www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Rogivande.

14-06-29,

Det är så rogivande att vara ute i stugan i Alträsk. Jag känner att det gör mig gott, inga måsten utan bara vara. Inte som när man är hemma då man känner att det finns tusen saker att göra hela tiden. Det är så skönt, njuta av tillvaron och bara va. Det behöver jag träna mera på när jag är hemma, att inte känna massa måsten utan njuta av att vara. Men det är svårt, men det är ju verkligen ett heltidsjobb att vara med sina barn hemma, det är det. Så att ha för höga krav på mig själv gör det inte bättre. Försöker sänka kraven och njuta av tiden med mina fina barn. Den går ju nog fort. Thea är ju snart 11 månader, den 11 Juli så är hon ju det. Kan inte tro det.

Stackarn har fått ögoninflammation som Loke hade nyss. Nu när Loke äntligen är frisk så får hon det. Var ju iofs väntat men ändå. Så imorgon ska jag ha nå droppar eller salva från vårdcentralen och det är bums! Måste bli kvitt detta. Hoppas jag o Adam slipper få det. Vi ska ju på Bröllop i helgen! :)

Nu ska jag pyssla lite.

Fredag. Känslorna svämmar över.

14-06-27,

Fredag och sol, någorlunda väder har det varit men har knappt fått luft idag. Varit inne och kurerat oss. Ikväll satte vi sista salvan och hoppas nu att det verkligen inte kommer tillbaka och att han är fri från skiten nu. Han fick välja en leksak på leksaksaffären idag och har var så nöjd.

Dagen har varit himla lång och nu pustar man ut. Ibland behöver man en paus mitt på dagen, för att göra nåt annat, vad som helst. Men de blev aldrig idag. Full rulle i ett! Nonstop. Jag e goooode slut just nu. Tur att jag bara ska sitta i soffan ikväll.

Imorgon ska Adam på svensexa för P-O som han jobbar med på Boden Mail. Vi ska på deras bröllop den 12 juli. Fast innan det, den 5 Juli ska vi på Lisas bröllop, åh kommer bli så kul. Så Adam e borta hela dagen imorgon, jag och barnen ska på stan och kika in om det är nå roligheter för barnen att sysselsätta sig med. Hoppas på bra väder.

Nu ska jag njuta av tystnaden och lugnet och vila mina öron. Visst får man säga så?! Haha. Det tror jag alla som har barn känner till och från, att vissa dagar känner man bara att, gud vad skönt att barnen sover. Men så är det ju, vissa dagar är tyngre än andra. Jag hade en tyngre dag idag. Jag kommer ju ha svackor nu också som går upp och ner, så det är bara att försöka arbeta sig igenom dem, även om det är sjukt tungt ibland. Det är verkligen en helt annan värld detta, som jag aldrig nånsin önskat att jag hamnat i. Men vilket jag gjorde. Tyvärr. Alltså förlossningsdepressionen. Den kom då Thea var några månader gammal och höll i sig och jag märkte av att något inte stod rätt till ganska snabbt. På mitt humör, på mitt sätt att vara, på att jag grät VARJE dag! Flera gånger om dagen. Förstod inte varför, det bara forsade. Var ledsen och olycklig hela tiden, så ska det inte vara.. Kände inte igen mig själv, frågade Adam flera gånger, att jag vet att jag inte är så här, varför är jag såhär?! Sjukt jobbigt.. Som att något annat tagit över min kropp, nått ilsket, argsint, ledset och olyckligt... Jag ville ju vara lycklig! Glad. Må bra. Men eftersom jag vet att det är rätt vanligt med förlossningsdepression, eller 1 av 10 får det, så kände jag att det var nog det jag fått. Lika bra att kolla upp det..

Nu försöker jag bara inse läget och ta det därefter och försöka göra det bästa av situationen, men det är svårt ibland. Ibland vill man bara skrika rakt ut eller ta en promenad och aldrig komma tillbaka. Orken är så knapp... Men de har blivit mycket bättre sen förut iaf. Men som sagt, svackorna kommer då och då.. Bara försöka klara sig igenom dem... Vet att det kommer ta tid detta men bara vi vet hur vi ska göra under tiden för att jag ska ta mig framåt, så kommer jag göra det också.

