www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Lekens betydelse.

09-01-30,

Idag äre fredag och vi hade till o med sovmorron idag... Jag o Helen tänkte fara o träna efter hon hade varit hos barnmorskan men det blev aldrig... då körde ja lite hemma iaf, lite situps o sånt man kan göra! :) började med lite städning o slappade..

Den lektion vi hade idag var Drama! hehe de är ju egentligen inte min grej alls... men hon får med en på så bra sätt att man inte känner nån prestationsångest eller att nått ska vara så bra, utan man bara är....
och idag vare skitkul , för i den här kursen vi läser är Leken väldigt viktig del i lärandet för barnen.... för när barnen leker så spelar dem roller, är olika personer, hjälper varandra, drömmer sig bort...osv.. viktig del för barnen.
så vi fick låtsas ha bollar i händerna som vi skulle kasta till varandra o fånga osv, sen fick vi låtsas att vi hade ett långt hopprep och så fick 2 stå och veva precis som när man hoppar hopprep :) hehe skitroligt var de..... var grymt längesen man gjorde nått sånt, så man fick tillbaka den här känslan när man var liten o skulle hoppa hopprep med varandra... vänta på varandras tur och hoppa :) superroligt, man ville bara egentligen ha ett riktigt hopprep, men var skoj o låtsas, jag förstår ju syftet, att finns det fantasi så finns det lek :)
sedan fick vi skriva ner massa lekar vi lekt när vi var små... allt möjligt. o sedan skriva de på tavlan, därefter skulle vi välja nån av dessa lekar o leka det med klassen. hehe, vi var 5 grupper så de blev 5 lekar :)
"Visk leken".... hehe de var skitkul när vi var 20 pers o sitta där o viska, blev hel mysko resultat! :)
"Under hökens vingar kom" hehe var också kul, körde man mycket när man var liten.
"Kom alla mina små kycklingar" Den leken där en är Hönan på ena sidan rummet och så står det en räv i mitten av rummet så ska hönan ropa, kom alla små kycklingar, och de andra svara, nej vi törs inte för räven, o hönan säger men kom ändå :) så ska man klara sig över utan att räven tar en, hehe...
"Prinsessan o draken" Så ska man stå 2 och 2 i armkrok och alla bildar en ring, så är en prinsessa och en drake och sedan jagar draken prinsessan tills prinsessan tar tag i någon annans armkrok och då byter man så den andre som kommer låss blir drake... ja lite invecklat o förklara men men roligt iaf och lite förvirrande :)
sen vare.... "1,2,3 OST... " den e rolig, de vet nog dem flesta vad det är :)


nä men det var grymt rolig lektion och man förstår ju ändå syftet med den, att vi ska få känna på lekar och kunna släppa lite på tyglarna själva o kunna leva sig in i det :) skoj skoj!!!!

har ätit middag med darlingen nyss o nu vilar han lite på soffan...

får se vad vi ska göra ikväll, vi funderade på att ta oss en drink här hemma o sen kanske gå på MS Bränna, dem har gjort om där till en sportbar... och sen har även TC gjort om, byggt om massor... också roligt! så vi får se...
beror på om min kära darling orkar med det? :) vore mysigt o gå bara ja o han också samtidigt, fast ska nog höra med Frida vad dem ska pyssla med i såfall också :) hennes Andreas fyll 29 år idag.

o nu äre helg, o jag e leeeeeeedig :) fan så skönt!!
Kommentarer
Postat av: Magda

spara med att gå ut tills i morgon :D

2009-01-30 @ 23:14:12
URL: http://magdalenaledin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!