dagen startade iaf superbra ;)

Älskar dig Adam nå så fruktansvärt mycket, du och jag... Adamiii! Det här kommer bli ett nytt grymt år för oss med massa spännande händelser, om vi följer vår plan också...

Cya! åååååh ja är så käääääääääääääääääääär :)))


Adam ville att ja skulle ta med denna bild, hehe från våran bilsemester till Lycksele! En kväll på hotellet då vi festade och dansade och gormade :) superroligt hade vi.

Och jag ville ta denna bild, för den gillar jag massa! Var precis innan vi skulle till Panelen i september för en god mat bit :) Mysigt!

Vaken nu?!

09-01-06,

Hehe vaken nu typ, och klockan e halv fyra på natten... men klev upp med darlingen för att se hockey VM, sverige final mot canada... men domarna är inge bra, dem ser inte och vill inte dömma ut canadensarna.. Hmm hittills står det 0-2 till canada, inge bra.. men dem e helt galna.. har kört över målisen flera gånger och domarna låtsas som ingenting typ. Hmmmm... aja nu ska jag krypa ner i soffan igen, hehe varför är man inte mer trött? kommer väl snart :)

Ciao.

Suck.

09-01-05,

Aaaatschooooooo.... satan vilken nys.  eh jaa.. adam spelar pucko här bredvid! näe trött antagligen.. som jag med! Usch inte mått bra idag, ont i huvet hela dagen typ och jobbat 7-14 idag... och frysit.. vill inte bli sjuk men det verkar som att ja ändå inte blir de av nån anledning men jag har typ alla symtom för det men de bryter inte ut, skönt iofs, men vore skönt om de bröt ut på några dagar så slapp man ha gorm fleeeeera dagar i rad istället.... morrr.....

Efter jobbet gick jag till Helen och pluggade ett tag, kollade läget i böckerna... usch för o börja igen, har som ingen motivation men samtidigt så fort jag sätter mig ner och läser så äre ju så intressant så jag fastnar :) superkul att känna så egentligen.. kommer säkert nån annan jobbig kurs sen som man gillar mindre så bara njuta nu då, eeeeh, kanske typ??

Nu blire film igen, hehe. Alpha dog ska vi se..  Jo Marre, vi såg Taken igår, den var ju jättebra! men hemskt dock.

Tjingeling.

Inventera.

09-01-04,

Yes, idag sov ja till halv tio, sen vare bara att inventera klockan elva.. det går ändå rätt fort när man väl sätter igång men det var 2 eller 3 sjuka som också skulle ha inventerat men nog gick det bra :) Elin var halv sjuk men hon kämpade på och inventera, o jossan var sjuk hemma.. bra iofs att dem gör bort att vara sjuka nu för dem åker ju snart, då vill man ju inte vara sjuk. Så gjorde jag och darligen när jag kom hem kring fyra så gjorde vi en kycklingrätt, med sås och ris, de var mums fillibabba!! :)

nu ska jag ta o plugga lite, sen ska vi bara ta de lugnt tillsammans och kanske se nån film? ha ha ha :)
cya.

Skön helg.

09-02-03,

Det är faktiskt himla skönt att bara ha lugna helger, faktiskt.. men det är säkert för att man har festat en del nu och vill bara ta det lugnt med sötnosen sin! Är så glad att jag har honom, verkligen.... vi har så himla roligt tillsammans heeeela tiden, så glad när jag är med honom!! :)


Idag har vi varit på middag i Heden, kalkon midag... mums.. Vi har det som tradition att alltid äta kalkon på juldagen men då var inte brorsan här så vi åt det nu när dem är här, han och hans tjej Johanna :) myyyyyyyycket gott.. Adam hade aldrig testat det och han tyckte det var mycket bra!

Nu har vi sett en komedi, Steph Brothers, hehe den var kul. Så den var helt okej... Nu ska jag krypa ner i soffan igen med sötisen, vi ska se fortsättningen på saw... ha ha, helt galna i film nu! :) Saw 5 på g.... läskigt..

Ciao!! Cya.

Saw race.

09-01-03,

Hehe jag och darlingen såg Saw 1 innan vi for på middag på Panelen med familjen, för jag har sett dem förut och tyckt det är rätt bra men har tagit ett tag innan Adam velat se den, men nu gjorde vi det iaf :) och han tyckte också den var bra! hehe, just de :) rätt frän. Sen efter middagen då vi kom hem hade vi ett race på de andra saw filmerna eftersom vi hade de andra också, 2:an, 3:an och 4:an :) Först skulle vi se 2 filmer på kvällen och de gjorde vi.... men sen så var vi tvugna att se den sista också, hehe helt inne... var ju som spännande när handlingen gick in i de andra filmerna också med samma personer osv... så man var ju bara tvugnen och se vidare, hehe.. fast man missa ju kanske nåra minuter när man satt under filten. hehe vissa saker i dem där filmerna är ju faktiskt riktigt grooooose.. Så jag satt med filten runt mig och kikade på Adam som gjorde lite roliga miner när de var äckligt, hehe så såg på honom när det var klart att kolla fram igen, hehe.... :) men dem var bra!! det finns ju en femma också av den, men den har vi inte ännu... får fixa det!

Ville inte drömma om nå sånt äckligt sen men gjorde faktikst det, till o från, så man har ju vaknat lite i natt. Men men, så kan det gå :) Nyss så har darligen gått till korpen skolan för att han och palo ska hålla i sin träning med grabbarna. Hoppas det går bra för honom, kul ändå att han och Palo är tränare nu, kul hobby!!