Jag kämpar för mina barn, dem är mitt allt. Jag tog tag i detta för att jag vill vara en bra mamma till mina barn, jag vill inte vara en sur, arg, ledsen mamma. Jag vill vara en glad, positiv och energirik mamma. Jag försöker ta mig tillbaka. Det går, det ska gå. Sakta men säkert.

Gullungen börjar bli bättre.

14-06-26,

Ja äntligen börjar det bli bättre för stackars Loke, gud vad jag har tyckt synd om han. Han ögon har kleggat så mkt och varje morgon har han grinat och sagt, mamma titta mina ögon.. HELT igenkletade, han kan inte ens öppna dem och se nånting! Huvva. Så fort till toan och skölja ögonen. Men nu när vi har tagit salvan i tre dagar så ser det mkt bättre ut och imorse behövde vi inte ens torka ögonen för det var INGET klegg!! åh så skönt, men det är ju ett h-vete när salvan ska dit. Usch sån ångest man får. Han vill ju verkligen inte, men man vet ju att man gör det för hans bästa men han vill verkligen inte. Känns som ett övergrepp :( Inge roligt alls, gör så ont i hjärtat. Vi har försökt förklara så pedagogiskt vi kan, hur länge som helst men det hjälper inte. Han har blivit lite duktigare på det här nu, men det tar ju emot, det förstår jag såklart, inge trevligt med att sätta salva rakt i ögonen :/ Han är så duktig våran kämpe! När det är över och han är helt bra så ska han få en överraskning!! :) Det är lite tråkigt att bara gå inne hela dagarna, men vi har ju varit tvungna för att få honom frisk. Sen ska vi ut och härja och leka! Nu busar små syskonen på här inne hela dagarna och ibland leker dem MED varandra och har kul och ibland är dem sura på varandra (Loke sur på Thea som förstör :)

Har nyss varit och sprungit, pust. Var den jobbigaste springrundan ever. Hade ju spelat fotboll igår men gamla lirare så jag hade ju ont i kroppen idag nå kopiöst så knäna funkade inte riktigt. Men fixade 4 km iaf. nöjd. nu äre bara och fortsätta.

Nu ser jag framemot att Loke blir helt frisk så känns allt mycket bättre igen! :)

Hejs.

Kvällen är här.

 
 
14-06-20,

Vi har haft en trevlig dag med midsommar firande i stan vid kyrkstugorna o myst :) Loke fick köpa glass och leka av sig. Thea smaska på banan och kröp i gräset. Grillningen var grymt god. Jordgubbarna med, gud vad Thea älskar jordgubbar. Hon stod vid bordskanten i vardagsrummet och smaskade med mig. Hon gapade och hon sträckte sig efter skålen och blev så glad att hon börja dansa och vicka på rumpan sötproppen :)

Slapparkväll efter en springtur. Puh. jobbigt men så skönt att komma iväg och springa. Faktiskt! Det behöver jag för att må bättre!
så det är bara att fortsätta med det.

Lite bilder från idag.

Mössan fick åka på. Har ju fått en supersöt solhatt av min mamma men mössan var nödvändig idag!
 

Mys med mormor!
 
och mys med morfar.
Gullenosen med trötta ögon.
Mammas flicka!
Hela familjen, Thea höll på inspektera Lokes öron! :) haha.
 

Trevlig Midsommar.

 
 
14-06-20,

Trevlig Midsommar på er alla!

Det hade ju kunnat vara finare väder så man hade kunnat strosa runt i klänning med blommor i håret och solen som värmer men icket. Det är typ 9 grader och blåser. Så det blir långa varma kläder idag. Vi ska ner till stan och kika på lite midsommarfirande med mina föräldrar efter lunch. När de reser midsommarstång och lite dans, hoppas vi inte fryser ihjäl.

Sen blire grillat iaf, gött gött. Vi kör en mys inne resten av dagen, Loke har ju fortfarande lite jobbigt med ögonen och Thea är snorig. Nåja jordgubbar och glass ska vi då äta, ett måste :)

Ha en bra dag alla!

Sommarlov.

14-06-18,

Idag var det tänkt att Loke skulle få gå sista dagen på förskolan och vi hade bakat silviakaka som vi tänkte bjuda hans kompisar och pedagogerna på men när han vaknade så såg jag att hans ena öga var svullet. nej! Hört att det går ögoninflammation men han verkat ha sluppit det men icket. Rosa röd i ögat. Så det blev ingen dag på förskolan och allt fika står här hemma. Lite synd men vi tackade för oss på telefon och önskade en trevlig sommar. Nu är det sommarlov för Loke! :) Skönt! Han kommer få lång ledigt också, så det blir toppen.

Så idag har vi myst mest inne, torkat hans öga då och då och försökt hålla han ifrån att peta så mkt. Lättare sagt än gjort. Får hoppas han blir kvitt de foort!
Vi var ute på gården en sväng o lekte, han fick cykla lite och Thea kröp i gräset. Thea är dock snorig så det var mkt kläder på. Alltså, vill ha sommarvärme, inte behöva ta på barnen MÖSSOR nu. 18 Juni. Snälla solen kom tillbaka! Svettas hellre.

Trött, sprang min runda iaf, man orkar mer än man tror. Min skalle orkade egentligen inte, men benen bara flög fram, konstigt det där. Väldigt mkt psykiskt om man orkar eller ej.

Duschen kallar. Sen vila i soffan och sova i bättre tid ikväll.

Hej hopp.

Kallt och storm.

14-06-16,

Ja kallt och storm idag, hujja! Känns som en höstdag. Det är verkligen konstigt väder. Ibland har man tagit fram solskyddsfaktor och smörjt Loke och ibland får man ta regnjackan och tjocktröja.

Idag kom det ju till och med lite hagel. Nä värmen hitåt tack!

Nyss hemkommen från löprundan! Klarade 4 km nu, himla skönt att orka mer. Varvet jag springer är 3 km, det har jag orkat nu flera gånger så tänkte avancera mig lite, klarade 3,5 förra veckan och nu 4 :) riktigt kul. Det går lätt med peppande musik också!! :) Så det ska jag ladda in mer av, till telefon.

Snart är det midsommar, gud det går så fort. Thea börjar bli så stor, min lilla gumma! 10 månader så det är inte länge kvar till 1 års kalas, shit! Jag kommer ju ihåg Lokes 1 års kalas som om det var igår :) När han satt där i barnstolen med tuppkam och fick öppna paket och smaka på tårtan :) Han har blivit så stor! Min fina storkille.
 
Gick på stan med Loke idag, när jag gick i några jag ville kolla i, sa han mamma, det här var tråkiga affärer! haha :) sen gick vi på H&M och han fick välja en ny keps! Tänkte han skulle ta Blixten eller Dusty men det blev Angry Birds kepa. Färgglad och frän :) Helnöjd kille.
 
Var kalas för Hugo i helgen som var, några bilder därifrån.
 
Mamma och Lucas :)
Loke fick hjälpa Hugo att öppna paket :)
Thea hos Richard :)
Sötkusinen Lucas :)
Grabbarna leker för fullt :)
 


Nää nu måste jag äta jordgubbar! Ett måste. :)

Sommaren har kommit.