Jag tänkte vara duktig och plugga nu faktiskt, läsa lite iaf... fast först dusch!! Ciao.

Liten återträff.

09-01-02,

Idag har vi fått sova ut jag o darligen :) Skönt var det. Sen så gjorde vi mysfrukost och såg lite vänner under tiden, hehe vi är på säsong 5 nu och de är andra varvet... men de är lika kul för det!  Sen gjorde jag iordning mig för på julaftonen så önskade jag Linnea en god jul på sms, och då skrev hon tillbaka att hon, Jenny och Mia tänkte ta en mellandags pizza nån dag och undra om ja skulle med. Visste de vore superkul :) Så idag skulle vi träffas på Zorbas för en pizza men Mia har varit lite halvsjuk senaste dagarna och inte ätit så mycket så hon ville inte starta dagen med en pizza direkt så vi tänkte gå på opalen... där var de dock fullt med folk, så det fick bli dagoberts :)
Men de var också gott, en laxmacka och en kaka! mums.... Så satt vi och surra om allt möjligt, det är ändå himla trevligt och träffas sådär och uppdatera sig lite om vad som händer runt i kring :) Vilka man träffat när och var osv.. Vad man gör nu och vilka planer man har! Ne, det var mycket uppskattat :) Så nästa gång kanske blir då till sommaren, då det är boden alive, som vi brukar göra! Vore nice det med....

Fast jag är mysko i magen, och kroppen.... usch ushc, inge roligt, som att man e bakis igen! och de är jag verkligen inte, men min mage e inte bra.. :( jobbigt som tusan. men får hoppas de går över snart, tog en till panodil nu. För vi ska ju ändå på middag ikväll. Richard och Johanna har kommit hit nu i två dagar för att ses , så ikväll ska vi alla äta ute på Panelen, ska bli skitmysigt!! yey....

Men nu ska vi se en film!  Ciao :)

Nyårsfirandet.

09-01-01,

Haha, va skumt och skriva 09.... helt ovant! Samma när jag o Anton var o jobbade i spelet och skulle skriva på Uffes andelsspel när kunderna ville ha för januari, då var de svårt och skriva 09 med.

Igår iallafall så hade vi en lugn förmiddag då vi fick sova ut typ till tio :) yey. Vi tänkte ta oss en promenad på morgonen som vi brukar göra på lördagar men så var det bara att lyssna lite på vad som försegick utanför fönstrena så fatta vi att det var omöjligt att ta sig ut. Det stormade nå så jääkulst.... det lät som en tåg skulle köra in i huset när som helst och att taket på huset skulle blåsa bort. Adam gick med nå sopor och kom inte tillbaka.... jo efter ett tag såklart men det var inte lätt i blåsten :)

Sen så tänkte vi promenera in till klockan fem, då det alltid är fyrverkerier i stan! När vi kom dit träffa vi mamma o pappa o mormor också som sen skulle äta middag hos mormor. Nåja, fyrverkerierna var de minsta jag sett, vet inte om de är för att de måste spara pengar eller för att de skulle skjuta av massa raketer kring tolvslaget i stan i stället för det var INTE mycket i år... typ tio raketer eller nått, för jag stod och fotade några men sen la jag undan kameran för att kika istället men då var de slut, folk började gå... men Adam ba, neee vänta nu de kommer nog mera för dem har inte gjort tecknet på att det är slut än.... men alla gick så tror inte de var mer.. så de var inte riktigt värt de att stå där och frysa för de lilla, men men, en tradition är ju en tradition! :) Sen väl hemma så värmde jag mig vid ugnen där vi hade satt in våra bakpotatisar :) Sen kom Erica vid sex typ... då hade vi dukat fram vid borden och tagit fram våran fondue gryta!! ÅH så satans gott det var, helt sjuuuuukt... vi satt där jag Adam och Erica och surrade på om allt möjligt, supermysigt.. och så helt plötsligt hade det gått en och en halv timme och vi var proppmätta men lite halloumi ost slank ner iaf, "de var den godaste halloumi ost jag nånsin smakat"- Erica.
För när man gör den i fondue grytan så blir den så enormt goooooood och seeeeeg och mumsig :) hehe, nu vart jag sugen på den. 

         

Sedan kom Palo kring åtta och då började vi partajja! vi spelade kort spel och vilda gester :) Superroligt som vanligt, hehe.... sen hade jag ju tänkt ut att jag skulle ringa Marre och önska henne ett gott nytt år, så det gjorde vi, fast först svarade hon inte så vi alla lämnade ett mycket fint meddelande, alla sjöng gott nytt år och levde om! hehe måste ha låtit förjäkligt men roligt var det.... sen så ringer hon upp efter ett tag! Var superkul att prata med henne, höra hennes röst igen, då ville man att hon skulle vara med oss! Men tyvärr så är hon ju far far away...
Hoppas du hade trevligt på nyår gumman! :)

Efter det skålade vi in det nya året och slog på Happy New Year med ABBA och dansade :) hehe. Sen hade vi lite önskelåtar innan vi pallrade oss ut till TC. Väl ute på Tc så vandrade man mest runt, Adam vann på Black jack och jag och Erica sprang runt :) Träffa lillebrorsan o hans polare. Träffade Terese och Johan också.

Sen hem och käka bullens, sen slaggaaaaaaaa... night :)

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0