14-06-12,

Ja sommaren är verkligen här och det har varit så varmt vissa dagar, riktigt riktigt varmt. Det ska man inte klaga över! Mina föräldrar var i Rhodos en vecka och då hade vi riktigt varmt hemma också, typ 25 i skuggan. Då blir man alltid lika glad att ha källaren att kunna gå ner i, det är såååå svalt! :)

Nu går Loke bara några dagar kvar på förskolan, kanske typ måndag och tisdag nästa vecka, sen är han ledig länge länge! Typ 10 eller 11 veckor kanske de blir, vi får se :) Blir bra det. Adam har ju sen semester så vi får hitta på lite familjeäventyr i augusti månad. Men det som är bra är ju att han ändå kommer hem i bra tid på dagarna så man kan göra nått på eftermiddagarna också :)

Nu sover båda små trollen och jag sitter och tänker på alla jordgubbar jag köpte idag :) måste smaska i mig dem snart!

Det är full fart på Thea här hemma, hon kryper snabbt, hon drar sig upp överallt och ställer sig, hon gå i sidled vidare dit hon vill, hon drar i saker, stoppar ALLTING hon ser i munnen, man hittar allt möjligt i hennes mun ibland, idag knaprade hon på Lokes hörselkåpor och fick i sig en bit som jag snabbt peta ut. Gäller att va med. Hon är överallt och ingenstans :) Hon gillar och dansa och vicka på rumpan till all musik hon hör, hon säger "tata" som betyder tack tack :) och vinkar, pekar, kramas och är go. Igår när vi satt på golvet som kröp hon fram till mig och ställde sig vid mina axlar och la sitt huvud på axel och höll om mig, riktigt riktigt mysigt. oj så man njuter av dessa stunder, då dem faktiskt är stilla och bara vill mysa! :) wonderful.

Loke fick ett tåg igår som man kan köra på brio tågbanan han har, det är ett tåg som heter Percy i serien Thomas-tågen. Han blev så glad och lekte med den hela kvällen och han ville sova med den till och med, vi tänkte att när han somnat kan jag ju smyga in och ta undan den så han inte lägger sig på den inatt, kanske inte så skönt?! Men då jag smög in när han somnat så ser jag hur han ligger på sidan och krampaktigt håller i Percy tåget med ena handen. Sötnosen, så han fick hålla den så! :) På morgonen han vakna sa han direkt, men mamma jag ville ju ha Percy tåget. Jo du har ju Percy tåget nånstans i sängen, eller har den ramlat ner? Jo det hade den, bredvid sängen haha :) och den skulle med till förskolan idag så han kunde visa sina vänner tåget. gullnosen!

Näe det är fina barn vi har. oerhört fina.

Näpp, jordgubbarna väntar.

Just det, superglad för Magda och Mats skull som har fått sig en liten guldklimp nu, en kille :) Riktigt kul! Längtar tills man får träffa dem allihopa! :)
 


Tjohej.

Härlig helg.

14-06-01,

Haft en riktigt härlig helg, varit med min fina familj och donat på. Känns som vi haft semester tillsammans :) Vi har varit till Leos, vilket var väääldigt uppskattat av Loke, han sprang som en tok och han fick ju träffa Leo! Vi åt även middag där och myste. Vi har storhandlat, vilket alltid känns skönt. Vi har varit ute på gården och grejat med landet, vänt upp och ner på det typ. Nu har vi satt dit två pallkragar där vi planterat jordgubbar!! :) Hoppas dem kommer hålla sig fina! I den andra ska vi plantera sallad, och lite kryddor! Vi har varit iväg till farmor en sväng och vi har grillat idag och ätit jordgubbar med glass :) Älskar jordgubbar och det gör verkligen Lóke också, Thea har fått smaka och hon verkar tycka det är mums!! :)

Vi har myst inne, badat, tvättat och lekt! Vi har även flyttat mitt pysselskrivbord till källaren och bokhyllan, så nu får jag pyssla i källaren om jag ska göra det. Bättre med plats och i datarummet vi har nu är ju det som ska bli vårt sovrum. För jag tycker Thea ska få det större rummet.

Näe en riktigt härlig familjehelg. Gillar när vi får saker gjorda :) och samtidigt bara vara och mysa. Loke är så duktig när han går runt här och hjälper till och surrar :)

Nu e jag helt slut, ont i ryggen och trött. Blir sängen strax efter en dusch.

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0